nagaja28
|
živjo, no, pa sem tudi jaz že na tem forumu . vidim, da je kar nekaj novih mamic. čestitke seveda vsem . mi smo že doma. porod je bil zelo hiter, kaj naj rečem, prišli, predihali, zmagali . 14.7. sem čakala popadke na 5 minut in popoldne so tudi prišli. ker pa je prvič bilo tri dni tako, sem počakala še kakšno urico doma, da vidim, če se umirijo, ali ne. no, vseeno sva se šla pokazat in najprej smo posneli ctg, ki je kazal zelo majhne vrednosti, čeprav me je kar konkretno zvijalo . takrat sem se že kar sprijaznila, da bom šla domov, no potem pa smo pogledali še, koliko sem odprta in babica reče, čudovito 6 cm. potem sem se preoblekla in šla samo na britje in pod tuš. bili so mnenja, da za klistir ne bo časa. tako sem ob osmih prišla v porodno sobo nekaj popadkov predihala na boku, potem pa je že začelo pritiskati navzdol. še 2 popadka in domen je bil zunaj ob 20.50. tokrat sem veliko bolj zavestno spremljala porod, saj nisem dobila nič proti bolečinam, razen maske, v katero je pa po mojem mnenju kar težko dihat . rezana in strgana nisem bila, tako, da se že počutim čisto normalno, razen križ me malo boli, 1. ker so postelje v porodnišnici malo neudobne, 2. pa ker se je moja teža prsi še povečala . v sprejemni sem srečala tudi anajrim in sem potem vprašala sestre, če je možno, da naju dajo skupaj. evo, želja uslišana, tako, da se res nimam kaj pritožit nad osebjem. babica v sprejemni (za razliko od 1. ) super, babica pri porodu tudi, prav tako osebje na oddelku. vidim, da je že kup težavic in vprašanj . mi za enkrat kar veliko spimo, tako, da se včasih vprašam, če sploh dovolj poje, ker ga moram kar malo prisilit. no, pritožuje se ne, tako, da očitno bo ok. danes, je malo lažje dihat, sem se pa ravno vprašala, ali je lažje bit s trebuhom v tej vročini ali s štručko. mene kar obliva med dojenjem, se mi zdi, da se mali kar zalepi z glavo na moje roke . od počitka nimam kaj dosti, ker me tudi starejši škrat kar okupira. anajrim, upam, da ste ok. sem si ravno ogledala posnetek .
|