Najki
|
majabar to te verjetno dete tisci, sploh ce je ze z glavo navzdol. Moja vcasih do dimelj stegne rokice . Izgleda da je ok, samo vprasanje, kaksna bo vsota porodniske. Po moje jo bojo cisto normalno obracunali po zadnjih 12 mesecih. Brez dopusta ti pa itak nic ne pomeni, ce ne delas in nisi v Slo, nimas sefa za mu racune polagat. missD celo roko ti bojo se not tlacili do poroda ... Ko smo res najbolj obcutljive, po moznosti ni bilo ze cel mesec nic tam notri in je vse zaspano, ti tlacijo prste do maternice in bogve kaj se zraven... Nocem niti vedet, kaj vse delajo med samim porodom, hvalabogu je to se najmanj, kar cutis . Js pa sploh ne razumem, zakaj se popadki predihavajo? Telo hoce iti v krc in iztiskat, najbrz to ni sistemska napaka, zakaj moramo zadrzevat popadke?? A ni logicno, da se bomo ob iztisku odprle in bo dete prislo prej ven...? Ker predihavanje ni prav nic naravnega in zadrzevanje popadkov 5 ur ni prav nic lahko. MissD najbolj predstavljivo ti lahko popadek opisem tako, da si predstavljas, kako gre trebuh v krc, kadar moras bruhat, tako stisne cel trebuh naenkrat in ga ne mores ustavit sredi krca. Popadek je zelo podoben, samo da so druge misice, tiste pod zelodcem okoli maternice in poskusajo iztisnit navzdol, jaz sem cutila pritisk proti krizu, kot da bom rodila skozi zadnjo luknjo . Je bil pa to drugi set popadkov, te so bili tako mocni, da nisem obstala na nogah, pa sem se morala se klistirat in tusirat in to, te popadke moras predihavat. Prvi set se je pa zacel zelo svoh, prav kot menstrualni krci, vsake toliko sem se kam malo oprla, da je minilo, je bilo pa identicno menstrualnim krcem, z vrocino v krizu, ki se je razlezla cez trebuh in potem v krc. Taki dost nezni in ocitni, so se stopnjevali kot urca, po kaksnih dveh urah so bili sele dovolj pogosti za it v P, do P so pa ratali popolnoma drugacni in so zaceli pritiskat navzdol v medenico in kriz. Tiste, ki ste pridne za materinsko solo, kako pogosti morajo biti popadki za drugorodke, da grejo v P? Vem da ful prej, sem pa pozabila koliko. Punce ne ga srackat s temi otrdevanji pa krci ... Ce ste ze v Leclercu, kupite se fiziolosko od Mots d'enfants, je ful cenejsa kot niveina in vec ampulc je not.
|