Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 27.9.2010 18:23:26
|
|
|
|
Amelia
|
Ojla punce!! Za tiste, ki me ne poznate...leta 2008 sem rodila s pomočjo ICSI punčko, aprila in maja letos sem imela dva postopka z zamrznjenčki, ki pa sta bila neuspešna. Ta mesec smo spet v novi borbi, danes sem imela v PO punkcijo - 8 jajčec, ET imava v soboto, sem zadovoljna z izkupičkom . Me je kar bolelo, sem že mal pozabila, da tolk boli, ampak vse za naše sončke... Prejšnje postopke sem bila skoz na tej strani foruma, tokrat pa mi preprosti ni zneslo, danes ko počivam, sem si pa vzela čas..skratka držim pesti za vse vas špikarke in trepetalke, držmo se!!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 27.9.2010 18:44:58
|
|
|
|
Maja_V.
|
Pozdravljene, meni so rekli, da konzilij v LJ zaseda 1x na mesec. Jaz sem njihove papirje dobila razmeroma hitro čez poletje, prav tako evidenčno številko. Vendar, ker sem imela planirane medene tedne, sem za IVF poklicala en mesec kasneje kot bi sicer, pa sem kljub temu hitro dobila datum za začetek postopka. Vsekakor pa, če upoštevam vse od začetka do konca (od laparoskopije, pošiljanja papirjev na konzilij, čakanje na evidenčno številko in datum sprejema), se to v Lj precej razvleče.... vendar morate vztrajati, saj se sigurno splača.... Aja, pa seveda je tu še razlika v dolžini trajanja glede na to ali imaš dolg ali kratek postopek. In pri ta dolgem je kar dolgo... Vsaj meni se zdi, ko takole prebiram na forumu. Ker je kar nekaj mojih sodelavk dalo to proceduro skozi, vendar "ta kratko" (mislim pa, da niso delale v LJ), sta bili sedaj moji šefici ful začudeni, zakaj bo pri meni trajalo tako dolgo... hja, kot da sem si jaz to izmislila... Kar se tiče sester v SP, so ful prijazne, medtem ko na GK niti ne preveč. Glede vsega imam samo eno vprašanje... a katera ve v čem je smisel tega, da ti izzovejo umetno menopavzo in šele potem začnejo z vzpodbujanjem rasti jajčnih celic?
"V vsakem, še tako majhnem koraku, je smisel življenja!" *13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 27.9.2010 18:45:08
|
|
|
|
bibk
|
Ooooooooooooo Amelia lepo, da si se oglasila, pa čestitam za rezultat, kaj za ena zdravila pa si imela?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 27.9.2010 19:20:24
|
|
|
|
športnica
|
amelia ojla. seveda te poznamo. iz aprila / maja, ko se bila jaz tudi v postopku. želim ti vse naj naj. imaš transfer en dan za mano in enako število celic. bova skuapj v tem ... in čakale na plusek
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 27.9.2010 20:05:23
|
|
|
|
mića
|
ojla potem pravite da so ti izcedki čisto ok da ni čas za paniko ker me je blo strah da je spet kaj narobe ker do sedaj se je vedno slabo končalo kadar so se pojavili tko da sem se res prestrašila da se je zgodba ponovila danes sem naredila se digitalni cb pa se je ze takoj pokazal plus tko da upam da je to res to in nas nič več ne preseneti se nadalnih osem mesecev drzte se vse trepetalke skratka vse v postopku da katero ne spustim mislim na vas in drzim pesti še naprej da nas bo čim več
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 5:16:42
|
|
|
|
Barbara31
|
pozdravljene, Mene je dons ponoč čist panika. Grem na wc in izcedek. danes sem 16 dan po transferju. Glede na to da me je včerak tako bolelo me je strah da je šlo vse naprej. Kar zjokala bi se... tolk sem žalostna. Kaj naj naredim?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 7:32:46
|
|
|
|
loremi
|
vilincek sej to vem, kako približno poteka, ker že imam eno operacijo za sabo, tokrat moram spet iz na operacijo zaradi odpravljanja napak povzročenih s strani dr. in ostalin nepravilnosti, ki so nastale ob in po nosečnosti, bolj sem ugibala, kje bom operirana, v stari porodnišnici ali na kliničnem, ker so en čas delali posege na kliničnem in pa kako je s tem nagravžnim odvajalom, ali ga dobiš ali ne; hvala ti za izčrpen odgovor. amelia seveda se te spomnim, pozdravljena spet tu, super za krasen izkupiček in naj te pričakajo lepe blastociste! Barbara31 nič drugega ne moreš naredit kot pomirit se in počakat na prvi UZ. Srečno!
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 7:35:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Barbara, naj te potolažim. Ti izcedki so čisto normalni, večina punc jih ima prve tri mesece. Tako, da se lepo umiri, malo počivaj... Vem, da je lažje govorit kot to dejansko naredit, ampak realnost je, da tako ne moreš pomagat. miča, kateri dan po ET si danes?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 7:43:36
|
|
|
|
špica84
|
Barbara tudi jaz sem imela izcedke,ampak šele po pozitivnem testui in beti.In ker sem se full ustrašla sem letela na urgenco.Tam so me pomirili,da je vse ok
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 7:59:50
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara31 pozdravljene, Mene je dons ponoč čist panika. Grem na wc in izcedek. danes sem 16 dan po transferju. Glede na to da me je včerak tako bolelo me je strah da je šlo vse naprej. Kar zjokala bi se... tolk sem žalostna. Kaj naj naredim? Ajej, si kar predstavljam kakšna panika mora to bit.... Pomiri se če punce prvijo da je normalno .... Ma tej izcedki so ponavadi prav krvavi ali samo rjavi?
