Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja No, jaz sem hrček, ki špara tudi pregorele žarnice (zdaj ne več, ker so varčne, pa niso tako fajn oblik za okraske delat), čeprav nisem trpela nobenega takega pomanjkanja... Samo za vsako bedarijo imam problem stran vršt, ker imam kako idejo, kako to uporabit. Ja, sam ti zbiraš, ker boš stvari uporabila, jim dala nov namen, so ustvarjalna zaloga. Tebi je žarnica uporabna, če bi jih jaz zbirala, bi bile pa samo še en dodaten dust conector, ker v njih ne vidim umetniškega potenciala . Primer z zbiranjem zaradi vojne sem dala zgolj kot primer, kako smo danes v določenih stvareh v popolnoma drugi skrajnosti, ker si večina lahko privošči veliko, hrano celo mečemo stran, imamo vsak teden novo torbico ipd., Ljudje res zbirajo vse mogoče in se mi to zdi čisto fajn, v kolikor jim prinaša obuček zadovojstva, pa magari, če zbirajo prtičke, slike ali rabljene kondome (mogoče kot spomin na užitke ) . Se mi pa zdi problematično, če določene stvari zbiraš in kopičiš, če so zgolj sredstvo za prikrivanje problemov. Umre sorodnik in še čez 10 let skrbno hraniš vsak kos oblačila - ker se ne moreš soočiti z izgubo. Šparaš vse otrokove copatke, zobke, bodije, slike,.. pa čeprav je star že 40 let in ima zdavnaj svojo družino, ker se ne moreš soočiti s tem, da je odrasel,.. Vse sobe napolniš s škatlami in miljon nepotrebnih stvari, da zapolniš občutek osamljenosti v velikem stanovanju,... ipd.
< Sporočilo je popravil Ankica. -- 19.8.2010 13:15:16 >
|