|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2011
17.11.2010 20:00:53   
rakica 2
sm pozabla da smo tud mi mel nuhalno,vidli in zvedli vse,tud spol,ns 1.6,tveganja pa še ne vem,so mi nardil 2presejalni test,izvidi pa pridejo šele čez 10 dni,videt pa je vse ok.
čestitke za ns ki ste jih že imeleuser posted image in pestke za vse ki še boste imeleuser posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
17.11.2010 20:35:12   
ninasiki
IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

cowgirl dej se pozanimi če greč na porodniško in vlečeš porodniško do poroda se mi zdi da je pol vse drugače in baje tud večja porodniška ne bom pa trdila da ne bo kira me kej napadla nevem tko so men svetoval

p.s. zdele mi je vn vrgl sm misnla da bom pege fasala ampak sm pol prtisnla backspace (a sm prou napisalauser posted image ) in evo ga ceu post je pršu nazaj huh

na porodniško greš lahko 28 dni pred pdp-jem ali kasneje (ampak od tega če greš kasneje nimaš nič).
prej ne moreš... nadomestilo bom imela nižje. če grem na zavod dobim 70% povprečne plače 12h mesecev (za tri mesece), potem pa 60%. Tako, da mi bo to zbijalo višino porodniške... ampak mislim, da se v treh mesecih ne bo tako hudo poznalo... ampak saj veste. vsak evro šteje.

MEni se trebuh že kar fejst pozna. se moram izmerit, ker sem se v prejšnji nosečnosti ravno v 13. tednu in imam napisano v knjigici mere. user posted image bom primerjala... raje to kot evre (kok jih bo, kolk jih je...) user posted image

nevem če smo se razumelejst vem kdaj se začne porodniška user posted image to mi je vse kristalno jasno jst sm mislila da predno ti poteče pogodba greš na bolniško in pol na zavodu vlečš naprej bolniško do porodniške a je to pol kej večja porodniška al ne

premiki otročka v prvo sm začela tm okol 18-20t se ne spomnim točno

v prvo si mela pa takrat rok k ga mam jst zdej user posted image user posted image user posted image user posted image

anitka dej pol mi pa povej funkcijo EA sej a ni kle da ne čutš nič user posted image

fluf jst sm 13t noseča oz v pondelk bom 14 pa je v drugo in še ne čutim brcik ti pa k si prvorodka pa lahko to pričakuješ sigurno 3 tedne kasneje pa to šele metulčke v prvo je zelo pozno pa ne mislt da ti pametujem sam da se ne boš pol psihirala zakaj jih ni in če je vse cool sam mnenje ti dajem brez zamere

< Sporočilo je popravil ninasiki -- 17.11.2010 20:37:17 >

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
17.11.2010 20:38:00   
ninasiki
nevem zakaj je vse v belem okvirčku ampak sej upam da se vid kaj sm jst pisala user posted image

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
17.11.2010 22:03:40   
cowgirl

nevem če smo se razumelejst vem kdaj se začne porodniška user posted image to mi je vse kristalno jasno jst sm mislila da predno ti poteče pogodba greš na bolniško in pol na zavodu vlečš naprej bolniško do porodniške a je to pol kej večja porodniška al ne

mislm, da bolniška nima veze, če si na zavodu za zaposlovanje... zavarovan si pa tko al tko..., sam najbrž ti ni treba na razgovore hodit. če si na bolniški pr delodajalcu, ti mora delodajalc plačat...in je delodajalec na slabšem, ker ti mora še vedno plačo izplačevat, tebe pa ni na delo.
v tem primeru bom pred porodniško že brez zaposlitve...

po 30h dneh bolniške (če si zaposlen) grejo tvoji papirji pa na komisijo na ZZZS in itak da ti ne da država nič. ti mora pol glave manjkat. imam izkušnje iz prejšnje nosečnosti, verjemte. sem bila tud na praktični komisiji, pa mi je tista dohtarca na ZZZSju rekla, da mi ni nič in me poslala nazaj na šiht. mene pa ginekologinja ni pustila, ker je rekla, da je prenevarno za mojega šenerojenega bejbija. potem sem vlekla malo dopusta, potem pa nazaj na bolniško, spet na stroške delodajalca. tako se država izmika stroškom in to na račun še nerojenih otrok.

Carpe diem

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
17.11.2010 22:14:33   
lily32
Da se vam po dolgem času malo javim. Nuhalna je za nami in je vse OK, čakam še na rezultate DHT. Naše dete je živahno, a malo majhno, zato so mi PDP prestavili na 28. 5. Naslednji pregled imam 15. 12.  

