ronja
|
brez kakrsne koli iluzije na politicno razmejevanje user posted image politično mislim, da sva obe bolj levi . No, desna vsekakor nisem . Kar se tega filozofiranja tiče: jaz se počutim svobodna! Čeprav ne morem kadarkoli kamorkoli (mava pač male otroke ), čeprav me plačuje služba, čeprav so mi starši dali stanovanje... Zato, ker sem se lahko za te stvari sama svobodno odločila in sem si jih želela (otroke, službo, stanovanje,...), zato, ker vem, da če si bom nekaj zelo zelo želela (in pravi čas zvedela), lahko vedno nekoga že najdem za varstvo, zato, ker me v službi ne izsiljujejo, zato, ker starši, kljub temu, da sta mi onadva dala stanovanje, tega ne izkoriščata v smislu, da bi mi non stop tu visela in se vsak 2. dan nenajavljena naslikala na vratih (seveda prideta tudi nenajavljena, če sta v bližini in sem ju vesela, samo ne to vsak dan),... Skratka: svoboda je v veliki meri v glavi. Dal si primer, ko primarna druzina ovira, ne priznava njegove kvalitete, ga ne sprejema. mišek, samo ta primer je hudičevo pogost... MOrda fizicno locevanje prisili cloveka v popolno rezanje popkovine, za kar sicer, brez fizicnega locevanja ne bi bil sposoben. Vendar tako gledano je to nasilje in prisila. Če ga sam izbereš, potem ni prisila. to je tako kot če skočiš iz visoke skale v vodo: seveda si prisiljen potem pristat v morju - ampak si se sam odločil, da skočiš! Zavedno (ali nezavedno) narediš nekaj, kar te prisili, da odrasteš. Ce delamo zaradi sebe, a sami smo srecni pri primarni druzini - komu je treba dokazovat zrelost? Zaradi koga naj bi se selili?.... Mišek, v daliinem primeru je njeni sreči pri starših nekaj manjkalo: ni bila toliko s fantom, ki ga ljubi in s katerim si je želela bit. Torej ni bila čisto srečna. Da ne govorim o depresiji, ki tudi ni pokazatelj nekega zelo srečnega življenja... Tisti ki so nadvse srečni v primarni družini, se prav nič ne sekirajo in ne pišejo vprašanj na forum, kaj naj naredijo glede tega. Tisti v miru in sreči živijo dalje in se ne sekirajo za mnenje drugih, ker so itak zreli in srečni, ni tako?
|