Anonimen -> RE: Septembrke 2010 (27.9.2010 10:37:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: laliela lilchy: gor piše Čaj za doječe matere, Zdravilni čaj, Galenski izdelek delajo pa ga celjske lekarne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pospeši pridelovanje mleka in ugodno deluje na prebavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] cena pa je slabih 5 eur... ga imam in je super. pa mislim, da imajo 2 varjanti (nisem 100%, ker mi je moj kupoval), ena je v vrečkicah in so mu rekli, da je že sladkan, en je pa v škatli in so zelišča v razsulu not. s tem, da jaz pijem še čaj plahtice, ki je itak dober za ženske. drugače pa ima naš mali že malce daljša obdobja budnosti, spi pa potem nekje 3-4h v kosu ponoči. tako da se enkrat ponoči dojiva, ne previjam če ni pokakan (kar takoj zavoham), če je pokakan ga pa nimam srca pustiti v kakcu pol noči. kopanje je tudi že za nami (v sredo se je kopal), sem pa rekla, da bi rada, da je patronažna še enkrat zraven preden se tega sama lotim... krči so grozni - včeraj sva jokala in mali in jaz, hvala bogu po 2h spustijo, se potem podoji in spi normalno naprej. med krči pa zaspi in ko že mislim, da je mimo se spet kriče zbudi... in potem ga držim, crtljam, poskušam dojiti, duda, masaža,... ni da ni ampak dokler se finoooooo ne pokaka in sprdi ne pomaga ama NIČ. bomo videli kako bo noč potekala danes, se mi zdi, da ima prav na obdobja te krče hude (recimo vsak tretji dan), ostalo ga "samo" malce zvije pred kakanjem zvečer in je prej dobro kot prav pri krčekih.... dojenje: polno dojim, hvala bogu. sem tudi jaz mislila, da bom ostala brez mleka ampak mi je potem patronažna razložila, da takšnih prsi, kot npr. 3.dan po porodu (ko je res naval) nikoli več nočejo videti. ampak da potem prsi postanejo bolj normalne ampak je v njih dovolj mleka. in je res... zadnjič se mi je podojil tako, da je koma zaspal za malce več kot 3h (to je njegov ritem - dojenje vsake 3-4h) in sem si potem zaradi izčrpala še 60ml mleka... čišča: glede na to, da sem 13dan po porodu se mi zdi normalno, da je še prisotna ampak količina pa niha od dneva do dneva. enkrat več, drugič manj - mislim, da odvisno koliko sem na nogah takrat. AD3 kapljice je pa našem F. predpisal že pediater v porodnišnici. jih jemlje že od takrat, verjetno so krči malce bolj hudi kot brez njih ampak bom še vztrajala kakšen teden (ker je bilo tako, da sem dala prvi dan 1 kapljico, drugi dan 2,... 6kapljic sem dajala par dni, da se je navadil; danes je drugič dobil 7kapljic in bom videla kako bo s krči v primerjavi z včeraj...).
|
|
|
|