Počutje je sorazmerno dobro, a nimam nič energije in ko zvečer spravim tamalo spat, obležim še sama. Tudi moj pritisk je katastrofalno nizek 85/55. Zadnjih nekaj dni me pogosto boli glava.  

Svojo porodno izkušnjo vam zaupam, ko bom imela malo več časa za pisanje.  user posted image  

< Sporočilo je popravil lily32 -- 17.11.2010 22:15:10 >

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
18.11.2010 5:11:59   
bambika
Pa da se še jaz malo javim,sem že večkart pisala,pa tale RR zajbava,pol pač obupam.
Včeraj sem imela NS vse je vredu ,user posted image miga sto na uro, tako da ga je/jo komaj izmeril. PDP ostne takšen kot je,meritve so ustrezale velikosti po tednih. Sem pa imela boljši rezultat kot pa v prviuser posted image .
Pritisk mam js tud nizek 90/50, vendar se ne počutim slabo,sem že navajena,saj pred user posted image  tud ni bil kaj višji.
Pa še ena slikica našega vozička,le da imamo še košaro.Res je velik,pa imamo zato temu primern avto.
[link=http://di1.shopping.com/images1/pi/a3/56/c0/34719121-260x260-0-0_Traxx+Jaguar+4+Lime.jpg][/link]

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
18.11.2010 5:14:33   
bambika
http://www.google.si/images?hl=sl&q=hauck+traxx+jaguar+4+slike&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=y6bkTJOMHNHpOZbtxJIB&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCMQsAQwAA

(odgovor članu bambika)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
18.11.2010 6:16:57   
Nefretiti
Jutro,

jaz pa nisem bila še nikoli pred komisijo, očitno mi že ni treba. Mi g. in splošna zdravnica napišeta tako, da mi kar takoj dajo. Si po treh zaporednih SS in eni IMN ne drznejo dvomiti.......
V prvi nosečnosti sem bila do 12 T doma, potem pa sem delala do julija, ko sem nastopila svoj dopust. Rodila sem 24. 8., pogodba se mi je izrekla zadnjega avgusta. Takrat sem si izborila tudi to, da so me vzeli nazaj 12. 8. naslednje leto, ponavadi namreč jemljejo 1. 9. Ampak so res uvideli, da so mi naredili krivico. Ampak, še vedno.....sedaj bom 1 leto kasneje napredovala, vse življenje se mi bo poznalo to leto.
Ah....pustimo to........

Brcike sem v prvi nosečnosi čutila že v 16 t, kot take vibracije. V 18 t je bilo že čisto jasno, da so brcike. Sedaj se mi na trenutke zdi, da že čutim, ampak kar ne morem verjeti, da bi v 14t že čutila......take mikrovibracije že,ampak kaj drugega pa še ne. Je pa res super, ko čutiš, ker takrat veš, da je vse OK.

Jaz sem zdravstveno mičkeno bolje. Hči pa je včeraj po enem tednu šla v vrtec, ko sem prišla po njo je bila vsa v solzah, da jo boli uho. Vprašala sem vzgojiteljico kako je in je rekla, da je bilo vse OK, ko sem vprašala hči je rekla, da jo je ves čas bolelo uho in da je povedala, oni dve pa nič......joj, groza. Kar ne vem, kako naj reagiram......
Popoldan se je 2 uri drla, kot bi jo s kože dajali in sem jo kar naložila v avto in k pediatru. Reva je tako jokala, da sva bili kljub gneči prvi na vrsti. Sedaj je zopet na AB in cel teden doma.
No pa sem si malo olajšala dušo.....zdaj bo že bolje.

< Sporočilo je popravil Nefretiti -- 18.11.2010 6:26:22 >

(\_(\
(=' :')
(,('')('')

(odgovor članu bambika)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
18.11.2010 6:35:58   
RAKICA2007
Jutro tudi z moje strani...
danes nas je pa veliko zjutraj zgodaj vstalo user posted image

evo, kava se že pije, čez pol ure zbudim tamalo in v vrtec...

Mene pa tako sinusi, kašljanje in glava muči, da sem kar boga. Nekaj je vreme krivo, nekaj pa takšen šiht (delo z ljudmi, v nenehnem kontaktu) skoz pravim, ja ju3 grem na bolniško, pa nikakor ne morem iti. Jaz sem tip človeka, da dokler ne obležim ne ostanem doma, ko pa obležim me minimalno 14 dni ni user posted image ker potem iz navadne viroze nastane še kaj drugega (začetek pljučnice, bronhitis,...) ah ja, saj bo.

user posted image user posted image user posted image user posted image vsem za dobre rezultate na NS.

