Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 7:51:02
|
|
|
|
MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: bili83 mi smo bolančki.... že drugi dan ima visoko vročino... popoldan smo bili pri dežurni pediatrinji (vročina nad 39, ki se je sploh ni dalo zbit), pa me je nadrla ko psa, češ kaj vozim otroka tja, če pa ima "šele" drugi dan vročino in da moram doma zbijat tri dni in bla bla..... pa ni zaleglo dopovedovanje, da se vročine ni dalo zbit.... no, verjetno je bilo ona tam zaradi mene ali kaj hudiča???? res, zgledalo je, kot da jo jaz prosim, da mora delat v nedeljo, pa je verjetno za to kar dobro (pošteno???) plačana.... no, pikec zdaj spi, vročino smo zbili iz 40,2 na 38,3 (v ritki) z žlico calpola, kopeljo in še obhladki.... upam, da bo mirna noč.... se beremo... se beremo jaz bi jo tak nadrla nazaj, da bi samo gledala. baba smotana... saj pa je plačana da je tam. ne razumem, zakaj vedno pravijo, da moraš otroka pripeljat šele 3. ali četrti dan vročine. našo sem vedno vozla že takoj prvi dan ali če ni bilo mogoče pač naslednjega, pa mi nikoli ni noben nič rekel. je pa čisto vedno imela vnete uhe in grlo in hvala bogu smo hitro šli, da se ni konkretno razvilo in ni imela pol takih bolečin. pri ta malem isto delam. no, on pa zdaj sploh 2x ni imel vročine, kljub ful vnetim uham... čudno... kak pač kdo.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 7:57:12
|
|
|
|
MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: bili83 čer. joj, tale naš forum pa res umira meni pa je facebook prav mimo.... kaj pa vem, saj ga imam, pa grem glih enkrat na teden malo pogledat... enostavno mi ne sede.... forum le daje malo večjo anonimnost, lahko se spihaš, zdereš, razjeziš, razpi , pa te itak nihče ne pozna.... se popolnoma strinjam. ne pa da napišeš kaj za vraga ti je tašča z otrokom ustvarjala, pol pa ona to bere lepo tam gor.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 8:04:38
|
|
|
|
MATEJKA_
|
evo, jaz sem zaključla z dojenjem in nočnim hranjenjem. in končno lahko spet normalno jem, grem pol na mandarine navalit . no, prejšnji torek sem mu začela dajat še zajtrk na žlico (ker flaške ne sprejme). v petek ponoči pa sem mu nehala še dajat nočni obrok. zbudil se je 3x, ob 24h, 1.30 in 3.30. prvič sem rabla pol ure, da sem ga uspavala nazaj, vode ni hotel pit. drugič je malo vode spil,nazaj zaspal šele po 1h zibanja, tretjič pa tud po pol ure zibanja. res pa je, da se razen prvih nekaj minut ni drl, ampak pač ni spal. (drugače je pač po 5 min na zizi zaspal) ne vprašajte kaka sem bla celo soboto - ko zombi. še dobro, da smo bli pri mami na kosilu... v soboto ponoči je blo že bolje, vode ni nič pil, zbudil se sicer 3x, ampak je vsakič po 10-15 min zibanja zaspal nazaj. to noč pa smo končno spali!!!! spal od malo pred 20h - 5.30h. ob 3.30 je iskal dudo in v trenutku dalje zaspal in to je blo to. upam, da današnja noč ne bo osamljen primer... in tako od petkove noči dalje ne dojim več. in tako sem dojila 8,5m. aja, pa v četrtek sem se pridružla M klubu . zdaj pa lahko delamo dalje in planiramo naslednjega .
