|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
7.11.2010 21:19:34   
sara pia
November 2010- super zgodba, jaz bi tudi tako user posted image user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
7.11.2010 21:29:37   
simonmojca
No mi smo bili zelo pridni user posted image , zdaj smo pripravljeni da gremo v RIM oz. raje počakam do 15 oz. da dobim še en denar nakazan (kar bo prej) pa grem še v zadnji šoping user posted image  (po šopingu pa lahko gremo user posted image ).
Doma vse pripravljeno user posted image , prebarvano stanovanje, kuhinske omarce oprane, ploščice v kuhinji in kopalnici oprane, okna & vrata oprana, vse zloženo (posteljica, komo.) postavljeno na svojem mestu, vse oprano in zloženo kjer mora biti (otroške in najine cune). user posted image
Zdej me pa vsak dan čaka sesanje in pomivanje tal user posted image   pa srajce od mojga sprot peglat dokler ne grem v rim user posted image . Zdele si grem pa še pedikuro narest user posted image  HB lahko še po turško sedim user posted image

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
7.11.2010 21:36:30   
naša beba
Jaz imam pa danes depresiven dan....
Včeraj nisem mogla zaspat, ker me je prvič tako zares postalo strah poroda. Zavedam se, da to kar se našim novemberkam dogaja, ne more zgodit vsem... to so več ali manj idealni porodi... ali vsaj približek.
Full me je strah, da ne bom znala presodit kdaj se začnejo popadki, ker kot prvorodka nimam niti pojma kako naj bi to zgledalo... Ja, saj vse pravijo, oooo boš že vedela, začne se tako kot bolečine pri menstruaciji....
Potem kdaj bo to tisto za v bolnico za it... potem kako se bolečina stopnjuje... a bom prenesla... saj mislim, da praga bolečine nimam zelo nizkega, ampak kaj pa vem... ko pa ne moreš iz tega nest primerjave....
Kaj pa če se ravno pri meni porod zavleče na sto ur, da se ne bom dost odpirala, da popadki ne bodo po jusu in za konec ne bom imela dost moči... Pol se bom pa na koncu še kaj preveč raztrgala al pa bom imela 50 šivov... al pa še huje da me sicer zašijejo, ampak se mi vse skup vname....

OOOO GROZA SEM TEČNA!!!! Sama sebi grem na živce!!!!!

Punce, mogla sem dat ven, saj vemo da to včasih pomaga, upam, da tud danes...
...jutri je nov dan...

(odgovor članu sara pia)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
7.11.2010 21:42:46   
naša beba

Seveda pa
ČESTITKE VSEM DANAŠNJIM DRUŽINICAM
!!!!!!!

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
7.11.2010 21:45:50   
ljubljana
naša beba ne se sekirat, vse bo ok boš videla. Ti se samo prepusti. Ženske rojevajo že od Eve naprej pa še nobena ni rekla, da ni vedela, da je rodila. Ali pa da ni čutila popadkov. Glede na to da si prvorodka bo vse skupaj verjetno daljše od 1 ure. Če se bodo začeli boleči popadki na 5 minut pojdi v porodnišnico. Je vsekakor razlika med navadnim otrdevanjem in bolečim popadkom. Sicer pa še noben ni not ostal. Glede šivov pa babici povej svoje strahove in se z njo pogovori ter sodeluj, pri njenem vodstvu in ne misli, da se mora ravno pri tebi nekaj zalomit. Želim ti, da bi čim lažje rodila in da bi ti porod ostal v lepem spominu, bolečino tako ali tako pozabiš, ko dobiš k sebi svojo štručko. Neprijetni strahovi pred porodom so pa v obdobju pred porodom popolnoma naravni, le pusti jih da grejo in se ne ubadaj z njimi in jih ne premlevaj, ker ne boš nič rešila, le še bolj se boš sekirala po nepotrebnem, če bo slučajno prišlo do česarkoli boš imela ob sebi babice in zdravnike, ki kar nekaj vejo.

