|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010-2. del
28.11.2010 11:43:45   
nadj@
Hvala punce user posted image .
Sam sem ga včeri prav gledala kako se dvigne in si zopet bolj pomaga z levo nogico, saj uporabi tudi desno, samo prevladuje leva. Morda pa bo levičar user posted image . Kdo ve kaj še vse bo.
Še neki me zanima, kakšen ihalator mate za user posted image ? Kateri bi bil primeren?

Jure - 14.02.2010
rojstvo - 3370g, 51cm
1 mes - 4000g, 53,5cm
2 mes - 4900g, 56,5 cm
3 mes - 5620g, 60cm
4 mes - 6180g, 63,5 cm
5 mes - 6500g,
6 mes - 6910g, 68,5cm
7 mes - 7530g,
8 mes - 7800g, 71 cm

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 951
28.11.2010 14:53:49   
Smrketa13
Inhalatorja ne uporabljamo, HB še nismo mel take situacije.

Naš je začel hodit po vseh 4 in zdej veselo odpira spodnje predale in zlaga stvari iz njih user posted image user posted image user posted image user posted image

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu nadj@)
Neposredna povezava do sporočila: 952
28.11.2010 18:03:46   
Lenč.i
Hojla, tudi mi se lahko pohvalimo, da se naša user posted image   že postavlja na noge ob sedežni. Kar nekaj časa stoji, potem jo pa prestrežemo, da pade na rito. Pa danes je naredila tri korake po štirih. Sem bila takooo user posted image , ker že dolgo čakam, da bo kobacala. Zdaj se spet samo plazi. Bomo vidli, kaj bo v torek v R.   

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 953
29.11.2010 8:05:22   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Ni prav, če se vleče z obema rokama, ni prav, če uporablja le eno nogo. Enako je za kobacanje - ni prav, če bi obe nogi naenkrat premikal (kot poskakovanje-zajček). Res pa je, da včasih samo opozorijo na to, če se otrok premika na tak način in ni potrebno kakih vaj.

glede tega kaj si napisala o plazenju, pa se ne strinjam. ta starejša se je takrat najprej samo potiskala z rokama nazaj, pol se je vlekla naprej, pol pa uporabljala bolj samo eno nogo. nikoli ni izmenjaje uporabljala rok. in ni bilo čisto nič narobe. meni so vsi dr rekli, da ima vsak otrok svoj način plazenja, nekateri pa sploh ne plazijo, prej shodijo. seveda to ni idealni za razvoj, če ne splazijo, ampak ni pa nič narobe z njimi. poleg tega ima vsak svoj tempo. naj bi otroci sami se usedli pri 9m, naša je se uspela usest šele po 10m. pa tudi ni blo nič narobe. vse ostalo je bilo normalno.  midva z možem sva oba levičarja in sta obe mami rekli, da sva kot taka mala skoraj samo levo uporabljala, desne, kot da je ni bilo. pol pa tsa ugotovili, da sva levičarja. in sčasoma sva začela uporabljat obe roki in nogi, leva je ostala "ta glavna".

seveda je pri nedonošenčkih in posebnih zadevah potrebno na marsikaj gledat. pri tistih otrocih, ki pa vse ostalo normalno poteka, pa nima smisla takoj paničarit, ker samo sebe in otroka zasekiraš. malo pa jim je le potrebno pustiti časa, niso vsi enaki. eni prej, eni kasneje - to velja za vsako stvar in tu kakšen mesec gor ali dol prav nič ne pomeni.

mame smo pač včasih nagnjenu k temu, da iščemo kaj bi vse lahko blo z otrokom narobe in velikokrat brez veze. sama nepotrebna panika. seveda nam včasih 6. čut pride prav, ampak tu pa ne gre za to, gre zgolj za neki pritisk, ker vsaka vidi, kaj drugi otroci že znajo, naš pa ne. če je zdaj pri gibanju malo za ostalimi, bo pa pri čem drugem kasneje pred vsemi drugimi. eni tud znajo poštevanko pri 6., drugi pa še pri 12 ne tak kot bi morali.

tako da lepo v miru, brez panike, če je kaj bistvenega pa tak opazimo.

