|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2011
19.11.2010 15:31:59   
hillmagic
IZVIRNO SPOROČILO: hillmagic

IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

mal za nasmejat...

Nekega dne je moja mama odšla v trgovino ter pustila očija in mene, da sama
poskrbiva zase.
Bila sem stara približno 2 leti in pol.
Nekdo mi je nekoč poklonil plastičen servis za čaj, s katerim sem se
zelo rada igrala.
Oči je sedel v dnevni sobi in prelistaval časopise, jaz sem se pa
ponudila, da mu postrežem s "čajem" iz svojega servisa.
Seveda sem mu stregla vodo namesto čaja, oči pa je pil in ves čas
hvalil moj "čaj".
Ko sem mu že nekajkrat postregla "čaj" in ga je vedno znova pohvalil,
se je vrnila mama. Oči jo je prosil, naj ostane v dnevni sobi, da bo
videla, kako sva se
lepo zabavala.
Mama je počakala, da sem jaz prinesla še en "čaj", ki ga je oči nato z
veliko pohvale popil. Nato mu je rekla (tako, kot znajo samo mame):
"Predvidevam, da veš, da je edini kraj, kjer lahko tako majhen otrok
zajame vodo, straniščna školjka!!!"

user posted image user posted image user posted image  hudo...

Hey bejbe.. V sredo sem imela splošni pregled pri G in videla sem na hitrico otročička Ima rokice nogice srček glavo. Karuna je bila z menoj in je videla doječka  na ekranu pa je rekla GLEJ KOK JE MAJHEN..TO JE MOJ DOJENČEK... Čisto nenačrtovana je šla z menoj. Ker je moj bil v nočni Karuna pa ni šla v vrtec in je bilo to to. Sedaj se mi zdi čisto fino, da je bila zraven
Naslednjič 22.12. imam UZ pregled Morfologijo. Ta teden sem še na bolniški. Imam kar migrene zadnje dni, bruham tu pa tam, je pa že pol boljše kot je bilo.

Jaz sem imela CR. Ker se Karuna ni dol obrnila in je imela veliko glavo pa cela je bila velika so mi dali CR na datum. Kar pomeni, da dobiš datum in ti takrat naredijo CR. Sedaj si želim da bi šlo po naravni poti, da izkusim kako je če tako rodiš. CR je samo smotan 2 dni keer ti injekcije dajejo da se ti maternica krči in čuti to kot popadke pa trebuh ti sestre pridejo pritiskat da se ti vse ven zliva To je kar neprijetno. Pol hodiš 2 dni kot ena raca in za trebuh te je strah, čutiš šive...traja ene 14-21 dni da si upaš normalno zakašljati in čihniti...

Spomnim se, da ko sem "rodila" da sem rekla da se tega več ne grem in da je to to... IN EVO MENE nosečka Zakaj? Ker pozabiš in ker so ti tako zanimivi in dragoceni da greš še enkrat čez vse da Prvorojenec dobi družbouser posted image ... Otročki so super...Preprosto jih imaš rad.

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
19.11.2010 15:33:20   
mojatvoja
Pozdravljene.

Da še jaz malo o mojih dveh porodih.
Pri obeh je bilo vse brez težav, prvič je trajalo 4 ure, drugič malo manj kot 2 uri.
Res je, da boli, vendar bolečine res pozabiš takoj, ko ti malo štručko dajo  k tebi.
Nepopisljiv trenutek  je tudi, ko se ti prvič priklopi na zizo. In niti malo me ni strah iti rodit še ekrat, čeprav nikoli ne veš... Mislim, da je treba le upoštevat vse kar ti sestre in babica govorijo, saj bi ti tudi one želele čim lažji in hitrejši porod. Glede klistiranja- v naši porodnišnici ga že več let ne izvajajo (dobro al pa ne, kakor vzameš), glede britja - obakrat je to naredil mož že doma. Pa tudi obakrat je bil z mano pri porodu in mi res zelo pomagal (predvsem čustveno ). Obakrat je tudi prerezal popkovino. Da o sreči in ponosu ob prvem stiku z deklicama niti ne govorim.

