|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2011
16.11.2010 10:28:46   
Nitkica11
podoglem casu spet posodobljen seznamcek upam da spet nisem kaj spustila ker se je kar nekaj strani za pregledati nabralo user posted image

vidim da ste vse cist not padle v vozicke jaz zaenkrat se ne razmisljam toliko o njem bom vrjento bolj zacela gledati v januarju. Narocila ga bom tudi vrjetno iz tujine oz. bom sla kaj pogledati v avstijo oz. italijo ker ze tako dosti hodimo ke nakupovati.

cestitke vsem za uspesne preglede in opravljene NS user posted image , pa se bodo pocasi ze zacele morfologije da bomo spet videle nase soncke takrat pa ne bodo vec pikice user posted image

Kar te ne ubije te ojača!

(odgovor članu Nitkica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
16.11.2010 10:31:59   
TreeGirl
Dan!user posted image

Super se mi zdi brat vaše izkušnje s porodov, hvala ker jih delite z nami novinkami - in kar nadaljujte! user posted image
Kot slišim od znank, jih je bolj strah drugega poroda kot jih je bilo prvega, ker takrat si pač niso predstavljale, da tako boli... madona a gre res za popolnoma nepredstavljivo bolečino dokler je ne probaš? Ajoj user posted image
Ma bomo preživeli!

(odgovor članu BeliMedo)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
16.11.2010 10:38:15   
Pikca
Ma neee, men se sploh ni zdelo grozno in me je bilo drugič manj strah kot prvič. Prvič sem še razmišljala o epiduralni, drugič pa sploh ne. Je pa res, da je bilo obakrat hitro pri meni, verjetno je drugače, če dolgo traja.

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
16.11.2010 10:43:59   
TreeGirl
TAKE izkušnje je pa še lepše slišat, Pikca user posted image
Upam da bo tudi maja tako, po možnosti za vse nas user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
16.11.2010 10:51:03   
TreeGirl
Nitkica user posted image za seznam, priiiiiiidna!

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
16.11.2010 10:55:45   
Angel miss
pozdravljene majčice, še jaz se vam pridružujem.

Po vseh križih in težavah na začetku nosečnosti sem prigurala v 14. teden, NS je za mano in rezultat je za moja leta čudovit (le malo slabši kot pred tremi leti). Sem pa poleg nuhalne v 9. tednu dala še kri za dvojni hormonski test, tako da je rezultat nuhalne še bolj zanesljiv. Trenutno sem še na bolniški, ki se mi pa počasi izteka. Počutim se pa veliko bolje kot na začetku, slabo mi je pa še vedno.
Za seznamček pa: PDP 22.05.2011
Angel miss , 33 let, 4 user posted image , 1 user posted image ,user posted image
NP 08.12.2010
morfologija 10.01.2011

vozički: bomo uporabljali kar tistega, kupljenega pred tremi leti: Quinny Freestyle. Mi je bil zakon in ga ne menjam za noben denar (malo je velik, ampak če imaš velik avto, ni težav). Imam sicer tudi košaro, ker je bila tamala zimska, vendar jo verjetno ne bomo potrebovali, razen namesto zasilne posteljice za daljše obiske.

prisotnost partnerja: moj user posted image  pravi, da je bila to zanj najlepša izkušnja in tudi sedaj upam, da bo zraven.

pleničke: naša punca se nam je pa kar dolgo upirala, šele dva meseca pred tretjim rojstnim dnevom ji je kapnilo, da je lulanje na stranišče kar zabavna stvar. Pleničko ponoči še imamo, sicer je večkrat suha kot mokra, ampak dokler se ponoči ne bo zbudila in povedala, da jo lulat, bomo vztrajali (spi trdno kot polhek). Sicer pa eni pravijo, da jo moraš kar vzeti in se otrok potem navadi, da pove za lulat, ker ne želi v mokrem spat, ampak jaz nimam srca (ker tudi jaz ponoči spim in je ne hodim gledat, pa tudi vprašanje je, če bi se zbudila, ko bi s tistim nežnim glaskom poklicala za lulat).

