betricija
|
čer evo jaz že doma. boste rekle da vas že malo za nos vlečem, pa vas ne. končno dobim sobo, se počutim kot v hotelu, potem pa pride ginekolog in pravi, da je res malo manj plodovnice, vendar jo je še vedno dovolj, da je škoda da bi notri ostala in plačevala nadstandard sobo.no tkole je bilo; zjutraj je bil itak kaos na cesti.sva se vstala že ob 5h, se malo še pomuckala, potem pa šla v kopalnico, uredila in počasi odšla. itak je tako grozno snežilo, da še predno je moj odmetal avto, je bilo spet ornk na šipah snega. no končno prideva v ljubljano. sestre so me vzele takoj na ctg, že po 10min je bilo konc, ker je tamala ornk migala. ja kaj ne bo, če sem pojedla en jogurt s čokolado, pa pol 10g milke z lešniki, pa še nestcafe iz avtomata. no v 2 dneh sem se zredila 2kg. ma, ta tehnica mene nima rada. klinc jo gleda. potem me je G kar takoj dala na uz in je bilo plodovnice še manj, zato je napisala napotnico, da sem šla direkt v P v Kranj. itak sem mislila gor se pogovort zaradi EA. gor valda nikjer za parkirat, a sva dobila zastonj parkirišče- in prideva v porodnišnico. na recepciji povem zakaj sem prišla in čakam da pride kdo me iskat. no pride ena babca pa me odpelje kar v porodno. naredijo ctg, pobere vse podatke in na koncu izvem, da je ta babca ga. Marjeta, ki odgovarja na RR. jo hitr kontaktiram in se me spomni, ko sem ji postavila vprašanje.vmes pride porodničar Rejlič. pove, da bom sprejeta, da bodo videli kaj narediti, naredili naj bi uz in videli kaj naprej.ctg super, tamala nabijala pol ure, popadkov nič. sprejem na ginekološki oddelek. v nadstandard sobo, ej soba, da dol padeš. ma res, bolj kot v hotelu. potem pride še ena sestra in mi izmeri še enkrat pritisk...sem ga imela prej malo povišanega (pomojem zaradi čokolade) in mi pove,da bo prišel anesteziolog, da se pogovoriva o EA. ej, prišel, povedal, se vmes lepo skoz smejal, vse sva se zmenila. 1a. ob 12h dobila kosilo. takoj po kosilu UZ in potem sem čakala, da pride zdravnik do mene. vmes govorila z jono klaro. malo pred obiski ob 2 pride Rejlič do mene in pove, da je uz v redu, da ga je naredil eden najboljših njihovih g., ki dela zunanji obrat in da je na uz videl nekaj manjših žepkov, da je v največjem še 4,1cm plodovnice (pri moji G je bilo zjutraj manj kot 5, mora biti več kot 8) in da to pomeni, da otroku nič ne manjka, da je škoda da ležim notri. obdržali bi me res edino, če ne bi bilo skoraj nič več plodovnice, dokler pa tako močno čutim premike, je vse ok. mu povem, da se je zelo umirila zadnje dni in je rekel, da naj me to ne skrbi, da naj pridem v petek na ponovni pregled, če mi pa odteče voda ali gibov več ne bo, pa takoj k njim. piti moram ful vode, obvezno počivat, prav nič delat, in obvezno ležanje na boku. da bi morale to vse nosečnice proti koncu delat, ne pa da kar garamo zadnje trenutke... in tako sem doma. so mi prinesli odpustni list in sem sestro vprašala kolk sem za sobo dolžna, pa je rekla "a še niste plačal" pa jaz nazaj da ne in ona nazaj, da nič ne ve, da sem bila v sobi...ej prijaznost do konca. in vsi te lepo pozdravljajo, vsi z dobr dan in gledajo v oči. v ljubljani je čisto drugače. res, na nivoju.tko, najedla sem se, napila sem se, okusila prijaznost osebja in sedaj ležim doma na levem boku in počivam.v ponedeljek bo šel moj k G po novo napotnico za uz, da mi jih redno spremljajo. saj pravim, kontrola pri njih v petek. torej, le ne bomo še tko hitro rodili.bolje da še kak dan notri razgraja a ne...bo pa kmalu...jeee uživajte in hvala za lepe želje...2x sem že prišla iz P, naslednjič obljubim, da pridemo trije domov. pa paaaaaa
|