lenika83
|
Dobro jutro! Moja bejba sploh ne zna hoditi po stopnicah navzdol. V bistvu ji jaz niti ne dovolim, ker imamo doma ogromno stopnic in je navajena, da ne sme sama. Saj mogoče delam napako, ampak si mislim, da bo itak še dovolj časa, da se navadi na to. Se mi zdi, da je treba še pri 3 letih precej paziti, ko hodijo po stopnicah. Gor gre večinoma po 4 in ji gre ok, včasih poskuša po 2 in ji kar gre, navzdol pa tudi če jo držim za roke ne zna dati ene noge naprej in druge pokrčiti, ampak kar nekaj poskakuje. Se bo že navadila, se sploh ne sekiram. Nogice je moja tudi obrača navznoter, ampak se je zdaj precej izboljšalo. Me je že pediatrinja opozorila na to pri 12 mesecih in je rekla, da ni treba zaradi tega na fizioterapijo, ampak da naj ne nosi copatk, temveč samo čevlje. Kupili smo ji ene "teniske" in potem je imela doma in v vrtcu notri obute. Čez čas, ko je izgledalo, da se izboljšuje, pa je spet začela nositi copatke. Ampak ne nosi usnjenih z mehkim podplatom, ker v tistih totalno čudno hodi, pa ne vem, če je model copatkov kriv, ker samo v nogavičkah hodi čisto ok. Ima copatke, ki so mehki, se lepo upogibajo, ampak imajo gumijast podplat, ki je malo kompakten.
|