matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen matcar to je zgleda odvisno iz regije,kjer si -oz.komisije!sem iz lj.okolisa,imam rizicno nosecnost(poleg ostalih tegob 2 ss),tudi sama delam v trgovini(kar pa po besedah os.zdravnice ni vec razlog za bolnisko,delodejalec ti mora namrec po zakonu omogociti delo,ki ga lahko opravljas)!tudi moja sefinja meni,da je bolje da sem na stalezu,pa se klub temu iz tedna v mesec borim z komisijo(podaljsajo za teden,dva...).Tudi sama bi raje opravljala delo,ko bi ga lahko...!na priporocilo ginekologinje za krajse sprehode se komisija se ne odziva(G pravi,da je zdaj tko,naj nosecnica dela,ce ne more naj miruje na domu),vsakic znova mi predpisejo mirovanje na domu,ne smem zapustiti kraja!komisija pa je tista,ki preverja,ne delodajalec!tudi mene zanima,kaksna oblacila potrebuje ,rojen poleti!PA SRECNO vsem Možno,da je tak,jaz imam sicer drugačne izkušnje.V Lidlu je tak,da vsaka dela vse,ni važno kako delo je to.Sem delala od konca nov. pa do staleža skozi na blagajni,pa mi je vseeno rekla šefica,da naj grem v stalež,ker tudi na blagajni je delo težko,sploh dvigovanja je dosti.Moja G mi je takoj rekla za stalež že na prvem pregledu,ker sem po 3 CR noseča in je že zato večje tveganje.Potem sem še krvavela,HB,je blo ok vse,so pa ugotovili da imam čisto nizko posteljico,tik pri materničnem vratu.Komisija pri nas v MB podaljšuje,kako dolgo imaš potrdilo od G.V prejnšnji nosečnosti so mi na 4 tedne podaljševali.Kako pa bo zdaj pa ne vem,še nisem bla na komisiji,sem komaj 2 tedna v staležu.Jaz vglavnem,če imam obveznosti,jih moram uredit,sploh če so v igri pregledi pri Z z katerim od otrok.