no, naš se tud plazi tak, da se z obena rokama potegne naprej, pol pa si še zadnjih nekaj dni (prej so delala samo roke, noge, pa so brcale, kot, da plaza) že pomaga tudi z levo nogo. cdesna še pol po zraku malti kot da bi mu bila v pomoč pri plazenju user posted image

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 29.11.2010 8:10:22 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 954
29.11.2010 8:11:31   
punsha
inhalator - ga nimamo, se nanje ne spoznam in upam da se mi ne bo treba user posted image
Lenči super ste, čestitke tvoji punci user posted image

Pri nas smo sicer kar vredu. Ne vem, ali sedaj potrebuje manj spanja al kaj je to. Naš mali je bil vedno taaak zaspanec, sedaj pa kar naenkrat nek obrat. Sicer je sadaj to ene par dni in upam, da ga bo minilo. Sedaj bi on kar ob 6 vstal (spat gre ob 20.00), prej je potegnil tudi čez 8. uro, čez dan mi pa tudi spi tako malo. Spat gre 2x in prej je vse skupaj spal 3-4 ure, sedaj pa uro in pol. Ne bi rekla, da bi ga dajala spat, ko sploh še ne bi bil zaspan, ampak on komaj gleda. Bomo videli, danes ga bom poskusila kasneje dati spat dopoldne.

In kak ste ve drugače? Vas je fest zamedlo? Pri nas je kar nekaj snega, kakih 40cm, pa še pada. Meni je prav lepo, ko je tako belo. Se mi zdi, da kar vzdušje naredi tale sneg, je še bolj decembrsko user posted image . Sedaj me je prijelo, da bi malo okrasila po stanovanju. Meni je tale čas tak topel. Rdeča barva, vonj po čaju ali kuhanem vinu, dobrote iz peči, mmmm user posted image . Bova z Enejem piškote pekla en dan. Sedaj mi je res super, mu kar dam kaj za ustvarjat. Kako slano testo, plastelin, prstne barve. Res je super. Nič ne nosi v usta, le čudi se ko tiplje, spoznava nove občutke, uživa.

Če bo pa lepa cesta pa potem šibava v Kranj, mu moram kaj za oblečt kupit. Pa kombinezon. Kake kombinezone imate ve? A brez stopala, brez nogic, tak da imajo čeveljčke al tiste s stopali? Pri nas čeveljčkov še ne uporabljamo, pa ne vem, kaj je bolj praktično.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 955
29.11.2010 8:12:56   
MATEJKA_
eh, kaj se tašč in hrane tiče... moja tašča je sicer super, ampak ne moreš ji dopovedat, da ima otrok bolj ali manj točno ob določeni ure obroke in da naj mu daje vmes še vsega vraga za jest. pol pa se cel urnik poruši...pri starejši mi celo reče, ja če pa je vidla, pa je hotela jest. enostavno ne se tud da otroku rečt pri takih zadevah al ne? user posted image  pa to, da je ne rabi non strop filat s sladkarijami, ji tud ni jasno...

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 956
29.11.2010 8:19:59   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

Ni prav, če se vleče z obema rokama, ni prav, če uporablja le eno nogo. Enako je za kobacanje - ni prav, če bi obe nogi naenkrat premikal (kot poskakovanje-zajček). Res pa je, da včasih samo opozorijo na to, če se otrok premika na tak način in ni potrebno kakih vaj.

glede tega kaj si napisala o plazenju, pa se ne strinjam. ta starejša se je takrat najprej samo potiskala z rokama nazaj, pol se je vlekla naprej, pol pa uporabljala bolj samo eno nogo. nikoli ni izmenjaje uporabljala rok. in ni bilo čisto nič narobe. meni so vsi dr rekli, da ima vsak otrok svoj način plazenja, nekateri pa sploh ne plazijo, prej shodijo. seveda to ni idealni za razvoj, če ne splazijo, ampak ni pa nič narobe z njimi. poleg tega ima vsak svoj tempo. naj bi otroci sami se usedli pri 9m, naša je se uspela usest šele po 10m. pa tudi ni blo nič narobe. vse ostalo je bilo normalno.  midva z možem sva oba levičarja in sta obe mami rekli, da sva kot taka mala skoraj samo levo uporabljala, desne, kot da je ni bilo. pol pa tsa ugotovili, da sva levičarja. in sčasoma sva začela uporabljat obe roki in nogi, leva je ostala "ta glavna".

