HuAnita -> RE: Zdaj ko sem še sveže jezna... (25.10.2010 13:57:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka 3 mesece ne plačuješ prispevkov, kar pomeni, da tebe in tvoje zaposlene vsi mi, ki jih redno plačujemo dobesedno živimo in vam plačujemo vse po vrsti, vključno z zdravstvenim zavarovanjem, pa se še razburjaš za povrhu vsega[sm=smiley21.gif] Ko berem take bedarije ugotavljam, da smo še 1000 svetlobnih let od kapitalizima in tržne ekonomije. Ne gre za to, da jih jaz nisem HOTELA ali MOGLA plačat, gre za to, da me preprosto NISO OVBESTILI pravi čas. Kot sem napisala, sem sama preverjala po telefonu, ko sem videla, da za nekaj malega presegam cenzus. Sem si pač plačevala za NIŽJI RAZRED, ne pa, da nisem nič plačevala. In še zdaj, po 3 dneh, mi ne znajo povedati, koliko natanko sem jim dolžna, jaz pa že mesec in pol nimam s. p. ja.... No, moja napaka je bila morda le to, da si enostavno nisme mogla privoščiti računovodstva, zato sem se odločila za enostavno knjhgovodstvo. Drugače pa, v mojem poklicu - pa mislim, da imava kar podobnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - težko dobiš redno zaposlitev, medtem ko poznam priemre v ANG in NE, ki s takim statusom lepo živijio. Tako da mi ni preživeto... Gotovo je bolje, da delaš, za kar si šolan in si relativn dober, kot pa da grem delat nekaj, za kar bi rabila se od začetka se učiti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Vedno pa sem pudarjala razliko med s. p., moramo vedeti, da so tu svobodni poklici (ki so v 90 % žal zelo nesvobodni!) vs. frizerke, avtomehaniki ipd., in sploh v bankah nismo isto, pa tudi nekatera dela so precej sezonska, 2 m ti bzinis laufa, komaj poflikaš dolgove za nazaj, kupiš otroku kaj za oblečt, jih pelješ na pico, evo, pa prde 'mrtva' sezona...., bolezen, obveznosti v šoli.... In potem slišiš, da smo s. p.ji pijavke in da ribarimo v kalnem, ker probamo delati in ne ždeti doma????!!!!!! (kar bi si z univ. izobrazbo lahko marsikdo privoščil, da ne bi sprejel ravno 'vsakega' dela, ne...? - --- no, eni to s pridom počnejo, drugi pa... zažiramo ali kaj?!)
|
|
|
|