mikroBB
|
Da se še js po dolgem času malo javim... Rockstar...naj te potolažim, da boš imela čisto normalno porodniško nadomestilo (povprečje 12 plač), samo pač konec marca ko ti poteče pogodba (če sem si prav zapomnila), se prijaviš na zavod za zaposlovanje in potem boš upravičena do nadomestila za brezposelnost pač samo za tistih nekaj dni dokler ne nastopiš porodniške - ostalo ti bo pa kao mirovalo... Delovna doba ti bo tekla tako, da bo višina tvoje porodniške povprečje zadnjih 12 plač. Js sem že skoraj diplomirala iz teh nadomestil, ker meni je potekla pogodba konec decembra (mi je niso hotli podaljšat za teh par mescev, čeprav sem čisto zdrava in normalno lahko delam; banda ) in sem zdaj prijavljena na zavodu... Nadomestilo bom dobivala 3 mesece do konca marca predvidoma, potem pa mi ostaneta še 2 tedna do začetka porodniške, ko mi delovna doba ne bo tekla in tako naj bi dobla porodniško po uni varianti 55% minimalne plače. Kar se bo pa precej poznalo - skoraj pol manj kot sicer...tako da zdaj preiskujem možnost, da bi si sama plačala za tisti mesec vse prispevke, vsaj minimalne, da se mi ne bi prekinla delovna doba in bi dobla "normalno" porodniško . Včasih res ne vem kaj misli ta država in delodajalci - po eni strani spodbujajo rodnost kao, po drugi strani pa naredijo vse, da bi ti stvari ja čim bolj otežili... Al mam pač js tako (ne)srečo Seveda mi ni niti trenutka žal, da sem noseča, bomo že kako... Ostalo bom pa kr na splošno pokomentirala Glede takšnih in drugačnih bolečin. Js preventivno pijem eno magnezijevo tableto na dan, kr tiste navadne iz DM. Ker mi je zaradi šoka po prometni nesreči kak mesec nazaj malo otrdevala maternica in mi je ginekologinja rekla, da ne more škodit. Pa jih kr pijem zdaj še naprej in res nimam kakih krčev, ne v maternici ne v nogah... Drugače pa me boli v sramnem predelu na trenutke, sploh ko hočem vstat, z hrbtenico sem pa itak že prej mela probleme pa niti ni tk hudo ko sem pričakovala. Še vedno pa hodim plavat in mi dobro dene, sicer se zdaj bolj namakam kot plavam, ampak paše mojim kostem in vezem Februarja začnem/a z materinsko šolo, ker mi je dosti bivših nosečk svetovalo, da naj grem raje prej, ker potem težko sediš... Bom pa hodla v LJ v porodnišnici - tako da se mogoče s katero celo srečamo... Pa še potem marca računam, da se bo vreme otoplilo in bo nastopla pomlad počasi in bom raje zunaj vandrala oz. sedela na sončku kot pa noter v predavalnici . Kar se pa kilc tiče pa sem ponosna nase, da sem od začetka nosečnosti pridelala +1,5 kg. Sem na začetku 2 kg najprej shujšala pa ne da bi mi bilo slabo al pa bi bruhala, enostavno je naša ta mičkena tak "dober" parazit. Me je malo skrbelo pa mi je G rekla, da ni nič narobe, samo nekje od 24 tedna naprej bi se pa mogla začet redit počasi. No ravno bom dopolnala 24 tednov, tk da je vse ok. Naslednji teden me čaka še pitje sladke vode in vsi ostali testi in pregled pri ginekologinji. Drugače posebej nisem imela namena na 3D UZ hodit, sam mi je zadnjič sestra pri moji G rekla po morfologiji, da bomo čez par tednov še 3D UZ naredli, da se bo obrazek vidu...tk da očitno ima ta moja ginekologinja 3D UZ . Imam pa srečo, da mi naredi UZ na vsakem pregledu, čeprav mislim, da drugače pripadata samo 2 ali 3. Naj bo to zaenkrat dovolj. Morm začet bolj pridno brat ta forum, sam ko ni časa...skor tk ko pri penzionistih
|