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 9:32:59
|
|
|
|
punsha
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ IZVIRNO SPOROČILO: bili83 čer. joj, tale naš forum pa res umira meni pa je facebook prav mimo.... kaj pa vem, saj ga imam, pa grem glih enkrat na teden malo pogledat... enostavno mi ne sede.... forum le daje malo večjo anonimnost, lahko se spihaš, zdereš, razjeziš, razpi , pa te itak nihče ne pozna.... se popolnoma strinjam. ne pa da napišeš kaj za vraga ti je tašča z otrokom ustvarjala, pol pa ona to bere lepo tam gor. Saj drugače je to zaprta skupina in nihče ne vidi kaj ti pišeš tja gor. Tega ne vidijo tvoji prijatelji, ni tako, da bi videli komentarje, kot jih, če sicer kje drugje komentiraš. Tam lahko vidimo samo tisti, ki smo v skupini, se pravi RR-jevke
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 9:43:18
|
|
|
|
punsha
|
Matejka, super, da ti je tako lepo uspelo končati z dojenjem. Jaz imam pa problem pri tem . Res ne vem kako naj se bolje lotim tega. Večinoma se ponoči doji še 2x.Zadnje čase mi približno uspeva, da 1x pije čaj, 1x se pa dojiva. Ampak danes ponoči je bila taka kriza. Sem mu hotela dati čaj... Saj če nebi jokal in bil le pokonci, bi še šlo. Ampak on takooo joka, tako mu je hudo da je joj. Sem vztrajala kake pol ure, ga cartala, zibala, nosila, mu pela, vse sem počela, ampak on je vedno bolj jokal. Pustiti otroka jokati pa pač ne odobravam. Tako res ne vem kaj naj še naredim. Na koncu sem jaz jokala in njemu dajala jesti . Težava je tudi, ko on čez dan tako malo poje in čisto verjamem, da je ponoči tudi lačen. Ne gre in ne gre da bi jedel več čez dan... No če ima katera kako idejo, da bi nama šlo lažej...dobrodošla
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 10:14:32
|
|
|
|
MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: punsha Matejka, super, da ti je tako lepo uspelo končati z dojenjem. Jaz imam pa problem pri tem . Res ne vem kako naj se bolje lotim tega. Večinoma se ponoči doji še 2x.Zadnje čase mi približno uspeva, da 1x pije čaj, 1x se pa dojiva. Ampak danes ponoči je bila taka kriza. Sem mu hotela dati čaj... Saj če nebi jokal in bil le pokonci, bi še šlo. Ampak on takooo joka, tako mu je hudo da je joj. Sem vztrajala kake pol ure, ga cartala, zibala, nosila, mu pela, vse sem počela, ampak on je vedno bolj jokal. Pustiti otroka jokati pa pač ne odobravam. Tako res ne vem kaj naj še naredim. Na koncu sem jaz jokala in njemu dajala jesti . Težava je tudi, ko on čez dan tako malo poje in čisto verjamem, da je ponoči tudi lačen. Ne gre in ne gre da bi jedel več čez dan... No če ima katera kako idejo, da bi nama šlo lažej...dobrodošla očitno je res še lačen, ker joka. jaz tud ne prenesem, da bi otrok ful dolgo jokal. naš se je še zadnjih nekaj tednov samo cartal, ker je pol 5 min na zizi takoj nazaj zaspal. in tako tud ko mu nisem dala zize, ni jokal dlje kot kake 3-5 min. kaj pa če bi mu enkrat probala dat flaško ponoči? Ad mleko. zvečer si skuhaj vodo in si daj v termosko, da ponoči na hitro zmešaš vso zadevo. probaj. aptamil se dobi tud taki za 1x dozo. če ti bo pa to sprejel, pol pa čez čas spet probaj nadomeščat z vodo ali grenkim čajem. tak boš vsaj ti najprej razbremenjena in boš tud lažje dalje kaj nardila.
< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 18.10.2010 10:17:34 >
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 11:21:41
|
|
|
|
Smrketa13
|
za vse bolančke. Eni zdravniki so pa res čudni...pozab...se mi zdi, da z leti izgubljajo vso sočutje, k so že tolk vsega navajeni....jest jih kr ene par poznam, škoda Matejka fajn ti gre, jest bi rada pršla vsaj do tega, da mi za en obrok ne bi bilo treba še podojit, da je sit. Zdej si bom šla v knjižnico sposodit knjigo Moj otrok noče jesti pa bomo vidl če bo kej pomagal. Ponoč se dojimo še 2x. To mi pa ni težko, mogoče, če bi prešaltal na 1x bi bilo bolje, ampak bo že. Sej bo prerasel tut to fazo. Se ne bom še sekirala, mogoče čez 2 meseca. Zdej mu bom začela dajati mal mlečnih izdelkov, skuto, jogurt, da vidm kako bo. Tolk da bo za zajtrk kakšen jogurt za banano al pa jabolkom. Pa v pire mal smetance. Do zdej mu nisem še nič dala.