Mami tudi nate sem mislila, sedaj pa kar lepo počivaj in crkljaj svojega bušija

Komaaaaj čakam na pregled 25.11., me zanima ali mi bo naredila UZ, da bom se nagledala malega fižolčka user posted image
morfologija se dela okoli 20.tedna ali kdaj? Jah sedaj se ne morem spomniti, materinsko moram pa poiskati iz 1user posted image

No punce, držte se pa zeloooo crkljajte svoje bušije, pazite nase in vsem, ki jih mučijo slabosti veliko user posted image da se le-te hitro ustavijo.

PA PA, se še kaj beremo

(odgovor članu Nefretiti)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
18.11.2010 6:38:07   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: Nefretiti

Jaz sem zdravstveno mičkeno bolje. Hči pa je včeraj po enem tednu šla v vrtec, ko sem prišla po njo je bila vsa v solzah, da jo boli uho. Vprašala sem vzgojiteljico kako je in je rekla, da je bilo vse OK, ko sem vprašala hči je rekla, da jo je ves čas bolelo uho in da je povedala, oni dve pa nič......joj, groza. Kar ne vem, kako naj reagiram......
Popoldan se je 2 uri drla, kot bi jo s kože dajali in sem jo kar naložila v avto in k pediatru. Reva je tako jokala, da sva bili kljub gneči prvi na vrsti. Sedaj je zopet na AB in cel teden doma.
No pa sem si malo olajšala dušo.....zdaj bo že bolje.

bošček mali user posted image upam, da je sedaj ok...
pa kako user posted image nista reagirali vzg.in pomočnica... jaz bi tamalčki verjela, saj si tega ne bi izmislila (sploh ne, ker jo je res bolelo) user posted image oooo se mi smili, pikica mala... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da se čimprej pozdravite

(odgovor članu Nefretiti)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
18.11.2010 7:17:27   
Ikelc
DOBRO JUTRO!
Pa se vam po dolgem času tudi jaz malo oglašam.
IZGUBA ZAPOLITVE(med N)- delovna doba ti ne teče in seveda nižja je porodniška. Probaj se zmeniti, da prvi mesec vračaš prispevke, ko si strošek delodajalca, ppreostala 2-3 meseca pa plača ZZZS prispevke in bolniško dobiš nakazano.
Poskusiti ni greh (to se je zgodilo meni v 1. nosečnosti, pa sem se dogovorila).
NAPREDOVANJE- sem v drugi nosečnosti bila na porodniškem dop. 10mesecev (prej šla nazaj zaradi začetka šolskega leta) in sem dobila oceno brez problema, tudi tokrat dobim oceno, ker če nisi več kot 6.mesecev na bolniški oz. ko si na porod. lahko napreduješ.
Za javni sektor (šolstvo) velja tak pravilnik.
Drugače pa je počutje malo boljše, bruhanje le še 2-3-krat tedensko.
Pa še za seznamček bi dodala podatke: PDP imam 14.5.2011 in NP imam 1.12.2010.
Pa sem napisala cel esejuser posted image .
Lep dan vsem majčicam...

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
18.11.2010 7:51:15   
fluf
ninasiki: sej sem vidla, da se narobe bere... ker je manjkal, en presledek... mišljeno je bilo: bricik NE prikačujem kmalu, sem šele v 13t, pa še prvorodka... tam okoli boziča mogoče šele ali pa še kasneje), pa se ne sikiram, saj sem včeraj videla našega čmrlja, ki nama je prav fino mahal in pozdravljal, da se vidimo maja :)

kar se pa tiče vseh te bolniških, porodniških nadomestil itd... sem pa jaz za svoje primer ful računala že (ker imam tudi možnost zaposlitve, če bi želela višjo porodniško)... sicer jest sm študentka in po vrhu vsega še pridna, tko da... ma si je treba ornk računico narest... po novem letu grem še na CSD, da povem svojim primer, pa da vidmo kaj bomo naredl... zna bit, da bom tud za socialno pomoč zaprosila, sam to se morm pa mal pozanimat (klinac vsak € prav pride), čeprav če ne bo RES nujno se bom socialni probala izognit, saj mi lahko pomagajo straši, pa naj socialno dobi nekdo, ki jo res potrebuje. Bomo še vidl, do maja je še daleč :)

(odgovor članu Ikelc)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
18.11.2010 7:56:18   
TreeGirl
Jutro user posted image

O Ikelc, še ena ki ima rok 14. maja. Saj res, meni je na nuhalni pokazalo da je otrok 2 dni starejši kot je na prvem pregledu izmerila ginekologinja, kateri datum sploh gledajo potem? Ker mi ni v materinsko sploh nič napisala...

