Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 18:51:42
|
|
|
|
mateyci
|
Čer Danes dopoldne sva z mojim pogledala zanimiv dokumentarec o štirih dojenčkih od nosečnosti do dveh let. Gre za štiri zgodbe iz štirih držav z naslovom Babies. Toplo priporočam, saj so zgodbe o odraščanju iz različnih kultur res zanimive. Kar se pa tiče najinega . Menstruacija mi je zamujala že aprila in sva naredila test- negativen. Bila sva ful razočarana, čeprav nisva nič planirala. Pogovarjala sva se, da bo za otroke še prišel čas, da sva se komaj kupila stanovanje in da ga je potrebno še opremit, pa da malo še počakava. On je imel pred sabo še diplomo, delal je preko študenta. Izgovorov en kubik. In ko je bil rezultat aprila negativen sva se odločila, da je prišel čas, ker sva bila tako razočarana, da nimava kaj več čakati. Malo sem spremljala ovulacijo, malo sva več in maja je bil plusek. Sedaj pa komaj čakava na februar, pa čeprav stanovanje ni do konca opremljeno. Maja pa sva bila na koncertu David Guette v ZG, sedaj pa bo prišel v Lj decembra. Seveda sedaj na koncert ne greva, se pa rada pošalim s kolegi, ki smo bili na koncertu, kater par je sedaj naslednji za , saj naj bi bil najin spočet okoli datuma, ko je bil koncert
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 20:15:27
|
|
|
|
Mišyka
|
Dober večer! No, mi smo preživeli še današnji uradni RD. Hvala vsem za čestitke! Je zelo ponosen - zdej je najboljša fora to, da če velik poje, vstane in gleda, kok je zrastu... Jst sem si pa mal nogo zvila, ker sem padla na tračnicah oz. vlaku ki ga je dobil od none za RD - sem spet mal preklela taščo
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 20:16:49
|
|
|
|
Mišyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyci Danes dopoldne sva z mojim pogledala zanimiv dokumentarec o štirih dojenčkih od nosečnosti do dveh let. Gre za štiri zgodbe iz štirih držav z naslovom Babies. Toplo priporočam, saj so zgodbe o odraščanju iz različnih kultur res zanimive. Iz kje si si pa snela ta dokumentarec?
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 20:29:11
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Potrebujem nasvet - midva s partnerjem sva prijavljena vsak na svojem naslovu, živima pa na čist tretjem naslovu. Torej tamalega ko se rodi prijavim na moj naslov?? Kaj bi bilo boljše, če se vsi trije prijavimo na isti naslov (stalno prebivališče)??? Ampak potem ne bom mogla izkoristit ugodnosti, ki bi jih drugače imela za plačilo vrtca, otroški dodatek, ..... Kaj mislite ve??? Mislim, da ne moreš vzet bolniške za otroka, če nimata istega naslova in pazi, kam bo prišla patronažna po porodu. Mislim tudi, da ima tisti starš, ki ima drugačen naslov kot otrok nekaj težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov).
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 20:31:18
|
|
|
|
trsica
|
Hojla. Evo, mulček je spet doma. Mi imamo pa kuhinjo v sobi (lahko bi kar kuhali tu). Jutri pride parket zamenjat. Joj, joj, kdaj bomo mi končali s temi deli.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 20:37:49
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov). A otrok je imel očetov naslov? Ker pri nas je imel moj naslov in njegov priimek. Na meji so nas preverjali vsakič znova (pa smo šli npr. v istem dnevu trikrat čez pri istem cariniku). Zdaj, ko imamo pa vsi isti naslov in isti priimek, nas pa niti ne povohajo. Aja, sicer pa moraš stalno nosit otrokov rojstni list sabo, če imaš različne naslove itd.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 21:33:28