Neposredna povezava do sporočila: 1781
16.11.2010 10:57:49   
lili8
TreeGirl jaz bi pa rekla, da je vsak porod drugačen. Seveda je boleče, ampak se da zdržat, če ne, bi imeli vsi samo po 1 user posted image . Če po pravici povem, je mene tudi zdaj bolj strah kot me je bilo prvič.user posted image Pa nočem nobene strašit. Predvsem me je strah tega, da bom veliko šivana. Ma bomo že preživele, za naše pikce vse.user posted image  

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
16.11.2010 11:04:32   
mami 27
IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

hej, babnce!
moje poročanje iz službe. jah, kot prvič... sem povedala, pa niso bili navdušeni. sploh mi ni noben rekel čestitam... itak je bilo pa to na sestanku, kdo gre in kdo ostane, ker je firma totalno v riti. potem sem pa še izvedela, da ravno jaz grem. no, kako lep začetek dneva. in počas tud decembra.
sedaj bom brezposelna nosečka in mama. kako vzpodbudno. totalen socialni primer. ampak j e b i g a . cest la vie!
bom že nekak. do zdej sem zmer s kakimi idejami skoz pregurala in bom tud zdaj. upam, da ne bo kakih zdravstvenih težav. tega res ne sme sedaj bit, ker bolniške mi pa ne bo noben plačal.
toliko o tem.

če ima katera kakšne podatke kako je s tem, če si na zavodu pred nastopom porodniške,,, kako se to izračuna... in koliko časa sploh dobivam kaj podpore in koliko na zavodu? ma kera kake take informacije?

Bemti take delodajalce user posted image

A se ne morete zmenit, da ti vsaj do porodniške podaljšajo?! Zdej boš brezveze dobila nižjo porodniško user posted image
Ne vem pa kako to gre, čimprej pokliči na zavod, da ti povejo kako to gre.

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
16.11.2010 11:15:03   
mami 27
IZVIRNO SPOROČILO: TreeGirl

Dan!user posted image

Super se mi zdi brat vaše izkušnje s porodov, hvala ker jih delite z nami novinkami - in kar nadaljujte! user posted image

Rajš da svoje ne napišem, bom še kero prestrašla...
Vem samo da ne grem več v Izolo,rajš rodim kr v avtu na poti v Postojno user posted image

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
16.11.2010 11:31:50   
Angel miss
cowgirl - ja to pa res ni fino. Če si zaposlena za nedoločen čas, imaš po zakonu določene pravice in si zaščitena, v kolikor pa je tvoja pogodba za določen čas, se ti pač izteče ob postavljenem roku. Predlagam ti, da se probaš z delodajalcem zmenit, da ti podaljšajo vsaj do začetka porodniške (še bolje pa do konca, boš imela manj letanja - itak med porodniško s tabo nimajo nikakršnih stroškov). Mislim, da je za izračun tvoje porodniške bolj ugodno, če si zaposlena pred nastopom, saj se ti upoštevajo tvoje plače. Če pa si nezaposlena, pa gledajo tvoje prihodke zadnejga leta in za manjkajoče vzamejo minimalno plačo (posledično dobiš manjšo porodniško). Poskusi se dogovoriti. Sicer pa je tako - bolje iskati novo službo, kot pa delati in za delo ne dobiti plačila, ker je firma v riti, a ne? Nosečnice pa itak težko dobijo novo službo...

prvi porod - sem se ful bala, kako bo bolelo, ker sestra ni imela dobre izkušnje. Pa je bilo ok. Ko si tam na porodni mizi, pozabiš vse strahove in se sprijazniš (itak sem bila tako zadeta od protibolečinskih, da se niti zavedala nisem kaj delam user posted image ). Potrebno je ubogati babico in je vse ok. Meni je voda odtekla sredi noči in potem je bila akcija, ni bilo časa za razmišljanje - porodnišnica, sprejemna, klistir, tuš, porodna, umetni popadki in po treh urah najlepši jok majhnega bitjeca, ki ga dobiš na trebuh. Vse pozabiš. Jaz sem takoj rekla, da bi tako pa še enkrat rodila, nisem bila nič zmatrana, rezali pa so me, ker je šel iztis preveč hitro. Rana sicer boli še deset dni, pa bi to še enkrat dala skozi, če bi vedela, da bo tako kot prvič (deset dni sem bila tečna ko user posted image  zaradi tega).

(odgovor članu mami 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
16.11.2010 11:56:30   
RAKICA2007
Ojla babe žabe user posted image
čveke čvekaste user posted image

WELCOME Angel miss... jeeee vedno več nas je in tako je prav user posted image user posted image user posted image

Samo toliko, da vas pozdravim... bom skupaj spackala svojo 1. porodno zgodbo (bo lažje, kot pa jo iskat naokoli po RRu in mailih user posted image )... če bo v drugo tako kot je bilo v prvo bo ZAAAKOOOON!!! Potem bi lahko 100x rodila user posted image

pa pa do naslednjega snidenja user posted image

(odgovor članu Angel miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
16.11.2010 12:16:56   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb
najprej čestitam vsem za uspešne preglede, jaz pa v ponedeljek na NS, komaj čakam da vidimo našo bibouser posted image

jej, bom držala pesti zate in za tvojo pikico. dej, da boš poročala user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lili8

