tinkatonka -> RE: Septembrke 2010 (16.1.2011 21:43:48)
|
Dober večer! no okrog 12h je pa tud v Lj posijal sonček in smo šibali ven. Mož in A. sta se igrala ob potoku, jaz pa en giro okrog po okoliških vaseh. Jakobu sem že namontirala športni del vozička, mu je prav toplo v zimski vreči. Hvala vsem glede priporočil kako se "obnašat" v bolnici. Če bo res trajalo samo 20min, vprašanje če bom šla na kavo. Sicer pa predvidevam, da mi bodo prvi dan vse lepo razlozili in bomo sproti videli kako bo. Pižamice bom nesla s seboj, pa tud kakšno trenirko, gatke, ipd, priljubljenega pliškota za crklanje. Potem bom pa ze vidla, al bomo kaj od oblek rabili. Sicer sem kr dost skulirana, ker pricakujem, da bo imela ta OP pozitiven na njegov govor. Vem oz. upam, da mu bo res pomagalo. Da pa mame znamo premikat gore, ko gre za otroka in da so otroci v bistvu zelo "mocni" ko gre za kaksne kriticne situacije, pa ze vem, ker so me enkrat poklicala iz vrtca 20min potem, ko sem ga tam pustila, in sicer so mi rekli, da je padel in da mora biti šivan. Se sploh ne spomnim kako sem prisla od sluzbe do vrtca, vem samo da sem bila tam v rekordno hitrem casu. Tresla sem sem, ko pa sem bila ob njem, sem bila skulirana in odreagirala mirno. No moj pogumni A. si je, medtem ko sem ga jaz vozila na urgenco drzal gazo na rani (na vrhu nosu, med obema očesoma), od padca ni potočil niti ene solzice (kar v bistvu ni dobro, ker je bolje da otrok joka, ko pade,se poškoduje, kot to da ne) ,da ne govorim o tem, da tudi med sivanjem ni potocil nit solzice, jaz pa ne prenasam pogleda na igle, ipd, ampak sem ga drzala za roke in mu nezno govorila o tem, kako bova nahranila mucka, ko prideva domov ipd (takrat so bili pri nas mački In). Vglavnem upam, da se bo Anej pogumno drzal, no v to sploh nekako ne dvomim, jaz pa sem se in se še bom pred samo OP oborožila z vsemi možnimi informacijami, ki me bodo pomirile. tannya...kako je Ajda? Upam,da ste se ostali izognili virozi. mala...ja jaz ga še nosim v traku. Ponavadi še v položaju lupinice, ampak tako da mu noge ne pokrčim več tako, ker je predolg, ampak mu ven štrlijo. Drugače sem ga pa dvakrat nesla tudi že pokonci, z nogicami narazen. Samo je treba res pazit, da so nogice podprte od kolenčka navzgor, da so ornk pokrčene, kr viset___ dol ne smejo. Še glede podloge za na tla...jaz imam airex, tak da je problem rešen :) drugače pa imam namesto tepiha pri kavču tudi eno blazino, ki je enaka armafleksu, sem jo dala odrezati po meri v MPI v Kranju. bruhanje...joj sem ga sita. Na dan zamenjam od 5 do 8 slinčkov, pa seveda ga je treba parkrat na dan tudi celega preoblačt. Najbolj mi je pa muka, ko pobruha kombinezon, bundo, pa je vse mokro, ravno 5 jih pa tud nimam na zalogi. In prav revček je, včasih se prav vidi kako ga zapeče. In ja komaj čakam, da bomo šli na gosto hrano in srčno upam, da mu bodo težave s tem minile. Sicer pa itak ne bom začela že zdaj, ampak čakam, da bo mimo Anejeva OP in njegovo okrevanje. in mi.....Ja vsak dan kaj novega. jakob je imel z današnjim dnem spet en preskok v napredovanju. Zdaj si že izbira katero igračko bo imel. Sem mu dala zajčka v roke, ki ga ima drugače zelo rad, pa me je sam čukasto gledal [sm=smiley24.gif] "češ kaj mi to daješ" in se zagledal v eno darilno vrečko v bližini in začel jamrat "mmm mmm mmm". No ko sem mu jo dala je bil pa tok happy, da me je skor prehladil, ko je začel tok mahat z rokami in nogami. No s to vrečko (samo mečkal jo je in gledal trakce ter božička na njej) je imel skoraj pol ure dela, da sem jaz lahko vmes pospravila po kuhinji. Aja pa da ne govorim o tem, kako komunicira že z Anejem. Ni lepšega ko gledat, kako se znata že malo zaigrat oz. kako Anej zabava Jakoba, da se ta reži na ves glas zraven. Moja dva piškotka [sm=9nebesa.gif]. vozičkanje...je katera jutri za kako vozičkanje? Po lepem sončku seveda? Jaz se moram ta teden naužit družbe, kavic ipd, ker naslednji teden imam že Aneja doma (ga čuvam, da se mi ne prehladi, da ne bo OP prestavljena), teden kasneje je na OP, potem okrevanje. Vglavnem ene tri tedne bom prislijena "Bojkotirati" naša druženja. Nč punce grem počasi spat. Čeprav me čaka še en kup iz sušilca za zložit, pa enga dat sušit, ampak ne vem če se mi da čakat[sm=zmeden.gif]. Mirno noč. Lp Tina
|
|
|
|