seveda je pri nedonošenčkih in posebnih zadevah potrebno na marsikaj gledat. pri tistih otrocih, ki pa vse ostalo normalno poteka, pa nima smisla takoj paničarit, ker samo sebe in otroka zasekiraš. malo pa jim je le potrebno pustiti časa, niso vsi enaki. eni prej, eni kasneje - to velja za vsako stvar in tu kakšen mesec gor ali dol prav nič ne pomeni.

mame smo pač včasih nagnjenu k temu, da iščemo kaj bi vse lahko blo z otrokom narobe in velikokrat brez veze. sama nepotrebna panika. seveda nam včasih 6. čut pride prav, ampak tu pa ne gre za to, gre zgolj za neki pritisk, ker vsaka vidi, kaj drugi otroci že znajo, naš pa ne. če je zdaj pri gibanju malo za ostalimi, bo pa pri čem drugem kasneje pred vsemi drugimi. eni tud znajo poštevanko pri 6., drugi pa še pri 12 ne tak kot bi morali.

tako da lepo v miru, brez panike, če je kaj bistvenega pa tak opazimo.

no, naš se tud plazi tak, da se z obena rokama potegne naprej, pol pa si še zadnjih nekaj dni (prej so delala samo roke, noge, pa so brcale, kot, da plaza) že pomaga tudi z levo nogo. cdesna še pol po zraku malti kot da bi mu bila v pomoč pri plazenju user posted image

Matejka, se strinjam. Nisem nikoli rekla, da je potrebna panika ali kaj. Že tako vse preveč paničarimo. Dobro je, da je človek pozoren, ni pa treba iskati nekih nepravilnosti. Sem napisala, da pogosto niso potrebne vaje, seveda, če je sicer z otrokom drugače vse vredu. Kar pa sem napisala glede pravilnega plazenja, so pa besede naše fizioterapevtke in pri naprimer pri nas, ki že tako potrebujemo vaje, je to zelo pomembno, da poteka pravilno. Pač ni samo to in je še kup drugih stvari in če bi vse spregledal, ne bi bilo dobro. Res je, vsak otrok ima svoj tempo in res jih ne smemo primerjati z drugimi.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 957
29.11.2010 8:57:05   
MATEJKA_

. Sedaj me je prijelo, da bi malo okrasila po stanovanju. Meni je tale čas tak topel. Rdeča barva, vonj po čaju ali kuhanem vinu, dobrote iz peči, mmmm user posted image . Bova z Enejem piškote pekla en dan. Sedaj mi je res super, mu kar dam kaj za ustvarjat. Kako slano testo, plastelin, prstne barve. Res je super. Nič ne nosi v usta, le čudi se ko tiplje, spoznava nove občutke, uživa.

Če bo pa lepa cesta pa potem šibava v Kranj, mu moram kaj za oblečt kupit. Pa kombinezon. Kake kombinezone imate ve? A brez stopala, brez nogic, tak da imajo čeveljčke al tiste s stopali? Pri nas čeveljčkov še ne uporabljamo, pa ne vem, kaj je bolj praktično.

uživajta... naš nosi v usta prav vse, ne glede kaj je...

kombinezona ne bom kupovala, zdaj ko sedi, ni ravno praktičen... ima bundo sem že kupla, moram pa še spodnji del - hlače. kombinezon je takrat imela starejša, ko je pozimi še samo ležala v vozičku (4-6m). vsaj meni se zdi, da mu je lažje v bundi sedet, če pa je potrebno, pa mu dam še one zmske hlače gor (sp. del kombinezona - eh, saj veste kaj mislim).

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 958
29.11.2010 9:08:28   
MATEJKA_
no, leonu smo pa včeraj začeli dajat mleko 3 (od 10m naprej) in to noč je spal ko bubica. 2x je edino zgubil dudo, 3. pa ga zbudil zamašen nosek (ja, spet smo vsi prehlajeni), ampak je vsakič zaspal v trenutku nazaj. drugače pa je vedno 1x ga bilo težko nazaj uspavat in tudi precej nemirno je spal že nekaj tednov. konec tedna pa morava na pregled za vrtec - moa daqt blato in kri, pa spričevalo dobi. upam samo, da me bo P upoštevala, in mu napisala še poleg jajc tudi alergijo na paradižnik. alergologa oz. kontrolo na gastroent. pa imava januarja.