Neposredna povezava do sporočila: 4680
7.11.2010 22:01:19   
naša beba
ljubljana hvala ti za vzpodbudne besede....user posted image
saj v bistvu vse vemo to, tudi jaz, ampak včasih pride kak dan ko se zavem, da bo pa drugač... fajn drugač... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
7.11.2010 22:07:00   
Eruvande
Pomoje smo vse prvorodke nekje na istem. Jaz kak dan prav paniko peljem, kak dan sem pa čisto skulirana. Mislim pa, da med samim porodom ne bo časa peljat panike, ker se kr naprej neki dogaja in pomoje si v tistem trenutku in dihaš. Vsaj upam ;)

Ma...nekak bomo že...če so vse do sedaj ;)

Neposredna povezava do sporočila: 4682
7.11.2010 22:07:27   
philadelphia
naša beba jaz sem tud prvorodka, ampak imam pa drug problem, ne vem če bom znala pravilno dihat (varianta po pasje), ker kot rečejo, da najbolj pomaga, če pravilno dihaš. Nočem pa razmišljat o samem porodu, ker imam še zaupanje v zaposlene in verjamem, da bo šlo. Glih tako kot je ljubljana rekla, da rojevajo že od nekdaj in bomo rodile tako kot vse pred nami. Pa razmišljam tudi o presredku in sem se prepričala, da če bo nujno, naj kr režejo.
Samo globoko dihaj in pozitivno razmišljaj, ne se dat negativnim mislim. Uspelo nam bo!!! user posted image user posted image  Boš vidla!!

Neposredna povezava do sporočila: 4683
7.11.2010 22:11:47   
philadelphia
Aja mene pa občasno stisne, ko pomislim, da ne bova več sama z mojim. Da zdaj bo še nekdo. Strah, da ne bom sfolgala vsega. Ampak se vseen tolažim s prirojenim materinskim čutom. Pa še moj je tak pozitivec, da vem, da nama bo že ratal.

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
7.11.2010 22:32:01   
miya84
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

user posted image

08.11.2010
- naša beba NP+CTG
- severnica NP+CTG
- nenya
- kapasante NP+CTG

09.11.2010
- bucka13 CTG
- pajac NP+CTG
- ječi12 NP+CTG
- aleksa83 CTG
- nadinne NP+CTG
- malajka84
- aluap predviden CR

10.11.2010
- nov2010 NP+CTG
- škorpijonček NP
- sara pia
- valentina85 CTG
- Urša08 CTG
- malajka84 CTG
- sunday CTG

11.11.2010
- lonalona NP+CTG
- Urša08 NP+CTG

12.11.2010
- simonmojca NP+CTG

15.11.2010
- lonalona NP+CTG

16.11.2010
- library

a se tukaj kar sama dopišem? jst imam ctg in pregled v torek, 9.11 user posted image

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
7.11.2010 22:36:52   
miya84
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

miya84, baje obstaja test, ki ga kupiš v lekarni in ti pokaže, če je ta tekočina plodovnica ali ne. Meni se je podobno dogajalo v prvi N, pa so mi pri G razložili, da bi lahko plodovnica spuščala, ampak da se to ne neha. Torej, če pušča, pušča praktično skoz, lahko tud čisto po malo. Ne vem, upam, da sem ti kaj pomagala.
Si rekla, da imaš pdp čez 10 dni. Jaz tud. In ker vidim, da si iz Lj., lahko da se srečava v Puser posted image . Mene sicer še nič ne matrajo lažni popadki, mi pa tamali tako vrta po sramni kosti oz. že skoraj v nožnici, da vsak večer samo čakam, kdaj bo mehur predrl. Pa dons me je začela še sramna kost bolet ko user posted image . Prav čutim ga nižje. Res se bližauser posted image .