< Sporočilo je popravil bibk -- 28.9.2010 8:00:18 >
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:03:21
|
|
|
|
loremi
|
Ti izcedki niso prav krvavi, ampak po večini rozasto/rjavkaste barve.
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:04:50
|
|
|
|
špica84
|
pri meni je bil rjave barve.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:13:56
|
|
|
|
športnica
|
punce, jst sm se danes prebudila iz spanja, ker me je tako začel bolet, da mi je šlo kr na jok. jajčniki, pa trebuh, vse spodaj ... mi je šel mož po lekadol in sem takoj vzela dva. zdej je bolje. ampak a je to normalno? vas tudi kaj boli? ne bi moralo it na bolje vsak dan? sem drugi dan po punkciji in včeraj me ni tako bolelo kot danes. bi morala poklicat v MB? kaj pa je sploh lahko narobe? lahko pri punkciji kaj poškodujejo jajčnike? do petka moram biti u redu, sicer se poikice ne bodo prijele pa napenja me skos... dobr da sm doma na bolniškli
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:18:00
|
|
|
|
športnica
|
aja, pa en lep dobro jutro sm takoj začela s problemom. toliko o pozitivnosti
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:25:35
|
|
|
|
loremi
|
športnica dobro jutro! mene je po punkciji bolelo 4 dni, na dan transferja je blo pa boljš
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:26:33
|
|
|
|
gapii27
|
dobro jutro borkice naše športnica lahko, da še ti je ostalo kaj manjših foliklov in bo še nekaj časa trajalo, da se stanje umiri oziroma dokler ne dozorijo če si slučajno napihnjena, bi lahko tudi šlo za hiperco.... drugače pa v miru čakaj na pikico srečno punce
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:30:10
|
|
|
|
športnica
|
gapii27 ja čist sm napihnjena, grem si zdejle mal prebrat znake hiperstimulacije. velik morm pit ane? loremi, pozdravček.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:37:44
|
|
|
|
špica84
|
Športnica probaj čim več piti,pa spremljaj kako vodo odvajaš,če bo stvar prehuda pojdi na urgenco
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:40:55
|
|
|
|
gapii27
|
ja jes sem mela full hudo hiperco... nisem mogla jest ne pit ne hodit... lulat nisem hodla skoraj nič-me je tiščalo ampak nisem odvajala.... tak da ja, čim več pij in glej kolk lulaš
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 8:46:55
|
|
|
|
loremi
|
gapii27 pozdravljena tu športnica ja, hiperstimulacija je fejst neprijetna zadeva, enkrat em že bila zaradi nje čez noč na kliniki če je prehudo in če vidiš, da ne odvajaš dovolj vode, se pojdi pokazat, ampak kar na oni oddelek, kjer so ti vodili IVF (v Ljubljani je to pri onih sestrah na oddelku SIII, kako je pa drugje, pa žal ne vem), drugače pa urgenca ja veliko pij in ne naprezaj se, počivaj malo od hiperstimulacije: http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php/20050517232042995
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 9:25:51
|
|
|
|
Barbara31
|
Hvala za vse spodbudne besede. Upam, da so res samo izcedki. Pri splavu bi verjetno bila kri čista, ane?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 9:31:05
|
|
|
|
gapii27
|
sej te nočemo prestrašit, sam res ob prvih zastajanja vode se idi pokazat.... jes sem bla v bolnici 3 tedne zarad hiperce, trebušček kot v 6 mesecu no pogumno naprej babike
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 10:24:35
|
|
|
|
Barbara31
|
Športnica... tudi jaz sem že imela hipeco in sem bila 1 teden v bolnici. Jaz sem šla kar na urgenco, ker je bilo ponoči in tam sem tudi ostala. Pojdi se pokazat... zgubit nimaš kaj. Lp
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 10:25:07
|
|
|
|
mapesi
|
Športnica dobro jutro. Mene je tud po punkciji fajn zvijal, bila sem napihnjena, težko sem hodila na potrebo, komaj sem se vlekla od kavča do wc-ja. To je trajal približno 4 dni po punkciji, potem pa se je umirilo. Vmes drugi dan po punkciji pa sem imela tudi ET, tako da baje če je lažja hiperstimulacija baje nič hudega. Če pa je hujše, kot so ti punce že napisale, da ti zastaja voda, potem pa se le pejt pokazat.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 28.9.2010 10:37:35
|
|
|
|
športnica
|
punce hvala za nasvete in izkušnje. bom počakala še en dan, da vidim kako in kaj. zdej se je mal umiril. če ne bo bolje, pa greva na urgenco se pokazat. rs nimam kej izgubit, razen to da se bova verjetno načakala k norca. ampak zdravje je na prvem mestu.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.