(odgovor članu nadj@)
Neposredna povezava do sporočila: 959
29.11.2010 9:16:38   
mucica2

mi2 imava kombinezon, pa takega k ma stopalca...k zdej itak še ne hodi pa se mi zdi ta bolj praktičen....pa nogice lepo na toplem...je pa fajn mehek tako da ji ni nič neudobno sedet v njemu...

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 960
29.11.2010 9:17:46   
mucica2

ah pri nas pa je snega, sam ne toliko.....max ene 20 cm...mogoče še tolk ne....sam morem vseen mal skidat okol avta, pa avto spucat....grem pol k G pa rabm avto....oziroma še študiram da bi šla kr peš...

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 961
29.11.2010 10:03:22   
Lenč.i
Naša user posted image  se lepo igra s kablom za rač. (imam še malo elektrike, moram hitro napisat).
Za ven imamo tudi mi kombinezonček s stopalčki, ker še ne hodi. Imamo vse od sestričen in je prav problem, ker je en malo premajhen en pa malo prevelik. Zdaj pa ne vem ali bi vmesnega kupila ali kar s tema dvema štukala. Malo bom še eksperimentirala, potem se pa odločila. Je pa tudi meni kombinezonček všeč, le v kengurujčka jo težje stlačim. Danes bova sprobali nahrbtnik. Snega je veliko (po moje ga je okoli 40 cm) in ne bova rinile z vozičkom.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 962
29.11.2010 10:06:36   
Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

ah pri nas pa je snega, sam ne toliko.....max ene 20 cm...mogoče še tolk ne....sam morem vseen mal skidat okol avta, pa avto spucat....grem pol k G pa rabm avto....oziroma še študiram da bi šla kr peš...

Hehe mucica, a si ti tudi malo sumljiva, kaj? user posted image A se še kakšen user posted image obeta? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 963
29.11.2010 10:09:26   
Tinca Malinca

no, leonu smo pa včeraj začeli dajat mleko 3 (od 10m naprej) in to noč je spal ko bubica. 2x je edino zgubil dudo, 3. pa ga zbudil zamašen nosek (ja, spet smo vsi prehlajeni), ampak je vsakič zaspal v trenutku nazaj. drugače pa je vedno 1x ga bilo težko nazaj uspavat in tudi precej nemirno je spal že nekaj tednov. konec tedna pa morava na pregled za vrtec - moa daqt blato in kri, pa spričevalo dobi. upam samo, da me bo P upoštevala, in mu napisala še poleg jajc tudi alergijo na paradižnik. alergologa oz. kontrolo na gastroent. pa imava januarja.

Matejka, jaz bi te pa prosila za en nasvet.
Kolikor sem razbrala iz tvojih postov, je tvoj Leon med drugim tudi na mlečni dieti. Kaj mu potem daješ za jest? In katero adaptirano mleko?

Jaz sem našo user posted image dala na mlečno dieto, ker ima čisto preveč napihnjen trebušček ... in ne vem, od česa je to. Zdaj je že 3 dni brez jogurtov, mlečnih kašic in podobnega in je čisto nesrečna. Zvečer se tako veseli, da bo dobila mlečni gres, potem pa kar joka, ko ugotovi, da to ni to ... Tudi za malico je navajena jesti jogurt in zdaj, ko dobi samo sadje, kar joka od togote.
Kaj svetuješ?

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 964
29.11.2010 10:25:39   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Matejka, jaz bi te pa prosila za en nasvet.
Kolikor sem razbrala iz tvojih postov, je tvoj Leon med drugim tudi na mlečni dieti. Kaj mu potem daješ za jest? In katero adaptirano mleko?