Me pa zanima kako ste druge rodile, če ni preveč intimno? Meni je bilo najbolj grozno, ko sem prišla v porodno sobo, pa so mi rekli, da zdaj naj se pa uležemuser posted image . Meni je najbolj pasalo stat, pa okoli hodit, ko je bil popadek.

meni je v soboto ob pol sedmih zjutraj odtekla voda. ampak reeees, odtekla, ko da bi s kakim vedrom zlival. sem sedela na školki, poslala mojga v sobo po vložke (ja, vem, pametno, da so bili v sobi in ne v kopalnici user posted image ), in on stoji med vrati, pa me sprašuje, če jaz lulam, al mi voda odtega. ne, lubek, ne lulam user posted image
preden sem se preoblekla, sem porabila cel paket vložkov, tako da sedaj verjamem prizorom iz kakih filmov, ko sredi trgovine prileti v sekundi kak "ajmr" vodeuser posted image
na sedež sva dala par brisač, pa smo šla proti P. tam so me pregledali, bila sem 1 cm odprta, ostala sem notri, saj nisem smela hodit - ker bi lahko popkovina ven prilezla in bi se otrok zadušil. če ne bi dobila popadkov v 24 urah, bi mi dali umetne. v glavnem, tud na kavo nisem smela, ampak nama je z mojim kavo skuhala sestra na oddelku.
ob devetih zvečer se je začelo, pošljem mojmu sms, naj bo pripravljen, pa je kmalu ponehalo. ob enajstih, pol polnoči se je spet začelo, pa precej intenzivno.
ob enih sem odšla iz oddelka proti porodni. tam sem dobila klistir, šla sem na WC in pod tuš, pogledal so, če je treba kaj brit (mene je že itak kake 3 mesece moj bril, ker nisem niiič vidla, pa sem mu rekla - al me brij, al bom pa kosmata. pa je pomagal user posted image , en teden pred rokom pa je mel nalogo, da me čisto pobrije, ker sem rekla raje ti, kot oni), naredil so ctg, in sem ob dveh pristala na porodni postelji, priključena na aparate. hodit itak nisem smela. ob treh mi pravi babica, da sem odprta 4 cm, in naj kar pokličem mojega, če bi želel bit zraven, in preden je prišel, pa se oblekel v seksi rumeno haljico user posted image , je minilo še pol ure. malo je bil pri meni, in je bilo takoj lažje prenašat popadke, pol pa pravi babica, da bomo probal kar rodit, da sem odprta, in moj pravi: ŽE?
prvi potisk je bil v prazno, potem pa je odšla še po eno babico, ki mi je pritisnila na trebuh, in v drugem potisku je bila glavica zunaj, torej sem rodila v treh potiskih. sedaj bi tud...
takoj sem dobila najino bejbo na trebuh, da sem jo mal pobožala, potem so jo umili, oblekli, dali v toplo posteljico, potem sem jo podojila, in potem jo je moj dobil v roke. kako je stal. še danes ga vidim. tisti nasmeh. solzne učke. tiste njegove velike roke, ki so držale malo štručko, in so kar govorile, kako jo bodo vedno pazile... ah, lepi trenutki. je pa res, da nisem bila prestrašena prvič, pa niti sedaj ne bom. ker svakinja se je kar tresla, ko sta štartala proti P, tako se je bala, in se sploh odpirala ni. pač, otroček mora ven. vsi so šli, tud moj bo. jaz sem sam to mela v glavi, da bo vse poplačano, saj bom kmalu vidla svojega otročka. rodila sem ob 4.12, ob osmih sem že sedela za mizo, in jedla, pa čeprav sem dobila par šivov. je šla babica po zdravnika, pa je reku, da sploh ne rabim šivov, in je rekla, da naj kar zašije, da se lepše celi, in on pravi - no, če sem že tukaj, pa naj bo. ja, vsa pohvala babici...

punce, ampak je res - saj boli, ene manj, ene bolj, ampak ko dobiš otročka na trebuh, še vsega ... sluzastega... pa ni lepšega občutka. tvoj otroček, tvoje veselje. vse odtehta. saj je že lili napisala, če bi blo tako hudo, bi bili vsi edinčki...

IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

naša mala je tud nekje pri 18 m začela govoriti lulam, kar je pomenilo da gre na veliko potrebo, tak da smo kakec pri 19 mesecih lepo odvračali direktno v školko ali kahlico

ma naša kahlice ni marala - se je natanko 2* polulala v kahlico. potem smo kupili nastavek za WC in je dobila veselje. sam je vseen mela še pleničke, ker se je še zmeraj tako zamotila, da se je večkrat polulala. sedaj pa je sama rekla, da noče več...

IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

hej, babnce!
moje poročanje iz službe. jah, kot prvič... sem povedala, pa niso bili navdušeni. sploh mi ni noben rekel čestitam... itak je bilo pa to na sestanku, kdo gre in kdo ostane, ker je firma totalno v riti. potem sem pa še izvedela, da ravno jaz grem. no, kako lep začetek dneva.

ja hudo, no. boga user posted image  a kaj veš, kdaj naj bi ti dali odpoved?
kaj pa če se probaš zmenit, da ti podaljšajo vsaj do začetka porodniške oz papirje lahko oddaš 60 dni pred PDP, če prav vidim, imaš rok takrat, ko jaz, in lahko oddaš papirje po 26.3.2011 - se pravi, če ti podaljšajo do konca februarja? plača se izplača v marcu, in ta se vpiše kot zadnja izplačana plača. pol pa še na zavod (trajanje prejemanja nadomestila je odvisno od časa trajanja tvoje zaposlitve.)
sicer če ti podaljšajo in se zmeniš z G za bolniško, ti plačajo sam 30 delovnih dni bolniške, potem pa greš na stroške zavoda. tud to je več, kot pa nadomestilo od zavoda...

angel miss - dobrodošla med nami, čvekami user posted image

nitkica - super za seznamček

no, moj upd_ate - šla sem domov (sem blizu službe doma, direktor pa je na službeni poti, tako da ... ), eno urco odspala, naredila požirek encijana - fuuuuuj, pojedla eno žemljo in eno banano, pa je takoj boljše. evo, če se kateri da brat, imate na razpolago cele litanije... he he heuser posted image  
čauči bejbe

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 16.11.2010 12:19:56 >

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
16.11.2010 12:48:16   
RAKICA2007
No pa začnimo;

dne 23.06.2007 sva bila povabljena na praznovanje Abrahama visoko v hribe. A jaz sem se ta dan počutila slabo, saj me je vse tiščalo in raztegovalo. Tamala se je premikala in zato nisem bila pozorna na to, da se lahko nekaj pripravlja. Ko sva se odločala ali naj greva na praznovanje ali ne, sem mojemu omenila slabo počutje in je bil takoj za, da ostaneva doma, s sklepom; da pa, on že ne bo SAMO na kavo šel  pod vplivom alkoholnih substanc, bo pa itak P zgrešil  in tako sva ostala doma. Popoldan me je že začelo po malem zvijati in telo se je začelo pripravljati na dan D. Naravni klistir in otrdovanje trebuha.

Naslednji dan smo imeli na vasi 'žegnanje' - povabi se sorodnike in bližnje in se pije in je. In ker mi je tašča hotela pripraviti presenečenje, je za ta dan naročila pečenega odojka - mnjaaaaamiiii, saj ga po porodu tako nisem smela več jesti

Zvečer ob 22.00 se je začelo. Popadki na 17 min, nato na 15 min, nato pa celooo noč popadki na 5-10 minut. Zjutraj je moj imel šiht in mu ponoči nisem kaj pretirano težila, saj se mi je revež smilil. Naredila sem si načrt kako ga prepričati, da gre z mano rodit in ne v službo  in ga zjutraj zbudim ob 04.30 z že znanim stavkom; ''dragi, potrebno bo iti''. Moj pogleda na uro; ''pa kaj si nora, kam pa... čez eno uro moram šele na šiht '' in mu z mirnim glasom obrazložim, da greva še nekam prej, nato pa ga spustim na delo. V trenutku je bil oblečen in zrihtan. Ampak POZOR, ni me peljal v P, ampak na šiht    kjer je pripravil za delo in šele nato sem bila na vrsti jaz (pa saj konec koncu, meni se ni mudilo). Ves čas popadki, a skoraj neboleči. Pa imam nizek prag bolečine. Pridevo do P, kjer me v sprejemni pregleda ena zdolgočasena babica - odprta 3 cm, CTG ok, nič posebnega, otroka še čuti. Mislila sem, da me bo poslala domov... oooo ne, jaz bom danes rodila in PIKA!

