|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010-2. del
19.11.2010 13:56:33   
Smrketa13
Tinca Malinca jest tut še nimam M, tko da nisi edina user posted image , pa me nič ne skrbi...ko bo pršla bo že...ne pogrešam je čist prov nič. Sem pa razmišljala, ko jo bom dobila, da bi uporabljala Lunette skodelico. A jo je katera sprobala?

Drugač smo pa dons dobil za user posted image za zobarja, ga imamo drug teden. Sem bla kr presenečena. Bomo vidl, kaj bojo rekl.

aš se je zdej začel ful zavijat v zaveso. Če ga nosim je treba obvezno k balkonskim vratom v zaveso. Pol se pa zavija, pa kuku dela, pa smeji k nor zraven user posted image user posted image user posted image

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 876
19.11.2010 21:18:55   
lana08
Midva sva pa oba zbolela, najprej sem mislila da ima K. vročino zaradi drugega zobka, ko sem pa še jaz vročino dobila pa dvomim v to. Sem vzela en lekadol ker je bilo nevzdržno, več pa skoraj ne upam zaradi user posted image .

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 877
20.11.2010 21:27:10   
punsha
Jaz sem pa spet pri alergijah. Prejšnji teden smo mazali vsak dan z neko kremo, ki so jo zmešali v lekarni, a je zdravnica rekla, naj mažemo le en teden. Takrat se je stanje kože zelo izboljšalo. No, sedaj ko pa ne mažem več, je pa spet vedno slabše, še slabše kot je bilo prej. Matejka, tukaj mi boš ti gotovo lahko kaj povedala. Mi imamo teste 22.12. Saj mesec hitro mine, ampak ko gledaš otročka... user posted image . Se da kje priti samoplačniško, je to kaj hitreje? Mi smo naročeni v Lj pri dr. Voduškovi. Kako pa je z bioresonanco? Hvala za kakršnokoli informacijo.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 878
21.11.2010 10:24:25   
Jada82
Jutro jutro! Evo, naša user posted image ima že prvi dremež. Upam, da bo čim dalj trajal, ker mam še kar par stvari za narediti ... gospodinjska opravila, pač, predvsem pranje, obešanje itd. user posted image Kaj čmo, tud to je treba. Vreme je čist bedno, tko da bova danes kar notri. Moj je že na šihtu ... žal.
Morm pa rečt, da smo se na izletu fajn imeli, prav paše kam it, čeprav si pol utrujen, ampak je pa pol vedno prov fajn spet pridt domov.

user posted image je bla kar pridna, edino spati ni hotla v posteljici v hotelu, tako da je obe noči spala pri nama, ker se je začela ful jokat in ker so bile stene tenke, je nisem mogla pustit, da ne bi zbudila še ostalih. No, pri nama je blo ok, sam midva pol logično nisva dobro spala user posted image No, smo nadoknadli to noč user posted image user posted image user posted image Sem se bala, da bo 1. noč tud doma slabo spala, ampak ni, je blo kar fajn user posted image user posted image user posted image
Ja, morm pa povedat, da mi tamala končno zjutraj spije skor na dušek tud do 240 ml mleka!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Sem mislila, da tega ne bom nikol doživela ... kot smo se na začetku matrali s tistimi 30-60 ml komaj komaj ... medtem ko so ostali spili že 100 ali več user posted image

Nič, grem res se lotit gospodinjstva, stroj bo kmalu opral user posted image pa pa

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 879
21.11.2010 11:27:04   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: lana08

Midva sva pa oba zbolela, najprej sem mislila da ima K. vročino zaradi drugega zobka, ko sem pa še jaz vročino dobila pa dvomim v to. Sem vzela en lekadol ker je bilo nevzdržno, več pa skoraj ne upam zaradi user posted image .

pike poke da bosta čimprej boljše user posted image user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 880
21.11.2010 11:28:08   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82
Ja, morm pa povedat, da mi tamala končno zjutraj spije skor na dušek tud do 240 ml mleka!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Sem mislila, da tega ne bom nikol doživela ... kot smo se na začetku matrali s tistimi 30-60 ml komaj komaj ... medtem ko so ostali spili že 100 ali več user posted image