Jaz sem našo user posted image dala na mlečno dieto, ker ima čisto preveč napihnjen trebušček ... in ne vem, od česa je to. Zdaj je že 3 dni brez jogurtov, mlečnih kašic in podobnega in je čisto nesrečna. Zvečer se tako veseli, da bo dobila mlečni gres, potem pa kar joka, ko ugotovi, da to ni to ... Tudi za malico je navajena jesti jogurt in zdaj, ko dobi samo sadje, kar joka od togote.
Kaj svetuješ?

sem bla na mlečni dieti ves čas dojenja, ker je na vse tak reagiral, da je blo groza. ko sem nehala dojit, sem mju morala nekaj dat, po nasvetu P sem probala najprej s skuto, če je mogoče alergija le v tem času že izginila. skuta je po 1,5 dnevu prišla čisto cela ven - čisto celo belo blato. pol sem mu sprobala kakih 5 različnih formul, pri vseh je imel al zaprtje in krče ali fleke na licih, pri vseh pa tud malo ostanka mleka v blatu. očitno ga le ne prenese še čisto ok, čeprav prav močne alergije na njega tud več nima. zdaj imava holle bio demeter mleko, lica so zelo lepa bila že takoj naslednji dan, bele pike v blatu še malo ostajajo. lahko da je laktoza, alhko pa tud ml. beljakovine, pač ne v močni meri. to bomo izvedeli na testiranju. na medovernetu so mi rekli, da naj ga dam pač na mleko za alergike (allernova ali aptmil adc) za 3-4 tedne, pa bomo takoj videli al je alergija al ne. allernovo je zelo težko vpeljat (seveda če je treba je treba), ker je groznega okusa, aptamil adc pa ga je že enkrat zaprl in je imel take krče, da se je drl ko je akal. ker drugih nekih kritičnih znakov nima (nima krčev, nima tekoče driske,...), bom ga do testa pustila na holle mleku, ki je res zanj super napram ostalim. (aptamil, babylove, bebivita. beba,...).
ko sem dojila sem bla urtiki III, vso mleko in mlečne izdelke (paštete, določene krispije,...) sem črtala iz jedilnika. mojo zdravstveno stanje je po 8m bilo katastrofalno, sem pila samo sojino ali riževo mleko.

za otroke do 2. leta sojino ni primerno, riževo je ok, vendar ne več kot 1 obrok na dan, ker nima dovolj beljakovin, viraminov in mineralov. naš ga je en čas jedel v večerni kašici - je bilo super, vsi znaki alergij so izginili. probaj riževo mleko s kacijem od firme isola nekaj (preverjeno - v mercatorju je najcenejše - trajno nizka cena ). sem probala druga riževa, niso bila tako "gosta" in okusna. pomembno pa je, da ima dodan kalcij. dm-ovega sploh ni hotel jest.

naš vedno dobi sadje + 2 žlici kosmičev za malico - tudi dopoldansko - popoldansko pa 4 žlice kosmičev. jogurt je tud cel ven prišel... (pri  akecu).
kaj se napihnjenega trebuha tiče, ti žal ne vem povedati, mi to ni poznano. jo tudi kaj napenja, težko aka ali kaj podobnega? nekak dvomim, da bi blo mleko krivo...

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 965
29.11.2010 10:30:49   
MATEJKA_
aja, mleko in mlečni izdelki rabijo nekje 3 tedne, da se kompletno izločijo iz telesa in se običajno šele po tem času res vidi kaj je krivo in kaj ne.

priporočam pa, da simptome opiš dr. tanč na medovernet (pediatrija), odgovori naslednji dan ali še isti. jaz pač naše ped. ne sprašujem takih stvari, ker pravi, če ni blo na testu poz., pol pač ni, kar je čisto narobe v skladu z izsledki iz medicine... enim se pač ne da ubadat. tanč pa ti bo več vedela povedat.

(odgovor članu nadj@)
Neposredna povezava do sporočila: 966
29.11.2010 10:59:27   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Hehe mucica, a si ti tudi malo sumljiva, kaj? user posted image A se še kakšen user posted image obeta? user posted image user posted image user posted image

ah ne...grem po antibaby zaščito...tako da...se obeta....sam ne še sedaj...rabim malo premora