Tiste, ki ste prvič na tem - nič bat, ker je to res nekaj najlepšega kar se ti lahko v življenju zgodi.user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1877
19.11.2010 17:30:52   
TreeGirl
Hillmagic user posted image user posted image user posted image za pregled, in to s Karuno! Mimogrede - kakšno pomenljivo ime ste izbrali! Bo tudi od majčka/majčice bolj neobičajno?
Upam da se ti bodo slabosti čimprej nehale!
Lepo je bilo prebrati tudi tvojo zgodbo. In tvojo mojatvoja . Kar solze so mi prišle v oči.
Sem pa vesela da v porodnišnici dobiš haljico, hehe

Mimogrede, a jemljete kakšne vitamine, dodatke k prehrani ali kaj takega? Jaz sem do zdaj pojedla 2 škatlici tifola in to je to...

(odgovor članu mojatvoja)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
19.11.2010 17:35:11   
Nefretiti
IZVIRNO SPOROČILO: hillmagic

CR je samo smotan 2 dni keer ti injekcije dajejo da se ti maternica krči in čuti to kot popadke pa trebuh ti sestre pridejo pritiskat da se ti vse ven zliva To je kar neprijetno. Pol hodiš 2 dni kot ena raca in za trebuh te je strah, čutiš šive...traja ene 14-21 dni da si upaš normalno zakašljati in čihniti...

Ampak tole je pa res. Jaz po CR sploh govoriti nisem mogla, tako me je bolelo. Sem z zadnjimi močni povedala, da me boli in takrat bi potrebovala kakšno vzpodbudno besedo, pa je bil odgovor le ta: ja, ja....maternica se krči. Ko so me prišli potipat sem vedno zavpila, ker me je tako bolelo.
Meni ni bil hud problem CR, se mi zdi, da je bilo okrevanje lažje kot po operaciji IMN. Takrat sem mogla popoldan že vstat in it na WC, pa se mi je zdelo, da ne bom zmogla. Po CR je situacija ista, ampak sem že vnaprej pričakovala.

Hilmagic: no upam, da se ti migrene le popravijo.......

(\_(\
(=' :')
(,('')('')

Neposredna povezava do sporočila: 1879
19.11.2010 18:12:43   
rakica 2
porodna zgodba-po 24 urah popadkov doma na 20 min se začnejo naenkrat na 3 min in geva v p,tam me najprej pregleda in ugotovi da sem odprta 2cm(kot tretjerodka sm pričakovala vsaj 4 cm)in seveda maternični vrat popolnoma trd,mi da apaurin za mehčanje,grem na ctg,vmes dajem podatke,babica izpolnjuje papirje,po eni uri preveri in ugotovi da sem odprta 5cm,sedim na žogi in predihavam popadke,po apaurinu ratam mal omotična kot bi popila pol litra vina,ob pol enih se spravim na porodno mizo,smo na 8cm,ena stran mat vratu še zmeraj trda,mi med popadkom s prstom tlači vrat nazaj,boli kot stouser posted image ,se popadki ojačajo in zredčijo na 5min,med pavzo mal odspim,gledam na uro in rečem da do 6zjutraj ne bo nič,pa pravi babica da bo čez kako uro,user posted image mi med popadki vztrajno miga,kar me samo še bolj boli,potem pa kmalu čutim da tist pritisk v križu in zajavkam da sili ven,potisnem,nič,spet na bok,mi da mal umetnih,čakam še 5 popadkov in akcija,potiskam ko hudič pa spet nič,ja seveda kr sm potisnla u glavo da mi skor lica raznese,pride še ena babica,jst potiskam ona mi pritiska na trebuh,ne gre in pogleda kaj štopa,ugotovi,da imam nekaj zadebeljeno(še poškodba od drugega poroda)mi tisto s prsti porine not in čutim da končno prihaja dete na plano,mi jo položijo na trebuh, prereže popkovino in bolečine so pozabljene,porod je trajal 4 ure,zame 2 uri kr prej je blo znosno,šivana nisem bla kr je babica poskrbela in pomagala raztegnit,pa tud namazala me je prej z otroškim oljem da se ne raztrgam.aja,pa mojga sm u roko ugriznla enkrat

