bili83
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ IZVIRNO SPOROČILO: bili83 čestitke vsem nosečkam svaka čast!!!! jaz bi tudi imela še enega...... tiste, ki imate več kot enega otročka..... kako pa pridete finančno skozi???? mislim, ker midva imava oba neke povprečne plače, ki dejansko niso tako slabe, pa komaj prideva skozi čez mesec.... no, moja plača je daleč pod povprečjem, moževa nekje pri povprečju. imava hipoteko, ki je 100€ nižja od moje plače. imava 2 otroka, pa nam gre lepo skozi. večkrat na leto na morje, pa kaki izlet, pa plavanje,... je pa res, da pri vseh stvareh malo na ceno gledam. kar se npr. obutve tiče, v glavnem kupujem dražje, ker noben od nas nima 20 parov čevljev, ampak samo nekaj, zato mi je pomembno, da jih imam dolgo. pri hrani gledam malo na cene, plenice (ki jih mi rabimo še za 2 otroka) pa tud kupujem v mullerju -0,14€/kom (v primerjavi s pamperskami, ki so nekje 0,22-0,32€). pri 2 otrokih se dnevno to kar nekaj prišpara. pa ne kupujemo vsega najcenejšega - čistila npr. bio, hrano za otroke tudi nekatere stvari bio, kozmetika za optroke tud weleda ali hipp (kjer so pač ocene okotesta najboljše). plenice, kozmetiko ipd. kupujem v mullerju, kjer so vse te stvari precej cenejše. malo tudi v gospodinjstvu gledaš na denar - pomivalni stroj vklopim preden grem spat (cenejši nočni tok), vse aparate in žarnice in varčne,... ne gledam pri vsaki malenkosti na denar. tam, kjer pa se da in kjer bistveno pripomore k varčevanju, pa sigurno. ravno včeraj sem npr. kupovala kartuše za printer - v eni slo trgovini sta obe skupaj stali 85€, v drugi 68€, na amazonu pa 49€. in pri dosti stvareh je tako, le malo moraš cene raziskat in danes v času interneta to ni taki problem. sploh pri takih zadevah (ne pa npr. da bi za vsako hrano to delala). joj, matejka, svaka čast, da vam tako lepo shodi skozi.... pa glede na to, da želite še tretjega otročka..... pri nama krediti dosežejo njegovo plačo (ki je nekaj nižja od moje), potem pa tudi zeloooo pazim kaj kupujem. seveda na nacetu ne šparam, razen plenice so čisto ok mullerjeve, kozmetiko ravno tako kupujem v mullerju.... hrana = različne trgovine (največkrat lidl ali hofer), za naceta pa kašice v mullerju,čistil tudi ne kupujem najcenejših (otrok vse preplazi, liže.... in se mi zdi tudi pomembno da čistila niso ravno največji strup), pomivalca nimam, pralni stroj pa tudi večinoma zalaufam zvečer.... no, imava dva avta (10 let star clio in 2 leti stara kia), na srečo moj trenutno ni ravno dosti v uporabi, dokler ne bom spet šla v službo.... in sedaj sem prišla tako daleč, da si enostavno zapisujem vsak evro in mi še vedno ni jasno, kam izginejo toti evrčki. s tem da si že dooooolgo nisem privoščila kaj zase, da hodim okoli v kavbojkah, ki so spodaj že natrgane, v teniskah, ki imajo že nekaj luknjic.... na koncu lahko samo rečem SVAKA ČAST matejka tebi in podobnim.... ampak verjetno je res, manj imaš, boljše znaš razporediti sredstva...... no, prihajajo naši dobri možje.... miklavž, božiček, dedek mraz.... kaj boste kupile otrokom?