Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: KLARA 1 PilotGirl in tiste, ki imate težave s ščitnico- zanima me, glede na to, ali misliš, da dojenje vpliva na ščitnico? A je kdo to rekel? Ker meni so po prvem porodu vsi govorili, da ne vpliva, ampak sem imela hude težave, ker mi je vrednost TSH kar naprej skakala. Sem morala non stop prilagajat dozo tablet in sicer vsak mesec drugače - enkrat je blo preveč, potem spet premalo...dojit sem nehala pri 7mesecih, ampak ščitnica se mi je dokončno uredila šele 1leto po porodu. Med nosečnostjo pa je bla skoz OK, tako je tudi sedaj. Me je prav strah tega poporodnega obdobja, ker sem mela res hude simptome,..ponoči sm se zbudila in me je začelo tako zebst in trest, srce pa razbijat tako močno, da sm misla, da bom kr umrla. Vsi zdravniki pravjo, da dojenje ne vpliva na ščitnico,...., ampak res ne vem...sem pa šla tam enkrat v 5mescu k bioenergetiku po nasvet,ki mi je rekel, da naj neham dojit...potem sem res počasi ponehavala, vendar se ščitnica potem še zelo dolgo ni umirila... punce, mejte se skrajno lepo, izkoristite še te zadnje dni s svojim trebuščkom in čim manj nosečniških težav :) Ja jaz sem slišala za primere, ko so med dojenjem oz po rojstvu celo ščitnico dovile, prej jo pa niso imele. Baje lahko dojenje kar fajn ponaga, da se poslabša ščitnica. Men sicer prej niso odkrili, dokler nisem jaz v tretjem mesecu začela jamrati, kaj me matra pa kako mi je srce bilo da mi bo vsak čas ušlo. So pol vidli, da mi niha T4 in TSH, ampak vse v tisti spodnji in zgornji meji. Verjetno tudi zato hujšam. Sice potem me je zdravnik opozoril, da pri dojenju se bi znalo pa znatno poslabšati, da zato moram čekirat. Tako, da me že sedaj kar G pošilja poleg rednih krvnih pregledov. Se mi zdi, da ne bomo nikoli tok pošpikane kot v nosečnosti :) Jaz upam, da kljub dojenju ne bo težav s ščitnico, če bo potem se lahko poslovimo z dojenjem To me zelo matra, že tko se bojim, da ne bom znala,...
|