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 967
29.11.2010 11:55:45   
Jada82
Dan!
Nas je tud čist zamedlo. Prej sva z user posted image kidala, pa zdaj spet takoooo pada, da ne vem, če ne bo kmal treba spet user posted image Ja no, men je fajn sneg, če ga gledaš od notr, da ti ni nikamor treba, pa da kaminček fajn gori ... ja, pa kot piše Punsha, vonj po piškotih, cimetu, kuhanemu vinu ...
Jz sem se tudi odločila, da bom letos pekla piškote user posted image user posted image user posted image Sicer meni to ne rata glih, ampak bo za poskusit user posted image user posted image user posted image Včer sem mela tud prižgano adventno svečko ... mi je blo prov fajn, prej nikol nismo mel, sem rekla, zdej pa k smo družina, pa mora bit bolj praznično. Tud malo bolj bomo okrasili. Sva kupila visečega božička, hahaah user posted image user posted image user posted image
Danes zvečer bom pa vino kuhala user posted image user posted image user posted image

Drugač pa kombinezončki: jaz sem 2 poverbala - eden se zapira na knofke, nima nogic in ne rokavic ... pa dam rokavice zraven, pa prej k smo šli ven, sem ji obula prav taprave škorenjčke (poverbane user posted image ) da sem jo lohk mal na nogice postavila, sicer ji dam pa take tople kao copatke škorenjčke .... Ta drugi se pa zapne na zadrgo in ima nogavičke (ampak take, da jih lahko dol daš) in rokavičke - tudi lahko odstraniš. Zdej bolj uporabljam 1.,ker je št. 74 in ji je prav, ta drugi bo pa za malo kasneje, je št. 80.

Plazenje - ne bom se več sekirala, sploh je ne bom usmerjala, bo že sam se plazila, tako kot bo hotela. Ona tako šiba in je vsa vesela, če jo kdo lovi ali pa ona koga user posted image user posted image user posted image Pa tudi kobaca in je sploh totalna faca user posted image user posted image user posted image Ma ja, glavno da se premika ... pol k bo shodila, itak to ne bo več relevantno. Pomoje.

Sicer pa nič posebnega .... čez 1 teden gremo v Mb. - v toplice user posted image Za 1 teden, malo se naplavat, spočit in zamenjat okolje user posted image user posted image user posted image
Konec decembra pa Pariz user posted image user posted image user posted image Tko da ... december bo kar pester, jupiiiii. Pa moj je ta teden doma, je tud kar fajn.
Nič, zdej grem pa kosilo kuhat. Pa pa.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 968
29.11.2010 15:09:58   
Smrketa13
Kombizončka mi tut ne bomo kupili.

Naš še vedno stoka ponoč.... joj...user posted image user posted image user posted image .... zjutraj je pa prava katastrofa, dokler ga čist ne zbudim. Sem mislila, da bo minilo, pa nič.

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 969
29.11.2010 15:57:31   
Tinca Malinca

aja, mleko in mlečni izdelki rabijo nekje 3 tedne, da se kompletno izločijo iz telesa in se običajno šele po tem času res vidi kaj je krivo in kaj ne.

priporočam pa, da simptome opiš dr. tanč na medovernet (pediatrija), odgovori naslednji dan ali še isti. jaz pač naše ped. ne sprašujem takih stvari, ker pravi, če ni blo na testu poz., pol pač ni, kar je čisto narobe v skladu z izsledki iz medicine... enim se pač ne da ubadat. tanč pa ti bo več vedela povedat.

Hvala za nasvete ... ma, saj mogoče ni nič takega. Upam vsaj user posted image . Kakšnih pikic ali izpuščajev nima, razen enkrat, ko se ji je na nogici naredila taka okrogla krastica ...

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 970
29.11.2010 15:58:06   
Tinca Malinca

ah ne...grem po antibaby zaščito...tako da...se obeta....sam ne še sedaj...rabim malo premora

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 971
29.11.2010 16:49:50   
Tinca Malinca

Ah, nekaj čudno sem jaz to citirala. Skratka user posted image user posted image user posted image - kadar bo, pa bo.
Pri nas tudi še nič ne bo ... nekaj časa user posted image .