Tudi naša spije tolk....vsak dan zjutraj 240 ml user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 881
21.11.2010 11:45:34   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Tudi naša spije tolk....vsak dan zjutraj 240 ml user posted image user posted image user posted image

Super user posted image user posted image user posted image
Pri nas pa nekaj štrajka s hrano. Odkar se ne dojiva, že tako gledam, da dobi z ostalo hrano mleko. Ga nič ne pije. Je pa tudi 2. dan že skoraj nič ne. No vsaj pije dovolj. Poje največ do 100 ml, ali pa čisto nič. Večerjal ni nič, za zajtrk je pojedel par žlic. Malico je jedel, pa potem pol zbruhal (ja, še vedno mi bruha, tudi če je gosta hrana)... Sicer je dobre volje. Upam da tole hitro mine, mi ni prav nič všeč.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 882
21.11.2010 12:31:21   
Jada82
Punsha, upam, da bo čim prej bolje s to hrano! Vem kako je, jaz sem kar živčna, ko mi ne je user posted image Sicer mate pa še mal rezerve, pri nas je bolj kriza, če ne je, ker še vedno nima 7 kg, pa 9 mesecev je stara, tako da .... user posted image Počasi gre, počasi ....

Aja, pa še user posted image user posted image user posted image user posted image za vse bolančke in čim hitrejšo ozdravitev!!!!

Jaz sem prej mali dala za malico kar mandarino, kako z veseljem jo je glodala .... popoldne pa dobi ovsene kosmiče, sem jih tudi včer kupila user posted image Bomo videli, upam, da bodo dobri.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 883
21.11.2010 14:58:21   
t*e*j*k*a
punsha upam, da vam to hranjenje čimprej zlavfa, ker verjamem, da je ful kruto.
Mi smo imeli pri 9m 8kil in velika sta bila 68cm. Se mi zdi da sta ful majhna. user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 884
21.11.2010 16:18:24   
dskubin
punsha, oba moja fanta sta takole štrajkala s hrano pred zobki. Jedla sta malo nič, malo driskice, drgač pa dobre volje. Pol pa so zobki hodli ven en za drugim. Upam, da je samo tole, če je dobre volje, že ne more bit kaj hujšega.

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 885
22.11.2010 7:53:57   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Jaz sem pa spet pri alergijah. Prejšnji teden smo mazali vsak dan z neko kremo, ki so jo zmešali v lekarni, a je zdravnica rekla, naj mažemo le en teden. Takrat se je stanje kože zelo izboljšalo. No, sedaj ko pa ne mažem več, je pa spet vedno slabše, še slabše kot je bilo prej. Matejka, tukaj mi boš ti gotovo lahko kaj povedala. Mi imamo teste 22.12. Saj mesec hitro mine, ampak ko gledaš otročka... user posted image . Se da kje priti samoplačniško, je to kaj hitreje? Mi smo naročeni v Lj pri dr. Voduškovi. Kako pa je z bioresonanco? Hvala za kakršnokoli informacijo.

nam najbolje pomaga navadna lekarniška krema zmešana z olivnim oljem. nam da p vsakič kar na recept. vse druge razne nič ne pomagajo. no tale od welede tud.

22.12. je tak super v mb je čakalna doba 4 mesece. sem takrat tud hotela it privat, pa so mi (tudi P je odsvetovala). v privatni ti testirajo samo ti, kar imaš napisano na napotnici, če pa greš še celo samo plačniško, pa plačaš ful drago - razen če te testirajo seveda samo na 1 stvar. mi smo imeli sum na KML, pa smo tak tud dobli napotnico. v bolnici pa ko tistemu dr poveš malo simptome, da vedno še tud vse druge najpogostejše alergene testirat - pri nas je bilo kožno: mleko, jajca; kri pa: mleko, jajca, gluten, pšenica, kakav, lešniki, arašidi in drugi oreščki, kazein in še neke druge ml. beljakovine, celotna krvna slika ,... in še cel kup stvari, ki se jih zdajh ne spomnim.  tako, da se splača počakat, kaj je 1 mesec. mi imamo kontrolo 10.januarja pa bom tud počakala, vsak mesec lahko kaj več pokaže, do 1. leta so negativni rez. velikokrat zavajujoči.

