Lenca78 -> RE: Septembrke 2010 (16.9.2010 17:32:25)
|
No pa da še jest mal pojamram. Prvo da povem kaj se je dogajal 10.9.2010 ob 4:55 me je nekaj začrvičilo, sam ker me je že celo noč neki matral še pomisnla nisem da je to začetek. Sem se počasi prevalila na drug bok in se vsedla na rob postelje, pomoje ene 6ič to noč, ko kr naenkrat začne po nogah in postli tečt brez kontrole neki topuga, sem sam letela na wc za sabo pa pusčala mokro potko. No pa sm le dojela da mi je odtekla voda. Zato sm zbudla mamo in sva leteli v Postojno. Tm so me dal takoj na CTG ki je sicer kazal popadke sam nič kej konkretnega, zato so me še pogledal in jest še vedno kot že en teden odprta samo 1 prst. Zato so me sprejeli na oddelek in rekli da naj čimveč hodim in predihujem popadke da bi se začela končno odpirat. Ob 13:00 so me poslali na ponoven CTG in mi našopali antibiotike ker je blo že tok časa od jar mi je voda odtekla. Na CTGju sem morala biti več kot uro ker jim nikakor ni bil všeč sploh ko sem imela popadke in je mali pri vsakem od njih rahlo padel pulz. No in se odločjo da je cajt da grem rodit. Mi nardijo klistir pobrijejo kar sama nisem mogla ;) se grem stuširat in že sm ležala na porodni mizi. Tm so mi začel dodajat umetne popadke, ki so res že grdo bolel. Pa tud fajn pogosti so bili. No na mojo veliko srečo je bila tisti dan dežurna ravno moja ginekologinja in sm ji res hvaležna za vse. No in pride ona že po nekem času ker babca za vsako k me je gledala ugotovila da kljub rednim in močnim popadkom ni nič z mojim odpiranjem. (Kljub ogromno spitega malininega čaja od 36tega tedna naprej). Ko me je pregledala ginekologinja sem misnla da bom preštela vse zvezde tok me je bolel, dobr da se je vmes hecaka, da ima mala tok las da bi ji lohka kito spletla pa vn potegnila ;) no in, ko je končala pregled je pulz od tamake padu na 60 in tam vstrajal tako kar nekaj minut. Se je vidlo G na obrazu da ji vse skupaj ni nič všeč. Zato sva se zmenile da če bo CTG čez 1 uro še vedno ob popadku slabši in če se še kar ne mislim odoirat da me dajo na CR. In res po eni uri stanje še vedno enako če ne še slabše, so me sam popokali dali spinalno in se he začelo v parih minutah so mi jo pokazali in odnesli moji mami, ki je čakaka v porodni. Sama sem kr fajn krvavela zato je trajalo neki časa da so me zašil. Tudi hemoglobin mi je iz 120 padu na 96 zato sm pristala na tabletih. No ko so me končno zaflikal so mi mojo črnolaso princesko položini na trebuh za minutko nato pa odpeljali na intenzivno kjer sm preživela naslednje dva dni. Komej sm čakala, da so me dali na navadni oddelek da sem imela mojo Nejo ob sebi. Žal mleka nimam skoraj nič zato je že od prvega dne na Aptamilu, sicer sva se prve dva dni dojile samo ker se je razvadla flaške ni več hotla joške. Zdej si vseeno parkrat na dan pumpam mlek da bi kej več se ga začelo delat pa da bi ji vsaj po flaski lahko dala moje mleko, samo mi ne rata več kot 20ml na enkrat izpumpat, ona pa mi ba obrok poleg mojega pole še okoli 70 ml dodatka. Tako to je moja porodna zgodba, ki bi lahko bila lepša samo bistvo je da je Neja zdrava in da se počasi navajamo en na drugega.
|
|
|
|