|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010
8.1.2011 15:17:25   
archie
Hvala Izabelina. Kje se ga kupi? V lekarni?

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
8.1.2011 15:21:21   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: archie

Hvala Izabelina. Kje se ga kupi? V lekarni?

mhm... k sm poslala j. po ta sprej zame so mu najprej dal neke ampule za vstavit v nožnico... tko, da more prou rečt, da rabi sprej... no razn če so tiste ampule tut kul, nism se poglablala in smo pač šli zamenjat...

upam, da se ji šivi čimprej pozdravjo in poceljo!!!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
8.1.2011 15:26:06   
Anonimen
jop, ta spray je zakon, dobi se v lekarni. jaz pa pri šivih nimam nobenih težav več, ok, edino če predolgo čepim me kdaj "zategne" tam... drugače pa je kot da jih nikoli ne bi bilo...

Neposredna povezava do sporočila: 4428
8.1.2011 15:44:50   
sanje2
dober dan!

mi smo imeli v četrtek 3 posvetovalnico, torej je bil anej star 3,5 meseca,...
njegove mere za seznam:

59 cm , 5800kg in 40,8 obseg glavice

ceplenje je kar lepo prenesel, nismo imeli večjih težal razen malce sitnarjenja,...

lepo se imejte

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
8.1.2011 16:28:35   
archie
še nekaj me zanima; hihi, danes sem firbčna user posted image

Oleovit kapljice: a to so namesto Plivit D3? Kje se jih kupi? Naši Teji so D3 groznega okusa. Se vsakič prav skremži, ko jih dobi user posted image zato bi rada probala z Oleovit, samo ne vem, če se jih dobi kje pri nas...

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
8.1.2011 16:29:47   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

a to je uredu, da jim že dajete GH? user posted image no, da ne bo spet kšn kreg...user posted image sam zanima me...  

Moje mnenje o tem je znano. Jaz sem glede uvajanja vsaj pred 4. mesecem strogo proti (izjama so le riževi kosmiči ki malce gostijo mleko, ker otroček poliva, tako kot pri tinki in lenci). In tudi ena mala žlička je uvajanje GH. Ne vem, naj dela vsaka po lastni pameti in presoji, meni se o tem ne da več debatirat.

Neposredna povezava do sporočila: 4431
8.1.2011 16:46:16   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: Lenca78

Niti je še ne mislm uvajat samo za probat sem ji dala

sej to probavanje je že uvajanje user posted image  tko se začne, vsako svtar parkrat za probat in začet z minimalno količino, da se želodček mal  navadi. pol pa kombinirat stvari in tko naprej do prvega samostojnega obroka. pol je pa od otroka odvisno kok hit sprejema, moja prva je imela prvi samostojni obrok šele pri enem letu, prej nikakor ni hotla pojest tok, da bi bila sita, je zmer mogla še dojenje vključit user posted image  do 5 obrokov smo prišli šele pri letu in pol, vsak ma svoj tempo, upam, dabo A mal hitrejši, če ne pa pač ne.

drugače pa imava mi2 zeleno luč za nadaljevanje samo dojenja, je imel ta teden posvetovalnico, tko da o GH še ne razmišljam. pa tko al tko je bil šele 3 mesce star.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Lenca78)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
8.1.2011 16:51:09   
corfu
Se strinjam z odgovorom od Khurde, glede teme o GH, jaz planiram konec januarja z GH, če po vse po planih user posted image  se pa samo doji in tudi po 3x, 4x, na noč včasih hrani pa ne razmišljam o GH v smislu, da bi se nasitila in cene noči spala...zdaj ji tak sistem pripada, saj je dojenček user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
8.1.2011 16:53:14   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: archie

še nekaj me zanima; hihi, danes sem firbčna user posted image

Oleovit kapljice: a to so namesto Plivit D3? Kje se jih kupi? Naši Teji so D3 groznega okusa. Se vsakič prav skremži, ko jih dobi user posted image zato bi rada probala z Oleovit, samo ne vem, če se jih dobi kje pri nas...

ja, samo količinsko se daje oleovit samo ena kapljica.
pokličeš eno gospo iz ŠL in ti jih pošlje po pošti. žal jaz nimam več njene številke, drugje pa mislim, da jih ne boš dobila. Vsaj pri nas ne, ker niso registrirane. jih greš pa lahko kupit v avstrijo.