Fluf, lily32, rakica 2, bambika in ostale ki ste imele te dni nuhalno in preglede, user posted image
Hillmagic , je bilo včeraj Ok?
Danes pa vesni_b in najkici zaželimo vse dobro!

Nefretiti upam da se hčerkica čimprej pozdravi! Vzgojiteljice pa... no comment če ne poslušajo otroka user posted image

Odkar berem vaše izkušnje, vem več kot iz katerekoli knjige, hvala še enkrat... Prej sploh nisem pomislila, zakaj je treba popadke pravzaprav predihavat user posted image Babica že ve, kdaj je čas, bomo že...
Hm... kdaj začne pa tisti klistir delovat, a je ful smotano?

(odgovor članu Ikelc)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
18.11.2010 8:01:14   
fluf
TreeGirl jest tud ene knjige še nisem odprla, pa sploh ne vem če bi jo user posted image ker sem mnenja, da jih je treba par prebrat, da si ustvariš svoje mnenje... kupla sem pa mojmu: dojenček, novodila za uporabo, pa je luškana knjigica za moške user posted image jest tkole mal po forumih preberem...

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
18.11.2010 8:53:14   
ninasiki
Treegirl men osebno klistir katastrofa to ti tekocino spustijo vate cez zadnjo plat in deluje takoooooooj user posted image user posted image uglaunem smotan obcutek ker te na pouno sraufa plus popadki in si tm k ni muh mors pa cim dl drzat to v seb da te celo prepuca ker cene ti lahkouide na mizi kar pa konc koncou ne bos prva se najmanj pa zadnja user posted image

fluf am so sori user posted image sam iz lasnih izkusn govorim ker prvo rundo sm se full presekirala in so bili pol znaki na tamaumu k je trzu full sam je pa tud to res da sm mela tud skooos ene probleme in vsak pregled je blo neki slabga nevem ce sm 3x prsla iz pregleda z staukom vse ok no uglaunem sam da ves pa uzivi in to je to

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
18.11.2010 8:54:52   
BeliMedo
Dobro jutro, kavica za vse

user posted image

Kako ste kaj?? Jaz super, sploh ker se približuje vikenduser posted image

Klaraklara30, moj tudi ne bi zamudil poroda za nič na svetu; rojstvo hčere nama je obema dejansko nekaj najlepšega, kar sva skupaj doživela... Madona kar solzne oči dobim, ko se spomnim...

Angel miss, meni so slingi res enkratna zadeva, mi pa tudi najbolj sedejo predvsem ker so primerni od rojstva naprej, med nošenjem lahko tudi dojiš, teža otroka se enakomerno razporedi in ne trpi hrbet/ramena pri nošenju, več različnih načinov nošenja, primerni pa so nekje do 3. leta (pa ne da do takrat mislim nositi okoli otrokauser posted image ). Sem ga itak imela namen kupiti, zdaj pa sem ravno tule na RR zasledila, da imajo pri spletnem nakupovalnem centru da-da (www.da-da.si) akcijo na vse slinge (-20%) in sem ga kar naročila; se splača, če ga imaš namen kupiti... Sem pa malo poguglala tele slinge in so nemški, Hoppediz (www.hoppediz.de; odlične ocene, tudi odlično ocenjeni na öko testu); tele skilice pa so me še bolj navdušile za samo nošenjeuser posted image  (http://www.hoppediz.de/en/about-us/photo-gallery/). Celi doktorat sem naredilauser posted image

KOsilo: bolj kot ne kuham vsak dan... Oziroma zvečer si vsaj na pol pripravim, potem pa ko pridem domov, dokončam... Ta teden smo npr. jedli segedin, široke rezance z omako iz piščančjih prsi, zelenjavno juho, danes pa bodo na programu golaž in žganci. Ampak vedno ko kuham, naredim vsaj za ene 3x (omake, golaže in podobno) in potem zamrznem. Ta sistem pri meni najbolje funkcionira. Med vikendom pa malo bolj konkretno kosilo, od juhe dalje... Pa na splošno rada kuham, sploh ko imam dovolj časauser posted image

bambika, lep voziček. Me pa zanima, ali so sprednja kolesa vrtljiva??