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 15:09:19
|
|
|
|
Smrketa13
|
Ena je enkrat dala recept za vegeto, pa se mi ne da zdej nazaj gledat, ker je preveč Se mi zdi, da je bil drugačen kot na kulinariki. A bi bila tista, k jo dela še enkrat tolk prijazna pa dala recept. 100x hvala
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 18.10.2010 21:40:07
|
|
|
|
punsha
|
Joj, nimam pojma, katera ima recept za vegeto. Jaz sploh nikoli nisem pomislila, da bi jo sama naredila. Pa bi bilo gotovo super, če bi jo. Uhuhuuu Matejka, super! Ja potem pa kar v akcijo še za enega . Jaz pa nisem še čisto prepričana. Seveda si želim še enega, ampak sploh ne vem kdaj je pravi čas za to. No ko bo, bom gotovo vedela. Prav zelo dolgo se gotovo ne bo čakalo (zaradi moje endometrioze), ravno takoj pa tudi še ne no. Jaz pravim, da je sedaj najprej Enej na vrsti, da ga malo pocrkljamo in se mu posvetimo. Sicer imam že napotnico za umetno oploditev, pa na srečo velja eno leto , tak da imam čas. Ja, glede dojenja ponoči, mu bom pa res poskusila dati piti mleko. Sicer po lončku, ker po flaši ne zna piti...v takih primerih je pa dobra flaša ja . Poročam jutri kako bo šlo. Sedaj pa lahko še malo pohvalim našega fanta. Vse od kakega slabega četrtega meseca naprej se je bal ljudi, ki jih je bolj redko videval. Mi je bilo že prav grozno iti k njegovi babici (moji tašči), ker je tam vedno takooo jokal. Da bi šel h komu v naročje - ja niti slučajno ne. So mi vsi očitali, kaj je tako razvajen, pa kaj ga ne pustim malo jokati, se bo že navadil. Res ga pa nikoli nisem pri nikomur pustila, kjer je jokal. No in sedaj očitno mineva to obdobje. Že slab mesec gre lepo k vsakemu, se "pogovarja - deli nasmeške" z ostalimi v čakalnici, pa v trgovini...Prav ponosna sem nanj. Sicer ga takoj vzamem nazaj k sebi, če mu postane kaj neprijetno, ampak je pa viden napredek. Sedaj se boji oz prestraši še, če je kdo preglasen, če kaj preveč ropota...
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 19.10.2010 9:17:32
|
|
|
|
Lily86
|
Matejka - da bi čimprej ratal bratec ali sestrica! Punsha - Bravo Enej za premagan strah! Moja punca je tudi imela kar problem z novimi ljudmi. No, če je pri meni na rokah jih samo opazuje in je ok. Če pa jo kdo vzame v roke preden se ga vsaj malo navadi (na primer obiski, ki kar navalijo proti njej), pa takoj šobica, nabiranje, nesrečen in prestrašen pogled proti mamici in jokec. In ko me tako pogleda, češ "zakaj si me dala, vzami me nazaj", je tudi ne morem pustiti... Saj je samo faza v razvoju, tudi to bo minilo. Najhuje je v trgovini, če grema z vozičkom, ker je obrnjen stran od mene in me ne vidi, je pa okoli polno tujih ljudi. Takrat je vedno nesrečna... Tako da z vozekom več ne hodima... Sicer pa je zdaj že tako velika, da jo dam sedet kar v šoping voz, se ji ful dopade novo prevozno sredstvo Bi pa mi tudi radi čimprej začeli delati na novem članu, pa od nikoder... Dojila bi pa vsaj še 1m rada, ko pridemo s potovanja...
naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010 A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 19.10.2010 11:30:50
|
|
|
|
MATEJKA_
|
to glede straha pred drugimi je čisto normalno, zgolj ena razvojna faza. običajno nastopi tam nekje pri 4m, nato pri 7. in pol še nekje mislim da pred 1. letom. prej ali slej te faze minejo, je pa takrat res malo neprijetno. pri leonu je hvaabogu ta zadnja faza trajala samo nekje 2 tedna, pol pa je blo ok. je tud tak hudo jokal in točil prave krokodilje solze, že če ga je kdo pogledal, ki ni bil mamica ali ati ali sestrica. ko smo prišli v trgovino je bilo isto - ful je bil občutljiv na hrup, enako je bilo tudi na kakih praznovanjih. kak je videl večje število ljudi in slišal ta hrup, je takoj planil v jok in ga včasih po kako uro nismo mogli pomirit.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 19.10.2010 11:31:50
|
|
|
|
MATEJKA_
|
ah, mi pa še ne sedimo - max 5-10min lahko sedi, dlje mu še ne uspe.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 19.10.2010 11:43:06
|
|
|
|
protina
|
hej! no kakšno grdo vreme.Čas za lenarjenje. Jaz bi tudi rada naši dudo uturila,da bi kam z našim šla-kakšna večerja po dolgem času nebi škodila.No pa bomo že počakali,saj tako vse hitro mine. Matejka vsaka ti čast,da si se tako hitro odločila še za enega . Moji imata 6let razlike in mi je prav fajn. No bi pa še mogoče 1 imeli,ampak je že ta šla po ivf-ju tako,da bi blo fajn zanosit po naravni poti. No bomo čez par let vidli kako in kaj,za zdaj uživam ob dveh najlepših deklicah. Mi že sedimo in poskušamo kotaljenje na vse načine.Ja pa zadnja 2 dni zelo dosti govori-ohh kako jih je fajn poslušat,po 6-ih letih že to pozabiš. No lep deževen dan....
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 19.10.2010 12:42:09
|
|
|
|
bili83
|
naš je ponoči spet zakuhal, ob dveh zjutraj je imel 40 vročine no, sva šla zjutraj k svoji zdravnici, so mu vzeli kri.... viroza! pač ni kaj, kot da mu zbijam vročino, če bi še bila visoka.... zaenkrat še ne vemo, če je 6. bolezen, ker izpuščajev še ni dobil.... no, upam, da bo zdaj počasi boljše....
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 19.10.2010 12:42:56
|
|
|
|
MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: protina hej! Matejka vsaka ti čast,da si se tako hitro odločila še za enega . Moji imata 6let razlike in mi je prav fajn. No bi pa še mogoče 1 imeli,ampak je že ta šla po ivf-ju tako,da bi blo fajn zanosit po naravni poti. No bomo čez par let vidli kako in kaj,za zdaj uživam ob dveh najlepših deklicah. No lep deževen dan.... naša dva sta 18m razlike in mi je tud super. ta tretjega bi pa tud radi imeli spet 1,5-2 leti razlike, če bo le ratalo. sva z bratom 6 let razlike in si tega ne želim pri svojih otrocih...
< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 19.10.2010 12:49:27 >
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 19.10.2010 12:47:55
|
|
|
|
MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: bili83 naš je ponoči spet zakuhal, ob dveh zjutraj je imel 40 vročine no, sva šla zjutraj k svoji zdravnici, so mu vzeli kri.... viroza! pač ni kaj, kot da mu zbijam vročino, če bi še bila visoka.... zaenkrat še ne vemo, če je 6. bolezen, ker izpuščajev še ni dobil.... no, upam, da bo zdaj počasi boljše.... izpuščaje dobijo, ko je konec bolezni oz. vročine. takrat pol niso več kužni. pri 6. bolezni traja običajno vročina nekje 4 dni, lahko pa tudi manj ali cel teden. zelo različno. držim pesti, da se čim prej pozdravi
< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 19.10.2010 12:48:32 >
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 19.10.2010 14:03:37
|
|
|
|
Kati81
|
RECEPT ZA VEGETO vse je v razmerrju 1:1:1:1 npr 1kg korenja, 1kg paprike, 1kg čebule, 1kg paradižnika in 1kg soli, jaz dodam še par listov petršila, vse skupaj zmiksaš na koncu dodaš sol in hop v kozarce ni potrebe da je v hladilniku in to je to Lohk je vsakega pol kile al pač kakor se ti zdi.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 20.10.2010 7:50:12