< Sporočilo je popravil r
sem kar prekopirala iz foruma oktobrčki,se mi ne da tok pisat

< Sporočilo je popravil rakica 2 -- 19.11.2010 18:15:25 >

(odgovor članu Nefretiti)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
19.11.2010 20:12:31   
Pikca
hojhej,
no, pa sem bila tudi jaz na NS (kljub BHR sem šla samoplačniško) in sem prav vesela in pomirjena, rezultat super, pa še par slikic smo dobili na CD.

Glede klistirja... ne bi vedla, kako je to, pri meni ni bilo časa za to, niti za britje. 

Prvič nisem čist dojela, da je to že to, ker sem pričakovala hujše bolečine in postopno napredovanje popadkov (kot naj bi bilo po teoriji), pri meni pa so bili že takoj na 5 minut in samo na koncu res boleči. Ko me je pregledala v sprejemni, me je poslala direkt v porodno (ni časa za klistir in britje), kjer pa so se mi potem, ko sem se morala uležt, popadki umirili. Trajalo je potem kakšno uro, da sem rodila. Najprej nisem znala prav potiskat, niti nisem čutila tiste potrebe, potem mislim, da so mi dodali malo umetnih in potem je steklo. Najhujše od vsega je bilo šivanje (so me prerezali, žal), takrat sem se zadevala s smejalnim plinom (med porodom pa me je maska motila, ker z njo nisem znala prav dihat). Potem pa nepopisno srečni trenutki (pa še od plina sem bila mal zadetauser posted image ).

Drugič sem že vedela, da je to to, ko se je začelo. Je pa šlo še hitreje, poleg tega sva morala počakat, da je prišla mama pazit hčerko, šele potem sva se lahko odpravila. Pridem v sprejemno (moj je šel še parkirat), stopi ven sestra in me je takoj sprejela, je vidla, da sem že čist na koncu. Skor rodila v sprejemni (komaj sem se slekla, ker me je že tiščalo dol), pol so se le odločili, da me bodo vseen odpeljali v porodno, kjer sem rodila v nekaj naslednjih popadkih. Brez lajšanja bolečin, ker ni bilo časa. Prez sprejemnih postopkov, britja,... veliko lažje mi je bilo pritiskat, ker sem res čutila tisti pritisk - potrebo, krasen porod. Saj ne rečem, da ni bolelo, ampak če veš, da je to produktivna bolečina, ki pomaga otročku na svet, in nekako sodeluješ z njo, je lažje. No, šivanju pa se mi kljub izraženi želji spet ni uspelo izogniti, je mel mali velko glavico...

Mož je bil obakrat zraven, kar mi je bilo super, še v porodni smo se hecali in je bilo tako prijetno vzdušje. Potem, ko sva zagledala najini štručki, pa sploh... bi mi zelo manjkal, če ga ne bi bilo zraven.

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
19.11.2010 20:44:35   
ninasiki
KLISTIR lahko popolnoma vsaka zavrne to je priporočilo da se mehur in črevo izpraznita in da je porod lažji to je glavno drugo pa še je da ne spustiš kje na mizo babci pod nos prejšnega kosila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ga pa komot zavrnete sam jst ga ne bom glede na to da ni glih prijetno

fora fbja je da bi obudili naše otroštvo in da nebi bli pač mi na slikah pač ena nova fora

KO SMO ŽE PRI FBJU ŠE ZMER STE VSE VABLJENE V NAŠO SKUPINO JE POPOLNOMA ZAPRTA IN NEDOSTOPNA ZA DRUGE OZ SPLOH NE OBSTAJA NA FBJU ČE PAČ NEKATERE ŠE NISTE POVEDALE SICER JE PA TKO DA BO TUD OSTALA ZAPRTA SKOS

vesna_b user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kapo dol

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

Neposredna povezava do sporočila: 1882
20.11.2010 6:16:14   
Nefretiti
Jutro,

kako ste kaj drage dame? Žal nas čaka vikend z grdim vremenom, ampak tudi to ni nujno, da nimaš kaj počet.