Nato klistir, brez britja (sem se sama uspela prejšnji dan). Se sestra ni dala motiti, ko sem ji razlagala, da sem imela naravni klistir že ves prejšnji dan in vso noč, da pa nisem nič kaj konkretnega jedla (no ja, izpustila sem dvojnega Big mack iz McDonaldsa ). Klistir mora bit in konec... no tu pa sem mislila, da me bo odprlo - napihnilo me je kot balon, pa še predihavanje popadkov s šlaufom tam kjer sonce ne posveti - a a a nop, no go  No in končno stojim pred porodno sobo (rumeno), pokličem mojega, ki je itak bil že doma, seveda na kavi  - brez mene, hmmmm bi mi takrat sedla ena orng kava. In se je odpravljal že proti meni.

No medtem, sem se jaz že lepo namestila v porodno na posteljo, dobila CTG na trebuh in čakala. Pa se odprejo vrata in notri vstopi porodničar s stavkom; ''pa predrimo mehur''. Razprem noge, dvignem glavo čez trebuh, ga pogledam in ga vprašam; ''kaj boste naredili? Kolk ste pa vi stari?'' Pa ne zato, ker ne bi vedela kaj to pomeni ampak je bil tak majhen, z babyfaceom, nežen... In HB da je bil - da je imel majhno roko, ko je po moji . . . lovil tamalino glavico (seveda je bila odtuljiva do konca), nato se zadere in skliče dve babici, ena me drži, druga se mi upre na trebuh in ga tišči dol proti njemu. In seveda, poplavaaaaa  toliko vode, da bi komot še 3-4 tedne nosila tamičkeno naokoli  v tistem ko so končali in že pospravili (pobrisali po tleh vso vodo) vstopi moj... naj vam povem, da sem bila že skoraj zadeta... dobila sem že svečko proti bolečinam in masko - hudoooo in meni se je tako smejalo ... no vmes sem še malo počivala, spala in med tem je moj izkoristil priložnost, da je odšel na cigaret in kavo  je tako pridišal v porodno, grrrrr in jaz postanem lačna, žejna, vse naenkrat... težim mojmu, naj mi prinese za jest, da grem domov na odojka, se vsedem hočem it... a a a ne bo šlo, ma se mi je vrtelo  nazaj. In pride babica, se z mojmu režita mojim smotanim izjavam in dejanjem - jah prav uživala sta - jaz pa zadeta že, ko mamba... vmes mi svtavi kana v roko, doda umetne popadke in protibolečinsko dozo... in seveda, namesto, da delam, sem spala  tako sem prespala pomemben popadek in zaradi tega me je tamala z nosom posnela vaginalno. Tako me je zapeklo, da sem bila takoj budna in prisebna. AUČ... 1. potislani popadek- je bila glavica zunaj, 2.potiskalni popadek- je bila že pri babici v naročju, jo je katapultiralo, da še babica ni mogla verjet. Rodila se je zvezdica z manekenskimi merami, 46cm in 2800 g. Babica jo je dvignila med moje noge in rekla,'' joooj imam lep prifknjen nosek''; sem mislila, da bom okoli padla, saj sem si predstavljala tak nosek kot ostržek  in navihan navzgor... preštela je prstke in mi jo položila na trebuh. Porodila sem posteljico (ki jim ni bila najbolj všeč - zato sem imela kar 2gin pregleda že v porodni - bljaaak) a je na koncu bilo vse OK. Moj je prerezal popokovino in hodil s tamalo naokoli kot pav  sploh je ni spustil, tudi ko jo je babica hotla vzeti  vmes, se je babica, ki je porodila frkolinko že stuširala in preoblekla... saj je bila vsa, hmmm bolj da si ne predstavljate kakšna  od poroda (sluzasto krvava, mokra,...) in je že prišla k meni, nama čestitala in nato sva ostala v porodni 2 uri in pol. Moj me je takoj po porodu vprašal;'' bi še enkrat rodila?'' JAAAAA z lahkoto. Porod je trajal 2.45 minut (so zaokrožili na 3ure) - šteto od predrtja mehurja do konca, saj so mi mehur predrli takoj.

je pa moj rekel, da to ni nič takega, nič adrenalinsko

Punce, ni takšna sila rodit... je res potrebno poslušat babico in sodelovat...
če te boli, je potrebno povedat in dobiš protibolečinsko...
ne marajo pa kričanja, dretja in pregovarjanja...

