|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
13.7.2010 12:08:37   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
zdej pa nazaj k Đovani :)

Jaz grem zdaj najprej pod tuš (no, še en'ga prižgem prej), potem v službo (taxi s klimo že naročen user posted image ), potem pa dalje v zvezi z Džovano, ja.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 426
13.7.2010 12:09:48   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: malilump
BTW: sem poslala mail na nekaj turističnih in drugih agencij v Formentero, glede žiga na razglednici

O, hvala. user posted image  Sporoči, če bo kaj.

(odgovor članu malilump)
Neposredna povezava do sporočila: 427
13.7.2010 12:12:55   
katipi
Kerensa, si klicala detektivko? user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 428
13.7.2010 12:17:19   
malilump
Bom.

Kako pa je sedaj z Brunoti in klici na naslov v Fermentero? Je še katera poskusila v drugem jeziku (npr. Slo, Ita...karkoli)?

Val - 16.10.2006
Neva - 27.3.2013

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 429
13.7.2010 12:17:23   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: katipi
Kerensa, si klicala detektivko? user posted image

Imam že pol e-maila zanjo napisanega, dokončala pa ga bom v službi in ji ga poslala. Če imam e-mail, potem raje najprej tako kontaktiram, da ljudi pri čem ne zmotim. Pokličejo pa potem oni, ko imajo čas in če jih vse skupaj sploh zanima.

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 430
13.7.2010 12:18:46   
stirje medvedi
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: živka
Kerensa kaj pa če bi osebno obiskala zavod za gluhe in naglušne ali ni to v Lj?

V LJ je, ja. Če do četrtka zjutraj ne dobim nobenega odgovora od njih in če z gospo iz Delo revije d.d. do takrat ničesar ne ugotoviva, potem bom res odkorakala tja. Čeprav mislim, da bo za brezveze, saj mi po zakonu niso dolžni dati nobenega podatka.
Kaj pa pogovori s starejšimi osebami, ki naj bi poznali Markovo mamo iz doma MB?

Sedajšnja direktorica je v kontaktu z nekom, ki je te osebe poznal. Čim bo kaj konkretnega, me bo o tem obvestila.

Direktorica Zavoda za gluhe in naglušne, ga. Lili Batič  bo dosegljiva konec prihodnjega tedna, ker je trenutno na dopustu. Preverjeno.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 431
13.7.2010 12:20:14   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: malilump
Kako pa je sedaj z Brunoti in klici na naslov v Fermentero? Je še katera poskusila v drugem jeziku (npr. Slo, Ita...karkoli)?

U, saj res... ja, je ena klicala, ki zna nemško. Ženska na Formenteri je Nemka in o kakršnikoli Džovani ne ve ničesar.

(odgovor članu malilump)
Neposredna povezava do sporočila: 432
13.7.2010 12:22:01   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: stirje medvedi
Direktorica Zavoda za gluhe in naglušne, ga. Lili Batič  bo dosegljiva konec prihodnjega tedna, ker je trenutno na dopustu. Preverjeno.

Hvala user posted image . A si to ti, B.?

Zakaj pa socialna delavka ne odgovori na e-mail?

N''č, grem jaz... se vam javim po 14. uri. Če bo pa vmes gorela voda, me pa na GSM pokličite. A da ga nimate? Ah, saj ste ve očitno tudi detektivke - ga boste že našle. user posted image  

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 13.7.2010 12:26:27 >

(odgovor članu stirje medvedi)
Neposredna povezava do sporočila: 433
13.7.2010 13:18:29   
ronja
pa zelo mlada je bila takrat...za ilegalno si pa verjetno potreboval tudi kar nekaj denarja?

To dvoje skup ti da tudi druge možnosti, kako plačat prevoz... Na žalost.

Je pa tudi res, da v SLO CRP njen datum smrti ni zabeležen. Sklepam, da bi bil, če bi bila pokojna.

