Roberta69
|
Super Najki, pa kakšna konkretzna punčka in neverjetno, da te pri teh merah niso nič razrezali . Ime je pa krasno , bi ga še jaz ukradla za punčko, če kdaj pride , ampak je preveč podobno imenu Liam. Izak pa ves čas tako lepo pridno spi, čez dan še bolj kot ponoči, po 3 ali 4 ure skupaj, brez problema, včeraj, ko sva se pa s tarejšim sinom odpravljala na martinovo gosko, pa ni hotel nikakor trdno zaspati... potem ga je moj začuda 1 uro občasno nosil in miril, tako da sem celo uspela na hitro zmetat nekaj gosi in zelja vase , potem sem bila pa nujno poklicana domov in ko sem se že pelkjala, je za kar nekaj časa trdno zaspal nazaj . Podiranje kupčka: a vam kar rata? Koliko časa pa vztrajate? A tudi če ful trdno zaspi (in ponoči) ga daste čez ramo/koleno in čakate? Izak ga je do sedaj podrl samo enkrat. Sicer sem že napisala, da sem brala, da nekateri dojenčki tega ne rabijo, samo najbrž je vseeno fajn, ker se verjetno pri večini dojenj nabere zraven tudi nekaj zraka. Jaz moram pa skoraj vsako noč vstat in ga previt okrog 4-ih, 5-ih, ker plenička ne zdrži, najbrž pa zato, ker ga zvečer zadnjič preoblečem že okrog 20-ih, ker tudi mene zmanjka okrog 21-ih. Kaka pa tudi Izak velikokrat na dan, ponavadi takoj po dojenju. Aja, nisem nič omenila, da sem dva dni po porodu dobila eno ful hudo srbečico, najprej po nadlahteh, sem si spraskala do krvi, tako da imam na vsaki roki ene 50 mini hrast, potem se mi je pojavilo še na trebuhu (tam izgleda kot kaka koprivnica, si praskam, ampak ni hrast), dva "flekca" sta se mi pojavila še na vratu, pa malce na dojkah, pa na bokih, na nogah sem si pa sept spraskala do krvi in imam hraste. sem v P mislila, da uporabljajo kakšne agresivne detergente (ker doma uporabljamo samo ekološke), pa sem šla potem kmalu na samoplačniški pregled h dermatologu, pa mi je povedala, da je to hormonsko... predpisala mi je zdravila (ki se kao lahko dajejo nosečnicam in doječim materam) in mazilo, ampak jaz sem se odločila, da tega ne bom jemala, ker gre vse v mleko in tudi če je dovoljeno, dobro sigurno ni... si bom pa pač malo razpraskala kožo ... čez 14 dni me je naročila na brezplačni pregeld, da vidi, če se je izboljšalo ali pa naj grem raje na kliniko... jaz sem v bistvu bolj hotela vedet, za kaj gre, zdaj bom pa samo počakala, da se hormonsko stanje uravna, se pa to baje večinoma pojavi že v zadnjem trimesečju. Je pa zoprno za poP, čeprav je zdaj že malo bolje, prve dni me je vse peklo, ker sem si do krvi razpraskala pol telesa . Pasenje kravic: a vi jih že dajete? Meni je P rekla, da ga naj kar že kaj obrnem. Čas samo zase: sicer je malce zoprno, če si navajen na nujno jutranjo kavico (jaz teh težav nimam, ker je ne pijem ), drugače je pa bolje (vsaj jaz tako mislim), da si ta čas vzameš, ko si ga pač lahko. Mene peče vest že, ko zlagam perilo, pomivam posodo, namesto da bi se igrala s starejšim sinom. Sicer skušam to početi takrat, ko se z njim ukvarja kdo drug, se pa ne izide vedno tako. Sem se pa glede pospravljanja malce umirila, je pa res, da se, odkar imamo dojenčka, vse šajna, ker je starejši v vrtcu, mlajši skoraj skos spi, mami ima pa veliko časa ... je bila P kar malo huda, zakaj je tako pospravljeno, je rekla, da je mislila, da imamo kakšno pomočnico ... pa sem povedala, da je bila prva stvar, ko sva prišla iz porodnišnice, ene 4-urno orto pospravljanje (namesto kakšnih balonov in rož, je mene čakala prava bomba ).
|