|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
22.11.2010 13:33:18   
enček
Pozdravček,

vidim da vas je vedno več takih, ki čakate kda bo dan D. Tudi jaz sem vedno bolj v pričakovanju, me pa zanima ali katera ve, če lahko še jemljemo magnezijeve tablete sedaj proti koncu?

Hitr še bauhije božat.....

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
22.11.2010 15:01:21   
tasika12
Meni je ginekologinja rekla da magnezijevih tablet ne rabim več jest, oz naj jih pojem kolikor jih imam doma. Nisem pa je vprašala kako je z septoletami, saj sem jih ravnokar hotela kupiti pa mi je gospa v lekarni odsvetovala, sedaj pa imam slabo vest saj sem jih nekaj že pojedla, te ki sem jih imela doma.

(odgovor članu enček)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
22.11.2010 15:30:34   
zaljubljena23
tasika, jaz sem bila tudi danes pri diabetologu, ampak ne zadnjič..Čez 14 dni ponovno...Ampak smo pridni, smo sfurali brez inzulina do konca...Za čaj iz malinovih listov pa pokukaj v sanolabor...Jaz sem ravno danes šla po njega, ampak ga na Ptuju niso imeli...Moram v naslednjih dneh nazaj...Sem pa vseeno vzela mrežaste hlačke

Babykitty, vaše dete že zdaj kaže kdo bo imel glavno besedo

jona.klara super za voziček...Midva sva ga takoj skupaj sestavila, ko sva ga pripeljala iz trgovine...Me pa res zanima kakšna je tale rdeča v živo, naša zelena barva je dosti lepša kot na slikah, bež sem že videla, za rdečo pa še nisem imela sreče...

obcinarka, stiskam pestke, da bodo izvidi ok...

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
22.11.2010 17:13:30   
KOLIBRI
Hojla.

Jaz imam pa nekaj ''neumnih'' vprašanj... namreč pojma nimam, kaj vse še moram kupiti, zato bom vesela, če mi katera svetuje. Imava že posteljico in previjalno, voziček tudi, cotk na tone, nič pa še kozmetike, plenic ipd.

Kaj vse sploh moram še kupiti za nego dojenčka in sebe po porodu? Za mrežaste hlačke, ki jih omenja zaljubljena23, sem že slišala, ampak  kako to izgleda in zakaj bi jih rabila? user posted image  user posted image

Že vnaprej hvala za vsak odgovor!!!

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
22.11.2010 19:02:42   
KatyK79
hej punce,

no da se vam še jaz javim po dolgem času....kr ni in ni časa da bi vas redno brala in pisala.
danes v 37 2/7t, sem imela prvi CTG, vse ok, vse normalno.
pri vaginalnem pregledu pa je G ugotovila da sem odprat 3 cm user posted image ....kar pa baje ne pomeni nič. lahko je tako še vse do konca lahko pa da bom šla zdej, zdej rodit...sedaj pa vedi user posted image
bomo videli...sama pa bi počakala nekje do prvih dni dec., se bom probala zment z malim user posted image
naslednji pregled oz. ctg pa imam danes teden, 29.11.

drage punce, uživajte še tele zadnje dni/tedne in se čuvajte

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
22.11.2010 19:28:58   
zaljubljena23
Kolibri....Jaz imam še poleg tega vrtiljak, ležalnik, flaško, dudico, vzela sem 2 kom majhnih vrečk Aptamila (za vsak slučaj, veliko pakungo bomo nabavili, ko bo se izkazalo tole za potrebno), vzela sva set osebne nege za dojenčka (ščipalček, škarjice, krtača, glavniček in čist osnovni aspirator), elektronsko varuško, tetra pleničke 30 kom, povijalke-švedske pleničke 5 kom, podlogo za previjanje za enkratno uporabo, vatice (za umivanje rite), 5 majhnih tetra pleničk, termometer za vodo, termometer za temperaturo (že imamo doma od prej), posteljnina, dekica za v voziček oz jajčko...Aja nabavit še moramo pleničke za enkratno uporabo,sama si ne bom delala velikih zalog, ker na vsako rito tudi ne paše vsaka...Enim ne odgovarjajo pamperske, drugi so z njimi zadovoljni...