Očitno se je meni kljub prehladu malček povrnila energija, saj sem zopet ustvarjalno razpoložena. V treh mesecih sem do sedaj naredila le dva izdelka, včeraj in predvčerajšnjim pa sem že začela z novo rundo. Tokrat bom hčerki ustvarila pravljično palčkovo deželo. V naših rožah namreč živijo palčki. Ko bo suho in okrašeno bom poslikala, da boste videli kako izgleda. 
Počasi pa tudi že razmišljam kako bom letos okrasila okna in kaj bom podarjala za Božič. Ponavadi kar sama izdelam vsaj del daril, pa se moram ustrezno prej začeti pripravljati. Če so kakšne ideje jih bom ful vesela.

Naša puža je končno bolje, ko so ji le prijeli antibiotiki. Sedaj je zbolel še mož.......pa saj vse veste, kako je, ko zboli mož user posted image  

Želim vam lep dan ;)

(\_(\
(,('')('')

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
20.11.2010 12:01:04   
Pikca
ninasiki, kako pa se imenuje skupina na FB?

Neposredna povezava do sporočila: 1884
20.11.2010 12:42:11   
kokapoka
ojla!!

Ja Pikca to tud mene zanima,če katera ve.
Kako ste kaj drgač?js sm lena pa prsi me bolijo da adijouser posted image drugač pa bo...učer me je pa ene parkrat močno zabolel tm pr pikici...sm se kr ustrašla maluser posted image se spomnm v prvi nosečnosti da me je tud na začetku...

imejte kar se da lep vikenduser posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
20.11.2010 15:17:30   
hillmagic
IZVIRNO SPOROČILO: TreeGirl

Hillmagic user posted image user posted image user posted image za pregled, in to s Karuno! Mimogrede - kakšno pomenljivo ime ste izbrali! Bo tudi od majčka/majčice bolj neobičajno?
Upam da se ti bodo slabosti čimprej nehale!
Lepo je bilo prebrati tudi tvojo zgodbo. In tvojo mojatvoja . Kar solze so mi prišle v oči.
Sem pa vesela da v porodnišnici dobiš haljico, hehe

Mimogrede, a jemljete kakšne vitamine, dodatke k prehrani ali kaj takega? Jaz sem do zdaj pojedla 2 škatlici tifola in to je to...

Ja KARUNA pomeni po nepalsko SOČUTJE.
Za fantka imamo ime ŽE iz prvega kroga če nebi bila Karuna bi bil KIRAN, kar pomeni SONČNI ŽAREK
Če bo tudi sedaj punčka pa verjetno ASHA kar pomeni UPANJE...po nepalsko

Lahko pa se še kaj premislimo ;)) Bomo še nepalskega duhovnika poklicali če ima kakšno ime na zalogi.. V NEPALU je namreč tako da tam duhovnik zbere ime za otroka na podlagi zvezd in planetov in imena očeta in matere Da je ime otroka v harmoniji z starši po planetu in zvezdah. Tako je ta duhovnik nama že prvič rekel Če bo punčka je najbolje da je KARUNA če bo sin pa KIRAN... nisem imela nič proti ker so mi njihova imena všeč in zanimiva in vse nekaj pomeni ali pa je tako ali drugače povezano z božanstvi...

Glede vitaminov jaz včasih vzamem CentramedMAMI pa b-kompleks pa v trgovini une za lizat Dextro energy Tk da bi pa prav namerno neki jedla zraven pa ne. Tu pa tam kaj vzamem. Kasneje bom pa štartala z DONATOM ker me bo pomoje spet želodec matral Vsaj v 1.nosečnosti me je FULLL.. toliko pri nas se sonček kaže user posted image

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
20.11.2010 18:51:49   
Nefretiti
Moram vam pokazat tole:

http://www4.slikomat.com/10/1120/6ev-DSC044.jpg

v glavnem:

Ugotovili smo, da pri nas živi škrat. Iz črke na majici sklepamo, da je Primož, vrtni škrat. Ker naše rožice potrebujejo zalivanje in gnojenje je prišel Primož pomagat, da zopet zacvetijo.

