|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
8.12.2010 9:50:22   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Enkica

No ampak, ker vas moti, da sem se spotaknila ob to vam pač ne bom več morila. Uživajte v materinstvu!

Super odločitev!

(odgovor članu Enkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
8.12.2010 9:50:39   
tinaaleks
oktoberke-ne se spuščat v debato, ker boste samo slabe volje. Nekatere so na forumih pač zato, da lhako samo kritizirajo in se obesijo na vsako besedeo, ki se jo napiše, namesto da bi gledale vse objektivno. Na pisane besede težko napišeš, to sem mislil ironično, samo za šalo,... Tako da je najbolje, da sploh ne odgovarjate.

missD-ti se pa ne sekiraj, ker tista, ki vsaj malo ve kaj je forum, ve da jih nimaš zaprte v kleti in pripravljenje za žrtvovanjeuser posted image . Sem te spoznala in vem da svoja otroka lepo vzgajaš. Če ne skočiš ob vsakem joku še ne pomeni da si slaba mama. Odmisli me vse kar so napisale in delaj tako kot misliš da je prav.

Mi smo danes mili kontrolo teže: 5300 in 59cm in to pri 2 mesecih. Rastemo,....

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
8.12.2010 10:04:53   
mojcaya
Mi smo imeli včeraj drugo posvetovalnico.. Jaka je težak 5.660g in velik 60 cm. Zdravnica je še enkrat pogledala njegov mišični tonus, ki je bil prvič malo preveč »zategnjen« se ni tako sprostil (mislim da je o tem pisala snežakinja če se ne motim). V glavnem, zdaj je boljše in nam ne bo treba na fizioterapijo.
Krči so se zelo umirili, sedaj zaspimo vedno brez zibanja, kar je res dosežek!
Sem ga dala na trebuh pa mu nikakor ne odgovarja, glavo vrti sem in tja, jamra, se matra. Mogoče nisem dovolj vztrajna, ampak ga ne morem gledat takega in ga obrnem. Se vidi da ga nisem nikoli dajala spat na trebušček ker mu je čisto tuje.
missD mi je res hudo ko berem komentarje na tvoj post in te nikakor ne obsojam. Upam da ti niso prišli do živega, vem kako smo lahko mame občutljive. Kakorkoli, upam da boste našli način, ki bo vsem štirim ustrezal.
Vse ki ste tako pametne in uletavate na ta forum pa se rajši za sebe brigajte, ker niste spremljale missD in sploh ne morete soditi kakšna mamica je! Namen foruma je, da se izpovemo, ko nam je hudo in zaprosimo za nasvete in tolažbe. Na podlagi enega posta res ni treba delat take drame. Zato pa smo tu, da si izmenjujemo mnenja – drugič rajši lepo povejte kaj si mislite, ne pa napadat z žaljivkami! Celo življenje se učimo biti dobri starši in delamo napake – si mislim kako ste ve popolne mame v vsakem trenutku...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
8.12.2010 10:42:43   
Roberta69
Jaz sem kar pri sebi premlela in se ne bom spuščala v debato, ne morem pa verjet, kaj se enim ljudem da user posted image user posted image user posted image ... da kar špegajo po temah, ki nimajo nič z njimi user posted image in za moje pojme na totalno neprimeren način udrihajo (v večini primerov se pa izkaže, da so sami zagrenjeni, nezadovoljni in na nek način nesrečni - ni toliko, da bi se bojevali za blagor tujih otrok!)... v glavnem, tudi jaz velikokrat preberem kaj, kar se mi zdi butasto, čisto mimo, neprimerno, itd., ampak tiste bolj pikre zadržim zase oz. jih predebatiram izven foruma... MissD, upam, da te zapisano ni preveč prizadelo in verjemi, da "komentatorji" niso neki super - truper starši user posted image ... jaz sicer spalne zadeve "rešujem" na svoj način (tako da smo kar vsi skupaj natlačeni v postelji user posted image in se mi zdi to popolnoma zadovoljiva rešitev do XXX) in se mi je vedno zdelo, da ni prav otroke, sploh če pokažejo potrebo po tem, da bi bili v tvoji bližini, navajati na neka zahodnjaška pravila... verjamem pa, da ni vse vedno tako kot izpade na papirju in da večina staršev išče najboljšo pot. 