Od kozmetike za novorojenčka bom nabavila kremico bebival (za rito), mandljevo olje, kremico za obraz (mrzlo vreme izsušuje kožo), fiziološko raztopino, zase lanolin..Zase še moram nabaviti moderček za dojenje, prsne blazinice, vložke (vir 80), te mrežaste hlačke sem danes nabavila (hmmm v porodnišnici boš jih imela, bolje držijo te vložke gor), ker sem jih sama že poizkusila, ko sem imela SS in ko sem bila na histeroskopiji, sem jih dodobra stestirala v bolnici in moram reči, da so res fajna zadevica...priporočam...Dobiš jih v sanolaborju...Za v torbo za v P še si nabavi stvari zase za osebno higieno (zobna krtačka, pasta, glavnik, šampon, milo, kakšen deodorant brez vonja,...)...
Prsno črpalko, grelnik, sterilizator...So stvari, ki jih bomo kupili naknadno, če se izkažejo za nujne...Nabavila bova še igralni center in koš za pleničke (vendar po rojstvu)...

Katy, mogoče pa bo kaj

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
22.11.2010 19:29:48   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: mag3
Se še kaj javim popoldan in povem, da pri G ni bilo nič novega. user posted image user posted image user posted image

No, da poročam kako je bilo na pregledu danes. Kot sem že rekla dopoldan, tudi na 3. CTG-ju niiiič. user posted image  Izmerli pritisk, kg, dala vodo, 2 minutki pri G, da me je vprašal kako sva mi2 in to je to .... In čez en teden ponovi vajo. user posted image

Upam, da se začne kaj premikat, da ne bomo čakali čist do roka in še čeeeeez. user posted image

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
22.11.2010 20:58:06   
BabyKitty
zaljubljena23 si pa naredila seznam user posted image no jaz imam doma pol manj pa mislim, da smo pripravljeni... kozmetike ipd. imam bolj malo, za prvo silo, ker je tudi sama ne uporabljam in bom kupila pač po potrebi še...

KOLIBRI teh seznamov je polno po internetu... jaz sem se držala nekako tegale seznama:

ZA MAMICO V PORODNIŠNICI

-vse za osebno higieno
-brisača
-copati (z gumijastim podplatom)
-vsa zdravstvena dokumentacija (materinska knjižica, zdravstvena izkaznica,
napotnica za porod)
-poročni list ali zapisnik o priznanju očetovstva
-lanolin ali Bepanthen za bradavice
-prsne blazinice
-nedrček za dojenje
-mobitel
-fotoaparat

NEGA DOJENČKA

- plenice Newborn 3-6 kg
- hladilno mazilo za ritko
- vlažilni robčki
- fiziološka raztopina
- glavniček
- škarjice za nohtke
- banjica ali čebriček
- vata
- gaza ali zloženci

OTROŠKA OPREMA

- lupinica
- voziček
- posteljica
- otroška posteljnina 2 kom
- kovtrček
- dekice 4 kom
- steklenička 2 kom
- duda 2 različna modela
- ležalnik
- nepremočliv nadvložek za v posteljico
- previjalna podloga

Drugače pa pri meni nič novega... sem pa ponosna, da sem šla danes sama na avtobus in v Ljubljano user posted image potem pa še po LJ s trolo in šetnja po BTC-ju... tko da sm kr ponosna nase user posted image pa nasvet za vse tiste, ki bi sprožile popadke... pravijo, da je treba s staro katrco po makedamu vozt... ampak se mi zdi, da je cesta Kranj-Medvode z avtobusom zelo primerljiva user posted image me je prerukal k... ampak tapravih popadkov pa ni sprožl user posted image bo treba še mal it user posted image