< Sporočilo je popravil Nefretiti -- 20.11.2010 18:52:41 >

(\_(\
(,('')('')

Neposredna povezava do sporočila: 1887
20.11.2010 19:02:28   
mami 27
IZVIRNO SPOROČILO: Nefretiti

Moram vam pokazat tole:

http://www4.slikomat.com/10/1120/6ev-DSC044.jpg

v glavnem:

Ugotovili smo, da pri nas živi škrat. Iz črke na majici sklepamo, da je Primož, vrtni škrat. Ker naše rožice potrebujejo zalivanje in gnojenje je prišel Primož pomagat, da zopet zacvetijo.

user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1888
20.11.2010 21:09:20   
ninasiki
nefertiti kok je cute user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jst mam pa v pondelk pregled komi čakam nevem a katira še hodi v leonišče

(odgovor članu mami 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
21.11.2010 8:44:23   
ninasiki
Oooo a sm za spremembo prva
user posted image user posted image no pa DOBRO NJUTRO srecke nosecke

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
21.11.2010 9:30:12   
mami 27
Jutro babe!

Jaz sem se pa danes zbudila s tako bolečino v mečih (mišice)......aaaaaaaaa!? kr sedim, in čakam da mine...

Nimam pa magnezija zdej doma, pa tut Donata ne, bom ene vitamine (centramed mami) potamanla user posted image

Drugače pa zmatranaaaaaaaa, pa komaj čakam pregled v petek, potem pa v MB k tašči na obisk, po dooolgem času... Pa še mal na bencinu prišparava, ker greva iz PO kr dalje v MB user posted image

A je še kera tak fibec za spol!? Midva si tko želiva punčko, da jaz že sanjam, kdaj bom zvedla za spol. Moj G me bo nekam poslal, k mu bom skos težila za UZ. Pa upam da ma 3D tut da mi za ziher pove user posted image Jst bi šla kr že v shopping!

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
21.11.2010 10:07:05   
fluf
mami27, midva mava npr. izbrano imela sao za fantka... hahaha... čeprav se še nisva odločila bova vprašala a ne... počakala bova, da naju na UZ vpraša, ko bo videla pa se bova odločila v tistem trenutku... sva pa rekla, da bova ostalim zamolčala, saj bi rada imela/dobila vse v nevtralnih barvah, saj se ne bi rada ustavila pri enem, če bo vse po sreči user posted image

ah punce jest pa kar pike dobim, če kdo stegne roke proti mojemu malemu bušiju... zadnjič sem res eno koelgico odslovila, da naj tega ne počne, da ne maram... HB še nimam prav velikega bušija, tako da še ne vleče veliko rok nase, ampak me je pa strah če bom celo nosečnost tako alergična na dotike trebuha... razen seveda ko se tega poloti mož :)

(odgovor članu mami 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
21.11.2010 11:59:57   
Luskica
Ojla Majčice!
Po dolgem času zopet jaz. Vmes sem vam sicer že pisala, ampak me je ringaraja ven vrglauser posted image
Vesna_b vem, da se ti nisem nč javlauser posted image  Sorči, me je čas prehitu. Midva sva bila v Brezi. Imela sva se full lepo, en dan sva šla tudi v Orhidelio in je reees noro. Upam, da boste šli tudi vi probat. Drugače pa sem v petek zvečer in v soboto oprezala, če bom kje videla nosečko z malo deklicouser posted image user posted image user posted image  Dve sta kar ustrezaliuser posted image user posted image user posted image
Skratka, upam, da na polno uživate!!!

Prvi nakup moram priznat, da si jaz kar ne upam še karkoli kupit. Sem mi zdi vseeno še malce zgodaj.