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
8.12.2010 10:45:27   
mamamajča
U, lepo rastete.
Mi pa mamo jutri pregled urina, da vidimo, kako je in če lahko gremo sploh v lj na preiskavo- če ni zdrav, ne more in bi se spet vleklo, vleklo...
upam, da bo  ok.

missD, oglasi se malo- kakšna noč je za vami, kako sta malčka?

kpmk-  user posted image za Iana, ja je čisto možno, da ga vse spremembe toliko dajejo, da od tod izvira jok ponoči. Saj bouser posted image

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
8.12.2010 10:52:47   
anju
tinaaleks in mojcaya koliko sta se zredila v drugem mesecu? mojj se je v prvih 4 tednih 1200g v drugih 4 tednih pa samo še 600g, pa me zanima če je ok da tako pade naraščanje teže.

Neposredna povezava do sporočila: 1056
8.12.2010 10:56:59   
mamamajča
anju, jaz pravkar gledam knjigico od Markija, pa  je do drugega meseca tudi dobil manj kot v prvem. Za brina pa ne vem, se je do 1. posvetovalnice zredil1280g, zdajle v bolnici je mel dobrih 500gveč- to je dva tedna razlike, tak da pričakujem, da bo spet nekje kilca.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
8.12.2010 11:01:40   
kpmk
mamamajča - joj držim pestke za brina user posted image
kg - tud Nia je prvi mesec dobila skoraj 1300, sedaj pa v drugem le 580g
sem šla gledat od "malega", ki se je v prvem mesecu zredil za skoraj kg, v drugem pa 1200g .... res od otročka do otročka odvisno

koliko pa vam kaj pojejo user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

Neposredna povezava do sporočila: 1058
8.12.2010 11:11:45   
M&A
Komentarje zadnjih par strani bom preskočila. user posted image

Mala danes noče spati, je tečna, mal zadrema, pa že jok. Ob 12h morava biti v vrtcu, oba mulčka peljem na kontrolo na alergo PK. Se že veselim, sploh v tem dežju, onadva pa na obratih user posted image  

Nič, se greva hitro naštimat.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
8.12.2010 11:12:49   
snežakinja
Glihkar sem za našega škrata naročila (no Božiček bo prinesel) copatke podložene z ovčko in ovčko za v voziček. Sem tako vesela.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
8.12.2010 11:14:03   
snežakinja
Uh, vidim, da ni slik v postu. Ma jih očitno ne znam pripopat user posted image

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
8.12.2010 11:17:15   
tinaaleks
 anju-v prvem mesecu se je zredil1100g, zdaj pa 800, je odvisno od otroka do otroka.

Jaz sem pa zdaj ravno naročila klime, tako da mi jih pridejo montirat v ponedeljek. Ne zdržim več vročine poleti, tako da bo to kar novoletno darilo...
Sem si pa kar naredila stroške ta mesec: klime, pa soba za škrata bo tudi že ta mesec,... No ja, enkrat treba, potem je pa čisto vseeno kdaj.. Samo za evrčki pa lahko še vedno jokamuser posted image

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
8.12.2010 11:23:12   
Žaži
Imate prav.

Vsekakor moram vsem vam, mladim mamicam, čestitati za podporo metodi missD z odobravanjem, kimanjem in boža boža variantami, da jo res razumete da je tako uboga in nenaspana, da je na prvem mestu seveda kvaliteta njenega spanja in da z metodo, ki jo je ubrala ni čisto nič narobe. Popolnoma je sprejemljivo v današnji družbi da se vnaprej predvidi zvočno izolirano sobo v katero se bo dva otroka zapiralo, se pred njima izoliralo, vse za blagor staršev da se naspijo. Ker naspani starši so bla bla bla.....

