Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:09:46
|
|
|
|
eva2010
|
Jaz sem nazaj od G Odprta slabe 4 cm. CTG OK, popadkov ne kaže, le manjše krče maternice. Po pregledu sem imela krče na 3 minute, sedaj pa na 7, ne vem ali so to pravi popadki ali ne /take imam že 2 meseca/, v glavnem, če ne bojo nehali grem popoldan v P. Sicer pa mi je naročila naj grem jutri zjutraj v P, tudi če nimam popadkov in me sigurno ne bojo domov poslali, glede na stanje . A je še katera dobila taka navodila, sem vedno mislila, da greš s popadki v P oz. ko ti voda odteče. No v glavnem če ne danes pa jutri je dan D
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:11:35
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: corfu Kaj že vzet v porodnišnico zase? milo, lanolin kremo za bradavice, rolo za pod pazduho, gumico za lase, fotoaparat, natikače, labelo...še kaj? Jaz sem imela s sabo naslednje: brisačo, lanolin, nastavke za dojenje, blazinice za dojenje, stvari za osebno higieno, vložke, labelo, mobitel, fotoaparat, knjigo ter modrc za dojenje. Plašč dobiš tam (ne vem, zakaj bi ga bilo treba prinašat s sabo ), prav tako dobiš dnevno dve sveži brisači in halji. Seveda pa lahko prineseš svojo pižamo. Meni je bilo noro žal, da je nisem imela, saj so srajce neudobne in vroče in če naletiš še na cimro, kot sem jo imela jaz, da ti ne pusti prezračit sobe, potem se lahko v teh haljah skuhaš
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:17:18
|
|
|
|
eva2010
|
Dva sončka - meni se točno tako dogaja s popadki in sem tudi enkrat že rodila, tako da vem kako popadki zgledajo. Že dva meseca imam te popadke, ki prenehajo po nekaj časa, ponavadi ko vstanem. Danes po pregledu pri G, pa jih imam tudi ko stojim, hodim, delam.... Mogoče pa tokrat ne bodo prenehali.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:17:47
|
|
|
|
benika
|
Uh, v Novem mestu so prepovedani modrci za dojenje, dobijo kar alergijo in tako 3 ali 4 dni k sebi pod pazduho stiskaš plenico Oprosti, ampak toje je živa neumnost. Prvo kot prvo ti nobeden ne more prepovedat, kaj oblečeš na svoje telo in kot drugo...kaj ti je bolj udobno, modrc ali plenica Pa dejte se mal postavit zase in naredite tako, da bo vam udobno, ne glede na to, kaj tam pričakujejo. Mislim, da znajo v eni porodnišnici še zaradi tega komplicirat
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 17.9.2010 13:22:10
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:24:10
|
|
|
|
lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: corfu Kaj že vzet v porodnišnico zase? milo, lanolin kremo za bradavice, rolo za pod pazduho, gumico za lase, fotoaparat, natikače, labelo...še kaj? pa ne da že greš? namesto lanolin kreme za bradavice ti jaz toplo priporočam obkladke. so bolj praktični in veliko bolj blagodejni. potem pa še telefon+ polnilec, zobno ščetko, krtačo za lase.. glede modrčkov- nam so v P samo pogledali, da imamo takšne brez kosti
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:24:18
|
|
|
|
benika
|
Zakaj pa še svojo brisačo za v LJ P, če jih tam dobiš 2 na dan? Jaz sem s sabo vzela taveliko brisačo za tuširanje. Ker tiste, ki jih dobiš tam, so ravno prav velike, da roke vanje obrišeš
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:25:07
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Uh, v Novem mestu so prepovedani modrci za dojenje, dobijo kar alergijo in tako 3 ali 4 dni k sebi pod pazduho stiskaš plenico Oprosti, ampak toje je živa neumnost. Prvo kot prvo ti nobeden ne more prepovedat, kaj oblečeš na svoje telo in kot drugo...kaj ti je bolj udobno, modrc ali plenica Pa dejte se mal postavit zase in naredite tako, da bo vam udobno, ne glede na to, kaj tam pričakujejo. Mislim, da znajo v eni porodnišnici še zaradi tega komplicirat tocn to,pa kaj mene briga kaj sestre mislijo,a barvo modrca majo tud predpisano,jaz sem imela oranzenga, kera bedarija,jaz jih ziher ne bi ubogala... incy - moje sozalje
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 17.9.2010 13:25:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:25:34
|
|
|
|
eva2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Uh, v Novem mestu so prepovedani modrci za dojenje, dobijo kar alergijo in tako 3 ali 4 dni k sebi pod pazduho stiskaš plenico Oprosti, ampak toje je živa neumnost. Prvo kot prvo ti nobeden ne more prepovedat, kaj oblečeš na svoje telo in kot drugo...kaj ti je bolj udobno, modrc ali plenica Pa dejte se mal postavit zase in naredite tako, da bo vam udobno, ne glede na to, kaj tam pričakujejo. Mislim, da znajo v eni porodnišnici še zaradi tega komplicirat Ko sem jaz to prebrala, sem se tudi samo čudila , meni je modrc bil v prvo nujen že zato, ker imajo v LJ P take halje, ki imajo šiv točno čez bradavičko narejen in ker sem bila 1. dan brez modrca, sem dobila tako grdo odrgnino. Poleg tega sem se precej bolje počutila, ko mi je modrc držal moje težke dojke. Mislim pa da morajo biti tisti brez opore oz. kosti.
