sončnica24 -> RE: Vračanje DSP - se je že začelo! (15.10.2010 9:13:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24 Ja saj zdaj tudi ne, pa je ena čisto preprosta stvar prišli bi v vrtec pa bi vidli vse. Po otroke hodijo atiji ali pa oba skupaj se pred vrtcem držita za roke grejo skupaj domov ampak vrtca ali ne plačujeta ali pa minimalno, potem pa si slučajno ti v nepravem trenutku na nepravem mestu, ko se v vrtec nosijo vloge za znižano plačilo pa mamo skoraj kap ker tebe vidi tam, naredit pa ne moreš nič Hja - tole je tako zelo splošno, da groza - če misliš, da lahko samo na podlagi tega, ker vidiš, da hodita oba starša po otroka v vrtec, kar koli sklepaš (drugo je, če družino in njihovo stanje osebno poznaš). Midva recimo greva tudi pogosto oba po otroke, oz. jih zjutraj oba peljeva, ker pač imava to možnost, pa sva oba zaposlena, vendar pač delava doma in si sama razporejava, kdaj in kako bova delala. Pa to ne pomeni, da nimava dela, niti da ne plačujeva vrtca - samo za primer. Potem kar se tiče znižanega plačila - to se vloge oddajajo načeloma na občino (vsaj pri nas - če se kje oddajo neposredno v vrtcu, jih pa mora itak ta posredovati na občino), plus tega to vlogo odda praktično VSAK starš in še ne pomeni, da zato ne plačuje nič vrtca, ampak se na podlagi teh vlog razvrstijo v plačilne razrede od 1. do 8., oziroma prejemniki DSP so oproščeni, in to, da nekdo odda vlogo za znižano plačilo, ki pripada vsakomur (tudi tisti z najvišjimi dohodki, ne plačajo več kot 80% cene vrtca), še pa res ni nekaj, za kar bi moralo biti staršu nerodno, da je oddal vlogo, ker, kot rečeno, ZNIŽANO PLAČILO pripada praktično VSAKOMUR. Pišeš popolne nesmisle, no. Zmajzi pišem iz lastnih izkušenj in poznanih staršev ki to delajo, ne rečem da vsi ampak jaz osebno poznam vsaj 10 primerov, delajo pa to moji znanci in kolegice ki me čudno gledajo ker glede na mojo plačo ker delam s skrajšanim delovnikom bi bila celo upravičena do CSD-ja če bi se prijavila kot mama samohranilka.
|
|
|
|