Arwen_84
|
Najprej hvala vsem za čestitke...glede porodne....bom kar pejstala od mojih aprlićkov: IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84 naša mravljica je zaspala, tko da sem končno dobila svojih 10min, da napišem porodno zgodbo,,,,ena je prej napisala zame, da je bla kriminalka-no, to je bla zgodba od Aprilcek2012 ne moja...v bistvu je moja bolj neka drama, brez pretresljivih situacij . Prejšnji vikend smo dali skozi selitev, ampak brez znakov...v pondeljek ob 5h (na PDP) sem šla na wc in vidla kri..torej je šel čep...pol itak nisem več nazaj zaspala ampak samo čakala, da se kaj zgodi...no ob kakšnih 8h sem čutla prve krče...blagi, boleči kot menstrualni krči na vsake 20-30min. Ker je bil moj pdp sem tko mela napotnico za porodnišnico...in imela namen it, tudi če nič nebi blo...No, pol sva se z mojim odločala kdaj naj grem..al naj čakam, da se kaj intenzivneje začne ali pač grem, itak imam pdp pa naj oni pol po pregledu odločijo kaj in kako. No, sva šla ob 13h od doma, še po trgovinah (malo me je vmes stisnilo, tko da sem upočasnilo hojo in to je bilo to). V Postojno prideva okoli 15.30, čakam na ctg ...tam pokaže 2 popadka (boleče recimo 3 od 10) dvignila se je cifra na največ 50 (pred 14 dnevi mi je pri ginekologu pokazalo 80 in nisem čutla nič). Pol mi reče babica, da nimam nekih hudih popadkov in sem misnla, da grem kar lepo nazaj v Kp dokler se ne zgostijo), pol me je pa vag. pregledala in reče, da sem dobrih 5cm odprta in naj se grem pripravit . Pol sem z mojim izpolnila tiste papirje, hodla okoli (popadki š vendo na 15min in znosni). Pol sva šla v porodno, kjer so me priklopili na ctg...pol je pršu zdravnik mi predret mehur (ob 17.10), da bi se naj popadki ojačali. Dobila sem šponto antibiotika in nekega zdravila s S za mehčanje vratu al nekaj. No, čez 30min so se začeli jačati in to pasje...na 5min, 4min...v porodni sva bla sama, ker je rekla da lahko to traja in da naj pokličem če bodo kaj bolj redni..in da mi pride 1h po predrtju mehurja dat dianatal gel...no babica je zamujala in sem jo jaz ob 18.15 poklicala, da bom rodila. Začelo me je tko pritiskat dol, da sem misnla, da mi bo črevo izpadlo...sem rekla mojemu da mi bo šla čez rito ven . No babica vsa presenečena se začne priravljat (oblačit) in neko paniko zganjat, da tole je prehitro in da sem jo presenetila. No, potem pride še ena not, me obrnejo na hrbet (takrat res nisem imela moči sama), noge gor....in začnejo, da se že glava vidi in da naj v popadku pritisnem...babica mi je omagala na trebuhu...tko, da sem pol v drugem popadku rodila našo pikico ...čas poroda 0h (no 55min je blo). Potem so me pregledali...šivana nič, raztrganin nič...(se mi pol opraviči zaradi gela...no, zdaj ga prodajam ). Potem sem jo dobila k sebi za par minutk ... in takrat sem vedla, da je to največji najin uspeh. Nosečnost brez težav, do zadnjega trenutka mi je bilo kot da nimam trebuha skoraj (mislim moteče), porodna izkušnja fenomenalna in ekspresna, po porodu sem se že drugi dan dobro počutla (no malo težje hodla)....zdaj se še lovimo s tem dojenjem ampak upam, da rešimo stvar, ker če ne bo mene psihično zdej tole ubilo za vse nazaj. Iz bolnice sem šla tretji dan, tko da sem sedaj že lepo v novem stanovanju (sicer je še kažin, tko da imava dodatnega dela še čez glavo) ampak bomo že...meni more samo to dojenje stečt, ker si zdaj ob prostem času črpam in je napor in stres bolj kot karkoli do sedaj . aja, pa tudi hormonsko sem ful neuravnotežena..jočem za vsak drekec...še najbolj pa ko me soseda vpraša: ''a imate mleko?''...what the f*?..to je isto kot da me praša kolkokrat na dan sexam...jao. Mleka za izvoz, bradavice v ploske, nastavki nekak ne delujejo, nimam pravih al pa enostavno ne znam...Tko, da črpam ko munjena, ...pol dobi 50ml mojega + dodatek na obrok...nimam kaj, otrok mi mora jest, rast....