Skorpija
|
Babe, skorpa kle po dolgem času… Pišem v wordiču, pa bom pol skopirala, ker kadarkol hočem kaj napisat, mi vse pobriše in SE NE GREM VEČ!!! Tako da preberem vas, pisat pa mi ne gre in ne gre… Skratka, berem da otroci rastejo – naši tudi. Da obolevajo – naši tudi. Da govorijo – naši tudi, včasih preveč. Da ner marajo mleka, Noki – naši tudi ne. Da se vrtimo okoli dveh let – ojoj, kam je šel čas! No, našedva sta prava gavnarja, Tilen govori kot dež, vse mi pove vsak dan, kaj sta počela v vrtcu, če hočem kaj o Domnu vedet, sam Tilna vprašam in vse izvem. V času pubertete nameravam to pridno izkoriščat… V vrtcu že sedijo na kahlah in baje tudi notri kaj pustijo, no doma nočeta in ju ne silim. Itak nameravam najprej rodit, pa da se malo navadita na konkurenco, poleti bomo pa rekli plenicam čez dan pa-pa, pa kar bo, bo. Tilen bi stalno sestavljal kocke, bral knjigice, sedel za mizo in debatiral. Domen bi risal, pospravljal in divjal. Kar se mleka tiče, jaz kupujem alpskega, ampak konzumira ga samo Domen – obožuje kakav, jogurt, skuto… Tilen raje umre, kot pa da bi jedel kaj takega, edina mlečna stvar, ki jo poje, je sir. Veliko sira. Včasih nekam zgine in čez par minut opaziva, da ga ni, frajer pa lepo sedi v kuhinji za mizo in ko prideva, že komandira – sija bom, pa papjiko, pa kumajice! Večino časa z njima kuham. Če bo šlo tako naprej, bo čez ene 12 let potreben kredit za hrano. Drugače pa so napadi trme obvezni, nujno vsak dan. Domen zažene celega vraga, kričanje, dretje, cepetanje. Tilnova taktika pa je, da se uleže na tla in noče nobenega pogledat. Tako leži čisto tiho in včasih sploh ne opaziva, da fura safr. Itak pa oba ignorirava, kaj pa naj, saj potem vedno mine… Sta pa tudi srčka, kaj ne bosta. Domen mi vedno pomaga pri perilu, vse cunje zloži v stroj in mi jih podaja potem iz stroja za v sušilca, da se mi ni treba sklanjat. Tilen podaja umazano posodo pri koritu. Najbolj moderne besede trenutno so: moje, ne dam in mamiča. Upam da bo ta mamiča do aprila minila, ker visita po meni ko dva smrklja… No, tako malo na kratko zgleda pri nas, dolgčas ni. Jaz sem že cel kit, trebuh imam večji kot pri tamalih dveh, tako da se mi zdi, da ima ta naša bejba zraven še garderobno omaro, set za manikuro in kozmetični kovček. Pa še vedno je na nogah, lumpika! Lepo bodite, zabavajte se s svojimi vragi, pa saj veste…veliko se smejat! S.