Nefretiti, super, da si bolje... Pa boščica tvoja hčerkauser posted image . Ne vem, kako bi reagirala, nekaj pa bi sigurno povedala... Vse ostale, ki vas mučijo prehladi in podobno, se hitro pozdravite...

Se beremo...

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
18.11.2010 8:57:07   
lili8
No, pa me je spet ven vrglo.user posted image  

Nefretiti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za malo, da ji bo čimprej bolje.

RAKICA 2007 a ti moraš zjutraj user posted image  budit? Naša je bila danes že ob 6-ih pokonc, kljub temu, da je šla spat okoli 22.30. To je en tak naspidiran otrok, že od prvega dne dalje.user posted image

TreeGirl, klistir začne delovati (no, vsaj pri meni je bilo tako) po kakšnih petih minutah. Ni ravno prijetno ko ga dobiš, ampak vseeno bolje, kot pa da potem med porodom razmišljaš, da se ti bo kakšna »nesreča« zgodila.user posted image

Knjige o nosečnosti: jaz v tej user posted image  praktično razen forumov nič ne berem. V prvi pa sem po moje v knjižnici pobrala vse, kar so imeli.user posted image

Meni je PDP po prvem pregledu in po NS ostal isti. Kot po zdanji M. Tudi prvič je bilo tako in mala je bila točno na rok rojena. Bomo videli, če bo ta user posted image  tudi tako točen.user posted image

(odgovor članu BeliMedo)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
18.11.2010 9:02:30   
lili8
Kuhanje: tudi jaz večinoma kuham vsak dan. Tako sem navajena že od malega, ko smo imeli vsak dan kosilo. Včasih, če se mi pa res ne da, pa se malo prešvercam s kakšno pico, ali kupljenimi cmoki ali kaj podobnega.

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
18.11.2010 9:07:36   
TreeGirl
OMG, a to v bistvu nekako vbrizgajo al kako?user posted image In potem greš na vc in je? Svašta. Preživel bomo, je pa dobro vedet prej - da ne bom kot da bi prišla iz vesolja.
Dojenček: navodila za uporabo - a je že tudi kaj o porodu noter opisano? Glede na to da moj pridno bere moje revije, bi mu tudi še kakšno knjigo kupila user posted image
Aja, slikco od danes sem poslala na mejl...

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
18.11.2010 9:12:27   
Ikelc
Tree girl- meni je na prvem pregledu izračunala po metodi datum ZM+9mesecev-1teden, pa je potem z UZ rekla, da je bila verjetno hitrejša zanositev in na drugem UZ (mesec dni kasneje) je potrdila, da je 14.5. PDP in to tudi dopisala v materinsko knjigo. Mi je pa na NS rekel, da je velikost za 10-14.5 in da je to ok. Tako da ostajam na 14.5.

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
18.11.2010 9:17:02   
Ikelc
Mene pa zanima, če vam že kaj prognozirajo spol otroka. Pri nas je to tretja user posted image in vsi ugibajo kaj bo tokrat, ker imamo doma dveuser posted image user posted image user posted image user posted image . Na NS še sicer ni nič dorekel ginekolog, bomo počakali na nuhalno, čeprav odkrito tud mene firbec matra.
Je pa res, da bomo veseliuser posted image aliuser posted image . Jaz osebno navijam, da bi bila še enauser posted image , moj pa se kar za glavo drži in pisano gledauser posted image .

(odgovor članu Ikelc)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
18.11.2010 9:18:43   
Ikelc
Eh, zmotla sem se...bomo počakali na morfologijo....

Pa da ne bo pomote- veselimo seuser posted image -karkoli že bo, saj bo v vsakem primeru pestro, sam da je zdrav in pridno raste v maminem bušijuuser posted image .

(odgovor članu Ikelc)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
18.11.2010 10:28:09   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: lili8

RAKICA 2007 a ti moraš zjutraj user posted image  budit? Naša je bila danes že ob 6-ih pokonc, kljub temu, da je šla spat okoli 22.30. To je en tak naspidiran otrok, že od prvega dne dalje.user posted image

samo med tednom, ko mora v vrtec user posted image ... med vikendom pa user posted image user posted image  ne pitaj user posted image  se zbudi že okoli 06.30 grrrrr user posted image

nimaš kaj, tako je...