PO moje mora nekdo smrt javit. In če je bila ona tam ilegalno, vprašanje, kdo bi javil to na slo. uradno inštitucijo (ala csd).

Mi je pa neverjetno, da je nekomu gušt risat družinska drevesa - tega nikoli nisem razumela... meni so tisto samo črke in številke - itak nobenega dlje od starih staršev nisem poznala... Nekako kot tvoja teta - mi ni težko brez njihuser posted image .

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 434
13.7.2010 14:08:19   
majch
Španska pošta ima neke filatelistične usluge na tem mailu: atcliente.filatelia@correos.com, morda bi kdo tam prepoznal manjkajoče podatke na žigu z razglednice.

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 435
13.7.2010 14:15:00   
maja1488
IZVIRNO SPOROČILO: sara.

maja1488, pa poišči nekoga.... pomagaj

Žal nimam tam več vez.

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 436
13.7.2010 14:20:30   
aleži
Kerensa user posted image user posted image user posted image  danes sem prvič prebrala vse kar ste napisale!

IZVIRNO SPOROČILO: lala.

"Dragi Mauro! Kako ti je imaš? Mene ni dobro, za na bolesna, l pa previše mislim na tebe Mauro, lepo pozdrav od IBIZA, i čao pozdrave od tvoje mame"

Kot lingvistki mi tole mi ne deluje srbsko ali hrvaško.
Lepo pozdrav od Ibiza? Od J-Slovanskih bolj bolgarsko ali makedonsko.

Just my 2 cents ;)

to meni deluje bolj popačeno: primorščina (narečje) med hrvaščino in slovenščino...v takem smislu govori od mojega nona, ker se je rodila v Gradinu (meja med SLO in HR J delu Primorske) in takrat so govorili neko mešanico: med italijanščino, hrvaščino in slovensčino.

Mauro je pa tudi italijansko ime
Pomen imena Giovanna je Bog, milostiv
Izvor imena Giovanna je italijanski kar v slovenščini pomeni Ivana, vsaj tako pravi moja mama, ker je imela očeta "Ivana" Giovanni so ga klicali.

Kaj pa če je šla na Ibizo brez dokumentov z ladjo kot hodijo zdaj v Italijo Albanci....?

Na Ibizi- Fermenteri sem bila pred 10 leti in zdaj sem brskala po slikah in se spomnem. Čudovit kraj, več pa ne vem ti pomagat.
Bila sem tudi v teji cerkvici S.Francisco Javier - San Francisco

user posted image po mojem je tale cerkvica

Drugače se pa lahko obrneš tudi na It TV CHI L'HA VISTO kjer najdejo dosttiiiii izgubljeni ljudi
http://www.chilhavisto.rai.it/dl/clv/index.html
lahko ti bom pomagala kaj v italijanščini

španko ne morem nikakor najti!!! žal

grem....

(odgovor članu lala.)
Neposredna povezava do sporočila: 437
13.7.2010 14:46:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
PO moje mora nekdo smrt javit. In če je bila ona tam ilegalno, vprašanje, kdo bi javil to na slo. uradno inštitucijo (ala csd).

Hja... če je šla v tujino (kamorkoli) z dokumenti (pravimi) in če je umrla na civiliziranem območju, potem se da njeno istovetnost ugotoviti na podlagi njenih prstnih odtisov. Pogrebna služba oz. kdorkoli že to ureja v tujini, v tem primeru obvesti ali veleposlaništvo njene države v svoji (npr. slovensko v Španiji). Če pa je umrla s ponarejenimi dokumenti in/ali če se nihče ni kaj preveč obremenjeval s tem, kdo je, temveč so jo samo pokopali na kakšnem gratis občinskem pokopališču (kakor npr. na Žalah raztros pepela po travniku), potem se mi pa sanja ne, kako bi jo našli drugače, kakor tako, da najdemo nekoga, ki jo je poznal.