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: trsica IZVIRNO SPOROČILO: meta21 težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov). A otrok je imel očetov naslov? Ker pri nas je imel moj naslov in njegov priimek. Na meji so nas preverjali vsakič znova (pa smo šli npr. v istem dnevu trikrat čez pri istem cariniku). Zdaj, ko imamo pa vsi isti naslov in isti priimek, nas pa niti ne povohajo. Aja, sicer pa moraš stalno nosit otrokov rojstni list sabo, če imaš različne naslove itd. Misliš reči, da če sva midva z mojim prijavljena na različnih naslovih in gre moj z otročkom nekam, da mora imeti rojstni list s sabo? Kako naj se pa midva prijaviva, če sva v najemu?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 21:43:27
|
|
|
|
d´ori
|
Čisto enostavno se je prijaviti na istem naslovu, četudi sta v najemu, le lastnik mora podati pisno izjavo, da se strinja, da se prijavita na njihovem naslovu. Ta papir nato neseta za UE in se oba prijavita. Je pa večkrat v takih primerih problem, ker če se uradno prijavita na tem naslovu mora lastnik plačati kak davek za najemnino. Sicer pa je kaznivo, če nekje stanuješ, nisi pa tam uradno prijavljen. Nisem pa slišala, da bi že koga zaradi tega kaznovali.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 21:53:42
|
|
|
|
ninchi9
|
Lastnik ne rabi plačati nobenega davka, če se najemniki samo začasno prijavijo na njihov naslov. Preverjeno - sem najemodajalec :)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 22:14:38
|
|
|
|
Nina33
|
Čer! Teyla, še enkrat hvala - bomo mi kr okol desetih probal tam bit . Nam tut tko ura glih odgovarja . Glede težav z naslovom pa ne vem - mogoče je začasno bivališče dost Če sta oba na istem začasno prijavljena Ne vem, HB se mi ni bilo treba še s tem ukvarjat. Tršica, a vi se tkole kampiranje igrate ? Mate pa dobre ideje . K nam šele jutri (no, vsaj "obljubil" je) pride pogledat, kolk bi on za takle zaračunal . Res pa je, de čem "samo" prehod (luknjo v zid ), tla bi pa teoretično pomoje do poleti zdržala pod kakim linolejem. Poj bi itak še vrata za na vrt naredila tm kt je okn zdej . In bi podn mogoče rajš takrat menjali. Pa še vsaj unih švoh 200€ na mesec bi takrat še dobivala . Pa še mal "reklame" za kakšne "alternativke" : tole predlagam - moja mama zelo hvali, je pa tut za nosečnice (priprave na porod) in poj za dojenčke (ona ni ne eno ne drugo ). Mateyci, mene tut zanima, kje si staknila ta dokumentarc? Petrap, naš drugi (ta zdej ) je tut morski majček . Dobr "zrak" majo, ni kej . Je treba res pazt . Hayabusa, upam, de je mala že boljša . Mišyka, vsak "izgovor" je dobr . Vseen upam, de z gležnjem ni hujšga . Zdej grem pa (končno) hladilnik izropat. Moj neče nč namigov (no, niso več glih namigi ) zastopt - bom zgleda mogla kr sama v akcijo . Lep večer, mirno noč in prelepe sanje vsem!
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 22:32:50
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: trsica IZVIRNO SPOROČILO: meta21 težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov). A otrok je imel očetov naslov? ja, ker se je ona preselila k njemu par hiš stran le naslova še ni menjala
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 22:32:58
|
|
|
|
tamy82
|
mateyci sem prav pobrskala za tem dokumentarcem, ko si napisala da je zanimiv No, sem ga našla na partis.si, če še katero zanima. Tako da se ga da loadad zastonj Tako da ga že mam, bova verjetno jutri pogledala. Za danes bo pa dovolj tako da bom šla kar ninat počasi. Še dobro, da smo bli vsaj prej popoldne malo zunaj, ker zdej spet fajn dežuje Nočko!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 23:24:46
|
|
|
|
Teyla
|
Hvala za odgovore vsem. Če prav razumem je začasno bivališče potemtakem dovolj? Rabim samo potrdilo od lastnice? Me kar zmanjkuje, tako da grem spat. Lahko noč
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.11.2010 23:38:48
|
|
|
|
Nina33
|
Hmm, pomoje morš tut bl "uradno" tole začasno bivališče zrihtat . Z unim cegcem od lastnice greš na občino uredit pomoje. Ker res pa rabiš "dovoljenje" lastnika stanovanja za takle. Lepe sanje!
