potty
|
Država tukaj sploh ne bi imela velik dela pri preverjanju tega folka, ki se prijavlja kot enostarševske družine, samohranilke...Ampak se jim ne da...in nočejo....ker imajo tudi sami en kup sranja in grdobij nad sabo. A mislite da res ni očitne razlike med eno mamo z otroci, ki je resnično sama in med eno mamo z otroci, ki je sam prijavljena sama? Poglejmo mene : Pred kratkim sem ostala sama z otroci (trije fejst fantje ), sem v službenem stanovanju, kar pomeni, da imam tudi službo. Brez službe ne bi bilo strehe nad glavo. Ker zadeva na sodišču še ni rešena (zdej bo menda podpisal sporazum) zaenkrat dobivam otroški dodatek v nižji vrednosti (sej lahko povem - 180 eur za tri fante), saj se še vedno šteje njegov dohodek zraven, pa čeprav ne živimo skupaj, plačujem še vedno višji vrtec ( 100 eur za srednjega, mali je brezplačno, ker je drugi otrok v vrtcu, in šolsko prehrano za velkega cca 55 eur), ker se spet njegov dohodek šteje zraven, čeprav še skos ne živimo skupaj, preživnine še ne plačuje, ker bi on raje počakal na sklep sodišča in ko socialno delavko vprašam, če morda koga zanima kako uspem preživet svoje otroke s samo svojim dohodkom (plus položnice, plus oblačila in obutev, plus avto - ok, boste rekle da slednjega ne rabim, ampak ga rabim zarad službe), gospa na drugi strani pulta samo skomigne z rameni in reče:,, Gospa, jst vam tukaj ne morem nič pomagat.,, Ok, sej men gre finančno še kar ok, ne smem jamrat, pa še bolš bo, ko bo zadeva na sodišču enkrat rešena, ampak nekih privilegijev pa ni in tut nobenga ne briga, al imajo moji otroci kaj za jest al ne. Naja31, pa poglejva tvojo kolegico : Ne rabi službe in je ne išče, ker ima ,,vir dohodka,, ima streho nad glavo, ima otroka v kaj oblečt, ima zastonj vrtec al pa sam neki malega za plačat (u bistvu vrtca sploh ne rabi, ker je itak doma, ampak nekam jih mora dat, da gre lahko v miru na kavo, a ne? ), ima svoje prevozno sredstvo in obilico prostega časa. Kratko in jedrnato. Pa me po pravici njen primer in moj primer nič kaj prida ne ganeta. Bolj me jezi to: V Sloveniji imamo poleg mene in Najine kolegice še eno kategorijo žensk in sicer tiste, ki bi tudi raje bile samske mamice, pa to ne morejo bit, ker ali ni službe, ali ni prave službe, ni strehe nad glavo....in so primorane trpet ob takih in drugačnih partnerjih, pa jih tut nihče ne povoha in nikogar nič ne briga. Te ženske bi bile prave samske mamice, če bi bila naša država resnično socialna država in bi tem ženskam in njihovim otrokom dala zaščito in finančno varnost, da bi se lahko postavile na svoje noge. To so ženske katerim bi CSD-ji in država morali stati ob strani in bi jih za neko določeno obdobje morali finančno podpirati iz državnega proračuna (seveda pod določenimi pogoji). Tem ženskam bi se moglo rečt ,,mame samohranilke,, ali ,,enostarševske družine,,. Ampak pri nas se podpira cigane, Grke, banke in žal tudi tudi ljudi, kot je tvoja prijateljica Naja31. Žal.
|