Anonimen -> RE: Septembrke 2010 (27.9.2010 15:38:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: brezcopatka T.Z.: pri nas je čisto podobno kot si opisala. Dojima se na 3-4 ure, s krčki pa je tudi tako. Ko sem mu dala kapljice (eno), ga je še huje, tako da mu zdaj dva dni nisem dala, ker jaz jem Elevit, ki ima vitamina A in D, pa upam, da kaj do njega tudi pride, pa bom danes vprašala še patronažno. Zadnjič mi je rekla, da so jih predpisovali od 1.meseca naprej, zdaj pa že ene dva meseca kr od rojstva naprej. Kako mu jih pa daš? Jaz po žlički, z malo prekuhane vode, potem pa na zizo. Jst imama pa drug problem. Danes ponoči sem očitno dobila nek večji naval mleka, čisto trde dojke, ko sva se dojila, mu je pa tak teklo, da je po desetih minutah bruhnu ven kr dost mleka revež mali. Zdaj pa ne vem, če si naj malo izčrpam prej, al kaj? Sn se ful ustrašla[sm=smiley19.gif] Ja ampak jaz res dvomim, da ima kolike od AD3 kapljic... ker je bilo ok do 6 potem en dan več napenjanja potem ok, včeraj pa krči. Dajem mu jih pa po žlički in ne z prekuhano vodo ampak po dojenju si na žličko stisnem malce mleka in mu dam kapljice not. Prekuhano vodo je meni patronažna svetovala, če bi bil mali zaprt - 1 do 2 žlički. en naval mleka pride po cca 3dneh od poroda, danes sem pa nekje brala, da je še en naval po cca 14dneh. morda je pri tebi to? otrok pa itak "polije" kar preveč poje. midva sva imela drugo težavo - mi je preveč teklo iz prsi, tako da ni mogel sproti požirati in mu je ostanek tekel čez eno nosnico. pa je rekla patronažna, da se bo tudi to umirilo in se je res. danes je malce polival ampak to vem da zato, ker je požeruh in je v razmaku 2ur 3x zahteval zizo in je pojedel cel obrok. ni za paniko delat pri takih stvareh če vidiš, da so občasne....
|
|
|
|