banga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Sicer pa je situacija taka, glede stanovanja. Mi smo ga iskali že v februarju in primernega stanovanja takrat za nas ni bilo. Tudi sedaj ga ni, pogojno bi lahko bilo eno, ampak samo za res določen čas, ker je sobica v kateri bi bila Gaja tako majhna, da gre noter samo posteljica in kakšna majhna omara. Ampak, glede na razmere, bi začasno lahko šli tudi tja, pač vzamemo samo najnujnejše. Tu pa se bojim, da se lahko ponovi lanska zgodba. Že sama selitev je stresna, ampak z njo so povezani ogromni stroški. Stanovanje je namreč popolnoma prazno, nima niti luči, niti pip, stanovanje je potrebno opremiti, nobenih priklopov, le te je potrebno iti uredit na dotične službe (elektro, vodovod, plinarna....) in jih seveda plačati. Da ne omenjam mesečne najemnine, stroškov ogrevanja, ki so doma brezplačni. Potem pa je potrebno vzdrževati še hišo, lani npr. enkrat nismo šlli zakurit, pa nam je počila centralna cev. V glavnem dvojno vzdrževanje in dvojni stroški. Tako je bilo lani. Potem pa se bojim, da nas bodo "pozabili" tako kot so nas lani, in se lahko spet vleče in vleče. To je ena slaba stran, druga pa je zdravstveno stanje Gaje. Po priporočilih zdravnika mora biti Gaja v nestresnem okolju in na svežem zraku to pa center mesta sigurno ni. Tudi lani so mi obljubili, da bo to začasno, potem pa... sej poznate zgodbo. Draga Rubin, to kar zdaj pišeš po mojem mnenju ni nobena rešitev oziroma je samo prelaganje sanacije vaše hiše za nedoločen čas. Pred kamerami je vaš župan obljubil, da bo poskrbel, da bo vaša družina varna - kakšna rešitev pa je to, da ti dajo popolnoma neopremljeno stanovanje, ki nima tudi osnovne infrastrukture? S tem predlogom od občine imaš ti vsekakor dvojne stroške - stroške za to, da usposobiš neustrezno stanovanje, za katerega moraš potem plačevati še najemnino??????, hkrati moraš vzdrževati hišo za katero ti je ista občina izdala gradbeno dovoljenje - torej bi morala biti na varnem območju in za izdajo gradbenega dovoljenja ti je po mojem vedenju tudi mastno zaračunala, saj je poskrbela tudi za ustrezno komunalno infrastrukturo..... Hkrati plačuješ tej isti občini, za to hišo nadomestilo za stavbno zemljišče ......Če imaš možnost, daj se obrni spet na Kanal A, da se pred volitvami pokaže, da vaš župan ni izpolnil obljube!!!!!!! Hkrati pa predlagam, da se piše ponovno na ministrstvo in na občino, da naj končno začnejo s sanacijo plazu.... Res sem žalostna nad tako ignoranco države
|