|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
15.12.2010 9:21:43   
caroline1
Dobro jutro.

pikic je manj, in mislim da ni potrebe iti se kazat. kdaj se pokaže alergija na neko hrano, ki sem jo pojedla? jaz sem namreč v nedeljo jedla jagode, pa je mala v pondelk že imela nekaj pikic včeraj precej več, danes pa manj! a je lahko to to? jagode so itak zelooo alergene a ne?kaj pa vem...ne bi je rada vlačila v zd kjer je polno drugih virusov!

anju- jaz imam še vedno 3 kg+ ampak hlače pa k sreči grejo vse na rit user posted image

puzzle- tudi jaz jih imam, da ima mala gor igralno podlogo!user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
15.12.2010 9:35:41   
S*
Jutro!

Caroline, če je pikic manj se bo po moje kar samo spucalo. Kar se alergij tiče pa ne vem, če so vsi mozoljčki res alergija. Meni je Dr. v razvojni rekla, da zadnje čase kar preveč kompliciramo glede alergijuser posted image .

Puzlle, mi jih imamo in jih ne damouser posted image

Kg, hvala bogu sem že na predporodni teži, pa je vseeno en kup kg prevečuser posted image .

Majabar,
na MONU svetujejo, da otroka čim več pristavljaš, če je treba tudi vsako uro, potem se baje proizvodnja zopet vzpostavi. Jaz sem imela tudi krizo ene 2 dni tam na prehodu v 7teden, je mala cel dan jedla in zvečer še flaška 90ml, drugi dan  pa ji nisem hotla dodati in sem še več dojila, tretji dan pa je spet jedla normalno.

Jaz se še vedno skozi sekiram če imam dovolj mleka, sedaj sem si kupila še grško seno za čaj, baje je dobro za povečanje laktacije, no bomo videli kako bo s tem.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
15.12.2010 10:07:29   
luna_25
Hej!
Sploh vas ne dohajam pa še na emailu me ne obešča o novem odgovoru, tako da sem vas samo na hitro preletela, ker bo mala vsak čas pokonci in bom mogla hitro končat.
Drugače pa smo zdravi, rastemo in včasih nam že uspe spati od 4-5h na noč, tako da se lepo naspimouser posted image .

Te puzle imamo tudi mi in se mi zdijo ful praktične, sploh potem, ko se otrok na tleh igra, tako da ne vem sedaj jih bom vrgla stran, kaj pa najuser posted image

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
15.12.2010 11:54:17   
3x mami
majabar, prvo, kar ti svetujem: nehaj stet mililitre, tipat dojke in razmisljat. pozabi na vse, veliko pij, redno jej, bodi spocita (ne pretiravaj z aktivnostjo in s sprehodi) in naspana (zadremaj, ko cutis, da rabis, tudi veckrat na dan), cimmanj zivcnosti. in se prepusti. opazuj luciana in zaupaj svojim cutom. ce je razpolozen, lepo lula in kaka, potem verjetno ni skrbi. ce ne pade ravno med tiste krivulje rasti, se ne sekiraj. vedno bolj imam na sumu, da je tam teza povzeta po ameriskem povprecju... in roko na srce, kaj je en mililiter? koliko pozirkov je 20ml? koliko tehta pred in po lulanju? to so take male razlike, ki pa pri tako mali tezi predstavlja kar velik procent. nasi otroci so samosvoji ljudje, ni fer, da jih tlacimo v neke kalupe - koliko bo moral pojesti, koliko spati. imajo svoj ritem in svoje potrebe. najprej moramo se nauciti poslusati njih, potem nas same in sele potem okolico. tudi tole vecerno dodajanje, o katerem veckrat berem. ne vem, koliko koristi. mogoce preprosto lazje tece in otrok pac poje, kar pritece? al se joce in dere, ker to je, po moje, lakota?
vcasih se mi zdi, da si same sebi delamo medvedjo uslugo. pa ne misli, jaz sem ista, pa ceprav je to moj tretji otrok. ta mesec je zame zelo naporen, naslednji bo se bolj. in stalno imam nekje strah, da dojenje ne bo slo vec dolgo. neumno, pa sama ne vem, zakaj. stalno iscem znake, ki bi kazali, da nekaj ni v redu. namesto da bi odmislila in gledala vse ostale znake, ki pa kazejo, da cisto nic ne manjka.
ti, pa tudi vse ostale, ki dojimo ali pa se trudimo, si moramo privosciti malo vec samozavesti. vcasih ze to pomaga. iztekanje iz dojk je verjetno znak, da ravnovesje med ponudbo in povprasevanjem se ni izenaceno. ko bo nehalo teci, se ne pomeni, da bodo dojke prazne. otrok na zacetku, s par 'praznih potegov' sprozi naval mleka in tega potem veselo je. cimbolj pogosto pristavljaj.