ojla benika- kaj se dogaja pri vas?

gh- mi še lep čas ne bomo vedli kaj je to user posted image sem dons glih eno hruško pojedla, pa da vidimo, kaj bouser posted image skratka dokler jo šraufa po mojem mleku, pa dga dobi le tri obroke, mi tud na kra pameti ne pade gh...

drugače imamo pa zgleda poskok v rasti. smo prišli iz kreganja, da poje 60-90ml, na 140-150  ml na eks.user posted image user posted image zgleda, da bo res vse en mesec kasnejeuser posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
8.1.2011 18:15:44   
NiNiBo
Gosta hrana - pri nas je rekla patronazna da bo prisla ko bo Neo 4-5 mesecev star mal povedat o uvajanju. Kakorkoli, jaz nimam namena karkoli uvajat (tudi ne cisto malo) pred pol leta. Dokler nama dojenje tece, dokler Neo raste in je zadovoljen se nama nikamor ne mudi. Rada bi tudi, da sam sedi predno zacnemo papcat. Ce pridemo do pol leta uspesno z dojenjem, potem bom pa videla, morda bom se potegnila za kaksen mesec dva tole najino prijetno crklanje.  

< Sporočilo je popravil NiNiBo -- 8.1.2011 18:16:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 4435
8.1.2011 18:16:56   
Lenca78
khurde misnla sm da ne probam vsak dan, no pa če smo začel z uvajanjem pa sm user posted image čeprov se mi nikamor ne mudi in bom pač čez par dni spet probala, če bo zanimanje. Drgač bo pa čez 2 dni že 4 mesce stara Neja user posted image user posted image user posted image pa mislim da se je poredila vsaj po šlafčkih k so se ji začel delat user posted image očitno ji teli riževi kosmiči ful sedejo, ker jih poje v šusu samo mleko pa je pila tud po pol ure user posted image   No pa še zakaj sm sploh začela probat ji kej dajat, ker sm že povedala kak problem sem mela z mleki ker dama ni hotla nič jest in je men uvajanje P predlagala že pri 3h mesecih pa nisem hotla. Zdej pa še vedno zravn ko jest jem ful gleda in cmoka zato sem ji pač do zdej dvakrat dala za probat in bila navdušena. Mi je pa smešno da bi se zarad tega kregale, vem da nimam pojma ker sm prvič mama in sm vsakega vašega nasveta hvaležna sam pač ne vem nekak se mi je zdel da bi ona pa že probala mal več in sm probala user posted image
lilchy123 čestitke za poskok v rasti user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Lenca78 -- 8.1.2011 18:20:55 >

Neposredna povezava do sporočila: 4436
8.1.2011 18:23:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: benika

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

a to je uredu, da jim že dajete GH? user posted image no, da ne bo spet kšn kreg...user posted image sam zanima me...  

Moje mnenje o tem je znano. Jaz sem glede uvajanja vsaj pred 4. mesecem strogo proti (izjama so le riževi kosmiči ki malce gostijo mleko, ker otroček poliva, tako kot pri tinki in lenci). In tudi ena mala žlička je uvajanje GH. Ne vem, naj dela vsaka po lastni pameti in presoji, meni se o tem ne da več debatirat.

jop ampak če se gre za 3 dni je verjetno drugače kot npr. za 3 tedne ane? ali 3 dni prej ne sme poskusiti korenčka, na točno 4 mesece pa lahko?
mislim... pred tem tudi meni ni na kraj pameti padlo, da bi mu uvajala, sem bila ena najbolj glasnih glede uvajanja pri 3 mesecih ampak zdaj smo pa že res tam-tam. se je pa po žlički korenčka+dojenju po 2 dneh končno pokakal in to lepo. pa ga nič več ne zvija, tako da verjetno mu škodilo ni. lahko pa da je bilo samo naključje, ne vem, bom videla jutri, ko dobi svojo drugo žličko.
se pa strinjam, da je tudi "poskusiti" uvajati in najslabše je to, da en teden daš potem en teden ne... če se že greš gosto hrano potem vztrajaj razen če res nič ne pogoltne dol in gre vse ven. ker pri nas ni šlo nič ven ampak je vse pogoltnil. prav tako kolikor vem naj bi se uvajalo gosto hrano tako, da se mu daje več dni zapored eno in isto vrsto in ne en dan korenje, drug dan krompir, tretji dan banano; to pa ravno zaradi tega, da se čimprej ugotovi možna preobčutljivost ali celo alergija na določeno živilo.
je pa res, da sem začela prej kot sem imela namen kakšen mesec nazaj in to ravno zaradi tega, ker se mi na joški čisto vsak obrok dere zraven, flaška je še vedno pogojno, mora biti res sestradan, da jo sprejme, pa še to čisto minimalno količino mleka in sem rekla, da bom pač poskusila...
mislim pa, da jih na tej temi več uvaja (ali daje poskusiti) kot jih to napiše user posted image  in to ravno zato, ker smo zdaj v tisti kritični dobi, ko jih bo še kar nekaj takih, ki jih bo zaradi tega "dvignilo prah" pa čeprav smo že pri 4.mesecih (no ja nekaterim pa manjka še 14dni tudi ja... pred 14dnemi meni res ni padlo na pamet, da bi mu skuhala korenček user posted image ).

