|
RE: Mama, kje si? 13.7.2010 11:57:59
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ah... naklepetala sem se s teto na Krku. Stara je 70 let (moja mama bi bila zdaj 65, če bi bila še živa), je že upokojena, rojstnega datuma mi pa ni hotela povedati, ker pravi, da rojstnega dne že od 50. leta dalje ne praznuje več. Teta v Kanadi je stara 72 let, je poročena tam in ima hčerko, ja, vendar se samo občasno (poredko) slišijo po telefonu, videli pa se že zelo dolgo niso. Nisem potem niti spraševala za podatke sorodnikov v Kanadi, ker je bilo slišati, da je teta utrujena, v tej vročini je pa res ne nameravam sprehajati po stanovanju za nekaj, kar lahko še malce počaka. Pravi pa, da so vsi že tako stari, da nimajo več ne posebne želje, še manj pa potrebe po tem, da bi iskali davno izgubljene sorodnike. Če kakšen, kakor npr. jaz, najde njih, je vse OK, ampak redna srečevanja, sploh pa vseh skupaj, pa zaradi starosti, razdalj in financ ne pridejo v poštev. V bistvu je rekla:"Če smo lahko tako dolgo živeli drug brez drugega, lahko tako tudi umremo." Kljub temu pa nima nič proti temu, da sva v stikih in konec tega meseca ima planirano pot na Bled, na grob svojih staršev, torej mojih starih staršev, in se bo mimogrede ustavila v Ljubljani. Rekla je, da gre z veseljem z mano na kavo, v SLO pa ne potuje več kot 1x letno, ker si tega ne more privoščiti (zdravstveno in finančno). Jo čisto razumem in sem popolnoma zadovoljna s tem, da se strinja, da imava kontakte, pa čeprav večinoma telefonske.
|
|
|