vesna_b
|
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb najprej čestitam vsem za uspešne preglede, jaz pa v ponedeljek na NS, komaj čakam da vidimo našo bibo jej, bom držala pesti zate in za tvojo pikico. dej, da boš poročala IZVIRNO SPOROČILO: lili8 Me pa zanima kako ste druge rodile, če ni preveč intimno? Meni je bilo najbolj grozno, ko sem prišla v porodno sobo, pa so mi rekli, da zdaj naj se pa uležem . Meni je najbolj pasalo stat, pa okoli hodit, ko je bil popadek. meni je v soboto ob pol sedmih zjutraj odtekla voda. ampak reeees, odtekla, ko da bi s kakim vedrom zlival. sem sedela na školki, poslala mojga v sobo po vložke (ja, vem, pametno, da so bili v sobi in ne v kopalnici ), in on stoji med vrati, pa me sprašuje, če jaz lulam, al mi voda odtega. ne, lubek, ne lulam preden sem se preoblekla, sem porabila cel paket vložkov, tako da sedaj verjamem prizorom iz kakih filmov, ko sredi trgovine prileti v sekundi kak "ajmr" vode na sedež sva dala par brisač, pa smo šla proti P. tam so me pregledali, bila sem 1 cm odprta, ostala sem notri, saj nisem smela hodit - ker bi lahko popkovina ven prilezla in bi se otrok zadušil. če ne bi dobila popadkov v 24 urah, bi mi dali umetne. v glavnem, tud na kavo nisem smela, ampak nama je z mojim kavo skuhala sestra na oddelku. ob devetih zvečer se je začelo, pošljem mojmu sms, naj bo pripravljen, pa je kmalu ponehalo. ob enajstih, pol polnoči se je spet začelo, pa precej intenzivno. ob enih sem odšla iz oddelka proti porodni. tam sem dobila klistir, šla sem na WC in pod tuš, pogledal so, če je treba kaj brit (mene je že itak kake 3 mesece moj bril, ker nisem niiič vidla, pa sem mu rekla - al me brij, al bom pa kosmata. pa je pomagal , en teden pred rokom pa je mel nalogo, da me čisto pobrije, ker sem rekla raje ti, kot oni), naredil so ctg, in sem ob dveh pristala na porodni postelji, priključena na aparate. hodit itak nisem smela. ob treh mi pravi babica, da sem odprta 4 cm, in naj kar pokličem mojega, če bi želel bit zraven, in preden je prišel, pa se oblekel v seksi rumeno haljico , je minilo še pol ure. malo je bil pri meni, in je bilo takoj lažje prenašat popadke, pol pa pravi babica, da bomo probal kar rodit, da sem odprta, in moj pravi: ŽE? prvi potisk je bil v prazno, potem pa je odšla še po eno babico, ki mi je pritisnila na trebuh, in v drugem potisku je bila glavica zunaj, torej sem rodila v treh potiskih. sedaj bi tud... takoj sem dobila najino bejbo na trebuh, da sem jo mal pobožala, potem so jo umili, oblekli, dali v toplo posteljico, potem sem jo podojila, in potem jo je moj dobil v roke. kako je stal. še danes ga vidim. tisti nasmeh. solzne učke. tiste njegove velike roke, ki so držale malo štručko, in so kar govorile, kako jo bodo vedno pazile... ah, lepi trenutki. je pa res, da nisem bila prestrašena prvič, pa niti sedaj ne bom. ker svakinja se je kar tresla, ko sta štartala proti P, tako se je bala, in se sploh odpirala ni. pač, otroček mora ven. vsi so šli, tud moj bo. jaz sem sam to mela v glavi, da bo vse poplačano, saj bom kmalu vidla svojega otročka. rodila sem ob 4.12, ob osmih sem že sedela za mizo, in jedla, pa čeprav sem dobila par šivov. je šla babica po zdravnika, pa je reku, da sploh ne rabim šivov, in je rekla, da naj kar zašije, da se lepše celi, in on pravi - no, če sem že tukaj, pa naj bo. ja, vsa pohvala babici... punce, ampak je res - saj boli, ene manj, ene bolj, ampak ko dobiš otročka na trebuh, še vsega ... sluzastega... pa ni lepšega občutka. tvoj otroček, tvoje veselje. vse odtehta. saj je že lili napisala, če bi blo tako hudo, bi bili vsi edinčki... IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb naša mala je tud nekje pri 18 m začela govoriti lulam, kar je pomenilo da gre na veliko potrebo, tak da smo kakec pri 19 mesecih lepo odvračali direktno v školko ali kahlico ma naša kahlice ni marala - se je natanko 2* polulala v kahlico. potem smo kupili nastavek za WC in je dobila veselje. sam je vseen mela še pleničke, ker se je še zmeraj tako zamotila, da se je večkrat polulala. sedaj pa je sama rekla, da noče več... IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl hej, babnce! moje poročanje iz službe. jah, kot prvič... sem povedala, pa niso bili navdušeni. sploh mi ni noben rekel čestitam... itak je bilo pa to na sestanku, kdo gre in kdo ostane, ker je firma totalno v riti. potem sem pa še izvedela, da ravno jaz grem. no, kako lep začetek dneva. ja hudo, no. boga a kaj veš, kdaj naj bi ti dali odpoved? kaj pa če se probaš zmenit, da ti podaljšajo vsaj do začetka porodniške oz papirje lahko oddaš 60 dni pred PDP, če prav vidim, imaš rok takrat, ko jaz, in lahko oddaš papirje po 26.3.2011 - se pravi, če ti podaljšajo do konca februarja? plača se izplača v marcu, in ta se vpiše kot zadnja izplačana plača. pol pa še na zavod (trajanje prejemanja nadomestila je odvisno od časa trajanja tvoje zaposlitve.) sicer če ti podaljšajo in se zmeniš z G za bolniško, ti plačajo sam 30 delovnih dni bolniške, potem pa greš na stroške zavoda. tud to je več, kot pa nadomestilo od zavoda... angel miss - dobrodošla med nami, čvekami nitkica - super za seznamček no, moj upd_ate - šla sem domov (sem blizu službe doma, direktor pa je na službeni poti, tako da ... ), eno urco odspala, naredila požirek encijana - fuuuuuj, pojedla eno žemljo in eno banano, pa je takoj boljše. evo, če se kateri da brat, imate na razpolago cele litanije... he he he čauči bejbe
< Sporočilo je popravil vesna_b -- 16.11.2010 12:19:56 >
|