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
22.11.2010 21:05:08   
birdy
Baby Kitty, cesto Kranj-Medvode pa dobro poznamuser posted image  Sam na žalost tud men ne pomagauser posted image  Sva z mojim ugotovila da ma zdejšni avto predobre amortizerje... v tastari Škodi nas je prerukal ko majmune, v temu pa se (seveda samo v primerjavi z prejšnim, drugač še vedno fejst rukkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaauser posted image ) komi da kej čutiuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
22.11.2010 21:10:23   
BabyKitty
birdy z avtom ne zaleže več ja... zato sm šla pa z avtobusom user posted image to pa še trojno preruka user posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
22.11.2010 21:20:48   
birdy
Kolibri, jst mam drugač naštiman: zibko (je sposojena, za kasnej pojsteljico še od prve hčerke), kovtrček, previjalno komodo (kjer so tud vse cunje od našega bodočega člana) pa blazino za previjat čez, varuško Angelcare, dve flaški ki sta še zapakirani (če bom dojila ju bom začela uporabljat šele ko bo vroče, za čaj), plenice, hladilno mazilo iz lekarne, male gazice za čiščenje popka, fiziološko, male tetra krpice 10 komadov in glih tok tetra plenic pa palčka previjalčka, pol pa še voz pa lupinico, pa en voz za noter (smo ga dobili in se je že pri drugi hčeri super obnesel, je bila mal dvignjena da je ne bi tavelika zgazilauser posted image ), ležalnik. To je recimo pripravljen zdej. Za kasnej mamo pa tud že vso opremo še od tamalih, stvari ala igralni center pa bumbo, pa stol za hranjenje pa avtosedež... Za začetek res ne rabiš velik, ker pol itak sproti ugotavljaš kaj bi blo še fino kupit, pa kaj sploh tebi pride prov. 
V torbi za v P so pa poleg stvari ki jih je Baby Kitty napisala še vatiranci. In ti so mi poleg mobitela in fotoaparata tud najbolj nujni... Vir so super k enkrat mal manj začneš krvavet, jst pa k sem od začetka mela res močno čiščo pa... Vatiranci so zakon, pa še nič ne žuliuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
22.11.2010 21:22:17   
birdy

IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

birdy z avtom ne zaleže več ja... zato sm šla pa z avtobusom user posted image to pa še trojno preruka user posted image

a je huj z avtobusom? Me res zanima k sem misnla da večje kot je vozilo manj rukauser posted image  Pa očitno ni glih tko, al pa majo avtobusi amortizerje čist v p...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
22.11.2010 21:57:28   
n a n i
Zivjo punce,

javljam se v zivo iz porodnisnice KR. Je bilo pestro cez vikend. Sem ga prezivela v LJ porodnisnici. Skoda, da nisem vedela, da je tudi nasa Betricija tam. Skratka sploh se dr niso zjasnili zakaj sem noter, odnos dr obupen, razen ene G. Dobro vem kako se Betricija pocuti in katera dr je danes ni spustila domov. Jaz sem zaradi neprijaznosti prosila za premestitev v KR. Tukaj so odnosi cist drugacni. V LJ sem imela prvic v zivljenju visok pritisk, tle imam cist normalnega. Neverjetno kaj dela stres.

Betricija drzim pesti, da te cimprej spustijo domov in da bo bebica se dolgo uzivala v tvojem trebuscku.

Bozajte svoje busije, sedaj smo me na vrsti. Zgleda, da bom jaz kmalu dihala, ker je nas otrok na dieti - uf ze sedaj ;) in noce rast, pa bo treba sprozit.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
22.11.2010 22:46:21   
sleepyhead
uo, nani, noro...se že počasi začenja. Želim ti vse dobro...bomo mislili nate.

Ja, jst mam za v porodnišnico še štumfke zase in za bejbija, ker sem nekje slišala, da to včasih manjka in jih zebe v noge, pa tudi komplet za darovanje popkovnične krvi v javno banko sem spakirala zraven.

(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
22.11.2010 23:54:29   
Mjavmjav
Hej punce!
Jaz se pa oglasam iz Postojnske porodnisnice. Ob 20h mi je zacela pocasi odtekati voda in smo se sli pokazat. Tu so se zaceli pa se popadki, tako da zgleda da gre zares!
Zdaj ze lahko povem, da res ves kdaj je pravi popadek.. Hehe, ni dvoma!
Cez noc naj bi se spocila, najkasneje zjutraj pa bo akcija. Upam da po naravni poti..
Lahko recem da me preveva kombinacija ekstremnega vznemirjenja in malo strahu. Imam tudi ekstremno visok pritisk, zato malo bolj pazijo.
Hm, kako naj clovek pociva med popadki mi pa se ni jasno ;-)
Drzite se vse!
Objemcki