Mi smo pa danes skupaj posteljco postavili. Je Lana na polno sodelovalauser posted image .

aja,da se celo to dobi? sicer pa imam v torek spet pregled,pa bom G povedala kaj pa kako je,pa bomo vidl kaj bo rekla...ker meni se zdi kot da mi uide en del tekočine,na hlačkah se vidi lepo mokro,pa ni vonja po urinu..bomo vidli..

aja maš tudi na 17.11 rok? lepo user posted image Ja mogoče se pa res vidiva skupaj tam. a te res še nič ne matrajo krči? malo močnejši so kot pri menstruaciji,vsaj pri meni,kr fajn zašponauser posted image . pa vse te kosti spodaj ki se širijo ja,kr čutiš to..

mi smo tudi danes sestavili posteljico,prov fajn je gledat vanjo,komi čakam da bo moj fantek notri user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4686
7.11.2010 22:41:57   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

Včeraj nisem mogla zaspat, ker me je prvič tako zares postalo strah poroda. Zavedam se, da to kar se našim novemberkam dogaja, ne more zgodit vsem... to so več ali manj idealni porodi... ali vsaj približek.
Full me je strah, da ne bom znala presodit kdaj se začnejo popadki, ker kot prvorodka nimam niti pojma kako naj bi to zgledalo... Ja, saj vse pravijo, oooo boš že vedela, začne se tako kot bolečine pri menstruaciji....
Potem kdaj bo to tisto za v bolnico za it... potem kako se bolečina stopnjuje... a bom prenesla... saj mislim, da praga bolečine nimam zelo nizkega, ampak kaj pa vem... ko pa ne moreš iz tega nest primerjave....
Kaj pa če se ravno pri meni porod zavleče na sto ur, da se ne bom dost odpirala, da popadki ne bodo po jusu in za konec ne bom imela dost moči... Pol se bom pa na koncu še kaj preveč raztrgala al pa bom imela 50 šivov... al pa še huje da me sicer zašijejo, ampak se mi vse skup vname....

...jutri je nov dan...

sm prepričana da se tole ne plete samo po tvojih mislih. ko smo sredi ali proti koncu meseca pa gledamo kako kapljajo lepe novičke,vsi porodni neki idealni ipd,pol pomislš da vsi ne morjo bit tko idealni...te čis razumem,morm prav ne razmišljat o tem,konc koncev si pa mislim da kokr koli bo šlo,tut če bo dolgo in težko,je važno da bomo na konc ok mamice in otročki...to je to...to je cilj :) js sm mela prvič sicer fuuuul dolg porod,ampak konc koncev gledam da le ni bil naporen,da bi blo lahko dlje ipd,sm bla prerezana pa sm ugotovila da tut ni noben bav bav,bolečine daš pa cez...skratka js grem v drugi porod z mislimi,naj boli če hoče,naj bodo šivi če hočejo,važno da bo mimo in bova z štruco ok! :)

Neposredna povezava do sporočila: 4687
7.11.2010 22:42:07   
miya84
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

miya84 podobno imam jaz, pa enako je bilo v prvi nosečnosti... Tudi ko vstanem iz WC par kapljic priteče.. Načeloma, ko probaš zadržat urin bi moralo stavit curek... pa na hlačkah najboljše vidiš.. dobro posuši po vsaki taki situaciji, ko veš da običajno še nekaj priteče in če so hlačke v vmesnem času čisto suhe to ni to ziher, če pa so vlažne pa je lahko bodisi to, da odteka plodovnica, bodisi izcedek, ali le puščanje mehurja ob pritisku, ki ga dela user posted image nanj.. če bo kaj pomagalo...

se opravičujem ko vsako posebej citriram,samo ne znam drugače odgovarjat vsem hkrati user posted image

hvala za nasvet user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4688
7.11.2010 22:52:17   
škorpijonček_

IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

naša beba ne se sekirat, vse bo ok boš videla. Ti se samo prepusti. Ženske rojevajo že od Eve naprej pa še nobena ni rekla, da ni vedela, da je rodila. Ali pa da ni čutila popadkov. Glede na to da si prvorodka bo vse skupaj verjetno daljše od 1 ure. Če se bodo začeli boleči popadki na 5 minut pojdi v porodnišnico. Je vsekakor razlika med navadnim otrdevanjem in bolečim popadkom. Sicer pa še noben ni not ostal. Glede šivov pa babici povej svoje strahove in se z njo pogovori ter sodeluj, pri njenem vodstvu in ne misli, da se mora ravno pri tebi nekaj zalomit. Želim ti, da bi čim lažje rodila in da bi ti porod ostal v lepem spominu, bolečino tako ali tako pozabiš, ko dobiš k sebi svojo štručko. Neprijetni strahovi pred porodom so pa v obdobju pred porodom popolnoma naravni, le pusti jih da grejo in se ne ubadaj z njimi in jih ne premlevaj, ker ne boš nič rešila, le še bolj se boš sekirala po nepotrebnem, če bo slučajno prišlo do česarkoli boš imela ob sebi babice in zdravnike, ki kar nekaj vejo.

Ljubljana..............zelo vzpodbudne besede, tudi mene si malce pomirila. Mene tud mal potihem tam notri globoko tišči, kako bo, če bom znala oz. vedla...
Sploh začetek, kdaj odditi v P, pa sem samo 5 minut peš oddaljena.

Danes sem vidla tako malo štručko en dan staro, kako je drobcena...pa ko sem vidla mamico, kako pozitivna je, kako hitro se pozabi na bolečine, sem si tud rekla, da tistih par ur bomo že potrpeli, pol pa pa vse lepo in se nam bo vse povrnilo, da bomo takoj pozabile.

Grem počasi proti postelji...najprej na masažo presredkauser posted image , potem pa z radovednostjo, če bo že to noč kaj...hja zanimivi bodo naslednji dnevi in noči...vsak dan/noč lahko kaj prineseuser posted image .

Nočka!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4689
7.11.2010 22:57:58   
miya84

...jutri je nov dan...

tole sm pa zdele zasledila...

punca poslušejuser posted image

prosim ne se tok sekirat,jst sm tudi prvorodka,pa sploh ne msilim tako negativno in črno na vse, tako samo sebe psihiraš in obremenjuješ,ni to dobr. na vse to kar se ti zdj dogaja,moraš biti v pozivnem pričakovanju,na vse razmišlaj pozitivno,da bo vse ok,da boš že vedela ko pride pravi čas za v bolnico it, še vse so do zdaj,in da bo porod potekal kot pač bo,saj ne veš,lahko pa da bo hitro minilo,ne smeš zdj mislit da bo vse tok grozn kot opisuješ,ne se strašit že zdj...

verjami da bolj pomirjena in umirjena ko boš šla rodit,lažje ti bo,ne že zdj delat panike ok? raje 5x globoko vdihni in izdihni ko te prešine ta strah,in pomisli raje kok bo lepo ko boš končno v rokah imela svoje dete ;)

sj mamo vse tak strah ki nas prešine,sploh ko smo tako proti koncu,samo ne iz te muhe delat slona,ker ne bo nič bolje,samo slabše. In seveda bo jutri bolje .

drži se in vse ostale tudi user posted image .  

Neposredna povezava do sporočila: 4690
8.11.2010 1:09:51   
kapesanta
a ni mal prepozno za paniko? Zdej jih je treba sam še ven spravit, not ne morejo ostat. Ne se hecam. Jaz sem dala že enkrat skoz pa se vseeno sprašujem kako bom tokrat preživela....
Glede dihanja in ostalega pri porodu - babica je tista ki največ pomaga, mene sta z mojim skoz opozarjala na predihavanje (itak da ko je šlo zares nisem mela pojma kako se prav diha), pa učke sem hotla met skoz odprte in sta tud skoz govorila - skratka poslušat in sodelovat, pa se nima kej it narobe. Na MŠ je tud moj skoz govoru kako je blo - jaz se nč ne spomnim razen veliko "dihaj in učke zapri" pa kolk je blo fajn ko je blo konec - glede na to kar pravi moj, me je bolelo, sam jaz praga bolečine pomojem sploh nimam, ne da je nizek...

