Gobova juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


divans1 -> Gobova juha (29.9.2010 16:10:31)

Kakšna juha je boljša iz suhih ali svežih gob?




mini86 -> RE: Gobova juha (29.9.2010 16:11:03)

valda da iz svežih




Hope2 -> RE: Gobova juha (29.9.2010 16:34:30)

Sveže, zamrznjene, posušene- nekak tak vrstni red velja pri nas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ni pa nekih hudih odstopanj, saj aromatična in dobra juha je lahko tudi iz posušenih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.9.2010 17:30:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




bubu_bibi -> RE: Gobova juha (29.9.2010 17:45:41)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Meni je iz posušenih še boljša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] samo prej jih moraš namakati.



Meni tudi! Svežih nekako 'škoda' za v juho... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




divans1 -> RE: Gobova juha (29.9.2010 18:39:58)

Se strinjam!




Hope2 -> RE: Gobova juha (30.9.2010 7:05:39)

IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Meni je iz posušenih še boljša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] samo prej jih moraš namakati.



Meni tudi! Svežih nekako ''škoda'' za v juho... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Jaz sem jih zdaj ogromno nabrala, tak da mi jih ni škoda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Najboljše so mi pa zato, ker so večji kompaktni kosi in imaš res občutek, da ješ gobovo juho

Kaj pa še delate vse iz jurčkov? Več ne vem kak jih naj "skladiščim" za zimo oz kaj pol naredit. Nekaj sem posušila, nekaj spanirala in zamrznila, veliko pa imam zamrznjenih kockic za juho. Vlaganih ne jemo. Še kaka ideja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Luni -> RE: Gobova juha (30.9.2010 8:21:43)

Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven..... mmmmmmmmmm ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm




Hope2 -> RE: Gobova juha (30.9.2010 8:42:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven
..... mmmmmmmmmm ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm


Tole se dobr sliši, a mi namigneš mal recept[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vesna_b -> RE: Gobova juha (30.9.2010 9:07:40)

pa meni tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] lepo prosim




špelin@ -> RE: Gobova juha (30.9.2010 9:08:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Luni
Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven..... mmmmmmmmmm
JAAAAA, tole je slastno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Bljak, okus pange mi ni všeč.




tecnobica -> RE: Gobova juha (30.9.2010 18:36:07)

Sam toliko. Jesenski jurčki niso aromatični, oz. niso primerni za sušenje, ker ko boš jedla juho iz njih, ne bo tako dobro dišalo, kot iz poletnih,.




gigi1 -> RE: Gobova juha (30.9.2010 22:12:25)

Ne bom razpravljala o okusih...vendar v kulinariki velja, da so sveže sestavine (govorimo o svežih - domačih, ne kupljenih v trgovini, kjer transport in skladiščenje traja nekaj časa) vedno boljše kot zamrznjene ali sušene. Strinjam se, da so pravilno (in pravočasno) sušeni jurčki zelo aromatični. Torej: najboljša je juha iz svežih gob. Lahko ji pa dodate kanček sušenih, lahko tudi zmletih kot začimbe za aromo.

Hope ( [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]tebi in L. takole "usput" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]) tole sem danes skuhala:
http://worldofcooking.net/sl/recepti/pec48dena-ajdova-kac5a1a-z-jurc48dki-v-sirovi-koc5a1arici




Hope2 -> RE: Gobova juha (1.10.2010 6:57:01)

O žižetka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]. Tole pa mora bit fino, samo mam občutek, da take košarice meni nikoli ne bi uspelo naredit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Bom pa to v prihodnosti definitivno sprobala.

Včeraj sme naredila golaž. Sem ravno 2 velikana spet našla. Sem se spomnila enega recepta (dobila davno nazaj) za golaž z jurčki in srčki/jetrci (piščančjimi). Ker nismo glih veliki ljubitelji drobovine sem dala le te čist malo in moram rečt da je izpadlo super. Zraven pa je še bila polenta. Definitivno bo še na jedilniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gigi1 -> RE: Gobova juha (1.10.2010 10:07:15)

Hope saj lahko narediš tudi brez košaric [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

Ta golaž se pa dobro sliši. Predvsem mi je s srčki zadišal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Luni -> RE: Gobova juha (1.10.2010 13:32:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


Včeraj sme naredila golaž. Sem ravno 2 velikana spet našla. Sem se spomnila enega recepta (dobila davno nazaj) za golaž z jurčki in srčki/jetrci (piščančjimi). Ker nismo glih veliki ljubitelji drobovine sem dala le te čist malo in moram rečt da je izpadlo super. Zraven pa je še bila polenta. Definitivno bo še na jedilniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


definitivno lahko golaž narediš brez drobovine. Pri meni so vedno samo jurčki! Delam ga pa zelo podobno, kot golaž iz mesa..... Svaljke pa poenostavim, ker jih sploh jaz obožujem in če bi jih dejansko svaljkala, jih ne bi bilo velikokrat na jedilniku. Takole naredim: skuham krompir, katerega malo bolj solim, kot za pire. Vodo odcedim in dodam kos masla (npr. na pol kg krompirja cca 80 -100 g masla), pretlačim kot za pire krompir. Na pol kg krompirja dam 3-4 jajca  in toliko moke, da je masa primerno gosta (kar gosto mora biti, kot testo!) "Svaljke" kar z mokro žlico polagam v slan krop in jih kuham cca 7 min.... se pravi, da naredim krompirjeve žličnike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]