ronja
|
Ampak nekoga zatozit, ker men neki ni prou mi je pa nesmiselno. Odvisno kaj je to neki. Če bi nekdo zlorabljal otroka, bi ga takoj zatožila, ne glede na to, kdo bi to bil! Če bi nekdo povozil človeka, pa zbežal, bi zatožila skoraj vsakega, razen par ljudi, ki jih imam tako zelo rada, da jih ne bi. Če bi nekdo hlinil samohranilstvo, nobenega od ljudi, ki so mi ok, verjetno ne bi zatožila. Če bi nekdo v trgovini ukradel vrečko bonbonov, zelo verjetno ne bi nobenega zatožila... Pa se mi vse to ne zdi prav. In bi vsem verjetno dala vedet, da se mi ne zdi prav - kar je tudi naja naredila, vendar prijateljici to ne gre ravno do živega. Vendar če nihče nič ne naredi, se sistem ne more spremenit. Ker je vsem vse vseeno - kot je lepo razložila gina. In sedet ko kup nesreče in se smilit samemu sebi ("meni pa nič ne dajo") ni rešitev. Če ti kaj ni prav, se bojuj. najdi službo, ki ti bo všeč, delaj to, kar ti je všeč. Res, glede drzave sm pac pasivna, ker nikol od njih nic ne dobim. Ko pa bom, pa jim bom z veseljem vrnila uslugo. Ti torej ne tožiš - ampak ne zato, ker bi ne bila tožibaba, ampak ker zato nič ne dobiš. Če bi ti oni kaj dali, poetm bi jim vrnila uslugo. Ampak zadeva ne gre tako. In ni res, da od države nisi nič dobila: dobila si zastonj šolanje, zdravnika kot otrok in še pa še ugodnosti (saj so neki izračuni, koliko državo stane en otrok). In tudi ti si bila otrok. in dobila vse to od države. zato se nehaj kujat, kako je država grda do tebe, pa sama spremeni svoj lajf! Država ga res ne more...
|