Vozički jaz sem navdušena nad Mutsyjem. Verjetno pa bova v vsakem primeru kupila tudi košaro. Se mi zdi, da je bolj komot, ampak men bojo po mojem lahko tud avion prodal, če bodo hoteliuser posted image user posted image user posted image

Midva sva šla v sredo v Celju v Hm, po nosečniških nakupih(kavbojke, trenirke, majčke) V primerjavi z Ljubljano imajo res full več izbire in zaloge.

Čestitke vsem za dobre rezultate, pa za nove dvojčke pri majčicah!!!

Nefretiti vidim, da maš full talent za take stvari. A maš mogoče kakšno idejo, kaj bi lahko dalo otročkom v vrtcu za spomin, ko bom odšla na porodniško? Z njimi sem že od prvega dne v vrtcu, tko da bo to za vse nas kar težko slovo. user posted image Ko pa pridem nazaj bodo pa že v šoli!
Pa še glede vzgojiteljic, ki niso poklicale, ko je otrok jokal. Groza!!! Jaz bi jim ziher kaj rekla!! Sicer pa je nam vodja zdravstvenega režima v vrtcu rekla, da lahko starše pokličemo šele, in zahtevamo, da pridejo po otrokašele takrat, ko ima otrok 38 vročine. Meni bi se stgal, če me nibe bi nihče poklical. Jaz vedno pokiče, že ko ima otrok 37.3 pa naprej, potem naj pa starš sam presodi kako bo ukrepal!!!
Tko da ti kar zaropotaj!!!
Evo pa sem se razpisala za naprej in nazajuser posted image
Lep preostanek vikenda še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 1893
21.11.2010 14:25:24   
Nefretiti
Luskica: ja....me daje malo ustvarjalnost. Ful rada ustvarjam in danes je iz teh cunjic nastala cela zgodbica.
Če se vam da brat:

No Primož je vrtni škrat (to je btw ena aktualna risanka), ki nam bo pomagal, da bodo naše rožice na oknu zopet zacvetele (imamo orhideje, ki so dobile popke in čakam, da se razcvetijo). Primož je prijazen škrat, ki zna tudi čarati. Danes sem mu naredila tudi hišico, da bo imel kje spati, notri bomo zakurili svečko, da mu bo toplo. V hišico, ki je na polici, spleza po lestvi (boste videle na slikici, ko bo gotovo). Kmalu bo dobil tudi lonec in ognjišče v katerem bo kuhal čarobni prašek. Čarobni prašek je taka reč, ki mamam in otrokom pomaga, da lahko začarajo, da se npr. spremeni število figuric v kaki škatli. Hči mora vedno znova iti po ščepec čarobnega nevidnega prahu v drugo sobo, jaz pokrijem škatlo z robčkom, v škatli pa so konjički. Ta čas, ko gre tamala po prašek jaz hitro pripravim ustrezno število, potem ne smejo manjkati čarobne besede in čarobna palica in........konjički so zopet v škatli. Ampak to lahko narediš največ trikrat na dan, ker Primož ne more skuhati toliko čarobnega praška naenkrat.
Morate videt navdušenje v otroških očkah, ko se  pojavijo konjički........kar požirajo take pravljice.

Ideja za darila: nisem skapirala koliko so stari otroci ampak mislim, da jim lahko z malo truda narediš res lep spominček. Moja triletnica je ful navsušena nad obeski za ključe.....takimi ful kičastimi.
V art trgovini se kupi taka prozorna smola, granulat (poglej v zadno revijo Unikat.....tam je opisan postopek kako narediti jaslice iz fimo). Če imaš čas jim naredi kake možice in deklice iz fima in jih oblij s to smolo, da nastane obesek, če ne pa lahko daš notri kako posušeno rožico, deteljico, slikico ali pa iz fima narediš kakšno enostavno reč (srčke, zvezdice,.....). Lahko pa v art trgovini kupiš kake res poceni okraske....plastične rožice, tiste lesene ploščice v obliki polžka, avtomobila,.....
Lahko jim narediš magnetke za na hladilnik. Kalupe kupiš, ceneje pa je, da kupiš adventni koledar za otroke, ki ima okenca, kotri pa čokoladice. V njih so čokoladice vlite v kalupe,.....res luštne. Potem pobarvaš z akrilnimi barvami.
Upam, da sem kaj pomagala.