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4437
8.1.2011 18:26:44   
Lenca78
T.Z. nisem nadaljevala ker je Neja zbolela in sem bla srečna da je sploh kej mleka spila ob taki vročini ki jo je imela bom nadaljevala ko bo zdrava.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
8.1.2011 18:38:49   
corfu
Punce, jaz se nimam namena z nobeno kregat glede GH imam druzga bolj pametnega dela dovolj user posted image  bom pa povedala svoje mnenje, razmišljanje...ni pa rečeno, da je vedno pravo, dobro ali primerno...sama si pač ne predstavljam, da bi ji dajala GH dokler sama ne sedi, se mi pač ne zdi še dovolj zrela za kaj takšnega, pa tudi dokler je z mojo zizo zadovoljna, super...Ninibo, podobno razmišljava...user posted image  24.1. ima drugo cepljenje in moram vprašat pediatra, se mi zdi, da jo malo v eno stran zateguje user posted image  sicer sem mu prvič omenila, pa je dejal da ni krize in da je kao samo zaležana, no ne bi rada predolgo čakala in bi že prej ukrepala...ima še katera podoben primer?

Uživaj življenje...

(odgovor članu Lenca78)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
8.1.2011 19:09:07   
Izabelina
no sej nism hotla dvigat prahu sam uprašala sm... sej naši piški so zdej res že "stari" user posted image ene boste prej ene pa kasnej poskusle... k nama pride patronažna 11.februarja in midve do takrat ne bova nič... pol bom pa vidla kaj bo rekla...

me pa že zdej mal "stiska" vso tisto kuhanje... ker nism ravn spretna s kuhalnico, u naši družini sm js bol za zaključna dela v kuharstvu določena (beri: pomivanje posode)user posted image no pirejčke pa korenčke bom že skuhala, ni vrag da ne user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
8.1.2011 19:32:29   
Jazzy1
Tom se je pa danes prvič na trebuh obrnil. user posted image user posted image . In to 3x. Je eno igračko na vsak način hotel dobiti, tako da je bila zgleda motivacija dovolj velika. user posted image user posted image

GH - ko bo lahko samostojno sedel. Do takrat moje mleko in če bo pač treba tudi AM.

Neposredna povezava do sporočila: 4441
8.1.2011 19:34:30   
benika
Tom se je pa danes prvič na trebuh obrnil. user posted image user posted image . In to 3x. Je eno igračko na vsak način hotel dobiti, tako da je bila zgleda motivacija dovolj velika. user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Za nas je obračanje ZF. Je bolj pri ta lenih.

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
8.1.2011 19:47:34   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Za nas je obračanje ZF. Je bolj pri ta lenih.

user posted image user posted image . Ampak v tej starosti je razlika v tednih, ma kaj tednih, dnevih še kar ključna. Tom je ipak "avgustovček."

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
8.1.2011 20:15:46   
archie
no, jaz točno še ne vem, kdaj bom začela z uvajanjem, definitivno pa ne bom čakala na samostojno sedenje, kar se lahko zgodi krepko čez 6 mesec starosti.... saj ima ležalnik. za tisto kašico pojest pa ne rabi ravno čisto naravnost sedet. Se mi pa zdi, da je vseeno razlika, ali ima user posted image 7 kg in več ali pa je komaj prilezel na 5 kg (pa še to z mukami).
Dajmo času čas.

