Roberta69
|
Še prejle sem vas brala z doječim Izakom v naročju, potem sem ga pa odložila na kavč in šla v shrambo po krompir za kosilo, pa je kar zaspal . Sploh si ne morete predstavljat (če niste dojile 2,2 leti in otrok drugače kot na joški ni znal zaspat), kaj mi to pomeni , kot bi se mi prikazal Marija, zame skoraj fikcija ! Če bo tako še naprej (do sedaj se je to zgodilo že velikokrat, pri starejšem sinu pa niti enkrat), bo prov prima in za vse veliko lažje . Načrtovanje otrok/kontracepcija: jaz ne maram tabletk itd. (sicer sem jih v "najstniških" letih jemala) in sva bila kar brez, sva pač pazila, čeprav se je pri starejšem sinu "ponesrečilo"... no, jaz sem si v tistem obdobju tako noro želela otroka (čist me je metalo v vseh pogledih), da je, po moje, zato tudi ratalo . Preden sem spoznala sem si mislila, da jih bom enkrat pač imela, ampak... ko sem ga pa spoznala, je vse sovpadlo, on idealen partner (zame ), taprava leta itd., ampak sem skoz govorila, da moram narest še to, pa še to, tko da če se ne bi "ponesrečilo", bog ve, kdaj bi se odločila . Izak je pa ratal v tretji rundi. Pri nas je bil nekako plan za tri in jaz bi ga imela kar takoj ... Pri Liamu si vsaj leto in pol nisem predstavljala, niti želela, da bi zanosila, zdaj mi je pa fora bolj v tem, da ne bo prevelike razlike med otroki... drugače se mi zdi to čisto prevelika obremenitev za telo, ampak spet je za ene lažje kot za druge... je pa tako po moje vse natalačeno, majhen otrok, pa spet trebuh in kar paše zraven in tudi potem je najbrž kar mal na hard ... V glavnem, mi bomo še videli... sploh je pa zadnje čase velikokrat tako zoprn , da mi gre kar na , pa ne povedat . Pa tudi pri nas imeti otroke bolj pomeni, da je vse bolj ali manj na meni, ker imam več časa kot ... no, Izaka tudi še ni previl (kot pri Liamu ), ampak razlika je ta, da zdaj nisem nič jezna . Se pa strinjam z Anju, da to vsaka družina pri sebi ve, kdaj je zanje pravi čas. Telovadba: jaz pa bolj štrajkam . No, saj za izvajanje nekih vaj, mi nikoli dolgo časa ni bilo, rada pa pošportam na vse načine... recimo sprehodi so moja strast , ampak me tale jesenska sivina in dež (sneg je pa super , ampak za vozičkat malo manj), kar bolj doma držita . Ura za spanje: jaz sem se glih zadnjič pohecala, da se mi zdijo taki mali škratki še premajhni za neko rutino... po drugi strani pa pa kaj pa jaz vem, ko starejši sin (2,7 leti) spi pri nama in smo glede uspavanja šli že čez vse sorte faze, ampak konec koncev je tako zato, ker se nama zdi tako prav... če bi mislila, da mora spati sam, bi kaj delali na tem, tako se pa bolj zgledujem po nezahodnih kutturah, kjer je povsem običajno, da otroci spijo pri starših do šole (pri nas bo lahko spal pri nama, dokler bo hotel). Izak zadnje čase bolj rogovili ravno zvečer, amapak ni take panike, ker še vedno fuuul časa prespi . 3x mami, naročam knjige od različnih založb; zelo so mi všeč recimo knjige založbe Usborne... tudi jaz že nekaj časa špegam za kakšno otroško enciklopedijo, pa sem glih planirala (si shranjujem na seznam želja), da kupim eno od Usborna (je bila na Amazonu znižana, pa grem včeraj gledat in je ni več ), zdaj bom pa kupila eno od DK... Ko se dokončno odločim, ti pa sporočim. Mi pa ful manjka, da knjigic ne morem prelistat (pri nekaterih si lahko ogledaš par strani) in se moram zato zadovoljiti z mnenjem uporabnikov in po opisu pač presodim, če bi mi bila všeč. Se pa vseeno bolj splača kupiti preko Amazona, kot preko Bookdepository (jaz na Amazonu uk naročim v nemčijo in mi kolega prinese). Pokora, ja, s sinom se pogovarjam v angleščini. Na začetku mi je bilo težko, zdaj je pa že čisto samoumevno . Pri njem se pa zdaj tudi že vidi, da očitu v istem šusu zadevo "razlaga" v slovenščini, meni pa v angleščini . Je pa še bolj nekje na začetku (hočem reči, da v stavkih še marsikaj manjka) oz. zadnje čase je kar veliko napredoval. Govoriti je pa začel bolj "pozno". Spet RR nagaja in mi je shranilo samo pol posta in brez smajlijev . Se mi ne da še enkrat pisat...
|