(\_(\
(,('')('')

(odgovor članu Luskica)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
21.11.2010 15:25:17   
Luskica
Nefretiti  ni kaj...dobra si. Si mi kar malo dala mislt kaj vse bi lahko v vrtcu delal s škratkom Primožem.Moji malčki so stari od 5-6 let. Tudi jaz sem razmišljala o tem, da bi se z vsakim posebej slikala, nato pa dala slikco v kakšen poseben okvir, ki ga bi sama naredila.
Punce, kako je kaj z vašimi kilami, men gredo vztrajno goooor. Sem že na plus 3! user posted image
Glede slinga: vem, da pravijo, da je to za otroka najbolje, ampak meni se pa zdi, da so revčki not tok stisnjeni. A ve ste ga pridno uporabljale?

Neposredna povezava do sporočila: 1895
21.11.2010 15:49:57   
Nitkica11
ojla, majcice kako ste na tak dezeven dan res je prav zalostno danes samo za lenariti user posted image

fluf potem sva pa kar na istem jaz tudi se ne vem a naj vprasam za spol ali ne pri obeh stvareh so + in -, razmisljam pa tudi ce bova vedla spol ga ne bova izdala naj bo saj za druge presenecenje user posted image

Nefretiti vidim da si res ustvarjalna user posted image prav lepo si tole naredila in tudi zgodba je zanimiva vem kako more biti to sele zanimivo za otroka ti prav zavidam user posted image ker jaz nimam toliko ustvarjalnega duha.

Luskica jaz zaenkrat se nisem sla nic gor ampak me skrbi da ne bo v drugi polovici nosecnosti sle kile z veliko hitrostjo gor. Jem cist isto kot pred user posted image in ponavadi po 6, 7 uri ne jem vec mi tudi ne pase. Popijem pa kar veliko vode raznih sokov in tega tudi ne pijem ker mi enostavno pre sladke stvari ne pasejo.

Kar te ne ubije te ojača!

(odgovor članu Luskica)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
21.11.2010 21:26:30   
cowgirl

IZVIRNO SPOROČILO: Luskica

Nefretiti  ni kaj...dobra si. Si mi kar malo dala mislt kaj vse bi lahko v vrtcu delal s škratkom Primožem.Moji malčki so stari od 5-6 let. Tudi jaz sem razmišljala o tem, da bi se z vsakim posebej slikala, nato pa dala slikco v kakšen poseben okvir, ki ga bi sama naredila.
Punce, kako je kaj z vašimi kilami, men gredo vztrajno goooor. Sem že na plus 3! user posted image
Glede slinga: vem, da pravijo, da je to za otroka najbolje, ampak meni se pa zdi, da so revčki not tok stisnjeni. A ve ste ga pridno uporabljale?

Midva sva sling kar dolgo nosila, sploh ker imava rada hribe in poti brez asfalta... po bohinju al pa po polhograjcih se ravno ne moreš sprehajat z vozičkom, čeprav smo tudi to probali. user posted image
Mala je notr stokrat bolj uživala kot pa v vozičku, čeprav je tud v vozičku uživala. Samo da smo bili na luftu! V slingu je otrok lepo zvit in mu biolj paše, kot na ravni podlagi, pa še ob mami ali očkatu je. Čuti toplino straša, ki se ponavadi giba in hodi naokol, kar je podobno kot v maternici in mislim da otročki prav zato najbolj uživajo v teh rutah. user posted image
o zdravju oz. primernosti rut za nošenje otrok:
Če uporabim zdravo kmečko logiko so te rute totalno zdrave... če ne bi bile, bi človeštvo že propadlo. Več kot polovica sveta uporablja te rute... samo "kao razviti svet" mora imet vozičke.... Če ne bi bilo to zdravo afričani ne bi bili taki atleti, kot so... azijci ne bi doživeli visoke starosti, srednja amerika, južna amerika... povsod vidiš mame z rutami in otroci so ponavadi v teh rutah zadovoljni in ne jokajo.