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 6:44:23
|
|
|
|
vipercat
|
dobro jutri punce moje za mano je slab vikend: v petek z dokumenti nisem uredila skoraj nič, saj so mi na zavodu rekli da pododba o prekinitvi delovnega tazmerje ni dobra (datumi niso prav nastavljeni). sedaj bi bilo treba spet dobiti direktorja da jo spremeni in podpiše, ta pa se mi ne javlja - valda ker mi je dolžan kup denarja. no potem mali iz petka na soboto ni skoraj nič spal. zbodila sva se oba prehlajena. moj se je vrnil iz makedonije ved nekaj nadut in takoj začel nekaj povzdigovat glas na malega, tako da sva se takoj počla. potem sem mu začela razlagat kaj je bilo z dokumenti in da so mi na zavodu rekli da nikakor ne bom upravičena do denarne pomoči če odrem s.p., ker bom vmes imela porodniško, in namesto malo tolažbe in razumevanja, ki sem ga pričakovala, dobim komentar, da je že skoraj pol meseca mimo, jaz pa nič še nisem uredila in da z eno plačo ne bo šlo ... a res? dej kej novega povej, kot da se po riti praskam cel dan. kako naj dobim denar, ki mi ga je firma dolžna, če pa še država od njih prispevkov ne more izterjat. ne razumem kaj bi rad od mene valda sem se zjokala kot dež in povlekla surlo. on pa tudi, tako da se sedaj še tri dni držimo. verjetno ni potrebno posebaj omenjat da mali tudi iz sobote na nedlejon ni nič spal, tako da sem včeraj bila kot zombi - bolana in nenaspana. hvala bogu je danes mali kar dobro spal, tako da sem tudi jaz dobila nekaj spanca. samo šše tale prehlad da mine pa bo. se opravičujem ker sem se tok razpisala, ampak sem komaj čakala da se nekomu lahko malo spucam grem raje brat za nazaj
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 7:12:51
|
|
|
|
vipercat
|
jaz vam ne bom pošilljala slikic z zajtrkom, ker upam da ste ve bol pridne od mene. ležim v postelji, računalnik v naročju, v roki pa kroznik z pecivom, ki sem ga pekla včeraj - jabolžna čežana s smetano in to ob 6:30 zjutraj tamy82 - mislim da se da eno pravilo kluba malo prekršit, če boš nadoknadila pri drugem. tudi jaz budilke ne prestavim ,sem pa zato dosti več na kavču, kot veli pravilo hayabusa - tudi jaz ti želim da se mala čim prej pocajta. tudi sama sem taka, da ne dajem nikakršnih zdravil in sirupov - sploh za prehlade, razen če je res potrebno. in ko res zboli je to nekaj najhujšega za gledat. raje bi sama trepela vse gorje sveta, kot da je mali bogi midva sva tevža dobila čisto nepričakovano. nehala sem jeemati zaščito, nato sva pol leta pazila, patem pa prosto po prešernu in kar takoj je meni izostala m. moj je bil presrečen, jaz pa sem stala z testerjem vroki in odprtimi usti. tegale drugega pa sva delala dalj časa. sicer nisva ravno intenzivna delovca (če veste kaj mislim) in izgleda da sva zamudila plodne dneve, tako da je od ideje do ppluska preteklo kar kakšno leto... pa sem vseeno stala z testerjem in odprtimi usti - ta mevedno dobi nepripravljeno meta21 - pri nas za podpis očetovstva ni bilo potrebno da sem jaz tam. bila sem v podornišnici, ko je moj uredil vse papirje.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 7:29:27
|
|
|
|
vipercat
|
teyla kako lepe slikice, ne morem verjeti da so živali že tako udomačene petrap - zanimiva zgodbica.., mi je kar solzica pritekla... haha kot da je to kaj nenavadnega registrirana - da ti poročam - samo še en cd mi je ostal. sem pridna ne?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 8:09:24
|
|
|
|
DIANE
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla IZVIRNO SPOROČILO: trsica IZVIRNO SPOROČILO: meta21 težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov). A otrok je imel očetov naslov? Ker pri nas je imel moj naslov in njegov priimek. Na meji so nas preverjali vsakič znova (pa smo šli npr. v istem dnevu trikrat čez pri istem cariniku). Zdaj, ko imamo pa vsi isti naslov in isti priimek, nas pa niti ne povohajo. Aja, sicer pa moraš stalno nosit otrokov rojstni list sabo, če imaš različne naslove itd. Misliš reči, da če sva midva z mojim prijavljena na različnih naslovih in gre moj z otročkom nekam, da mora imeti rojstni list s sabo? Kako naj se pa midva prijaviva, če sva v najemu? Jutro! Tudi jaz mam tak problem. Sam sem slišala, da npr. za vrtec morata imeti pa stalno prebivališče prijavljeno?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 8:22:37
