lillchy123 -> RE: Septembrke 2010 (12.1.2011 14:02:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: khurde IZVIRNO SPOROČILO: Almera Lillchy - pa saj zdaj ko se ponudba in povpraševanje pri dojenju vzpostavita, nič več ne tiščijo dojke in ven ne teče. Meni priteče ven samo ko se mi refleks sproži, in tudi dojke so čisto mehke sem hotla enako napisat, pa si me prehitela če bi jaz gledala na to, koliko so dojke "polne", bi nehala že prvi mesec, ker sem prvo nehala dojiti dva meseca pred rojstvom drugega in se je povpraševanje-ponudba hitro uravnovesila. drugače je z laktacijo tko, da ko se vzpostavi, traja še kar en čas, tudi po enem letu, ko se neha dojiti, lahko kakšna kapljica ven priteče (in tudi pri tistih, ki so dojile samo v porodnišnici).in načeloma naj mleka ne bi kar tko zmanjkalo, če uspe pregurat do tretjega meseca starosti. prvi trije meseci so "kritični", potem pa je vzpostavljeno. saj vem. ampak o začne mleka zmanjkovati, ne tišči več tudi če par obrok ne dojiš oz. ne sčrpaš. mene je prej, ko sem si načrpala čez 200 zjutraj že kar tiščalo, zdaj, ko načrpam le še 100, me pa ne. pa tudi refleks se mi skoraj ne sproži več. samo včasih, prej se mi je pa vedno. skratka, se opazi, da je manj mleka. ampak ker si ga še vedno črpam, še vedno je. če bi pa prenehala, bi ga pa verjetn okmalu zmanjkalo.
|
|
|
|