no, pa še bioresonanca... sem tud hotela sprobat, se malo ukvarjam s homeopatijo.  pa sem tolko mešanih izkušenj slišala, da sem si premislila. enim je katastrofalno poslabšalo, enim ni nardilo nič, drugim pa pomagalo... in tp poleg vsega denarja... res počakaj, 1 mesec ni nnič, pa bodo obsežne raziskave nardili.

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 22.11.2010 7:56:41 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 886
22.11.2010 8:14:25   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

nam najbolje pomaga navadna lekarniška krema zmešana z olivnim oljem. nam da p vsakič kar na recept. vse druge razne nič ne pomagajo. no tale od welede tud.

22.12. je tak super v mb je čakalna doba 4 mesece. sem takrat tud hotela it privat, pa so mi (tudi P je odsvetovala). v privatni ti testirajo samo ti, kar imaš napisano na napotnici, če pa greš še celo samo plačniško, pa plačaš ful drago - razen če te testirajo seveda samo na 1 stvar. mi smo imeli sum na KML, pa smo tak tud dobli napotnico. v bolnici pa ko tistemu dr poveš malo simptome, da vedno še tud vse druge najpogostejše alergene testirat - pri nas je bilo kožno: mleko, jajca; kri pa: mleko, jajca, gluten, pšenica, kakav, lešniki, arašidi in drugi oreščki, kazein in še neke druge ml. beljakovine, celotna krvna slika ,... in še cel kup stvari, ki se jih zdajh ne spomnim.  tako, da se splača počakat, kaj je 1 mesec. mi imamo kontrolo 10.januarja pa bom tud počakala, vsak mesec lahko kaj več pokaže, do 1. leta so negativni rez. velikokrat zavajujoči.

no, pa še bioresonanca... sem tud hotela sprobat, se malo ukvarjam s homeopatijo.  pa sem tolko mešanih izkušenj slišala, da sem si premislila. enim je katastrofalno poslabšalo, enim ni nardilo nič, drugim pa pomagalo... in tp poleg vsega denarja... res počakaj, 1 mesec ni nnič, pa bodo obsežne raziskave nardili.

Matejka hvala za odgovor. Bomo počakali. Vem da ni veliko en mesec. Ti že dobro veš kak je, ko vidiš kako je z otrokom, pa bi mu tako rad pomagal, pa nič ne moreš

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 887
22.11.2010 8:45:36   
MATEJKA_
punsha - žal res vem kak je... kot sem reekla, kontrolo imamo ponovno 10.1., sem pa že poleg uradno potrjenega jajca ugotovila še paradižnik, mandarine so tud katastrofo nardile, paprike še sploh nisem upala probat (ker če je paradižnik, je dostikrat tud paprika), mleko pa še vedno sumim, ker ima še vedno kose neprebavljenega v blatu. zdaj pa ima par dni spet tisto smrdeče blato in sumim proso ali pšenico, bom še malo dalje testirala. prvo ukinem proso za par dni, pol pa še pšenico, če ne bo ok. in zdaj samo upam, da mi bo P vse to upoštevala in napisala še pred testi v spričevalo, ker vrtec začne s 3.1. ampak nekak dvomim da bo to nardila...   
saj vem, 1 mesec kaj se glede teh težav tiče, je grozno dolgo, ampak verjemi mi, se splača. če pa še sama kaj sumiš, kar ne bodo dali v prvi vrsti testirat, pa jim lahko v tistem trenutku (ko bo oni dr v bolnici pisal napotnico za teste), pa še kar sama reči, bo dodal brez problema. tak je pri nas bil kakav. ostalo pa je sma po sebi napisal. zdaj pa ga bom še prosla za intol. na laktozo.

