Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 19.7.2010 13:33:19
|
|
|
|
Lenny1
|
anajrim, super porodna zgodba, ki bi si jo vsaka želela... Pa še TV nastop zraven . Lepo se "rihtajte"in uživajte na prvem sprehodu...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 19.7.2010 14:16:47
|
|
|
|
pikizenc
|
bravo anajrim, jaz bi tud lepo prosim en tak porod naročila Bo najbrž mal težka, ker gremo prvič ...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 19.7.2010 21:24:55
|
|
|
|
katrinka
|
danes sem imela kontrolo vode - tokrat idealna jutri pa dolgo pricakovani uz
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 19.7.2010 21:27:22
|
|
|
|
Masha_M
|
Takole drage Srake, pa imamo eno novo mini Srako med nami. Petrca sporoča: 19.7. ob 19.40 je prijokala na svet 50cm velika in 3440g težka punčka Nika. Po porodu se je mal zaklompliciral (zacela sem krvaveti), ampak sem sedaj OK. Skratka... draga petrca. Vse naj naj ob tem krasnem dogodku. Veliko mirnih noči in ganljivih trenutkov z vajino princesko!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 20.7.2010 7:31:01
|
|
|
|
katrinka
|
ooooooooooo kok lepa novica - petrca cestitke in hb da se je vse uredilo veliko cartanja zelim
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 20.7.2010 7:31:35
|
|
|
|
katrinka
|
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 20.7.2010 7:37:06
|
|
|
|
Masha_M
|
Dobro jutro punce! Jaz se zdajle odpravljam do diabetologa in kmalu zatem še do ginekologa. Danes bo spet malo premeril našega mini velikana, močno močno pa upam, da bo kaj pogledal tudi MV in naredil kak ctg, ker me na trenutke že prav pošteno špika. Se čujemo kasneje! Papa!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 20.7.2010 8:08:59
|
|
|
|
katrinka
|
le sporoci
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 20.7.2010 10:10:24
|
|
|
|
pikizenc
|
Čestitke Petra in vse najboljše za rojstni dan Niki
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 20.7.2010 13:09:31
|
|
|
|
Masha_M
|
Evo... se pokorno javljam na raport. :) Moj sladkor po zajtrku je zdaj skoraj vedno previsok, pa sem že zmanjšala količine in ukinila sadje. Diabetologinja se nič kaj dosti ne sekira, ker pravi da je potem po kosilu in večerji okej in da imam tako v povprečju (?!?! aaa? nisem vedela da to tudi šteje) sladkor okej. Cel smeh! Zaradi tega me skratka zdajle pred koncem ne bodo matrali z dodatnimi pregledi, niti z inzulinom, imam pa čez pol leta spet OGTT. Tokrat 70-gramski. Danes zjutraj mi je odpadel (no ja, bolje rečeno se izcedil) čep, ginekolog pravi, da materničnega vratu praktično ni več, nisem pa še nič odprta, samo ustje je zmehčano in prepustno nekje za en prst. Naredil mi je vaginalni pregled, tako da zdaj še prav pošteno krvavim in sem bolj ležečke. Prejšnjič je bilo te krvi precej manj. Vsakič ko vstanem se vlije še kakšen curek in pravi, da če kmalu ne neha, naj se grem kar pokazat v porodnišnico in mogoče potem kar sprožijo porod. Drugače je pa naš Žabon še zmeraj z bučo lepo navdzol, le rit in nogice je zamenjal, tako da me zdaj po novem brca v levo stran trebuha, rita se pa po desni strani, prej je bilo pa kontra. Aja, pa mini velikan ima na koncu 37. tedna že ocenjenih 3.481 g, tako da je več kot ready za porod in računam, da bi v ene 3-4 dneh tudi jaz počasi lahko prenehala s svojo 2v1 kariero.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 20.7.2010 21:18:07
|
|
|
|
katrinka
|
masha - ja super za cuker,sm vesela da te ne bodo matral...fino ja po mojem bos res kmalu cartala - ti samo pazi res zdaj k krvavis...kr lepo pocivaj... pri meni pa samo - ta nosecnost je katastrofa,bojim se za dete,zdej vem da si loh naraven zacetek in lep miren,hiter porod zbrisem iz glave...k mi bodo umetn sprozl...mah,a res ne more biti vsaj malo uredu - vse za otroka itak ampak vseeno mam moralo cist u............
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.7.2010 7:48:53
|
|
|
|
sky77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M Takole drage Srake, pa imamo eno novo mini Srako med nami. Petrca sporoča: 19.7. ob 19.40 je prijokala na svet 50cm velika in 3440g težka punčka Nika. Po porodu se je mal zaklompliciral (zacela sem krvaveti), ampak sem sedaj OK. Skratka... draga petrca. Vse naj naj ob tem krasnem dogodku. Veliko mirnih noči in ganljivih trenutkov z vajino princesko! Se podpišem. Čestitke
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.7.2010 7:49:42
|
|
|
|
sky77
|
katrinka zakaj ti bodo pa sprožil?
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.7.2010 7:59:22
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: sky77 katrinka zakaj ti bodo pa sprožil? ker nocejo cakat da se samo ker smo v 22tednu dobili diagnozo zastoj rasti - dete raste a premalo,ne vejo kaj je narobe...pa vse skup se slabsa...kak mesec se pocakajo pol pa dan d....
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.7.2010 8:05:11
|
|
|
|
sky77
|
Sej če raste je potem ok? A ni?