Skratka nč se bat in ubogat vse okrog sebe.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu miya84)
Neposredna povezava do sporočila: 4691
8.11.2010 6:54:40   
Valentina85
Dobro jutro!

Upam, da je noč prinesla kakšnega novega novembrčka ali novembrko.

Danes sem pa zgodnja. Ko sem šla zvečer spat me je tako špikalo spodaj, takšni rahli krči, ampak potem sem zaspala. Mi je pa vsakič ko me je zbudilo za it na wc delalo slabo in mi še zdaj zato sem tudi ustala. Bruhala nisem, sem bla pa v 20 minutah 3x na blatu....

Se slišimo kasneje, letim spet...

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
8.11.2010 7:03:51   
Urša08
jutro

Valentina a se je začelo dogajati? Pri meni se je obakrat začelo z pogostim odvajanjem blata. Vsekakor srečnouser posted image .

Kolk je lepo brat novičke o rojstvu naših novembrčkov user posted image . Jaz imam danes Žiga doma, je včerej vročino dobil tko da se bova cartala.

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
8.11.2010 7:24:45   
pajac
jutrouser posted image

Za vse naše prestrašene POGUM  user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4694
8.11.2010 7:30:47   
pajac
Valentina 85 upam, da bo to to in da kmalu spet letiš ampak v smeri Rim user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
8.11.2010 8:52:07   
pajac
Evo vse so šle rodit....user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
8.11.2010 8:55:18   
naša beba
Jutro moje punce...

Še enkrat user posted image user posted image in hvala za vse včeraj... Saj sem rekla, da je danes nov dan!!!! Spala sicer nisem nič več kot pa mogoče tri ure, sem imela nočno dežurstvo user posted image user posted image user posted image na wc-ju
Ja kaj pa če drugega bit, če sem pa spočita....

Sicer pa, CTG in kratek pogovorček z G je mimo, naslednjič se vidimo naslednji ponedeljek, 16.11.

Me je vprašal, če za P imam že vse spakirano, ker lahko da letim že danes popoldne... Ja, YOU WISH!!!! lahko pa da šele čez kak teden...CTG je samo ene trikrat ušel iz ravne črte, pa še to takrat, ko je ta mala v bušiju poskočila...

Evo voda vre, čas za mojo user posted image ... Privoščite si jo, če smete, če ne se pa drgač pocarlajte...

< Sporočilo je popravil naša beba -- 8.11.2010 9:10:04 >

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4697
8.11.2010 8:56:29   
naša beba

Ne še, ene dve sva še tu....

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
8.11.2010 9:11:12   
Sunday
Jaz sem tudi še tukaj, še vedno 2v1 user posted image
Moje dete ne kaže znakov, da bi se rado izselilo

Neposredna povezava do sporočila: 4699
8.11.2010 9:22:13   
simonmojca

Ne še, ene dve sva še tu....

NE še ena tukaj user posted image
Pri nas se popolnoma nič NE DOGAJA
NIČ - nobenih lažnih krčev, občutka, da moram na blato.......... enostavno nič. Edino kar je je povečan nožnični izcedek, ter seveda boleče kosti user posted image  pa sitna ratujem vedno bolj - vse mi gre že na živceeeeeeee.
Zgleda otrok čaka dohodek, da bom šla še na zadnji šopink sama (za mojo dušo) in čaka novemberko2010, da pide - da se izmenava user posted image . Sem prav razmišljala, kdo oz. komu sporočit če še jaz rodim user posted image .
Pa sem gledala po telefonu user posted image , vse ka imam shranjene od prej ste že rodile ali pa bodo rodile v bližini mojega datuma user posted image . No sej kakor sem rekla, naša user posted image  čaka da se novemberka vrne user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?