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 22.11.2010 8:48:53 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 888
22.11.2010 22:59:08   
punsha
lana08, upam da sta vidva že bolje user posted image

Ja, kg pri otročkih se pa res upočasnijo. Jaz pravim, da na srečo ima od prej dovolj teže. V 5 mesecih je zrasel 10 cm, na teži pa pridobil približno 1,4 kg. Očitno je fant bolj rastel user posted image . Upam da ni povezano s kako alergijo...

No pa še ena super novica user posted image . Še tukaj pohvalim našega fanta. Danes je začel plaziti naprej user posted image . Sem ga kar gledala. Prav res sem vesela. Zadnjič v RA ni bila ravno navdušena, je našla še en kup slabih reči (ok, tudi pohvale smo dobili)... tak da sem vsa presrečna, ko vidim napredek user posted image

Sedaj grem pa počasi spat....nočko

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 889
23.11.2010 11:33:06   
bili83
dan.

joooj, kak dolgo že nisem kaj napisala....

spet smo bolani, laringitis.... ga je imel že pred 2,5 meseca..... ma, vse dobre stvari, ki jih je po meni pobral, pa ni mogel še zdravja.... jaz sem bila ful redko bolana, pa še danes se me virusi na daleč izogibajo...

čestitke vsem nosečkamuser posted image user posted image  svaka čast!!!!
jaz bi tudi imela še enega...... tiste, ki imate več kot enega otročka..... kako pa pridete finančno skozi???? mislim, ker midva imava oba neke povprečne plače, ki dejansko niso tako slabe, pa komaj prideva skozi čez mesec....

Nace- 1.2.2010
rojstvo: 4020 g, 54 cm
2.3.2010: 5200 g, 58 cm
1.4.2010: 6160 g, 63 cm
4.5.2010: 7150 g, 67 cm
8.6.2010: 8150 g, 70 cm
6.7.2010: 8810 g, 73 cm
2.11.2010: 10700 g, 80 cm

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 890
23.11.2010 11:42:43   
Jada82

lana08, upam da sta vidva že bolje user posted image

Ja, kg pri otročkih se pa res upočasnijo. Jaz pravim, da na srečo ima od prej dovolj teže. V 5 mesecih je zrasel 10 cm, na teži pa pridobil približno 1,4 kg. Očitno je fant bolj rastel user posted image . Upam da ni povezano s kako alergijo...

No pa še ena super novica user posted image . Še tukaj pohvalim našega fanta. Danes je začel plaziti naprej user posted image . Sem ga kar gledala. Prav res sem vesela. Zadnjič v RA ni bila ravno navdušena, je našla še en kup slabih reči (ok, tudi pohvale smo dobili)... tak da sem vsa presrečna, ko vidim napredek user posted image

Sedaj grem pa počasi spat....nočko

Bravo Enej!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image
Punsha, h kateri zdravnici pa hodita v RA?

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 891
23.11.2010 12:25:40   
Lenč.i
Vas zelo razumem, če user posted image  nočejo jesti. Meni je samo eno jutro delala težave in sem mislila, da bom znorela. Jedle sva eno uro, drugače pa poje v trenutku. Saj če ne bi bilo v teži problem (tudi naša se muva tam okoli 7 gk in 71 cm), bi še popustila. Tako pa sem vztrajala, da poje. Koliko pa vaši pojedo? Pri nas za kosilo poje cca. 180 ml, zjutraj in zvečer pa 100 ml mlečne kašice in četrt žemlje. Vmes pa še skutko ali jogurt in sadje. Dojiti se pa noče več - škoda. Tudi ostala tekočina ji ne gre preveč, mogoče dobrega pol deci na dan.
Plazimo pri nas že nekaj časa, noče pa še kobacat, ji plazenje kar ustreza.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 892
23.11.2010 12:32:43   
vaney
Lenči, jaz bom kar tiho, kar se hranjenja tiče...na povprečen dan poje približno tole: zajtrk 250ml mleka, malica skuta s sadno podlogo/jogurt s sadjem/puding/kaki+3 mandarine+kos kruha, kosilo krožnik juhe z rezanci in celim (pretlačenim) korenom, nekaj krompirja, malo mlincev in mesa, malica isto kot dop., samo druga kombinacija, večerja 250ml mleka+razni linoti, gres, polenta...vmes pa še kakšen piškot...no, meni se zdi kar veliko, ampak je skoz v gibanju, prebavo ima dobro in ima slabih 9kg in enih 76cm...je pa sin (3 leta isti), je 7x na dan (zajtrk, malica, kosilo v vrtcu, malica, kosilo doma, malica, večerja), pa ga tudi nič ni...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 893
23.11.2010 12:55:03   
Jada82
U mater Vaney ... meni se to zdi ogromno!!!! Ampak očitno res oba tolk porabita, če praviš da nista glih okrogla .... ja, saj tud po slikah sodeč, k jih maš na FB, sta čist normalna ... sta v gibanju skoz, a? user posted image user posted image

