|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gobova juha
29.9.2010 16:10:31   
divans1
Kakšna juha je boljša iz suhih ali svežih gob?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gobova juha
29.9.2010 16:11:03   
mini86
valda da iz svežih

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gobova juha
29.9.2010 16:34:30   
Hope2
Sveže, zamrznjene, posušene- nekak tak vrstni red velja pri nasuser posted image . Ni pa nekih hudih odstopanj, saj aromatična in dobra juha je lahko tudi iz posušenihuser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 17:30:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gobova juha
29.9.2010 17:45:41   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Meni je iz posušenih še boljšauser posted image samo prej jih moraš namakati.



Meni tudi! Svežih nekako 'škoda' za v juho... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Gobova juha
29.9.2010 18:39:58   
divans1
Se strinjam!

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Gobova juha
30.9.2010 7:05:39   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Meni je iz posušenih še boljšauser posted image samo prej jih moraš namakati.



Meni tudi! Svežih nekako ''škoda'' za v juho... user posted image



Jaz sem jih zdaj ogromno nabrala, tak da mi jih ni škodauser posted image . Najboljše so mi pa zato, ker so večji kompaktni kosi in imaš res občutek, da ješ gobovo juho

Kaj pa še delate vse iz jurčkov? Več ne vem kak jih naj "skladiščim" za zimo oz kaj pol naredit. Nekaj sem posušila, nekaj spanirala in zamrznila, veliko pa imam zamrznjenih kockic za juho. Vlaganih ne jemo. Še kaka idejauser posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.9.2010 7:09:16 >

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Gobova juha
30.9.2010 8:21:43   
Luni
Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven..... mmmmmmmmmm ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm

_____________________________



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Gobova juha
30.9.2010 8:42:38   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven
..... mmmmmmmmmm ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm


Tole se dobr sliši, a mi namigneš mal receptuser posted image

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Gobova juha
30.9.2010 9:07:40   
vesna_b
pa meni tudi user posted image  lepo prosim

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Gobova juha
30.9.2010 9:08:40   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Luni
Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven..... mmmmmmmmmm
JAAAAA, tole je slastno user posted image

ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Bljak, okus pange mi ni všeč.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Gobova juha
30.9.2010 18:36:07   
tecnobica
Sam toliko. Jesenski jurčki niso aromatični, oz. niso primerni za sušenje, ker ko boš jedla juho iz njih, ne bo tako dobro dišalo, kot iz poletnih,.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Gobova juha
30.9.2010 22:12:25   
gigi1
Ne bom razpravljala o okusih...vendar v kulinariki velja, da so sveže sestavine (govorimo o svežih - domačih, ne kupljenih v trgovini, kjer transport in skladiščenje traja nekaj časa) vedno boljše kot zamrznjene ali sušene. Strinjam se, da so pravilno (in pravočasno) sušeni jurčki zelo aromatični. Torej: najboljša je juha iz svežih gob. Lahko ji pa dodate kanček sušenih, lahko tudi zmletih kot začimbe za aromo.

Hope ( user posted image tebi in L. takole "usput" user posted image ) tole sem danes skuhala:
http://worldofcooking.net/sl/recepti/pec48dena-ajdova-kac5a1a-z-jurc48dki-v-sirovi-koc5a1arici

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Gobova juha
1.10.2010 6:57:01   
Hope2
O žižetkauser posted image . Tole pa mora bit fino, samo mam občutek, da take košarice meni nikoli ne bi uspelo naredituser posted image . Bom pa to v prihodnosti definitivno sprobala.

Včeraj sme naredila golaž. Sem ravno 2 velikana spet našla. Sem se spomnila enega recepta (dobila davno nazaj) za golaž z jurčki in srčki/jetrci (piščančjimi). Ker nismo glih veliki ljubitelji drobovine sem dala le te čist malo in moram rečt da je izpadlo super. Zraven pa je še bila polenta. Definitivno bo še na jedilnikuuser posted image

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Gobova juha
1.10.2010 10:07:15   
gigi1
Hope saj lahko narediš tudi brez košaric user posted image .

Ta golaž se pa dobro sliši. Predvsem mi je s srčki zadišal user posted image

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Gobova juha
1.10.2010 13:32:36   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


Včeraj sme naredila golaž. Sem ravno 2 velikana spet našla. Sem se spomnila enega recepta (dobila davno nazaj) za golaž z jurčki in srčki/jetrci (piščančjimi). Ker nismo glih veliki ljubitelji drobovine sem dala le te čist malo in moram rečt da je izpadlo super. Zraven pa je še bila polenta. Definitivno bo še na jedilnikuuser posted image


definitivno lahko golaž narediš brez drobovine. Pri meni so vedno samo jurčki! Delam ga pa zelo podobno, kot golaž iz mesa..... Svaljke pa poenostavim, ker jih sploh jaz obožujem in če bi jih dejansko svaljkala, jih ne bi bilo velikokrat na jedilniku. Takole naredim: skuham krompir, katerega malo bolj solim, kot za pire. Vodo odcedim in dodam kos masla (npr. na pol kg krompirja cca 80 -100 g masla), pretlačim kot za pire krompir. Na pol kg krompirja dam 3-4 jajca  in toliko moke, da je masa primerno gosta (kar gosto mora biti, kot testo!) "Svaljke" kar z mokro žlico polagam v slan krop in jih kuham cca 7 min.... se pravi, da naredim krompirjeve žličnike user posted image


_____________________________



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?