buškolinka
|
no, pa naj se še sama malo oglasim (in ne samo objavljam sezname) Najprej naj vam naredim skomine: mi uživamo na dopustu (slovenska obala) v krasnem vremenu, čistem in toplem morju (seveda se kopamo ) in predvsem mirnem okolju, saj so vsi turisti že nazaj na delovnih mestih V Lj se vračamo v ponedeljek zvečer (zato me na srečanje žal ne bo ) in prav ne morem si predstavljati, da je res tako mrzlo kot pišete...se bom morala prav zorganizirati, da bomo primerno oblečeni - predvsem tamalčica. KRČI: mi smo jih dobili ravno v začetku dopusta in sem tudi ugotovila zakaj: vsak večer med 18.00 in 20.00 jo prične malo matrati, ker Valentina pridno jemlje AD3 - ko smo prešli iz 5 na 6 kapljic, je bilo najhuje, ampak sedaj je že bolje. Mislim, da jo je najbolj matralo to, da smo prehitro povečevali dozo (nam je pediatrinja svetovala dodatno kapljico na tri dni), zato smo se sedaj zaustavili na 6 kapljicah in ima kljub temu krčke ampak veliko bolj blage (le kakih 15 - 30 minutk "neutemeljenega" stokanja, medtem ko je prej imela dobro uro hudega, hudega kričanja in lovljenja sape ) - bomo ostali na 6 kapljicah, dokler se krčki ne umirijo dokončno, potem pa bom poskusila dodati še tisto "ključno" zadnjo kapljico. No, poleg krčev pa smo na tem dopustu začeli opažati tudi prve prave smehljaje (in ne le tiste nezavedne), čeprav so še vedno zelo redki. Ena je pisala o zaprtju oz. težkem kakanju: Valentina se je danes dvakrat tako zelo pokakala, da nisem mogla verjeti (je bilo treba seveda zamenjati celotno garderobo ), pa čeprav običajno kaka vsak drugi dan in sem razmišljala zakaj? Včeraj sem pojedla kar dve koruzi danes pa še spila kar nekaj kompota iz jabolk, sliv in marelic. Skoraj prepričana sem, da ji je pomagalo nekaj od tega pupika: če še nisi dobila informacije o nastavkih za maxi cosi lupinico: kupiš jih lahko v Baby centru candy & danijelaneli: bravo za vajina korenjaka - res prekašata povprečje mleko: lotila sem se črpanja mleka (najprej z ročno črpalko, potem pa sem ugotovila, da gre hitreje kar ročno brez črpalke ), zato, da bi Valentino naučili jesti tudi po flaški (obvladala je v prvo ) in pa zato, da bi imela zalogico v primeru kakih nujnih opravkov, da bi jo lahko oči nahranil, potem pa sem ugotovila, da sploh ne vem koliko mililitrov poje. Sedaj je jedla po flaški samo enkrat in takrat sem imela načrpanih samo 40 ml. Je pojedla vse in še sem jo morala pristaviti. Ali mi lahko poveste tiste, ki imate kaj več izkušenj z mililitri, koliko bi bilo okvirno dovolj? se mi sploh ne sanja ali je to 70 ml ali 100 ali 130... sem čitala nekaj navodil za shranjevanje mleka in piše, da naj ga shranjujemo npr. v flaškah toliko, da zadošča enemu obroku (?!) - seveda je to pomembno zgolj pri globokem zamrzovanju joj, joj, joj...sem se razpisala ... zdaj pa še seznam obnoviti ... je potrebno Enejeve podatke posodobit
|