Luni -> RE: Gobova juha (1.10.2010 13:32:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Včeraj sme naredila golaž. Sem ravno 2 velikana spet našla. Sem se spomnila enega recepta (dobila davno nazaj) za golaž z jurčki in srčki/jetrci (piščančjimi). Ker nismo glih veliki ljubitelji drobovine sem dala le te čist malo in moram rečt da je izpadlo super. Zraven pa je še bila polenta. Definitivno bo še na jedilniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] definitivno lahko golaž narediš brez drobovine. Pri meni so vedno samo jurčki! Delam ga pa zelo podobno, kot golaž iz mesa..... Svaljke pa poenostavim, ker jih sploh jaz obožujem in če bi jih dejansko svaljkala, jih ne bi bilo velikokrat na jedilniku. Takole naredim: skuham krompir, katerega malo bolj solim, kot za pire. Vodo odcedim in dodam kos masla (npr. na pol kg krompirja cca 80 -100 g masla), pretlačim kot za pire krompir. Na pol kg krompirja dam 3-4 jajca in toliko moke, da je masa primerno gosta (kar gosto mora biti, kot testo!) "Svaljke" kar z mokro žlico polagam v slan krop in jih kuham cca 7 min.... se pravi, da naredim krompirjeve žličnike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|