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
18.11.2010 10:50:42   
Nefretiti
Naša se tudi zbudi, kakor se jaz maknem iz spalnice.......še vedno spi pri nama. Sploh ne vem, kako bo potem, ko bomo 4........bomo kar eden čez drugega ležali.

Sling: jaz sem si dva kar sama naredila, letos poleti pa sem si kupila tisto ruto na tržnici in sem si tamalo zavezala nase in je bilo kar OK. Pa niti ni bila premala ta ruta.
Moje mnenje o slingu: jah....OK, če ga imaš, včsih pride zelo prav, ampak tudi brez gre čisto lepo.

Spol: ko sem bila prvič na nuhalni je videla nekaj štrleti med nogami......jaz sem bila čisto preč. Prejšnji teden pa je rekla, da niti ni čisto prepričana, če res štrli.
V prvi nosečnosti je bilo skoz tako......do konca ni mogla zagotovo reči, ker je imela hči ful oteklo spolovilo. To nastane zaradi hormonov.

Klistir; jaz ga nisem imela, ampak so mi dali po CR tiste tablete, ki sem jih morala vtaknit v danko.......vse cimre so laufale kot nore, meni pa nič. Sem potem kar rekla, da sem malo le šla, da so me spustili na oddelek.
Šele čez 3 dni sem šla zares. Ful sem želela na oddelek, ker je bila hči malo v inkubatorju, pa v topli posteljici, pa sem jo vsaj gledat lahko šla (no....sem nafehtala, da so me odpeljali). V intenzivni sem jo dobila prvi dan za pol ure, šele popoldan, CR pa sem imela zjutraj. Naslednji dan sem jo dobila za kako urco dopoldan. Joj, kako je grozno, ko ne vidiš otroka, niti dojenje ti potem ne steče. Moja cimra je imela ful preeklampsijo in je reva boga šele naslednji dan sama odšla iz intenzivne peš iskat na oddelek svojo deklico. Več kot en dan je ni videla. Pa niti obiskov ni imela, nobene pošte,....prav smilila se mi je. Še sedaj kdaj pomislim na njo, ampak je žal nisem uspela spoznati.
Sedaj je še malo zgodaj ampak punce: borite se, da vam otroka pripeljejo in ga lahko pristavite na prsi in dojite. Če začnejo dajat nadomestek je potem ful težko začet dojit. Jaz sem k sreči potem uspela. Res je enostavno, ko kam greš in otrok joka, pa ga kar pristaviš in je OK.

Danes sem pa za spise.....user posted image

(\_(\
(=' :')
(,('')('')

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
18.11.2010 10:51:24   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: TreeGirl

OMG, a to v bistvu nekako vbrizgajo al kako?user posted image In potem greš na vc in je? Svašta. Preživel bomo, je pa dobro vedet prej - da ne bom kot da bi prišla iz vesolja.
Dojenček: navodila za uporabo - a je že tudi kaj o porodu noter opisano? Glede na to da moj pridno bere moje revije, bi mu tudi še kakšno knjigo kupila user posted image
Aja, slikco od danes sem poslala na mejl...

Ja res, OMG... jaz sem mislila, da me bo konec... res pa da nekatere prav čakajo na klistir (se vsaj enkrat na 9 mesecev dobro spucajo user posted image  - tako mi je kolegica rekla;'''' da je komaj čakala, da je vbistvu 9 mesecev samo na to čakala, kaj na porod, klistir je zakon user posted image user posted image '''')
vbistvu, je nekako tak postopek... šlauf (kontkretnega premera user posted image ) ti pač porinejo (če imaš srečo-zelo nežno) tja kjer sonce ne posveti in zi skozi cev zlijejo toplo tekočino user posted image  kar čutiš tisto tekočino kako se ti polni po črevesju in seveda če imaš srečo, nimaš še močnih popadkov user posted image  no jaz sem jih imela in sem še predno je sestra končala z vlivanjem ji skozi prigovarjala, da ne bom zdržala, da če ne neha, bo mokra in umazana user posted image user posted image user posted image  je pa res, da vsaka drugače to doživlja...

pa v LJ je na WCju tudi tuš - na tistem prvem wcju... na drugem, tam kjer čakaš, da te neha šraufat pa tuša ni... tako, da sem jaz prebila kar nekaj časa pod tušem user posted image  jeeeee, komaj sem čakala na to, da grem v vodo user posted image

tako, da tega te ne sme biti strah, pozitivno pa bo... ampak meni osebno je  user posted image  muka user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 18.11.2010 10:54:20 >

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?