No tako, to je moja zgodba - malo napihnjena, a upam, da vam bo všeč  če sem pa kaj pozabila napisati, bom pa dodala

AJAAAA - mene pa nekdo že dva dni boža po notranji strani trebuščka aaaaa

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
16.11.2010 12:54:41   
cowgirl
Pogodbo imam za določen čas... do 31.12. 2010... čeprav bi me morali že zdavnaj zaposlit za določen čas, ker sem več kot 2 leti tu na istem delovnem mestu. če se ne motim, je po zakonu da če si 2 leti na istem del. mestu, da ti po teh dveh letih morajo dat pogodbo za nedoločen del. čas. no ampak julija, ko so mi jo spet podaljšali (po porodniški) se na to nisem spomnila in nisem zatežila.user posted image
bomo vidli, kaj bo. jutri grem mal poizvedovat, pa na zavod poklicat al pa na socialno itd... pa papirje iz firme moram skup nabrat, da vidim pri čem sem. al pa na inšpekcijo.user posted image
bom vidla, kolk me bo jeza dajala. za zdej me še ne, ker vem, da je firma u rit, in da nimajo kaj narest, če nimajo za naše plače...

Carpe diem

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
16.11.2010 13:12:42   
cowgirl
sem hotla še napisat, da ste ful dobro napisale doživetja ob porodu! pridne! se mi je kar milo storilo in komi čakam spet otročka dobit k sebi.... komaj čakam maj! user posted image

Carpe diem

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
16.11.2010 13:25:59   
coris
prav imaš zakonodaja zapoveduje da te morajo po dveh podaljšanjih (v mojem primeru je tudi tako sedaj sem drugič zaposlena za 1 leto) zaposliti za nedoločen čas, vem pa da so obstajali neki hakeljci da če te prerazporedijo na drugo delovno mesto pa lahko spet za določen čas, samo ne vem kako je zdaj s tem k so novi zakoni. včasih so na velko prerazporejali delovna mesta pa čeprav si še vedno isto delo delal samo d aso upravičili da te ne zaposlijo za nedoločen čas user posted image

sporoči nam vse kar boš uspela izbrskati user posted image  in veliko srečeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1791
16.11.2010 13:29:34   
vesna_b
hm... če je tako, se najbrž ne bo dalo nič dogovorit.
glede nadomestila iz zavoda, sem na njihovi strani kopirala tole:

5. Trajanje upravičenosti do denarnega nadomestila
Odvisno je od tega, koliko časa je bil vlagatelj zavarovan za primer brezposelnosti in sicer:
3 mesece za zavarovanje od 1 do 5 let,
6 mesecev za zavarovanje od 5 do 15 let,
9 mesecev za zavarovanje od 15 do 25 let,
12 mesecev za zavarovanje nad 25 let,
18 mesecev za zavarovance, starejše od 50 let in za zavarovanje nad 25 let,
24 mesecev za zavarovance, starejše od 55 let in za zavarovanje nad 25 let.

sem hotela prej še napisat, da sem tamali kupila knjigico - moj dojenček - poglej kako rastem al nekak tako, kjer so UZ slikce po tednih notri, in je tamala čisto navdušena. zadnjič, ko so jo vprašali, kje ma mami dojenčka, mi je vzdignila pulover, pa rekla tukaj, in božala trebuščka. najbolj pa sovražim, ko ljudje, ki vejo, da ne bomo vprašal za spol, sprašujejo tamalo, al bo bratec ali sestrica, ker midva jo navajava na dojenčka. in pol začne seveda ne, ne bo bratec, ne bo sestrica, ne bo dojenčka... kr neki. ma k mamo lahk po svoje? ne bomo dobil bratca ali sestrice, dobili bomo dojenčka...

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
16.11.2010 13:35:37   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: coris

prav imaš zakonodaja zapoveduje da te morajo po dveh podaljšanjih (v mojem primeru je tudi tako sedaj sem drugič zaposlena za 1 leto) zaposliti za nedoločen čas, vem pa da so obstajali neki hakeljci da če te prerazporedijo na drugo delovno mesto pa lahko spet za določen čas, samo ne vem kako je zdaj s tem k so novi zakoni.

za tiste delodajalce, ki lovijo hakeljce, so ti še vedno. napiše isto delovno mesto, in doda zraven - z omejitvami.
npr namesto komercialist, napiše komercialist z omejitvami al pa kaj podobnega, pa je že malo drugače...

(odgovor članu coris)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
16.11.2010 13:37:05   
vesna_b
mal za nasmejat...