Skratka - če je v tujini živela kot Džovana Rodič in če je umrla, potem bi bil njena datum in kraj smrti zavedena v slovenskem CRP. Pa menda nista.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 438
13.7.2010 14:48:20   
klaja

"Dragi Mauro! Kako ti je imaš? Mene ni dobro, za na bolesna, l pa previše mislim na tebe Mauro, lepo pozdrav od IBIZA, i čao pozdrave od tvoje mame"

to meni deluje bolj popačeno: primorščina (narečje) med hrvaščino in slovenščino...v takem smislu govori od mojega nona, ker se je rodila v Gradinu (meja med SLO in HR J delu Primorske) in takrat so govorili neko mešanico: med italijanščino, hrvaščino in slovensčino.

Saj lahko deluje popačeno, ker če je bila gluhonema, potem je čisto običajno, da je tako napisano. Se spomnim sošolke iz srednje šole, je bila tudi gluhonema in je tudi tako pisala, če je morala kaj napisat ne da bi od kod prepisovala.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 439
13.7.2010 14:52:28   
majch
A obstaja kakšen scan razglednice? Kakor vidim, so poštni žigi običajno taki, da imajo v sredini datum, spodaj kraj, zgoraj pa razno razne stvari. Gre morda za 10 november?

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 440
13.7.2010 14:55:50   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: majch
A obstaja kakšen scan razglednice? Kakor vidim, so poštni žigi običajno taki, da imajo v sredini datum, spodaj kraj, zgoraj pa razno razne stvari. Gre morda za 10 november?

Ja, scan razglednice je v tiskani izdaji članka v prilogi "Ona". Evo, bom zdajle poklicala g. Moža, naj do večera, ko pridem iz službe, usposobi scaner, pa vam jo bom zvečer dala semle. Vendar se tudi tam znamka ne vidi (prekrita je s sliko sprednjega dela razglednice).

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 441
13.7.2010 15:25:52   
sanasan
pa zelo mlada je bila takrat...za ilegalno si pa verjetno potreboval tudi kar nekaj denarja? To dvoje skup ti da tudi druge možnosti, kako plačat prevoz... Na žalost. Je pa tudi res, da v SLO CRP njen datum smrti ni zabeležen. Sklepam, da bi bil, če bi bila pokojna. PO moje mora nekdo smrt javit. In če je bila ona tam ilegalno, vprašanje, kdo bi javil to na slo. uradno inštitucijo (ala csd).

ja tako tudi jaz razmišljam...in je vprašanje, kaj se je potem dogajalo z njo...bi bilo dosti lažje, če bi vedeli še vsebino kakšnega drugega pisma...
mene je kar groza, kakšno življenje je imela že tako mlada...upam, res srčno upam, da se ji je kasneje obrnilo na bolje....ampak sem razmišljala, glede na to, kako naj bi takrat Marka zahtevala nazaj, bi ga verjetno kasneje, v morda boljših okoliščinah, šla znova poiskatuser posted image

sem pomislila tudi, če ji ni kdo, ki se je je želel znebit, plačal to potovanje? ali je bil celo to njen beg? groza, res groza...tako majhna ostane sama, nato se je mogla pa še lastnemu otroku 'odpovedat' oz.so ji ga najverjetneje kar vzeliuser posted image

držim pesti za bolj srečen konec - zanjo in za Marka. user posted image user posted image user posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 442
13.7.2010 15:25:55   
stirje medvedi
Sem, B. ja, ampak takih je veliko user posted image  

Tole iskanje na otočku se mi zdi sicer kul, ampak bolj brezplodno. Nekaj mi pravi, da bo največ koristnih podatkov iz zavoda, če bo seveda pripravljen sodelovati. Tam je najbrž njen zdravstveni karton, kakšno spričevalo ali kaj podobnega iz šole, iz dnevnika so morda razvidna imena vzgojiteljic, njenih prijateljic, sostanovalk ...

