Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina a to je uredu, da jim že dajete GH? no, da ne bo spet kšn kreg... sam zanima me... Moje mnenje o tem je znano. Jaz sem glede uvajanja vsaj pred 4. mesecem strogo proti (izjama so le riževi kosmiči ki malce gostijo mleko, ker otroček poliva, tako kot pri tinki in lenci). In tudi ena mala žlička je uvajanje GH. Ne vem, naj dela vsaka po lastni pameti in presoji, meni se o tem ne da več debatirat. jop ampak če se gre za 3 dni je verjetno drugače kot npr. za 3 tedne ane? ali 3 dni prej ne sme poskusiti korenčka, na točno 4 mesece pa lahko? mislim... pred tem tudi meni ni na kraj pameti padlo, da bi mu uvajala, sem bila ena najbolj glasnih glede uvajanja pri 3 mesecih ampak zdaj smo pa že res tam-tam. se je pa po žlički korenčka+dojenju po 2 dneh končno pokakal in to lepo. pa ga nič več ne zvija, tako da verjetno mu škodilo ni. lahko pa da je bilo samo naključje, ne vem, bom videla jutri, ko dobi svojo drugo žličko. se pa strinjam, da je tudi "poskusiti" uvajati in najslabše je to, da en teden daš potem en teden ne... če se že greš gosto hrano potem vztrajaj razen če res nič ne pogoltne dol in gre vse ven. ker pri nas ni šlo nič ven ampak je vse pogoltnil. prav tako kolikor vem naj bi se uvajalo gosto hrano tako, da se mu daje več dni zapored eno in isto vrsto in ne en dan korenje, drug dan krompir, tretji dan banano; to pa ravno zaradi tega, da se čimprej ugotovi možna preobčutljivost ali celo alergija na določeno živilo. je pa res, da sem začela prej kot sem imela namen kakšen mesec nazaj in to ravno zaradi tega, ker se mi na joški čisto vsak obrok dere zraven, flaška je še vedno pogojno, mora biti res sestradan, da jo sprejme, pa še to čisto minimalno količino mleka in sem rekla, da bom pač poskusila... mislim pa, da jih na tej temi več uvaja (ali daje poskusiti) kot jih to napiše in to ravno zato, ker smo zdaj v tisti kritični dobi, ko jih bo še kar nekaj takih, ki jih bo zaradi tega "dvignilo prah" pa čeprav smo že pri 4.mesecih (no ja nekaterim pa manjka še 14dni tudi ja... pred 14dnemi meni res ni padlo na pamet, da bi mu skuhala korenček ).
|