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.7.2010 9:38:28
|
|
|
|
Masha_M
|
Meni tudi ni jasno. Če je plodovnice dovolj in posteljica okej, mala pa pač počasneje raste, potem bi tudi moja logika pravila, da naj pač raste magari 45 tednov s polovično hitrostojo. Važno samo, da bi spremljali če dobiva vse kar rabi. Ma kdo bi štekal včasih te dohtarje. Računam pa, da vedo kaj delajo. Btw, a so ti že kaj preverjali sladkor v krvi? Mogoče bi bilo možno, da imaš inzulina preveč in ti zato prehitro/preveč glukoze razgradi in ne dobi mala dovolj energije za rast. To se včasih baje rado zgodi pri kakšni z nosečniško sladkorno. Najprej je cukra preveč in otrok raste prehitro, potem gredo pa na strogo dieto, ki je za njih prehuda, al pa jo še same malo zaostrijo in/ali spuščajo obroke in nato gre stvar v drugo skrajnost - otrok začne zaostajati v rasti, ker ne dobi dovolj materiala za rast. Samo ugibam pač... Vsekakor pa full stiskam pesti zate, da bo z malčico čim bolj v redu, če že 100% v redu očitno ne bo.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.7.2010 16:24:16
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: sky77 Sej če raste je potem ok? A ni? ne, premalo, pa vse slabsi je...to je tok dolga zgodba - ze 14 tednov same skrbi.... sladkor je ok,ac je uredu,fishov test tudi,ne najdejo razloga - ja, raste ze samo premalo - prej so se sploh bali da bi se vse skupaj ustavilo, ne vemo razloga, pritisk je ok...ej ni da ni...ves, mene niti ne skrbi tok da se dete rodi npr. 2kg in 43cm ampak se bojim da to primankovanje hrane ni pustilo kaksnih drugih vecjih posledic...dohtarji mi pa ful malo povedu - pa sprasujem a je vse tok zakompliciran, jz sm tud mislila da zakaj nism pol se cel septembr noseca - mogoče sm pa kasneje zanosila...pa se tudi pogoji slabsajo - obseg trebuscka ni ok in to je eden znakov da more dete vn, pa pretoki na eni strani niso ok...torej nekje je tezava a ne vedo kaj...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.7.2010 16:36:08
|
|
|
|
Masha_M
|
Jaz sem tisto zgornje pisala pod predpostavko, da je problem "samo" rast in vse ostalo štima. Ker potem bi res delovala logika, da dlje kot je v pečici, boljše je. Če se pa pretoki slabšajo in še ostale stvari, potem pa razumem, da pikico želijo na neki točki spravit ven no matter what. Mi je zelo hudo zate, ker si vsaj približno predstavljam kako te mora skrbeti in kaj vse gre lahko narobe.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.7.2010 21:23:56
|
|
|
|
katrinka
|
ma sej to je to - ce bi blo vse ok bi najbrz tecnarla da se pocakamo tko pa raje bolje da prej rodim - pa eni pravjo da naj se ne sekiram k pri 37-38tednih ne bo vec nedonosencek dete...ok, to je res, super tedni za rodit samo dete je pa po razvoju skor 3 tedne zadaj... ves, pa lih smo meli status quo pa sm si malo oddahnila, pa se k seb spravla pol pa spet, ej te skrbi pa ta strah me znotraj kr jejo...lih tko se pocutim - in pol moja trapasta napaka v karakterju k ne znam odmislt ampak do potankosti vse analiziram in sebe delam bolj zivcno - ma grem dons rodit ce treba samo da je tega zivcnega stanja konc pa da je dete ok...res pol se pa tkole razpism k mi malo pomaga - malo pojamrat,povem po pravic, a morm malo iz sebe dat
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.7.2010 9:46:17
|
|
|
|
pikizenc
|
katrinka bom držala pesti kdaj naj bi ti pa sprožili?
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.7.2010 10:24:29
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikizenc katrinka bom držala pesti kdaj naj bi ti pa sprožili? ful hvala...v torek mam spet uz v porodnisnici in se na ctg me bo dala...pol bomo vidl, receno je bilo da se bo pocakalo do 37t in ne vem kot 38t - to je nekje v sredini augusta...razen ce se ne bo kaj poslabsalo tako da bolj pospeseno vse rihtam...se dobr da imam vecino od hcerke ze doma
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.7.2010 10:53:05
|
|
|
|
sky77
|
uf katrinka, tole ni pa nič fajn. Upam da bo jenči še malo zrastel. Pa da se mu bo še nekaj časa dobro godilo v trebuščku. Jaz imam pa danes popoldne pregled. je rekla da me bo pogledala še vaginalno. Joj kaj bi blo fajn, da grem potem ponoči rodit V prvi nosečnosti se je zgodilo točno tako. Upam da se bo sedaj tudi in da rek v tretje gre rado drži
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.7.2010 12:10:50
|
|
|
|
katrinka
|
no pol pa drzim pesti in da bos jutri zjutraj ze pisalo tu gor da si mamica in cartas
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.7.2010 13:46:30
|
|
|
|
sky77
|
iz tvojih ust v ušesa našega jenčija Jaz sodelovanje pri tem potrjujem
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.7.2010 20:18:44
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: sky77 iz tvojih ust v ušesa našega jenčija Jaz sodelovanje pri tem potrjujem ej diplomatsko mu kej ponudi - podkupi ga...hehe:) npr. da bo loh doma do 30 leta brez placila stroskov...hehe
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?