Carpe diem

(odgovor članu Nitkica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
21.11.2010 22:48:05   
ninasiki

luskica jst sm si ga 3x zvezala in vsakič mi je spau skoooos niti mal se ni prebudu no pol se mi pa ni dal več vezat sm ga pa prodala

grem aja zmatrana k hudič aja a vete da sm dons držala še ne 1mesec staro sestrično joooooj tok je cute da dol padeš vam zdele pošlem sliko na mail

no zdej pa grem mam jutr tud pregled tko da poročam NOČKO

(odgovor članu Luskica)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
22.11.2010 7:03:32   
Nefretiti
Jutro,

danes sem pa menda prva.......user posted image

Sling: kot sem že rekla, je super stvar, mi smo ga uporabljali do nedavnega. Mi smo imeli tistega z rinkami in je bil OK, je pa vsekakor lažje otroka vozit v vozičku kot pa nosit. Naša puža nikoli noče, da jo nese ati, vedno jaz in potem sem ravno zaradi tega sling raje pozabljala doma.
Kile: jaz sem se takoj zredila za 3 kg, ker res veliko počivam in sem že 2 meseca  na bolniški. Sedaj pa že kar nekaj časa stojijo. Primerjala sem s prvo nosečnostjo, pa so ravno te tri kile tiste, ki se jih po porodu s tržavo znebila, ampak sem jih sedaj dobila nazaj.
Meni pa že od začetka nosečnosti čisto vsak dan trza oko......prav zoprn občutek, ampak res popolnoma vsak dan, vedno ista mišica.......user posted image
Hillmagtic: zelo zanimiva imena......meni so taka všeč, ampak sama dajem bolj domača.....Karuna je super ime.....res nekaj posebnega. Vesela sem, da ste srečni.
Spol: v prvi nosečnosti sem si ful želela fantka, ko sem izvedela spol sem bila totalno premaknjena.......bolj zato, ker se mi je zdelo, da čutim, da je fantek in sem bila razočarana, da me je občutek varal. Ime sva že izbrala, potem pa punčka......ampak sedaj si sploh ne predstavljam, da bi imela fantka. Sedaj si želim punčko in zadnjič se je videlo nekaj med nogami.......je g. zelo samozavestno povedala, naslednji teden pa je bilo že malo drugače in je rekla, da ni čisto prepričana (moram povedati, da je moja sestra moja g. in imam možnost večih UZ in jo lahko več izprašam). Ime: pojmanimam za punčko, če bi bil fantek imamo od prej na zalogi Erazem, ampak nama ni več tako všeč...

Ah.....jaz vedno veliko pišem.....user posted image

(\_(\
(,('')('')

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
22.11.2010 7:35:29   
Ikelc
Dobro jutro tudi z moje starniuser posted image !
Vidim, da nisem prva pokonci oz. da smo že v akciji- moji dve pikici že veselo copotata po sobici in si iščeta oz. bolj izbirata oblačila za v vrtec.
KG- joj, jaz sem jih že pridelala 3-4, ampak glede na to, da sem pri prejšnjih dveh pridelala 20 in 23 kg, pa vse potem v prvem letu spravila dol, se ne sekiram preveč.
Nefretiti ful si ustvarjalna-super!!! Jaz sem trenutno v fazi adventnih venčkov in aranžmajev. Imaš pa super ideje. Meni v tej 3user posted image gre vse bolj počasi, ker sem še vedno utrujena, zaspana....pa občutljiva na določeno hrano npr. paprike ne prenesemuser posted image pa jo mam ful rada, amapak želodec takoj protestira.
Pa da ne bom predolga.....se pišemo in beremo.

Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

kolikokrat greste brez partnerja ven
Spark

1x na teden (11%)

1 x na mesec (10%)

2x na mesec (4%)

redko (54%)

nikoli (21%)

Število vseh glasov: 416

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!