Nekega dne je moja mama odšla v trgovino ter pustila očija in mene, da sama
poskrbiva zase.
Bila sem stara približno 2 leti in pol.
Nekdo mi je nekoč poklonil plastičen servis za čaj, s katerim sem se
zelo rada igrala.
Oči je sedel v dnevni sobi in prelistaval časopise, jaz sem se pa
ponudila, da mu postrežem s "čajem" iz svojega servisa.
Seveda sem mu stregla vodo namesto čaja, oči pa je pil in ves čas
hvalil moj "čaj".
Ko sem mu že nekajkrat postregla "čaj" in ga je vedno znova pohvalil,
se je vrnila mama. Oči jo je prosil, naj ostane v dnevni sobi, da bo
videla, kako sva se
lepo zabavala.
Mama je počakala, da sem jaz prinesla še en "čaj", ki ga je oči nato z
veliko pohvale popil. Nato mu je rekla (tako, kot znajo samo mame):
"Predvidevam, da veš, da je edini kraj, kjer lahko tako majhen otrok
zajame vodo, straniščna školjka!!!"

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
16.11.2010 16:00:27   
Anonimen
dan punce....

vesna_b uf si me zdaj nasmejala...kakšen obraz je pa imel ata ob tej izjavi hehhehehehhe....vesna_b kar se pa tiče pregovarjanja tamale se pa čisto strinjam,ne štekam zakaj ne morejo upoštevat vaših želja...meni grejo kar kocine pokonci,ko nekdo pričakuje da bo preko tamalih kaj zvedel....pa na koncu še verjamejo kakšni zgodbi,tamali pa itak v fazi zmišljevanja...od kolegice sin je v vrtcu non stop razlagal, da dobi kar dva bratca,pa takrat je imela kolegica hormonske motnje se je redila pa so komaj dopovedali, da ne bo nič....

cowgirl upam, da rešiš najboljše za vas....itak po eni strani težijo z rodnostjo, da nas je premalo...da smo do 30 leta doma v svoji sobi,brez služb,ko se pa odločiš za otroka pa nobenega ne zanima kako bo šlo in vsi dvigujejo roke....enkrat sva glih z kolegico na kavi ugotavlljale kako je nam ženskam hudo...po eni strani nam težijo kako smo ob prvem otroku že stare in da se podaljšujejo leta rodnosti (okrog 30),če pa iščeš prvo službo jim pa ni prav ali imaš otroke ali jih nimaš...skromnost pa bo :) (tako mi je babica ob novici dejala...skromnost naj bo moja vrlina).....

uf pogovarjate se že o porodih...mene je tega ful strah....najbolj se bojim rezanja in šivanja...sam če ti je pač namenjeno da bo tako bo pač tako :) :) ...si pa sebe ne znam predstavljat delat nekaj po navodilih (ker mi to čisto vsaka pravi, če boš poslušala babce bo kul),ker če si v transu,delaš vedno nekaj po svoje....bomo videli,čeprav sem glih v stari mami prebrala,da se moraš na porod in dojenje pripraviti....

lep pozdrav

anonimnauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1795
16.11.2010 19:03:17   
fluf
ČVEEEKEEEE
vem hvala za izkušnje... priznam pa, da me je bilo pred nosečnostjo strah poroda... zdej pa... mora pač nekak vn :) Šivanja in rezanja se na bojim, ker itak že vem, da bom šivana (moj presredek je bolj BLJAK)... mi je pa zanimivo brat kako vsaka dojema drugače tole...
No dans sva šla mal vozičke kupovat (sva bla lih v LJ), pa tkole: BC me ne vidi več- arogantne, vzvišene prodajalke (pa pustmo vozičke)... mothercare - en možen voziček, samo naklon se menja na trakce... pa Hartan... no ta mislm da je zaenkrat zmagovalec, da ne govorim o prijaznosti prodajalke... sama sem delala 7 let v prodaji in pri meni bo zeloo zmagala tudi tista, ki mi bo ZNALA prodat :)