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE IZVIRNO SPOROČILO: Teyla IZVIRNO SPOROČILO: trsica IZVIRNO SPOROČILO: meta21 težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov). A otrok je imel očetov naslov? Ker pri nas je imel moj naslov in njegov priimek. Na meji so nas preverjali vsakič znova (pa smo šli npr. v istem dnevu trikrat čez pri istem cariniku). Zdaj, ko imamo pa vsi isti naslov in isti priimek, nas pa niti ne povohajo. Aja, sicer pa moraš stalno nosit otrokov rojstni list sabo, če imaš različne naslove itd. Misliš reči, da če sva midva z mojim prijavljena na različnih naslovih in gre moj z otročkom nekam, da mora imeti rojstni list s sabo? Kako naj se pa midva prijaviva, če sva v najemu? Jutro! Tudi jaz mam tak problem. Sam sem slišala, da npr. za vrtec morata imeti pa stalno prebivališče prijavljeno? Kako to misliš za vrtec? Če sta ločena, sta ločena. Če je začasno prebivališče, je začasno. Na vlogi za vrtec vpišeš oba naslova- stalno in začasno, če ga imaš. Kar se tiče prijave začasnega bivališča, ti mora pa lastnica to dovolit. Ni neke znanosti. Pa mislim, da rabiš veljavno najemno pogodbo. Kar se pa tiče rojstnega lista, ga moraš imeti tudi ti, če imata z otrokom različna priimka (pa čeprav isti naslov).
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 8:24:34
|
|
|
|
tamy82
|
Jutro! Najprej nekaj sladkega za dober začetek dneva vipercat upam, da čim prej rešiš vse stvari in to kar se da uspešno Pa da se mali možek pozdravi in bo spet razposajen diane ja za vrtec majo gotovo prednost tisti, ki imajo stalno bivališče tam kjer je vrtec. Zdej pa odvisno koliko so vrtci zasedeni (po večini kar preveč) ...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 8:24:57
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Lastnik ne rabi plačati nobenega davka, če se najemniki samo začasno prijavijo na njihov naslov. Preverjeno - sem najemodajalec :) Ja, davek plačuješ zaradi najemne pogodbe, ne zaradi začasne prijave. Koneckoncev bi se lahko v tvoje stanovanje prijavil tudi kak sorodnik, s katerim nimata najemne pogodbe.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 8:26:37
|
|
|
|
tamy82
|
trsica a slučajno veš kako bo potem z nami glede teh priimkov ... Ker pri nas imava oba dvojni priimek (njegov in moj), otroci bodo pa meli samo njegovega ... bo tudi treba rojstni list non stop s sabo nosit?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 8:48:11
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 trsica a slučajno veš kako bo potem z nami glede teh priimkov ... Ker pri nas imava oba dvojni priimek (njegov in moj), otroci bodo pa meli samo njegovega ... bo tudi treba rojstni list non stop s sabo nosit? Hm, a veš da tolk pa ne vem. Konec koncev bo otrok imel priimek, ki ga vsebujeta vidva obadva.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 8:50:24
|
|
|
|
maurica
|
vipercat ti se nam kar potoži, tudi zato smo tukaj. Mah, ko je napetost v zraku in sta oba malo živčna, rado hitro poči. Pomaga pa vedno samo pogovor, tako da se čim prej pogovorita in si povejta, kar vama leži na kupu. Imaš pa res težko situacijo (to s službo) in verjamem, da je zelo hudo . Na splošno je situacija v Slo zelo težka (neplačevanje prispevkov, neizplačilo plač ...), groza Kolikor jaz vem, mora tisti starš, ki ima drugačen priimek kot otrok, s sabo vedno nositi potrdilo o starševstvu, s katerim dokazuje starševstvo. Se zdi komplicirano, ampak je logično. Kako pa naj carinik ali policaj ve, da ste vi starš? Moja prijateljica se je razšla s fantom, mali ima njegov priimek, prijavljen je na njenem naslovu tako kot ona. In mora skozi imeti to potrdilo s sabo. tamy; mislim, da pri tebi bi tako, ker imaš tudi ti njegov priimek. mišyka; malo pozno, ampak tudi jaz želim tvojemu sončku vse naj naj!!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 8.11.2010 8:58:44
|
|
|
|
sara1986
|
Dobro jutro , tamy82, hvala za kavico Kako ste kaj razpoložene danes? A vam kaj otrdeva trebuh?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?