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
15.12.2010 12:03:03   
3x mami
tiste pene - imamo jih cel kup in jih ne damo. po njih hodimo, na njih lezimo. strogo ne dajemo v usta. kaj pa naj dam drugega na ploscice user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
15.12.2010 12:04:09   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

majabar, prvo, kar ti svetujem: nehaj stet mililitre, tipat dojke in razmisljat. pozabi na vse,

Podpis! Bolj se obremenjuješ, slabši bo rezultat! Kar lepo sproščeno!

user posted image Moje dete je celo v flekih. Edino, kar sem novega pojedla, je mandarina. To je bilo danes zjutraj, zdaj je ves pikast. Je možno, da že tako hitro??

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
15.12.2010 12:05:27   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

tiste pene - imamo jih cel kup in jih ne damo. po njih hodimo, na njih lezimo. strogo ne dajemo v usta. kaj pa naj dam drugega na ploscice

Mi jih imamo tudi in bojo tud ostale.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
15.12.2010 12:55:54   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: missD

in kaj nej zdej s puzzlom k sta ga dobila?

Se tudi jaz sprasujem. Ravno sem jih hotla vecjemu spet nastavit, ker so tla postala hladna . Zadnjic sem mu dala ovcko pod rito, mehka in topla, samo ni tako primerna. Pa veliko igralno deko od ikee mu dam sam ne mores po tem avtkov vozit .

Nasa pupa je danes spala 8 ur, vceraj 9 se mi zdi... Ne vem, zgleda da je zacela podaljsevati noci in se sploh ne zbuja za dojit . A je to za pricakovat al bi jo bilo bolje zbujat? Je pa res, da je podnevi vedno vec budna in je potem mogoce zmatrana za noc...

majabar jaz bi ga pristavila, ko bi cutila refleks. moje imajo timer in ko je cas za jest, se sprozi. obicajno takrat, ko je mala prespala uro za jest in potegnila dlje, pa se dojke bunijo. kako pogosto se ti pa refleks sproza?

aja tole bi se dodala, kar sem prebrala nekje pri LLL na MONu se mi zdi. razlika med velikimi in majhnimi dojkami pri produkciji mleka. dnevno ga oboje pridelajo ravno prav za dojencka, razlika je v porcijah na obrok. vecje dojke lahko naenkrat ponudijo vec mleka kot manjse, zato so lahko podoji na daljsi cas, manjse imajo manj mleka na podoj, zato je lahko cas med podoji krajsi. majabar ce spadas med manjse in je lucian povecal apetit, ga bos verjetno morala pogosteje dojiti in je najbrz zato mleko prej pripravljeno. potem je tudi logicno, da se na obrok ne naje, ce je cez dan pojedel povprecno manj od potrebe. samo ideja, ne vem ce je res v tem fora.

caroline1 jagode bi res znale bit krive. nas je alergicen nanje samo ne v veliki meri, je pa razlika v domacih kupljenih in v divjih, po divjih nima reakcije. Je pa koza v tem casu ful obcutljiva tudi zaradi centralne, ki zelo susi zrak in povzroca ksne ekceme pa srbecico.
mamamajca citrusi so tudi alergeni, samo tudi ni za izkljucit suhega zraka. enkrat sem kopirala neke podatke o prehodu alergenov v mleko, pa je odvisno od pojedene hrane, lahko pa se pojavi v nekaj urah ali naslednji dan. priblizno.

jaz sem tudi narocila grsko seno, bi moralo danes priti.

sirena najavlja lakoto... ceprav tudi malo jokca, ker ze cel dan kaka, prej 2 dni ni kakala in danes hodi vse ven.

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

Neposredna povezava do sporočila: 1458
15.12.2010 13:16:24   
missD
evo alternativa za tele otroške puzzle LINK
:)

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
15.12.2010 13:32:33   
anju
3x mami user posted image povedala si VSE! tudi jaz "iščem" težave namesto da se sproščeno spoznavam s svojim sinom.

za na tla imamo mi airex blazino, ki smo jo dobili ko smo mulčka peljali v razvojno in je super, žal tudi super draga. drugače sem videla pri septembrkah so se pred časom o tem pogovarjale. članica tinkatonka je imela kontakt za nekaj podobnega tej airex blazini. kot sem razumela režejo po meri in plačaš natehtano.
smo imeli najprej puzle tudi mi, a jih je raztrgal in ker so se samo valjali smo jih vrgli stran. zdaj sem jih hotela spet nabavit za malo več igralne površine pa jih ne bom.