cowgirl ja tko je... 2 leti isti osebi za isto delovno mesto... sam kaj ko običajno pol tud delovno mesto zamenjajo lih zato. Žal smo me lahk samo pametne ker ne vemo kakšno pogodbo imaš...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
16.11.2010 21:31:34   
ninasiki
porod joooj je biu zelo težek in zakompliciran začeu se je ob 11 (jaz sem bila v porodni pa že od 7 zjutri) končau pa ob 16.14 z malim fantkom težkim 3940g 55cm in 35 obseg, bilo je res težko šivenje mini vakum če se lahko tko izrazim samo pomagala je potegnit ga ven uglaunem ni tok hudo kot se sliši in seveda babica je pomagala in pritiskala na tebuščka no ratalo pol se ni pojstlica odluščla in so me pol oni spucaj uglaunem potem ležanje 5 dni na intenziuni ampak punce ne se sutrašt niiiič nism čutla ampak res niiiič in grem lahko komot še enkrat isto pot do nove štručke me ni strah ker res ni tko boleče ne se bat ker to še poslabša vzamite si to kot novo življensko izkušnjo ki jo lahko doživimo samo ženske in moški lahko samo sanjajo o tem fenomenalnem občutku pa tud kle ne bojo blizu tako da en velik plus za punce sm pa jst osebno raj ležala na boku in z mojim komunicirala kokr sm lahko user posted image pol po 1 urci sm že k je popadek popustiu zaspala user posted image tko da če bi šou na pivo nebi vedla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja pestro ampak veselo aja pa nisem imela nič drugega kot kisik in pač neki proti bolečinam nič epiduralne mi sploh ne potegne to ker sploh neveš kaj se dogaja dol tko da nevem no jst epiduralno no way je pa rs tud to da je vse odvisno kok si po kapo pošlihtaš to je že 90% narejeno ostalo pa samo predihavanje in potiskanje je pa tud to res da se pa bo najdla sigurno katira k se ne bo strinjala z mano niti ene besede sam kaj čmo tko je 100 ljudi 100 čudi user posted image ž

lili8 se podpišem pod tvoj post

mami 27 midve se la pahko pomoje dooougo v noč pogovarjave o tem sam povej se splača svaka kaplica potu

cowgirl dej se pozanimi če greč na porodniško in vlečeš porodniško do poroda se mi zdi da je pol vse drugače in baje tud večja porodniška ne bom pa trdila da ne bo kira me kej napadla nevem tko so men svetoval

JA PUNCE BABICA VSE VE IN TO POSLUŠTE PA SE BO VSE OK KONČAL JOOOJ K VS TKO BERM SMO KR KLE NEK SAMO ENI MAL TEŽJI DRUGI MALO MANJ V VEČINI PA SMO KLE KLE TKO DA BABICA ZAKOOON SICER PA ŠE NOBEN NI NOT OSTAU PA TUD NAČI MAJSKI ZVONČKI NE BOJO user posted image user posted image user posted image user posted image

dobrodošle nove

p.s. zdele mi je vn vrgl sm misnla da bom pege fasala ampak sm pol prtisnla backspace (a sm prou napisalauser posted image ) in evo ga ceu post je pršu nazaj huh

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
16.11.2010 21:43:26   
fluf
na porodniško greš itak lahk šele 28 dni pred PDP al neki  tazga... prej je samo BOLNIŠKA :D 

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
16.11.2010 22:21:56   
cowgirl

IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

cowgirl dej se pozanimi če greč na porodniško in vlečeš porodniško do poroda se mi zdi da je pol vse drugače in baje tud večja porodniška ne bom pa trdila da ne bo kira me kej napadla nevem tko so men svetoval

p.s. zdele mi je vn vrgl sm misnla da bom pege fasala ampak sm pol prtisnla backspace (a sm prou napisalauser posted image ) in evo ga ceu post je pršu nazaj huh

na porodniško greš lahko 28 dni pred pdp-jem ali kasneje (ampak od tega če greš kasneje nimaš nič).
prej ne moreš... nadomestilo bom imela nižje. če grem na zavod dobim 70% povprečne plače 12h mesecev (za tri mesece), potem pa 60%. Tako, da mi bo to zbijalo višino porodniške... ampak mislim, da se v treh mesecih ne bo tako hudo poznalo... ampak saj veste. vsak evro šteje.

MEni se trebuh že kar fejst pozna. se moram izmerit, ker sem se v prejšnji nosečnosti ravno v 13. tednu in imam napisano v knjigici mere. user posted image bom primerjala... raje to kot evre (kok jih bo, kolk jih je...) user posted image

Carpe diem

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
17.11.2010 0:17:36   
sovila
drage mamice user posted image
kdaj ste začele čutiti premikanje otročička pri prvem otroku?
hvala za odgovore. jaz sem v 11. tednu in nekaj mi mrgoli v trebuščku. to se mi zdi sicer zgodaj, ampak kaj bi le to bilo...

to s pogodbo je res sranje, naj ti podaljšajo do porodniške, pa magari sama daješ za te prispevke in jim nazaj neseš gotovino, ki ti jo nakažejo. seveda ti potem tam ne delaš NIČ v tem obdobju. se ti bolj splača, kot da vse prekineš. boš dobila večjo porodniško. to je seveda možno, če si v privat firmi in se nekak zmeniš, ker ste v ok odnosih.

porodne zgodbe. wau. moja domišljija dela, vendar verjamem vsem, da je to najlepša izkušnja. moj bo zraven. user posted image

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?