< Sporočilo je popravil Tinca Malinca -- 29.11.2010 16:51:01 >

Neposredna povezava do sporočila: 972
30.11.2010 8:04:16   
MATEJKA_
jutro. spet bolj ali manj mirna noč user posted image . končno... 2x sem mu samo dudo morala dat.

danes pa sprobava banano. cvetača gauser posted image napenja, prav tako grah in kuhane hruške. upam, da pri banani ne bo kaj krize. upam, da pa jo bo sploh jedel - ta starejša mi banane do dobrega leta sploh ni hotela jest. bomo vidli... drugače od sadja je samo kuhana jabolka, pa ringlo in slive so tud ble ok. (tudi kuhano) mandarine je tak lepo cuzal, pol pa naslednji dan ni blo nič kaj veselo, ko je dobil reakcijo... pa kaki je tud že probal. pol pa mi malo že idej manjka ob tem letnem času. sem kupla še zmrznjene borovnice, ampak ga seveda zaprejo tudi v manjši količini, maline pa še tud pridejo na vrsto.

(odgovor članu nadj@)
Neposredna povezava do sporočila: 973
30.11.2010 9:55:18   
MATEJKA_
kaj se tiče pasiranja hrane - jaz sem mu prej vedno miksala s paličnim mešalnikom. tu pa tam sicder pustla kaki manjši košček. krompir pa sem vedno samo pretlačla. zdaj pa že kakšen teden vse samo pretlačim - zelenjavne ali mesne kaše (skuham namreč vedno po 5-6 porcij in jih zamrznem), pretlačim z ono zadevo za pire mučkat. tako ostanejo lepo majhni kosi, ni pasirano. in lepo je. seveda zraven pustim dovolj tekočine, da ni "presuho". sploh pri mesnih, tak je hitro pol vse tako za težko dol pojest. isto delam s kuhanim sadjem. s tem sem začela zato, ker sem opazla, da pri miskanih zadevah začenja vse grizt, čeprav nima nobenega zobka. ampak vsakič ko je bil kaki mini košček krompirja lai korenčka zraven, ga je tak grizel ko veliki. še vedno pa precej kar dol pogoltne.

(odgovor članu nadj@)
Neposredna povezava do sporočila: 974
30.11.2010 10:25:23   
Jada82
Hoj hoj. Jaz pa nič ne zamrzujem, vedno skuham le za enkrat, kaj pa vem, tako sem se navadila. Pri nas meso najmanj laufa ..... user posted image Ne vem, res ji ni všeč pomoje. Edino hrenovko (spasirano user posted image ) je zadnjič kar pojedla. Tako da, danes bova tudi meli hrenovko, pa najbrž krompir in špinačo - to dvoje ji tud laufa. Večinoma pasiram, ker če je vmes kakšen košček, ji gre kar na bruhanje. Čeprav, če pa jemo samo po koščkih, npr. piškoti, kruh itd., to pa lahko je. Pol pa vedi user posted image user posted image user posted image

Tudi pri nas kar mirna noč, tud dvakrat dala dudo - od pol 11h in pa okoli 4h. Tko da ja, sem naspana user posted image user posted image
Jaz zdaj od sadja večinoma dajem zmiskasno banano in mandarino, notri pa mal kosmičev. To ji je ful dobro. Včer je pojedla celo mandarino in celo banano na ta način. Včasih pa jeva mandarino tud po koščkih. Vsak mandarinin krhelj narežem na tri dele in ji dajem. Alergije nobene user posted image user posted image user posted image hb
Drugač pa kakiji, jabolka ... to je to. Kaj čmo, drugega ni pozimi .... oz. se da kaj eksotičnega kupit, ampak ne vem, tud jaz nisem navajena.

Drugač nam pa nekaj plesni stanovanje user posted image Prav jezna sem! user posted image Namreč nimamo fasade in je tako zdaj. Tako da imava sušilec zraka zaenkrat, samo bo pa treba dati fasado počasi. Samo smo 3 lastniki in pol ni tko lahko, da se kar spomniš. Eh.

Ja, sem se pa odločila, da kupim sesalca robota user posted image user posted image user posted image user posted image Ma ne da se mi non stop sesat, pa še kamin imamo in to je takoj spet smetno in prašno ..... tako da, ko odplačava kredit za avto, jaz dobim sesalnik!!!! Jupiiii..

Aja, še služba: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kličem direktorja že 2 dni, da bi se zmenila, kdaj začnem, pa se mi ta user posted image ne javi na telefon!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tako da že vem, kje sem .... iščem službo, ampak res, nič ni pametnega user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?