Najki prvič slišim da je tako z velikimi in majhnimi dojkami. prijateljica ki je vedno imela majhne je hčerko lepo dojila na 3h in mala je bila vsak mesec kilo težja (sem ji prav zavidala:))
če je Lien zadovoljna in vse to kar tolikokrat naštevamo, jo jaz ne bi zbujala. kdaj je sin prespal toliko?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
15.12.2010 13:44:47   
Najki
po moje ima tole (tatami) se vec nevarnih snovi. produkte za otroke vsaj malo regulirajo. sicer bi bili siroki armafleksi cenejsi, pa spet ne ves za kemijo.

skoraj bi pozabila milerjev advent izpolnit. se spomnim 10_x_, na koncu pa pozabim .

sin je prespal noc od rojstva, nikoli ni jedel ponoci, samo je bil hitro na flaski in veliko jedel.

to o dojkah sem 1x prebrala na MONu mislim da od LLL svetovalke, tudi nisem slisala prej. vsi poudarjajo, da ni razlike, sam na obrok bi pa znalo bit. sploh ce ima povecan apetit.

< Sporočilo je popravil Najki -- 15.12.2010 13:48:49 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
15.12.2010 13:48:11   
anju
Najki in kdo pravi da Lien poje malouser posted image ne "išči" težav tudi tiuser posted image
kak milerjev advent??

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
15.12.2010 13:49:33   
anju
aja ti puzli, a to je nevarno od vedno ali kaka serija, letnik...?

še enkrat ljubljančanke - je že kaj popustov na cunje v btcuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
15.12.2010 13:50:01   
majabar
anju, zadnje dneve proti veceru je, potem se odtrani in plane v jok in ga dam nazaj, v trenutku jok. Ko sva mu prvic dala flasko se ni nic jezil. Tako, ja, ce je le razpolozen in ne joka, ga pustim, da visi, ko ze na pol spi.
S*, tako, ja, cim veckrat bom probala, da bo sesal.
3xmami, nikoli ga ne tehtam, samo na pregledih, do sedaj je bilo OK, zacelo me je pa skrbeti, ko se je zacel jeziti na dojki in res ni bilo nic vec notri. In zvecer joka, je lacen, zdaj sva mu 2x dala zvecer in je zaspal kot top. Glede ml, mi ni pomembno, koliko spije, samo, da je zadovoljen. Mi je bilo pa res cudno, da je po skoraj eni uri dojenja (vsaj na zacetku je gotovo lepo teklo), popil se 150ml po flaski. Se mi je zdelo res veliko.
Najki, refleks cutim na recimo dobri 2 uri in zacne spricati. U, dobra informacija glede velikosti dojk, ja, imam mini majhne, zdaj polne mleka so recimo za polno B kosarico.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
15.12.2010 13:54:40   
Najki
anju upam, je res, da jo futram, ko ima voljo, na uro niti ne gledam in je tudi malo podaljsala trajanje dojenja, tako da se najbrz bolj naje cez dan. zvecer poje pa obe strani. samo pregleda pa ne bo imela se kake 3 tedne.

miler ima cel december nagradno igro. vsak dan je nekaj. rabis pa njihov katalog in potem na njihovi strani odgovarjas na vprasanja, ki se nanasajo na katalog, recimo na kateri strani v katalogu je ta in ta igracka ali od katerega leta je neka igracka na neki strani ipd. vsak dan novo vprasanje za novo nagrado. adventni koledar pac.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
15.12.2010 14:03:47   
anju
majabar razumem, če se jezi je težko. a ga ne moreš pomirit dokler ne dobi še po flaški? moj zaspi z dudo čez dan in zvečer, ponoči nima dude (upam da tudi rokice ne, ki jo čez dan vztrajno žveči) tudi dojenčkov želodček je raztegljiv in mogoče "nima mere". sej tudi jaz lažje sita zaspim pa mi dostikrat ne bi bilo treba zvečer toliko pojesti. ne vem, govorim na pamet. mogoče se rabi samo umirit in zaspat. mogoče tako ne bi prespal noči, ampak se zbudil čez nekaj ur, ampak jedel z dojke, kar sama želiš ne?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
15.12.2010 14:44:55   
majabar
anju, zadnje tedne sva ga hitro umirila zvecer z vrtiljakom ali z dudo, zadnja 2 dneva pa res ni slo. Prespal je 2 noci nazaj, ko je prvic dobil flasko, danes se je spet normalno zbudil ob pol dveh in jedel. Seveda imam zeljo, da bi flasko uporabili cim manjkrat.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
15.12.2010 18:55:55   
mamamajča
Sleepy Wrap- ponovno user posted image

Tiste, ki ga imate/ boste imele- sem menda že vprašala, kako boste nosile- a čez bundo/ plašč?
Našla sem tole , mi izgleda zelo praktično, ampak drago. Vendar glede na to, da bo zdaj božiček, pa me nekateri že sprašujejo, kaj rabimo oz. si želimo, bi lahko bil tole dober namig.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
15.12.2010 19:02:23   
missD
jat sem si oblekla flis jopico pa potem gor sleepy wrap notri dojenčka, potem pa čez plašček, ki ga seveda nisem mogla zapet.