In vseeno je lepo videti, da se je vseeno tu in tam le kašna ob tole upala obregniti. Verjetno ste to tiste, ki si niti za sekundo ne morete predstavljati da bi svojim otročkom naredile nekaj takšnega.

Če se sprašujete kako smo tole zadevo "izvohale". Ker se v tem trenutku na veliko drugih straneh odkrito zgraža čez takšno metodo starševstva. In začuda, nikjer te metode nobena ne zagovarja ali celo izvaja in nekako smo vse preživele vsaj enega in več otrok. In tudi naši jočejo in se zbujajo ponoči. Še vedno. Že več mesecev, ne samo dva.

Če sem pa zaradi tega zagrenjena, nezadovoljna in nesrečna sem pa raje to, kot pa mama, kateri je njen spanec na prvem mestu in da nimam srca otrok kar nekam zapreti čez noč in mirno zaspati v drugi sobi.

Mejte se!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
8.12.2010 11:58:16   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Vsekakor moram vsem vam, mladim mamicam, čestitati za podporo metodi missD z odobravanjem, kimanjem in boža boža variantami, da jo res razumete da je tako uboga in nenaspana, da je na prvem mestu seveda kvaliteta njenega spanja in da z metodo, ki jo je ubrala ni čisto nič narobe. Popolnoma je sprejemljivo v današnji družbi da se vnaprej predvidi zvočno izolirano sobo v katero se bo dva otroka zapiralo, se pred njima izoliralo, vse za blagor staršev da se naspijo. Ker naspani starši so bla bla bla.....

In vseeno je lepo videti, da se je vseeno tu in tam le kašna ob tole upala obregniti. Verjetno ste to tiste, ki si niti za sekundo ne morete predstavljati da bi svojim otročkom naredile nekaj takšnega.

Če se sprašujete kako smo tole zadevo "izvohale". Ker se v tem trenutku na veliko drugih straneh odkrito zgraža čez takšno metodo starševstva. In začuda, nikjer te metode nobena ne zagovarja ali celo izvaja in nekako smo vse preživele vsaj enega in več otrok. In tudi naši jočejo in se zbujajo ponoči. Še vedno. Že več mesecev, ne samo dva.

Če sem pa zaradi tega zagrenjena, nezadovoljna in nesrečna sem pa raje to, kot pa mama, kateri je njen spanec na prvem mestu in da nimam srca otrok kar nekam zapreti čez noč in mirno zaspati v drugi sobi.

Mejte se!

Tole si pa tako narobe skapirala. Pojdi prosim še enkrat preberi vse skupaj, ker vidim, da imaš čas.
Niti ena od nas ni izrazila kakršnegakoli odobravanja o zapiranju in izolaciji otrok. A ti delujemo neumne????

Sicer se v celoti strinjam s preostankom tvojega posta in mislim, da vse to ve vsaka normalna mama.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
8.12.2010 11:59:40   
2ursae
jej, žaži, saj ti dam prav v vsem, kar si napisala. Osebno sem v imenu svojihotrok vesela, da se teh metod nisem posluževala, pa nobeden ni bil nek biser pri spanju. Ampak pač "live and let live", vsak dela, kot se mu zdi prav. 

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
8.12.2010 12:00:32   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: snežakinja

Uh, vidim, da ni slik v postu. Ma jih očitno ne znam pripopat user posted image

preko shrani.si
Ampak meni ne gre direkt prenest kode sem, si moram najprej poslat na mail in potem z maila kopiram sem. včasih je šlo enostavneje