< Sporočilo je popravil eva2010 -- 17.9.2010 13:28:05 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 17.9.2010 13:26:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:32:53
|
|
|
|
dva sončka
|
eva 2010 - hvala za odogvor. to pomeni, da bodo tudi pri meni enkrat vztrajali tudi potem, ko bom vstala hej, tebi pa želim, da bi zdej lepo napredovali in da boš kmalu pestvala svojo štručko! Srečno!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:35:56
|
|
|
|
eva2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca Aaaaa jaz mam pa jutri na eno poroko za it, pa nč za oblečt, sem itak računala da bom že zdavnaj v P in cartala. Ementaler spomin A ne bi ti šla jutri rajši v P ????
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 17.9.2010 13:47:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 13:55:24
|
|
|
|
eva2010
|
Ja ravno to mene bega, da mi je rekla, da če jutri nimam popadkov naj grem kar brez v P, verjetno že ve kaj dela Men se je včeraj čep lušil cel dan, začel se je pa že pred 14 dnevi, tko, da mislim, da se je zdaj pa že ves izluščil ne vem no nekam velik tega se mi je zdel, sem se pa jaz isto spraševala a gre najprej čep al se najprej odpreš, men se je očitno to dogajalo vzporedno, več ko sem se odpriala, več je šlo čepa ven, danes sem odprta 4 cm, ampak čepa nisem več opazila.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 17.9.2010 14:02:18
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 14:03:37
|
|
|
|
lillchy123
|
da se še malo pohvalim- dons je prišla patronažna in naša frajla meri 2320g to pomeni točno 300g v devetih dneh
|
|
[Brisano sporočilo] 17.9.2010 14:05:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 14:16:33
|
|
|
|
nenka7
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Uh, v Novem mestu so prepovedani modrci za dojenje, dobijo kar alergijo in tako 3 ali 4 dni k sebi pod pazduho stiskaš plenico Oprosti, ampak toje je živa neumnost. Prvo kot prvo ti nobeden ne more prepovedat, kaj oblečeš na svoje telo in kot drugo...kaj ti je bolj udobno, modrc ali plenica Pa dejte se mal postavit zase in naredite tako, da bo vam udobno, ne glede na to, kaj tam pričakujejo. Mislim, da znajo v eni porodnišnici še zaradi tega komplicirat se podpišem pod tole... plašč so nam rekli, da če ga imamo, naj ga prinesemo s sabo, ker so tisti tam menda tako zelo ubogi... kaj pa jaz vem, tako je rekla babica v šoli sicer pa tako kot ste rekle, vzemi kar misliš, da boš rabila, pa čeprav vse svoje. kakor ti bo bolje. itak je pa nujen samo fotoaparat he he he
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 14:20:23
|
|
|
|
corfu
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Uh, v Novem mestu so prepovedani modrci za dojenje, dobijo kar alergijo in tako 3 ali 4 dni k sebi pod pazduho stiskaš plenico Oprosti, ampak toje je živa neumnost. Prvo kot prvo ti nobeden ne more prepovedat, kaj oblečeš na svoje telo in kot drugo...kaj ti je bolj udobno, modrc ali plenica Pa dejte se mal postavit zase in naredite tako, da bo vam udobno, ne glede na to, kaj tam pričakujejo. Mislim, da znajo v eni porodnišnici še zaradi tega komplicirat Saj po svoje je neumnost, samo jaz sem imela po obeh porodih prsa ogromna, že tako nimam majhnih, bile so trde kot kamen in polne, prepolne mleka meni je po svoje tiste prve dni celo pasalo, da me popolnoma nič ni vezalo, še doma sem prve dni čez dan počivale brez modrca. Da se ne bi postavila zase ni bojazni Glede čepa... v prvi in v drugi nosečnosti se ni odluščil, prav tako mi ni odtekla voda
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 14:30:01
|
|
|
|
Katalenca
|
Lillchy123, katere obkladke za prsi si pa uporabljala? Jaz imam samo bepanten kremo, ne vem če bi kupila še lanolin kremo... Lp
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 14:41:45
|
|
|
|
corfu
|
eva2010, upam, da se ti začne kaj konkretnega dogajat in bo vse skupaj hitro za tabo.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 14:42:35
|
|
|
|
corfu
|
Meni pa prav medenica in kosti pokajo se širim in raztezan, o marija, dejmo mal jamrat na tak dan
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 14:53:31
|
|
|
|
lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katalenca Lillchy123, katere obkladke za prsi si pa uporabljala? Jaz imam samo bepanten kremo, ne vem če bi kupila še lanolin kremo... Lp multi-mam compresses in nisem imela niti ene ranice
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 17.9.2010 14:56:44
|
|
|
|
dva sončka
|
sončica in eva2010 - prvič mi je odtekla voda, tko da sem dobila na suho umetne popoadke. drugič sem sredi noči dobila svoje in čez 4 ure rodila, a o čepu pred tem ni bilo ne duha ne sluha. vsaj jaz ga nisem opazila. tokrat pa edino, kar bi blo lahko to to, je blo 2 ali celo 3 tedne nazaj, ko sem imela naenkrat obilo prozorne sluzi, ki ni bila od glivic. ampak kolikor sem pol brala, je čep vedno rahlo obarvan,največkrat tudi s krvjo. je pa res, da nimam pojma, kaj bi bla pol lahko tale prozorna sluz, ki jo je blo kar nekaj. takrat sem že zagnala paniko, da bom kmalu rodila, pol sem pa na to počasi pozabla.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?