Pa sorodniki rejnice? Imela je otroke in ti so se najbrž družili tudi z rejenci, sploh, če so imeli dojenčka pri hiši.
Pa zdravnik, ki je spremljal, cepil ... Marka, ko je bil še v Negasternu?

Moti me, da Marko ne sodeluje. Imaš kakšno novo informacijo glede tega? Kaj pa novinarka?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 443
13.7.2010 15:32:34   
sanasan
aja, še to: morda si je ime v tujini spremenila, tudi če se ni poročila...kot npr. Rodič - v Rodic ali Rodich ....kako bi se pa v španščini napisalo 'č' ?
npr.moj stric ima v eu malce spremenjeno-korigirana tako priimek kot ime...za to baje ni rabil nobene posebne prošnje ali vloge...ima pa dvojno državljanstvo in se naokoli po eu sprehaja z dokumenti v obeh različicah - slo in tujiuser posted image ...in ne vem, če bi ga v njegovi drugi domovini našli pod slovenskim imenom in priimkomuser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 444
13.7.2010 15:53:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan
bi bilo dosti lažje, če bi vedeli še vsebino kakšnega drugega pisma...

Žal nimamo dostopa do pisem.
ampak sem razmišljala, glede na to, kako naj bi takrat Marka zahtevala nazaj, bi ga verjetno kasneje, v morda boljših okoliščinah, šla znova poiskatuser posted image

Tudi jaz sem pomislila na to, vendar... ji je zmanjkalo poguma? Volje? Si ni izboljšala razmer? Je morda umrla? Se je bala?
sem pomislila tudi, če ji ni kdo, ki se je je želel znebit, plačal to potovanje?

Morda je tukaj bolj vprašanje, KDO in ZAKAJ bi se je sploh hotel znebiti. Ne vem, kako je bilo s tem včasih, ampak kakorkoli obrnemo, je bila Džovana, grdo rečeno, državni strošek. Je kje obstajal kdo, ki je hotel zmanjšati "nepotrebne" stroške jeseniškega CSD-ja? Bi se dalo ugotoviti, kdo je bil/a takrat direktor/ica? ZAKAJ se je znebiti? Če ne zaradi prej omenjenega, pa morda zaradi otroka. Splošno znano je, da so otroke v YU dobesedno prodajali. O tem ogromno piše na www.kradjabeba.org. Sunce mi rođeno... da ni še v SLO obstajala ta zdravniška mafija?
Sem, B. ja, ampak takih je veliko

Važno, da jaz vem, s kom govorim. user posted image
Nekaj mi pravi, da bo največ koristnih podatkov iz zavoda, če bo seveda pripravljen sodelovati.

Glede na to, da je Mauro/Marko Džovano na policiji prijavil kot pogrešano osebo, bodo MORALI sodelovati, pa če jim je prav ali ne. Seveda ne z nami, pač pa s policijo. Vprašanje je bolj - če se je dogajalo kaj nezakonitega, so dokazi že zdavnaj uničeni. Spomini pa ne. Računati moramo bolj na spomine, kakor na papirje.
Pa sorodniki rejnice? Imela je otroke in ti so se najbrž družili tudi z rejenci, sploh, če so imeli dojenčka pri hiši. Pa zdravnik, ki je spremljal, cepil ... Marka, ko je bil še v Negasternu?

Družina rejnice, pokojne ge. Dragice Kolenc (podatek je bil že javno objavljen), še vedno živi na istem naslovu v Negastrnu. Nimam jajc, da bi šla tja sama, lahko greva pa skupaj, če si za. Jutri in v petek sem frej (službe).
Moti me, da Marko ne sodeluje. Imaš kakšno novo informacijo glede tega? Kaj pa novinarka?

Novinarka članka iz One, s katero sem govorila (in je tudi posredovala mojo številko Mauru/Marku), je ga./gd. Nik Vistoroski. Povprašaj ob priliki. Njej pa menda javlja?
aja, še to: morda si je ime v tujini spremenila, tudi če se ni poročila...kot npr. Rodič - v Rodic ali Rodich ....kako bi se pa v španščini napisalo 'č' ?

