miya84
|
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba Jaz imam pa danes depresiven dan.... Včeraj nisem mogla zaspat, ker me je prvič tako zares postalo strah poroda. Zavedam se, da to kar se našim novemberkam dogaja, ne more zgodit vsem... to so več ali manj idealni porodi... ali vsaj približek. Full me je strah, da ne bom znala presodit kdaj se začnejo popadki, ker kot prvorodka nimam niti pojma kako naj bi to zgledalo... Ja, saj vse pravijo, oooo boš že vedela, začne se tako kot bolečine pri menstruaciji.... Potem kdaj bo to tisto za v bolnico za it... potem kako se bolečina stopnjuje... a bom prenesla... saj mislim, da praga bolečine nimam zelo nizkega, ampak kaj pa vem... ko pa ne moreš iz tega nest primerjave.... Kaj pa če se ravno pri meni porod zavleče na sto ur, da se ne bom dost odpirala, da popadki ne bodo po jusu in za konec ne bom imela dost moči... Pol se bom pa na koncu še kaj preveč raztrgala al pa bom imela 50 šivov... al pa še huje da me sicer zašijejo, ampak se mi vse skup vname.... OOOO GROZA SEM TEČNA!!!! Sama sebi grem na živce!!!!! Punce, mogla sem dat ven, saj vemo da to včasih pomaga, upam, da tud danes... ...jutri je nov dan... tole sm pa zdele zasledila... punca poslušej prosim ne se tok sekirat,jst sm tudi prvorodka,pa sploh ne msilim tako negativno in črno na vse, tako samo sebe psihiraš in obremenjuješ,ni to dobr. na vse to kar se ti zdj dogaja,moraš biti v pozivnem pričakovanju,na vse razmišlaj pozitivno,da bo vse ok,da boš že vedela ko pride pravi čas za v bolnico it, še vse so do zdaj,in da bo porod potekal kot pač bo,saj ne veš,lahko pa da bo hitro minilo,ne smeš zdj mislit da bo vse tok grozn kot opisuješ,ne se strašit že zdj... verjami da bolj pomirjena in umirjena ko boš šla rodit,lažje ti bo,ne že zdj delat panike ok? raje 5x globoko vdihni in izdihni ko te prešine ta strah,in pomisli raje kok bo lepo ko boš končno v rokah imela svoje dete ;) sj mamo vse tak strah ki nas prešine,sploh ko smo tako proti koncu,samo ne iz te muhe delat slona,ker ne bo nič bolje,samo slabše. In seveda bo jutri bolje . drži se in vse ostale tudi .
|