Jaz ji sedaj pri obračanju malo pomagam z nogami. Mi je zadnjič na masaži pokazala, kako se jo obrača s pomočjo nog. tik-tak, pa jo obrnem na trebuh user posted image

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
   [Brisano sporočilo]
8.1.2011 20:17:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jazzy1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4445
8.1.2011 20:29:52   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: Almera

GH - uf, če bi sklepala po sedenju, bi Bor začel jesti pri 8m, ker dokler se ni znal sam iz kobacanja vsest ni sedel. Jaz bom načeloma čakala do pol leta, ampak se mi zdi da glede na to, da je lahka, bi znala kak teden prej začet.

No, to je tud res, predpostavljam da bo nekje pri 6m znal sedeti, če bo pa pri tem zaostajal pa ga sigurno ne bom čakala. Skratka, odgovor je: okrog 6m. Give or take. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
8.1.2011 21:26:44   
Anonimen
ja se strinjam, saj sem tudi jaz napisala, da si nisem mislila, da bom tako kmalu začela. ampak ker stavka tako pri dojenju kot pri flaši... je pa bil moj prvotni cilj polno dojiti do 6m ampak so nonstop neke komplikacije in se pač prilagajam... kaj pa naj druga. sem bila prav vesela, da je vsaj tisto žličko korenčka lepo pojedel,...

Lenca78: čisto razumem ja!

(odgovor članu Jazzy1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4447
8.1.2011 22:14:05   
khurde
lenca78, ne narobe razumet, jaz se nič ne kregam in se niti nimam namena user posted image  povem svoje mnenje, svoje izkušnje, ni pa nikjer rečeno, da je to kar napišem absolutno pravilno. vsaka vedno dela tudi malo po svoje, otroci so si različni, ma svašta je stvari, k vplivajo tudi na uvajanje GH.

jaz imam podoben plan kot ninibo ali jazzy1. izključno dojiti do ene šestega meseca, kako bo v realnem, bomo pa videli. ta starejša je prvič sploh odprla usta, ko je imela šest mesecev in pol, pa še to komaj user posted image  ta me pa že kak mesec prav zavzeto opazuje, ko jem, ampak bo še nekaj časa samo gledal user posted image

bravo za obrate in skorajšnje obrate user posted image

A se obrača iz trebuha na hrbet že več kot en mesec, v obe smeri in greva v RA ta teden, da pogledajo ali mu kak refleks čudno izzveneva ali pa samo prehiteva. ekstenzijski vzorec baje ni. če bi se iz hrbta na trebuh baje ne bi bilo problematično, tko pa je malo

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
8.1.2011 22:34:38   
tinkatonka
hej punce!

GH.....ko bo Anej mimo z operacijo in ko bo šel nazaj v vrtec pa bom počasi začela z GH. Star bo ravno okrog 5m takrat. Jakobu zaenkrat mleko še zadostuje. Še vedno ornk poliva, ko sem mu dala notr rižolino, ni bilo nič bolje, je še več bruhal: Sta mi pa vsaj dve izmed vsa rekli, da se bruhanje z GH ni končalo pri starejših otrocih, ampak meni se bo kr scufalo, če bo še naprej bruhal revček bogi. prav vidi se, kok ga zapeče, ko se mu npr iz želodčka dvigne v usta.

danes me je tannya tok zmatrala na badmintonuuser posted image , da grem samo spat. Moža je neki "treslo" in že kako uro spi, ker se ne počuti dobro ima pa tud mal želodčne in prebavne težave. Upam, da se česa ne nalezeta še jakob in Anej-No da nadaljujem badminton...tanja obvlada ampak sem se kr neki matrala ji slediti, pa mi je kr šlo glede na to da ga res že dolgooooooo nisem igrala. Jutri pa najbrž zaradi muskrfibra iz postelje ne bom mogla vstat.user posted image

Šibam v kino mižule.

Lahko noč,

Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
8.1.2011 22:51:19   
Jinx
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

A se obrača iz trebuha na hrbet že več kot en mesec, v obe smeri in greva v RA ta teden, da pogledajo ali mu kak refleks čudno izzveneva ali pa samo prehiteva. ekstenzijski vzorec baje ni. če bi se iz hrbta na trebuh baje ne bi bilo problematično, tko pa je malo

Aja? To pa nisem vedela, da ni OK, če se obrača s trebuha na hrbet! Brina to počne že od starosti dveh mesecev in enega tedna user posted image

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?