Naša nekako takole ... če poskušam pretvorit v ml ...(mal bo težka, ampak probejmo): zjutraj okol 240 ml (ali manj), potem malo par koščkov z mano pri zajtrku, potem malica 100 ml pudinga ali jogurta, malo piškotov, kako sadje (npr. pol mandarine), potem kosilo - en krožnik (če je dober dan, če je slab dan, pa par žličk user posted image ), rečmo, da je to cca. 150 ml (ni nič juhe prej, ker če je juha, pol samo juho je), potem malica sadje, pa kakšni kosmiči - okol 200 ml, pa vmes še kaki piškoti (to pomeni enega ali dva), pa za večerjo okol 240 ml mlečne kašice. To je to ... pa ful je aktivna ... tko da, ni čudno, da je suha ...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 894
23.11.2010 16:17:20   
Lenč.i
Joooj, kakšni jedciuser posted image . Sem pa mislila, da naša veliko poje. 240 ml! Mi lahko le sanjamo o taki količini. So pa pri nas kar konstantne količine - vsak dan približno iste. No ja, bravo za vas.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 895
23.11.2010 17:04:41   
lana08
Punsha super za plazenje, glede alergij pa držim pesti da bo vse ok.

Matejka a vi pa še kar take težave z mlekom. Upam, da čimprej preraste.

Vaney tole pa so obroki za odraslega skoraj user posted image .

Jada če je živahna se ne sekiraj če malo poje, od prijateljice sin je star 3,5l in še vedno za vsako žlico letajo za njim, ampak otrok živahen, visok, suh pa kot preklja.

Za vse bolančke pa user posted image user posted image user posted image  da čimprej ozdravijo. Mi smo malo bolje, čeprav še vedno moker hud kašelj pri obeh.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 896
23.11.2010 18:12:12   
Smrketa13
Kolk vaši že veliko pojedo. Mi smo šele pri četrt žemlje in 5 žličkami kosila, ter 2 koščki banane ali jabolka...ostalo se dojimo.
Smo bli p dons na pregledu pri P, mamo 8850 g in 73 cm. Ker pa bolj malo je smo dali še kri, če ima slučajno premalo železa, pa je pokazalo, da imamo kri čist v redu. No ne vem kako bo kej z tole hrano. Sploh glede na to, da gre kmal v varstvo...
Drugač smo pa se slabo odrezali tam, kjer mu je dala rozino za pobrat z prstki, pa je pobral s celo roko namesto pincetnouser posted image ...bo že
Pa zgornje dvojkice mu že skoraj ven lezejo...user posted image user posted image

Punsha glede podaljšanja porodniške. A to ti je v RA napisala, pol si pa nesla na CSD? A si že dobila kakšen odgovor?

No v petek mamo še zobarja, pa kontrolo v RA.