Če sem prav obveščena, bi se njena sprememba imena, četudi v tujini, zavedla udi v slovenskem CRP, kjer pa je še vedno Džovana Rodič.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 445
13.7.2010 16:04:07   
stirje medvedi
Važno, da jaz vem, s kom govorim.
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

No, povej še ti meni, s kom jaz govorim user posted image

Družina rejnice, pokojne ge. Dragice Kolenc (podatek je bil že javno objavljen), še vedno živi na istem naslovu v Negastrnu. Nimam jajc, da bi šla tja sama, lahko greva pa skupaj, če si za. Jutri in v petek sem frej (službe).

Saj, zato me moti, da Marko ne sodeluje. Ni mi OK, da midve iščeva zanj, ne da bi vedel oz. pristal na to.

Novinarka članka iz One, s katero sem govorila (in je tudi posredovala mojo številko Mauru/Marku), je ga./gd. Nik Vistoroski. Povprašaj ob priliki. Njej pa menda javlja?

Niko Vistoropski poznam samo iz One, ker je tam podpisana kot avtorica članka. Osebno pa ne in bom res težko povprašala.

Sem pa danes razširila informacije o iskanju Džovane in če bo kaj koristnega, sporočim.

Pa sori, ne znam citirat, sem prvič na tem forumu user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 446
13.7.2010 16:14:11   
Kerensa*
No, povej še ti meni, s kom jaz govorim user posted image

Aaa... potem pa nisi prava B. - sorry. user posted image

Saj, zato me moti, da Marko ne sodeluje. Ni mi OK, da midve iščeva zanj, ne da bi vedel oz. pristal na to.

Mauro/Marko JE pristal na to, da mu pomagam iskati mamo, nisva pa definirala nobenega točnega načina, kje, kako in s kom jo bom iskala. Poleg tega pa je z dvema objavama v časopisu pozval VSE, naj mu jo pomagamo najti. 

Niko Vistoropski poznam samo iz One, ker je tam podpisana kot avtorica članka. Osebno pa ne in bom res težko povprašala.

Ja, glede na to, da nisi tista B., za katero sem mislila, da si... verjamem. user posted image
Sem pa danes razširila informacije o iskanju Džovane in če bo kaj koristnega, sporočim.

Hvala.
Pa sori, ne znam citirat, sem prvič na tem forumu user posted image

Oproščeno. user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 13.7.2010 16:15:23 >

(odgovor članu stirje medvedi)
Neposredna povezava do sporočila: 447
13.7.2010 16:53:23   
sanasan
Mauro/Marko JE pristal na to, da mu pomagam iskati mamo, nisva pa definirala nobenega točnega načina, kje, kako in s kom jo bom iskala. Poleg tega pa je z dvema objavama v časopisu pozval VSE, naj mu jo pomagamo najti. 

se mi zdi, da bi vsi, ki so kakorkoli bili povezani z njegovo mamo, verjetno prej dali kakšne info samemu Marku kot pa neki čisto **** osebi...če bi se šlo k rejnikom, se mi zdi, da bi verjetno največ izvedel Marko sam...verjetno bi se ljudje prej odprli in zaupali njemu kot pa komurkoli drugemu...se mi zdi, da je, če si kolikor toliko človeški, nemogoče zavrniti človeka, ki išče svojo mamo

CARPE DIEM!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 448
13.7.2010 16:54:20   
sanasan
by the way, kaj je CRP....mene spominja na labratorijske izvideuser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 449
13.7.2010 16:57:51   
petea

by the way, kaj je CRP....mene spominja na labratorijske izvideuser posted image

CRP = centralni register prebivalstva

tam o nas piše vse (kdaj in kje smo rojeni, kje stanujemo, zakonski stan, državljanstvo ...)

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?