čeprav jaz na tak način umiram zraven....ampak preden fašem kako depro upam, da se tole popravi...oz. najdeve nek skupen način ... No, se preselim k Aprilčkom...do takrat pa srečno vsem, ki še morate rodit in čestitke vsem za nazaj, ki že ste naša mravljica je zaspala, tko da sem končno dobila svojih 10min, da napišem porodno zgodbo,,,,ena je prej napisala zame, da je bla kriminalka-no, to je bla zgodba od Aprilcek2012 ne moja...v bistvu je moja bolj neka drama, brez pretresljivih situacij . Prejšnji vikend smo dali skozi selitev, ampak brez znakov...v pondeljek ob 5h (na PDP) sem šla na wc in vidla kri..torej je šel čep...pol itak nisem več nazaj zaspala ampak samo čakala, da se kaj zgodi...no ob kakšnih 8h sem čutla prve krče...blagi, boleči kot menstrualni krči na vsake 20-30min. Ker je bil moj pdp sem tko mela napotnico za porodnišnico...in imela namen it, tudi če nič nebi blo...No, pol sva se z mojim odločala kdaj naj grem..al naj čakam, da se kaj intenzivneje začne ali pač grem, itak imam pdp pa naj oni pol po pregledu odločijo kaj in kako. No, sva šla ob 13h od doma, še po trgovinah (malo me je vmes stisnilo, tko da sem upočasnilo hojo in to je bilo to). V Postojno prideva okoli 15.30, čakam na ctg ...tam pokaže 2 popadka (boleče recimo 3 od 10) dvignila se je cifra na največ 50 (pred 14 dnevi mi je pri ginekologu pokazalo 80 in nisem čutla nič). Pol mi reče babica, da nimam nekih hudih popadkov in sem misnla, da grem kar lepo nazaj v Kp dokler se ne zgostijo), pol me je pa vag. pregledala in reče, da sem dobrih 5cm odprta in naj se grem pripravit . Pol sem z mojim izpolnila tiste papirje, hodla okoli (popadki š vendo na 15min in znosni). Pol sva šla v porodno, kjer so me priklopili na ctg...pol je pršu zdravnik mi predret mehur (ob 17.10), da bi se naj popadki ojačali. Dobila sem šponto antibiotika in nekega zdravila s S za mehčanje vratu al nekaj. No, čez 30min so se začeli jačati in to pasje...na 5min, 4min...v porodni sva bla sama, ker je rekla da lahko to traja in da naj pokličem če bodo kaj bolj redni..in da mi pride 1h po predrtju mehurja dat dianatal gel...no babica je zamujala in sem jo jaz ob 18.15 poklicala, da bom rodila. Začelo me je tko pritiskat dol, da sem misnla, da mi bo črevo izpadlo...sem rekla mojemu da mi bo šla čez rito ven. No babica vsa presenečena se začne priravljat (oblačit) in neko paniko zganjat, da tole je prehitro in da sem jo presenetila. No, potem pride še ena not, me obrnejo na hrbet (takrat res nisem imela moči sama), noge gor....in začnejo, da se že glava vidi in da naj v popadku pritisnem...babica mi je omagala na trebuhu...tko, da sem pol v drugem popadku rodila našo pikico ...čas poroda 0h (no 55min je blo). Potem so me pregledali...šivana nič, raztrganin nič...(se mi pol opraviči zaradi gela...no, zdaj ga prodajam ). Potem sem jo dobila k sebi za par minutk ... in takrat sem vedla, da je to največji najin uspeh. Nosečnost brez težav, do zadnjega trenutka mi je bilo kot da nimam trebuha skoraj (mislim moteče), porodna izkušnja fenomenalna in ekspresna, po porodu sem se že drugi dan dobro počutla (no malo težje hodla)....zdaj se še lovimo s tem dojenjem ampak upam, da rešimo stvar, ker če ne bo mene psihično zdej tole ubilo za vse nazaj. Iz bolnice sem šla tretji dan, tko da sem sedaj že lepo v novem stanovanju (sicer je še kažin, tko da imava dodatnega dela še čez glavo) ampak bomo že...meni more samo to dojenje stečt, ker si zdaj ob prostem času črpam in je napor in stres bolj kot karkoli do sedaj No, dojenje je steklo, mleko v hladilniku gre v zmrzovalnik...tko, da smo 2 dni brez dodatka...držim pesti, da tko ostane..je pa res na 1,5h zbujena...in kar traja...prej na flaško je šlo res hitreje in je bolj spala No, bo dobila svoj ritem...danes ima 10 dni. rabim pa en nasvet od primorčic....namreš KATEREGA PEDIATRA? Res nimam pojma...nekaj sem prebrala o Luciji Dr.Sabadin (samo bi raje kje v kopru), dr.Bem v Kp? Ima katera dobre izkušnje? Oz. slabše bodo še bolj dobrodošle...