Neposredna povezava do sporočila: 1469
15.12.2010 19:09:24   
mamamajča
Aha, tako torej. Ah saj sem že sama sebi sitna s tem, ampak še vedno premlevam.... bi, ne bi, pa vem, da na koncu itak bomuser posted image "moj škratek" ima celo rent-a-sling, se ga da izposodit za dva tedna, ampak mi je ravno napisala, da je tak naval na to izposojo nosilk, da bi morala kar lep čas čakat.

missD- si že poskušala nosit oba hkrati? kako sta malčka, ju mučijo kaj krčki? Upam seveda, da ne... Pri dvojčkih sem videla slikico, krasna stauser posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
15.12.2010 19:18:52   
missD
mamamajča jaz ga trenutno ne uporabljam, ker ni bilo prilike pa ti ga lahko posodim, da stestiraš in se odločiš.

Da bi nosila oba hkrati bi šlo edino če bi dala vsakega pod eno roko. Me res ni tolk skupi da bi to šlo. Pa še Jakob se ne mara nosit notri,mam to bolj za Sofio.
Vredu sta, krčkov ni (več) ma tudi ko so bli ni blo tako hudo. Danes in ta trenutek me bolj skrbi za možauser posted image
Ko je prišel domov sva jih nahranila potem pa so šli na sprehod, da sem lahko v miru skuhala kosilo. In od takrat ko so prišli domov do zdele Jakob noče zaspat (ga ma on čez) in je čisto na koncu z živci (možek, ne Jakobuser posted image )

Sem vesela da je vse vredu s tvojim sončkomuser posted image Škoda res, ker se nismo zmenile

Neposredna povezava do sporočila: 1471
15.12.2010 19:25:34   
missD
upam, da ni prepozno
user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
15.12.2010 19:32:08   
mamamajča
Hm, kaj bi pa bilo z Jakobom? Moj Brin tudi zadnje čase bolj malo spi čez dan, z izjemo zadnjič, ko je kar cel dan prespal. Je pa res, da v vozičku kar dolgo spi, če smo zunaj in posledično potem zelo dolgo bedi.

Imamo pa težavico, ki je pa ne znam rešit. Podnevi ga položim v zibko in mu dam dudico, pa najprej opazuje vrtiljak in nato zaspi. Zvečer pa ne more in konec. Joka in joka, pa se krega, pa ne bi zize in ne dude in sam bog ve, kaj sploh bi! Ne morem pa rečt, da bi ga šraufalo, ker se pa ne obnaša tako

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
15.12.2010 19:39:29   
tinaaleks
Spet jaz! Upam da sem zdaj zrihtala ta user posted image  modem. V bisvvu ga je mož resetiral in sedaj upam da bo delal.

Jutri dobim pa mojstre na dom! Najprej nova otroška sobauser posted image , potem pa še klimeuser posted image . Sem ravnokar vprašača moža, če ga kaj skri, ker bom imela toliko moških v stanovanjuuser posted image .
Moram pa še nove jogije kupit, da bo lahko Aleksandra spala že v veliki, novi postelji.

Neposredna povezava do sporočila: 1474
15.12.2010 19:40:35   
missD
z Jakobom? čisto nič samo dragi je spregledal fazo, ko je zaspan. In če zamudiš dobi otrok nov zagon energije,rata tečen in težko zaspi, tudi spanec potem, ko končno zaspi je slabši,bolj nemiren. Dragi je pa zmatran pa se mu malo ne da... in seveda če človek ni prave volje otrok to začuti in rata še bolj "naporen", hoče več pozornosti,...

Glede tvojega pa...kaj če mu poješ, ga malo nosiš(vem da ni prav,ker se razvadijo) toliko, da se pomiri. Mogoče pride ravno do tega kar sem omenila zgoraj - je tečen ker je zaspan?

Moja 2 pa čez dan v posteljici nčeta bit za nič na svetu. Jima potem pripravim na najini postelji na sredini pa imata tam počitke, ali pa v kotu na sedežni

Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?