< Sporočilo je popravil Smrketa13 -- 23.11.2010 18:14:20 >

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 897
24.11.2010 8:38:08   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

jaz bi tudi imela še enega...... tiste, ki imate več kot enega otročka..... kako pa pridete finančno skozi???? mislim, ker midva imava oba neke povprečne plače, ki dejansko niso tako slabe, pa komaj prideva skozi čez mesec....

no, moja plača je daleč pod povprečjem, moževa nekje pri povprečju. imava hipoteko, ki je 100€ nižja od moje plače. imava 2 otroka, pa nam gre lepo skozi. večkrat na leto na morje, pa kaki izlet, pa plavanje,... je pa res, da pri vseh stvareh malo na ceno gledam. kar se npr. obutve tiče, v glavnem kupujem dražje, ker noben od nas nima 20 parov čevljev, ampak samo nekaj, zato mi je pomembno, da jih imam dolgo. pri hrani gledam malo na cene, plenice (ki jih mi rabimo še za 2 otroka) pa tud kupujem v mullerju  -0,14€/kom (v primerjavi s pamperskami, ki so nekje 0,22-0,32€). pri 2 otrokih se dnevno to kar nekaj prišpara. pa ne kupujemo vsega najcenejšega - čistila npr. bio, hrano za otroke tudi nekatere stvari bio, kozmetika za optroke tud weleda ali hipp (kjer so pač ocene okotesta najboljše). plenice, kozmetiko ipd. kupujem v mullerju, kjer so vse te stvari precej cenejše.
malo tudi v gospodinjstvu gledaš na denar - pomivalni stroj vklopim preden grem spat (cenejši nočni tok), vse aparate in žarnice in varčne,...

ne gledam pri vsaki malenkosti na denar. tam, kjer pa se da in kjer bistveno pripomore k varčevanju, pa sigurno. ravno včeraj sem npr. kupovala kartuše za printer - v eni slo trgovini sta obe skupaj stali 85€, v drugi 68€, na amazonu pa 49€. in pri dosti stvareh je tako, le malo moraš cene raziskat in danes v času interneta to ni taki problem. sploh pri takih zadevah (ne pa npr. da bi za vsako hrano to delala).

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 898
24.11.2010 10:03:01   
bili83
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: bili83

no, moja plača je daleč pod povprečjem, moževa nekje pri povprečju. imava hipoteko, ki je 100€ nižja od moje plače. imava 2 otroka, pa nam gre lepo skozi. večkrat na leto na morje, pa kaki izlet, pa plavanje,... je pa res, da pri vseh stvareh malo na ceno gledam. kar se npr. obutve tiče, v glavnem kupujem dražje, ker noben od nas nima 20 parov čevljev, ampak samo nekaj, zato mi je pomembno, da jih imam dolgo. pri hrani gledam malo na cene, plenice (ki jih mi rabimo še za 2 otroka) pa tud kupujem v mullerju  -0,14€/kom (v primerjavi s pamperskami, ki so nekje 0,22-0,32€). pri 2 otrokih se dnevno to kar nekaj prišpara. pa ne kupujemo vsega najcenejšega - čistila npr. bio, hrano za otroke tudi nekatere stvari bio, kozmetika za optroke tud weleda ali hipp (kjer so pač ocene okotesta najboljše). plenice, kozmetiko ipd. kupujem v mullerju, kjer so vse te stvari precej cenejše.
malo tudi v gospodinjstvu gledaš na denar - pomivalni stroj vklopim preden grem spat (cenejši nočni tok), vse aparate in žarnice in varčne,...

ne gledam pri vsaki malenkosti na denar. tam, kjer pa se da in kjer bistveno pripomore k varčevanju, pa sigurno. ravno včeraj sem npr. kupovala kartuše za printer - v eni slo trgovini sta obe skupaj stali 85€, v drugi 68€, na amazonu pa 49€. in pri dosti stvareh je tako, le malo moraš cene raziskat in danes v času interneta to ni taki problem. sploh pri takih zadevah (ne pa npr. da bi za vsako hrano to delala).

