MalaNeli
|
uf, preden jaz ugotovim da vas ni na stari temi :) ste že tu napisale 4 strani. majabar zanimiva zgodba. sedaj pa je tudi že čas da še jaz povem svojo. :) vse se je začelo v sredo 20.10. :) na ta moj željeni datum. Gibov nisem čutila že celo noč. In kar ni mi dalo miru. Ves čas pa sem imela krče. Kot včasih pri menstruaciji. Tako sem zjutraj vstala in poklicala h ginekologu, pa mi je sestra rekla, da naj grem kar v porodnišnico. Z dragim sva šla uredit še zavarovanje za moj avto, pa še tehničnega sva želela, ampak jaz sem rekla, da bova to, na poti nazaj domov. V porodnišnici so me najprej sprejeli na CTG. Jaz ga nisem videla, ker je bil obrnjen stran od mene in ko sem bila v sobi sama, je prišel drgai zraven in mi govori o eni krivulji, da skače, pa rečem jaz ja to je srček, ka pa druga, je reku ja druga je pa ravna. Ah seveda! Bili stra obratno in una ni skakala, ampak je risala velike gore, tista bolj ravna, pa je bila srček. Jaz sem si oddahnila, da je z najinim dojenčkom vse vredu, čeprav jaz ne čutidm gibov. Potem pa pride babica pa reče: "vi maste pa popadke, bote tako tu ostali." To še nič ni pomenilo. Tako sem šla še na pregled h ginekologinji, ki mi je obrisala plodovne ovoje v materničnem vratu. Odprta sem bila samo 1cm a me je zadržala na oddelku. Bil je točno 38.teden moje nosečnosti. In potem je CTG cel dan risal lepe hrib in doline. Drugih posebnosti ni bilo. Ponoči na stranišču sem imela rdeč izcedek. Ampak so mi zjutraj razložili, da je to zaradi tistega ginekologinega brisa. Jaz sem krče še vedno isto čutila, a gibov otroka ne. Na pregledu sem bila še vedno odprta 1cm, bil ja pe maternični vrat skrajšan in zmehčan. Ampak na CTGju ta dan ni bilo ničesar. Bila sem že čisto na koncu in ta četrtek popoldne sem želela domov. Moj je bil doma cel teden, jaz pa v bolnici brez dogajanja. Sem se že šla skoraj dogovarjat da grem domov, pa sem se potem le odločila, da počakam petek in jutranjo vizito, potem pa grem domov. :D No pa je bila bolj svetla noč. Od 2h naprej sem hodila po hodniku. (vmes sem šle pe za pol ure ležat) Pregledala sem vse barve ki so jih napacali tam rjava,roza,neka oranzno-roza, rumemena,zelena, modra,vijola, pa milijon roza vrat pa sred oranzno-roza stene so okrog vrat popravljali rumeno. :D ja vse to sem pogruntala. In zjutraj začnem gledat na uro. Popadke sem imela med 6-10min. Praktikant ki je prišel merit pritisk, me je kar malo po strani pogledal, ko sem mu rekla da grem domov :). Jaz nisem več verjela da so to popadki. On pa se je že zanimal, če je lahko zraven pri porodu :), seveda, če pa si vmes premislim bo pa že izvedel. Ampak je bil zabavan fant, 1 leto mlajši od mene. Potem pridejo sestre postiljat posteljo - pa vidijo v kakšnem stanju se in mi predlagajo, naj ničesar več ne jem, če se slučajno kaj odvije. Pa pride nekaj čez 8 še SKUPNA vizita, to pomeni 10 ginekologov :D in tista ki me je prejšni dan pregledala reče: "Ta je pa za v porodno". Pa takrat ni naredila nobenega pregleda več :). Pa dobro, sem mislila. Spakiala svoje stvari v torbo, vzela telefon in plašč ter šla nadstropje višje v porodni blok. Sem mislila da grem na CTG. In tako tudi rečem babici, ker pa je bil CTG poln se obrnem in želim nazaj v sobo. Pa pridem do vrat in me sreča ginekologinja, ki ji ni jasno kam grem. Ko pa ji povem, pa me ona odpelje, ampak ne na CTG ampak v PORODNO . No saj, pač nisem prav razumela. :D Tam me teta priklopi na kapalno, pa še svečko sm dobla in sm čakala. Da prime svečka in vse skupaj. Praktikant pa je prišel gledat en porod in vmes še malo mene. :) Pa se mi je zdelo da imam manj popadkov ko zjutraj :). Vroče mi je bilo ker je ob 9 že na polno kolikor je še imelo moči sijalo sonce. Mislim da so mi kapalno dali 8:40. Potem pa sem jim 3x ušla iz kapalne, da sem lahko hodila na wc. Iz večjih razlogov :), ker je bilo tam hladno, ker je pasalo na wcju predihavat popadke in ker me je malo še tiščalo. Ta 3jič sem šla še vmes v kopalnico - kjer je bilo še bolj hladno in fino. Vzela vložke in šla nazaj ter ostala prikloplena na kapalni. Ah ja pozabila. Ko so mi dali kapalno so mi tudi predrli mehur. In ob 10 ko sm prišla 3jič iz stranišča sem poklicala dragega. Prispel je okoli 11 ure. Takrat so bili moji popadki že kar močni. Sedela sem na žogi, predihavala popadke in vmes počivala. Potem sem popadke preživljala dvignjena iz žoge, z rokami na ramenih mojega dragega in glavo na stran da sem počivala. Na koncu mi je najbol pasalo da sem bila na kolenih na postelji, se z roko držala za naslonjalo postelje, ki sem ga imela dvignjenega po želji. 3x sem se samo obrnila, da me je babica pregledala. Potem pa ne vem več ure :) samo še, da je prišla še druga babica in da smo začeli zares. Nevem koliko potiskov je bilo, vem samo, da je bila glavica že malo zunaj, da sem jo božala - NI MI BILO JASNO OD KJE TOLIKO LASI :), vprašala sem če je lahko kaj narobe, potem pa smo čakali popadek :). Moj srček je pomagal pristiskati na moj trebuh, ena babica je bila pri moji levi nogi, druga pa je lovila najinega dojenčka. In ko je KONČNO prišel popadek, je prišla tudi najina PUNČKA. Jaz sem se samo nasmejala in rekla dragemu: "Punčko maš." Pa sem že imela toplo štruco na svojem trebuhu. Majhno, jokavo in prečudovito!!! Nisem se pretrgala. Nisem bila šivana. Ni bilo ničesar. :) Ko sem čez 3h prišla v sobo. Sem vstala in šla v prejšno sobo pozdravit punce in po svoje stvari. POTEM PA SVA Z NELI IMELI NAJBOLJŠI CIMRI V SOBI TAKO DA SO 4JE DNEVI V PORODNIŠNICI BILI NAJBOLJ ČUDOVITI IN POLNI SMEHA, VESELJA IN TUDI MALO JOKA.
|