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
8.12.2010 12:13:45   
Najki
kmpk zumba je tudi mene ful zamikala, ko sem gledala posnetke user posted image .
kako ste z alergijo, se dajete ADC? ti senkam se 3 skatle, ce rabis itak jih nimam za kaj porabit, pa nimajo vec dolgo roka.
za temenca ji pa namazi s hladilnim in fajn podrgni pa speri.
to je pa hudo, da se vecji takole zbuja. ce se zbudi kot da ga je naenkrat strah, da je zapuscen, ga poskusi kaksno noc pustit spat pri vama. lahko bi bila res mesana reakcija na varstvo plus dojencka. nas je imel zapoznelo reakcijo in je razvil tudi separacijsko krizo ob odhodu v vrtec. se je pa zelo izboljsalo s tem, da smo mu dajali ekstra pozornost in ful poudarka na fizicnem stiku, objemih, cartanju, ljupckih, nasmehih... Se je drasticno zmanjsalo stevilo histericnih izpadov in agresije (zacel je grist in tepst), joka... upam, da ni nocna mora, kot pravi 3x mami... jaz jih imam sicer pogosto, so pa vedno na sporedu po ksni srhljivki in teh neumnostih. mogoce poskusi zvecer vzpostavit prijetno okolje, da bo sel spat s prijetnimi vtisi. jaz se izogibam morecim oddajam zvecer, ker zelo pogosto sanjam in zadnji vtisi zelo vplivajo na moje sanje, ce bojo moraste ali ne.
se pa spomnim moje ponavljajoce nocne more, ko sem imela ksna 3 leta - sem vsako noc sanjala, da me je en karakter iz risanke ugrabil iz postelje, jaz pa nisem imela glasu, da bi zakricala. pa vedno ista mora...

Lien je spala danes skoraj 9 ur, zbudila se je sele ob pol osmih, preskocila je kar 2 obroka user posted image ... pa ni sla sita spat. tista vrocinca vceraj jo je zmatrala najbrz, pa kopanje zvecer. danes je se vedno topla, samo bolj budna in lacna, pa nosek se ji bolj stopa, pa revico zalivam s fiziolosko. zjutraj je bila sicer cisto normalno hladna, jo bom zmerila ob naslednjem previjanju.

missD si se z nami?

Neposredna povezava do sporočila: 1067
8.12.2010 12:16:58   
filisa
sem najprej mislila, kako smo oktobrke pridne in veselo čvekamo - in pol vidim tole user posted image ...

Mah, ne bom tega komentirala, ker sem res ena izmed redkih srečnic, kateri user posted image  velikokrat prespi celo noč (mama ne spi tako dobro user posted image  - zbudi se ob vsakem najmanjšem jamranju in lahko šele zaspi, ko je le-tega povsem konec).

srečanje CE- jaz (seveda tud Brina user posted image )sem v ponedeljek dopoldne v CE in če ne bom obiskala kolegice, se lahko dobimo! Vam do petka sporočim user posted image

Mi imamo tud vsak mesec posvetovalnico. Tud mene zanima, koliko se je zredila naša žaba, saj mi vsak reče, kako polna lička ima in tud njen podbradek je težko spregledati user posted image .

Včeraj smo pa šli obiskat babico(tisto, ki nam je pomagala na svet), nato smo še pa malo zavili v mesto pogledat lučke, ki jih naša Brina obožuje!
Danes pa smo bolj sitni - smo zaspani in ne moremo nikakor zaspat, pa še zunaj kar močno dežuje, tako, da ne moramo na spehod user posted image .

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
8.12.2010 12:19:18   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

Lien je spala danes skoraj 9 ur, zbudila se je sele ob pol osmih, preskocila je kar 2 obroka user posted image

bi mi prosim ena povedala, kako vam to uspevauser posted image
midva zdaj, odkar sva prišla iz bolnice, sploh ne morma zaspat. med dojenjem zadrema, ko ga odložim, se zbudi. deluje mi ves prestrašen.
res je bil v bolnici čist ubogi in ves čas na rokah, no tu so zdaj posledice

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
8.12.2010 12:20:22   
filisa
Aja, pa user posted image user posted image user posted image  za vse bolne malčke -hitro se pozdravite!

