Dashenka -> RE: Zdaj ko sem še sveže jezna... (25.10.2010 6:29:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Jaz vidim, da je čisto brez veze se sekirat zaradi ene blokade računa. Država sama sili s.p.-je v "znajdi se sistem". Obremenjuje jih po nepotrebnem, viša prispevke in jim niti malo ne olajšuje življenja, prej obratno, dela vse, da bi jih zaprla. Grozno nesposobna se mi zdi naša država na tem področju, zaostala in nefleksibilna, spodbuja tako delo na črno kot zapiranje lastnih podjetij, hkrati pa onemogoča sama sebi dodaten vir dohodka iz sitih razlogov. Bolno, res. Bolk kot spoznavam mehanizme, bolj se mi zdi vse skup za bruhat. Kristinaj, a si ti že bila kdaj v situaciji, ko nisi mogla plačat? Jaz poznam dosti njih, ki so bili. V resnici komaj životarijo čez leto, zapreti pa stvari ne morejo, ker imajo za firmo oz. s.p., kredit. V bistvu je zelo neodgovorno pisat, kako ima nekdo birokratsko delo zaradi nekoga, ki ni plačal in kako je to grozno, medtem ko ne moraš razumet, da eni enostavno ne zaslužijo toliko, da bi lahko vsak mesec sproti sebe krili, da imajo morda kakšne mesece mrtvo sezono in da so v veliki stiski, ker ostale mesece pa ne zaslužijo toliko, da bi kaj prišparali. Dosti takih poznam. In država je lahko samo vesela, da ji ni treba še njih vzdrževat, niti jim osnovne zdravstvene varnosti plačati, ki je ti ljudje nimajo včasih po pol leta ali več skupaj, ker si je nimajo včasih s čim plačati. Drage moje, neplačevanje računov v predpisanih rokih je slovenska folklora in ne posledica krize. Kriza situacijo vsakokrat le malenkost poslabša. In ja, vse ugodnosti naše velikodušne socialne države smo vam te tri mesece, ko niste plačevali računov za prispevke in davke, plačevali mi, ki jih plačujemo redno. As simple as that. In ja, če se sliši še tako kruto - če se greš dejavnost pri kateri ne moreš zaslužit dovolj, da poplačaš vse obveznosti, vključno s prispevki in dohodnino, potem je to hobi in ne resen posel. S.P. pa so itak preživeta oblika in služijo le še nategovanju države in izmikanju davkariji.
|
|
|
|