joj, matejka, svaka čast, da vam tako lepo shodi skozi.... pa glede na to, da želite še tretjega otročka.....
pri nama krediti dosežejo njegovo plačo (ki je nekaj nižja od moje), potem pa tudi zeloooo pazim kaj kupujem. seveda na nacetu ne šparam, razen plenice so čisto ok mullerjeve, kozmetiko ravno tako kupujem v mullerju.... hrana = različne trgovine (največkrat lidl ali hofer), za naceta pa kašice v mullerju,čistil tudi ne kupujem najcenejših (otrok vse preplazi, liže.... in se mi zdi tudi pomembno da čistila niso ravno največji strup), pomivalca nimam, pralni stroj pa tudi večinoma zalaufam zvečer....
no, imava dva avta (10 let star clio in 2 leti stara kia), na srečo moj trenutno ni ravno dosti v uporabi, dokler ne bom spet šla v službo....
in sedaj sem prišla tako daleč, da si enostavno zapisujem vsak evro in mi še vedno ni jasno, kam izginejo toti evrčki. s tem da si že dooooolgo nisem privoščila kaj zase, da hodim okoli v kavbojkah, ki so spodaj že natrgane, v teniskah, ki imajo že nekaj luknjic....
na koncu lahko samo rečem SVAKA ČAST matejka tebi in podobnim.... ampak verjetno je res, manj imaš, boljše znaš razporediti sredstva......

no, prihajajo naši dobri možje.... miklavž, božiček, dedek mraz.... kaj boste kupile otrokom?

Nace- 1.2.2010
rojstvo: 4020 g, 54 cm
2.3.2010: 5200 g, 58 cm
1.4.2010: 6160 g, 63 cm
4.5.2010: 7150 g, 67 cm
8.6.2010: 8150 g, 70 cm
6.7.2010: 8810 g, 73 cm
2.11.2010: 10700 g, 80 cm

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 899
24.11.2010 11:43:53   
MATEJKA_
bili - tud mi imamo kdaj kaki črni mesec oz. bolje rečeno rdeči user posted image  - ravno zdaj sta dva taka, ker pridejo vsake toliko kaki izredni izdatki - pred nekaj meseci nam je tv crknil, prejšnji mesec smo imeli zav. in reg. avta ipd. ampak v par mesecih je vse spet normalno, pol pa tak spet kaj pride user posted image  žal... avto pa imava samo 1, pa še ta je samo 3x na teden zunj - 1x nakup, 1x gre mož na šport, 1x pa k tašči ali moji mami na obisk čez vikend. in to je to. drugače stoji, imava oba 20 min peš do službe, otroka pa v vrtec preko ceste. ko sva stanovanja kupovala, sva gledala na to, da ima vsaj blizu do službe in lahko gre peš ali s kolesom.

kaj pa se daril tiče - že imam seznam ,pol pa med nama, taščo in tastom, mamo in atejem razdelim nakupe. nič velikega... ta starejša dobi od naju sanke, od babice pohodne palice, od druge babice knjigo in prababic pa kaj za oblečt in krede za risat. ta mali pa tud od naju dobi eni leseno igračo (tako za motorične sposobnosti razvijat - imamo različne še od hčere, več igrač pa ne bomo kupovali, ker imamo ta prave od hčere), od ostalih kake štrample, zokenčke z bremzami, nahrbtnik za vrtec (taki mali pač za stvari noter dat), pa copatke. igrač nekaj ne kučpujemo na veliko, me familija sicer zaradi tega čudno gleda. jaz kupim take igrače, za katere vem, da se bo otrok rad z njimi igral in jih bo imel dalj časa, ne pa kake čudne zadeve, ki so zanimive 1 teden, pol pa jih niti ne pogleda več. zato tud nočem, da imata otroka polne omare igrač, ampak jih pa imata dovolj. najbolj na živce mi grejo kake elektronske zadeve, ki spuščajo pol take zvoke, da mali plane v jok...

no, pa pri nas je tak, moževa familija praznuje z božičkom, moji z dedkom mrazom za novo leto, za miklavža pa včasih otroka dobita kako pomarančo ali čokolado.

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 24.11.2010 11:46:03 >

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?