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
8.12.2010 12:21:08   
mamamajča
srečanje CE- že vnapej odpovem, ker smo do 14. v izolacijiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1071
8.12.2010 12:23:23   
missD
drage oktobrke, ne bom se pustila nekim kokoškam, ki pridejo kokodakat v druge teme in ne znajo drugega kot obrekovat se zgražat in obtoževat.

Kako jaz skrbim za moja dva srčka vem samo jaz. Kako se izražata vejo samo tisti, ki ju poznajo. In kako se jaz učim vzgajati svoje otroke je samo moja stvar, ki pa sem jo občasno pripravljena prelit v besede na forumu. Lahko izražate mnenja vsekakor pa me nimate pravice žalit in nadirat. Žalite tudi svoje otroke, ko nekaj ne naredijo prav? Žalite vaše može in jih nadirate? Kaj vam potem da pravico znašat se nad neznano osebo?

Nisem neka norica, ki svojim otrokom dela gorje. Če pa sem, ste morda tudi ve? Pa ne pri spanju morda kje drugje? Najprej pometite pred svojim pragom preden se spravite na tujega. Sem 100%, da nimate vsega razčiščenega. Zase vem, da nimam zato pa tudi ne obtožujem nikogar kako vzgaja svoje otroke.
In s tem sem zaključila debato glede mojega početja in načina vzgoje.
----------

Danes sta spala 4ure potem sta dobila za jest in sta spala do pol osmih. Od takrat naprej imam cel živ žav. Pa se izmenjujeta pa udarita duet. Ju imam pri sebi v veliki postelji, zdele mi ju je uspelo umirit toliko, da sta vsaj malo zaspala. Imam ju zraven sebe v postelji, ker se me loteva prehlad in ker sem sama mi je tako še najbolj enostavno. :)

kako super da že tako rastete!

tinaaleks nikar jokat za everčki, ti bojo prišli ko jih boš rabla :)

tudi mi imamo jutri posvetovalnico pa UZ kolkov. Se pa kar pridno redita, sploh Jakob je že čez 5kg kolkr sem ga uspela stehtat, je tehtnica skakala od 5 pa vse do 5,5kg ker mali ni hotel bit pri miruuser posted image Tako da upam na bolj točne podatke jutri.

Upam da bo jutri tudi vreme solidno vsaj za kratek sprehod, že 2 tedna nismo bili zunaj!

Majabar včeraj si me nasmejala s tistimi pokakanimi plenicami v parih minutah... danes mi je žal da sem se smejala - si je Sofia dala duška sicer ne v takšnih količinah ampak vseeno Pa kot zakleto je še robčkov zmankalo in sem mogla medtem ko sem jo držala zbrskat nov paketek in ga odpretuser posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
8.12.2010 12:30:50   
snežakinja
preko shrani.si
Ampak meni ne gre direkt prenest kode sem, si moram najprej poslat na mail in potem z maila kopiram sem. včasih je šlo enostavneje

Mamamajča hvala! Bom drugič probala.

Neposredna povezava do sporočila: 1073
8.12.2010 12:41:44   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

srečanje CE- že vnapej odpovem, ker smo do 14. v izolacijiuser posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1074
8.12.2010 12:54:22   
snežakinja
IZVIRNO SPOROČILO: missD
Majabar včeraj si me nasmejala s tistimi pokakanimi plenicami v parih minutah... danes mi je žal da sem se smejala - si je Sofia dala duška sicer ne v takšnih količinah ampak vseeno Pa kot zakleto je še robčkov zmankalo in sem mogla medtem ko sem jo držala zbrskat nov paketek in ga odpret

Evo sem se glih dans zjutro spraševala, če druge že kaj uporabljate robčke za rite rihtat. Jaz še vedno samo krpico in vodo, si kr ne upam robčkov. Samo mi bo počasi ta mali previjalno prerastel in ga bom mogla začet previjat na postli, kavču, mizi....Ma ne vem kje, ker v koaplnici ni placa za večjo. Pol pa ne bo več vode pri roki....user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?