nadinne
|
Jutro. Kok sm srečna da je že četrtek...se mi zdi da zadnje tedne živim samo za vikende...kaj ko so pa tako hitro mimo. Sploh se mi zdi da sem vedno bolj utrujena in da se niti ne morem dovolj spočiti No dovolj jamranja...no včeraj sem bila potem na CSD...dobila tista 2 obrazca, pa uredila očetovstvo...ti je res enostavno...referentki oba dasta osebni izkaznici, ona napiše izjavo (samo zamenja podatke v muštru), ti jo prebereš, podpišeš vse 4 izvode in to je to. Potem pa vsak svoj izvod dobista na dom, ob rojstvu otroka pa matični urad obvesti CSD in oni posredujejo to izjavo, tako da se oče napiše na rojstni list. Tako nekako je bilo nama razloženo. Pa potrdila od PDP nisva/ne bom rabila, ti vse verjamejo na besedo. Glede papirjev...so bili nomajni...nujno moram oddati do 22.9. in nič kasneje. Ne morem čakati še septemberske plače Tako da se mi bo upoštevalo 9 plač in za 3 mesece 55% minimalne plače Sem si izračunala da bom povprečno dobila porodniško okoli 500€. Sploh ne vem kako bova sfolgala, ko imava še toliko stroškov s hišo! Ja bo treba preživet. Tako da js počakam do 7.9. ko dobim plačo, potem dam v službi izpolnit papir o plačah in nato po pregledu pri g. 13.9. bom kar oddala. Čimprej to uredim tem bolje. Aja pa za paket mi je rekla na CSD da, ker bom vzela denar, naj čimprej oddam, da bom dobila nakazilo potem že 15.10. Sem se pa pozanimala še na naši občini kaj kej prispevajo ob rojstvu novega občana...dobim neko simbolno darilo, sliko z županom in pa bon za 130€ za Baby center. P aše k županu si povabljen na eno mini ceremonijo. No ja nekej bo...če bom kaj hotela kupovat v Baby centru bom torej počakala na bon To je to...sem dobila ene tri brošure o raznih otroških itd. dodatkih...mi ni bilo nič jasno kaj mi pripada, kdaj je treba oddati bla bla...no pa saj to je še čas. Kostanj...he he zanimivo da meni kostanj nikoli ni delal zgage, pa mi drugače skoraj vse naredi zgago. Tudi napenjal me ni nikoli, samo prebavo je pospešil, kar je kvečjemu dobrodošlo. Tako da jaz ga bom definitivno jedla, ampak ne veliko. Itak pa kostanj hitro nasiti, vsaj mene Prvi šolski dan...uf pojma nimam več kako je bilo. Samo vem da sem bila edina brez mamice tam. Pa da sem se že naslednji dan potem izgubila...ko sem šla iz jedilnice nazaj v razred sem šla v napačno učilnico lottyka...uživaj na dopusti, čeprav bo mini bo pasal majabar...grem pogledat nove fotkice...se že veselim. Aja pa res huda postava Js nisem tako suha niti brez bebe srečanje...jaz bom težko prišla, ker sem trenutno še brez avta...ne vem kdaj bo popravljen...tako da se vlačim po vlakih. risanke...o ja kje so risanke ki smo jih mi gledali! Smrkci, Biskvitki, Mali leteči medvedki, Modri dirkač, Pončo in Toro, Stripy, La linea, Snorčki, Krtek, Medvedek Uhec (al kaj je že bil), A je to (tisti stari, ne ti moderni ki so sedaj ala Pat in Mat), Banananjam, Super mišek, Bojan (no tega sem ravno včeraj gledala), Maxi pes Fik (al kako je že bilo)...se niti ne morem spomnit ta trenutek vseh. Jaz bi jih takoj gledala še danes če bi jih predvajali. Sem nora na risanke Čeprav moram reči, da zadnje čase so pred dnevnikom kar vredu risanke, pred časom pa so bile katatrofa! Uf sem se razpisala! No upam da ni katera zaspala zraven Nič grem šihtat
|