|
|
|
|
MATEJKA_
|
evo, naš je po 5 dneh odsotnosti zize sprejel flaško za zajtrk. sem probala, če bi slučajno mu pa zdaj pasala, ker gre pač hitreje tako zjutraj kot pa na žlico. zdaj še ni problem, pol bi blo težje, ko bo šel v vrtec. spil je sicer samo nekje 100ml, ampak očitno mu je bilo dovolj, več ni hotel. enostavno je očitno rabil nekaj dni pavze ponujanja flaške in je tako nekako tačas malo pozabil na to, da sem mu jo probala "vsilit" namesto zize. no, ampak ga raje ne bom preveč hvalila, da ne bo jutri je spet vstran potiskal . noči trenutno prespi, upam, da bo tak ostalo. ima pa zadnji dve bolj neki nemirni, ampak čez dan je prav tako, mislim, da ga zobki jezijo, se prav vidi vsake toliko kaki novi,ki se v dlesni nastavlja. ven še seveda ni pokukal noben, ampak nastavljanje v dlesen ravno tak boli baje.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 20.10.2010 9:04:02
|
|
|
|
Lily86
|
Danes je tudi mene po 1,5 leta v vsem svojem sijaju obiskala teta . Sem prav vesela da je tu in da po porodu v spodnjem nadstropju še vse pravilno deluje. Zdaj pa spet čas za tifol in začnemo delat na drugem bejbsonu. Je pa naša punca zadnjih nekaj dni takoooo sitna... Nič ji ne paše, samo cmiha in jokca, 10 minut ne mine brez pritoževanja... Nič je ne zanima, z ničemer se ne zamoti, ponoči ne spi... Res je bila v ponedeljek cepljena, mogoče je pa to razlog...
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 20.10.2010 9:58:11
|
|
|
|
MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lily86 Danes je tudi mene po 1,5 leta v vsem svojem sijaju obiskala teta . Sem prav vesela da je tu in da po porodu v spodnjem nadstropju še vse pravilno deluje. Zdaj pa spet čas za tifol in začnemo delat na drugem bejbsonu. Je pa naša punca zadnjih nekaj dni takoooo sitna... Nič ji ne paše, samo cmiha in jokca, 10 minut ne mine brez pritoževanja... Nič je ne zanima, z ničemer se ne zamoti, ponoči ne spi... Res je bila v ponedeljek cepljena, mogoče je pa to razlog... čestitam. pa kar veselo na delo . to je mene tud skrbelo, da slučajno kaj ne bi bilo ok, sploh zaradi moje diete. naš je tud zadnja dva dni precej siten. je verjetno tako obdobje al pa se zobki nastavljajo v dlesen. res pa je tud, da je lahko takšna tudi zaradi cepljenja, naš je vedno tako reagiral.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 20.10.2010 10:00:31
|
|
|
|
MATEJKA_
|
tak, zdaj pa eno tumasto vprašanje - nukovih flašk nisem vajena - kak mora bit cucelj obrnjen - luknjica navzgor ali navzdol? drugače smo namreč vedno imeli TT, tam pa je luknja na sredini.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 20.10.2010 10:03:08
|
|
|
|
bili83
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ tak, zdaj pa eno tumasto vprašanje - nukovih flašk nisem vajena - kak mora bit cucelj obrnjen - luknjica navzgor ali navzdol? drugače smo namreč vedno imeli TT, tam pa je luknja na sredini. navzdol
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 20.10.2010 10:06:22
|
|
|
|
MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: bili83 IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ tak, zdaj pa eno tumasto vprašanje - nukovih flašk nisem vajena - kak mora bit cucelj obrnjen - luknjica navzgor ali navzdol? drugače smo namreč vedno imeli TT, tam pa je luknja na sredini. navzdol ah, sem ravno našla na njihovi internetni strani - navzgor.
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 20.10.2010 10:09:48
|
|
|
|
Jada82
|
Ja, jest k sm mela nukovo, sem mela luknjico obrnjeno navzgor!
|
|
|
|
RE: Februarčki 2010-2. del 20.10.2010 14:14:21
|
|
|
|
bili83
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82 Ja, jest k sm mela nukovo, sem mela luknjico obrnjeno navzgor! pol pa sva midva skoz narobe delala no, saj je ni imel dolgo....
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?