(odgovor članu sleepyhead)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
22.11.2010 23:55:50   
Mjavmjav
Hej punce!
Jaz se pa oglasam iz Postojnske porodnisnice. Ob 20h mi je zacela pocasi odtekati voda in smo se sli pokazat. Tu so se zaceli pa se popadki, tako da zgleda da gre zares!
Zdaj ze lahko povem, da res ves kdaj je pravi popadek.. Hehe, ni dvoma!
Cez noc naj bi se spocila, najkasneje zjutraj pa bo akcija. Upam da po naravni poti..
Lahko recem da me preveva kombinacija ekstremnega vznemirjenja in malo strahu. Imam tudi ekstremno visok pritisk, zato malo bolj pazijo.
Hm, kako naj clovek pociva med popadki mi pa se ni jasno ;-)
Drzite se vse!
Objemcki

(odgovor članu sleepyhead)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
23.11.2010 8:10:35   
birdy
Mjavmjav, sicer upam da si že rodila, če pa še nisi pa čimlepši in čimmanj boleč poroduser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
23.11.2010 8:16:39   
mag3
Ojeeej Mjavmjav. So me kar mravljinci, ko sem brala tvoj post. Kot bi se meni začelo dogajat. V glavnem DRŽI SE in SREČNO in naj ti čimprej mine. Če se zdaj že ne pestvate. user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
23.11.2010 8:32:41   
špica84
Mjavmjav upam da si dobila najlepši zakladek oz. če še nisi da se ne matraš preveč 

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
23.11.2010 8:37:49   
Tulipan12
Mjavmjav user posted image user posted image user posted image upam, da se že cartaš s svojim zakladkom!

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
23.11.2010 8:42:09   
Tulipan12
IZVIRNO SPOROČILO: enček

Pozdravček,

vidim da vas je vedno več takih, ki čakate kda bo dan D. Tudi jaz sem vedno bolj v pričakovanju, me pa zanima ali katera ve, če lahko še jemljemo magnezijeve tablete sedaj proti koncu?

Hitr še bauhije božat.....

Pravijo, da po 36. tednu ne, ker magnezij zavira popadke.

(odgovor članu enček)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
23.11.2010 8:45:28   
Arwenko
O Mjavmjav je luna le pregnala z mičkeno zamude, upam da vse hitro mine in da bo vse ok user posted image

Tudi moja kolegica je včeraj imela cel dan popadke, pol se pa zvečer spakira v porodnišnico, pa tam minejo, je bila čist jezna ne...zdaj pa čakamo kaj bo user posted image

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
23.11.2010 8:46:32   
Tulipan12
IZVIRNO SPOROČILO: tasika12

Arwenko, ja hvala sem dobila, sem slabo gledala, tako da sem si telefonsko shranila. V porodnišnico pa še pa vseeno ne bi šla prehitro, sploh pa ne sedaj ker sem tako prehlajena in se tega prehlada nikakor ne morem rešit da joj; bom morala do lekarne.
V lekarni sem spraševala tudi že za malinov čaj, pa mi niso vedeli povedat, torej punce kaj se pije malinov čaj noramelen - torej iz sadežev ali kaj posebnega (mislim mogoče iz listov)?

Veš kje je v MB Lekarna Lah na Taboru? No, jaz sem ga lani tam kupila, bom pa se počasi tudi odpravila po njega!user posted image

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
23.11.2010 8:52:30   
KatyK79
nani - a tako praviš glede Lj. P. mah sranje...upam da jaz samo pridem, rodim in grem user posted image .
kako se držiš, kdaj bo porod?
ja betricija je tudi v Lj., v P, danes gre domov...no sej bo več poročala sama.
res škoda da nista vedeli ena za drugo, bi vama hitreje minil čas.

mjavmjav - o joj začelo se je kaj...ja nimamo kaj naš dec. je pred vrati. mjavmjav, držim pesti, da bo vse dobro in čimlažje.
poročaj!

Neposredna povezava do sporočila: 3349
23.11.2010 8:56:40   
Frutiq
Hojla, vidim, da se je začelo dogajatiuser posted image  No, saj pravijo, da luna deluje tri dni prej in tri dni potem....
Mjavmjav, upam da imaš že svojega otročka v rokah in nista več 2 v 1. Tudi meni se je v prvo začelo tako in ob 8.10 zjutraj sem že rodila. Držim pesti!!!!user posted image user posted image user posted image

Še poročilo iz mojega včerajšnjega pregleda: CTG  vredu, kri malo slabša, zato sem dobila železo; še vedno popolnoma zaprta, dala sem pa tudi bris za streptokok. Je pa bila pred mano ena, ki je imela rok 15.12. in ji je po vaginalnem pregledu na hodniku odtekla voda, tako da so jo peljali kar v P.

Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?