|
RE: Mama, kje si? 13.7.2010 15:53:22
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan bi bilo dosti lažje, če bi vedeli še vsebino kakšnega drugega pisma... Žal nimamo dostopa do pisem. ampak sem razmišljala, glede na to, kako naj bi takrat Marka zahtevala nazaj, bi ga verjetno kasneje, v morda boljših okoliščinah, šla znova poiskat Tudi jaz sem pomislila na to, vendar... ji je zmanjkalo poguma? Volje? Si ni izboljšala razmer? Je morda umrla? Se je bala? sem pomislila tudi, če ji ni kdo, ki se je je želel znebit, plačal to potovanje? Morda je tukaj bolj vprašanje, KDO in ZAKAJ bi se je sploh hotel znebiti. Ne vem, kako je bilo s tem včasih, ampak kakorkoli obrnemo, je bila Džovana, grdo rečeno, državni strošek. Je kje obstajal kdo, ki je hotel zmanjšati "nepotrebne" stroške jeseniškega CSD-ja? Bi se dalo ugotoviti, kdo je bil/a takrat direktor/ica? ZAKAJ se je znebiti? Če ne zaradi prej omenjenega, pa morda zaradi otroka. Splošno znano je, da so otroke v YU dobesedno prodajali. O tem ogromno piše na www.kradjabeba.org. Sunce mi rođeno... da ni še v SLO obstajala ta zdravniška mafija? IZVIRNO SPOROČILO: stirje medvedi Sem, B. ja, ampak takih je veliko Važno, da jaz vem, s kom govorim. Nekaj mi pravi, da bo največ koristnih podatkov iz zavoda, če bo seveda pripravljen sodelovati. Glede na to, da je Mauro/Marko Džovano na policiji prijavil kot pogrešano osebo, bodo MORALI sodelovati, pa če jim je prav ali ne. Seveda ne z nami, pač pa s policijo. Vprašanje je bolj - če se je dogajalo kaj nezakonitega, so dokazi že zdavnaj uničeni. Spomini pa ne. Računati moramo bolj na spomine, kakor na papirje. Pa sorodniki rejnice? Imela je otroke in ti so se najbrž družili tudi z rejenci, sploh, če so imeli dojenčka pri hiši. Pa zdravnik, ki je spremljal, cepil ... Marka, ko je bil še v Negasternu? Družina rejnice, pokojne ge. Dragice Kolenc (podatek je bil že javno objavljen), še vedno živi na istem naslovu v Negastrnu. Nimam jajc, da bi šla tja sama, lahko greva pa skupaj, če si za. Jutri in v petek sem frej (službe). Moti me, da Marko ne sodeluje. Imaš kakšno novo informacijo glede tega? Kaj pa novinarka? Novinarka članka iz One, s katero sem govorila (in je tudi posredovala mojo številko Mauru/Marku), je ga./gd. Nik Vistoroski. Povprašaj ob priliki. Njej pa menda javlja? IZVIRNO SPOROČILO: sanasan aja, še to: morda si je ime v tujini spremenila, tudi če se ni poročila...kot npr. Rodič - v Rodic ali Rodich ....kako bi se pa v španščini napisalo 'č' ? Če sem prav obveščena, bi se njena sprememba imena, četudi v tujini, zavedla udi v slovenskem CRP, kjer pa je še vedno Džovana Rodič.
|
|
|