Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 11:55:08
|
|
|
|
Barbara31
|
Tudi jaz sem slišala, da lahko dobiš delno anastezijo ... sam moraš full težit. Tako da jaz bom probala, ker menim da ne bom mogla še enkrat dat tega čez. Bilo je tako kot, da bi me kdo rezal z nožem po maternici. Grozno!!! Upajmo na bolje. Sem pa v Ljubljani.
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 12:07:10
|
|
|
|
bibk
|
Roži_ ni me poslala na nikakršne preiskave, ker ko češ itak ni druge varjante kot umetna oploditev, glede na to da nimam več jajcevodov.... Ravno zato sprašujem kako je z menjavo gin, ker ta je živ obup ....
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 12:17:11
|
|
|
|
Anonimen
|
bibk, jaz sem prosila svojo G, da me da v laboratorij preverit hormone. In imam sicer normalne, ampak bom vseeno probala s Keto. aljonka, po vsej verjetnosti bi res vzela obe stekleničke. Za koliko časa pa imaš to? Aja, drugače pa kamot pokličeš za prevzem zdravil. Itak takoj z avgustom začnejo delat na polno. barbara, jaz sem prvič skoraj umrla od bolečin pri punkciji. Pa je tudi drugič nisem dobila. Če ni bolečina tako grozna, ti svetujem, da doma vzameš kak ketonal ali kaj podobnega, ostalo itak dobiš tam. Delno anastezijo (lokalno) dobi itak vsaka, tako, da najbrž je to mišljeno pod delno. Roži, jaz sem bila pri dr. Vidi. Mi je bla ful všeč, takšna realna ženska.. nič ni komplicirala, vzela si je čas, da je pregledala izvide, da smo se pogovorile..
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 12:52:14
|
|
|
|
bibk
|
Kaj mislite da za menjavo gin. bi mi znali najboljše povedat na ZZZS ali koga da vprašam???? Ki ta moja se kar "bojim" jo vprašat da me kam pošlje ker mi bo sigurno kej "pametnega" povedala nazaj
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 13:03:32
|
|
|
|
Roži_
|
Suzi, o superca, ker sem mislila, da je spet neka leva, pa bi se odločila za menjavo, ampak bo ok Vida Drugače, upam, da si boljše, vsak neuspeh seveda razočara, ampak mi se ne damo Kdaj si se odločila za postopek v MB, verjetno bomo sedaj spet skupaj Bibk, vsak ima pravico do menjave G., če ti pač ta ne odgovarja hodi k drugemu, samo moraš vedet komu, greš tam in poveš situacijo. Imaš koga v planu? Vem da za Izolo bolnico kot so Lovšin, Daisinger- da ne sprejemajo več, ampak kot sem enkrat ti rekla, jaz imam G, ki dela samo da nekaj naredi, ampak ko rabim napotnice ali bilo kaj, tudi če pridem nenaročena, me vzame in to je vredu, saj pri tem ne dela težav
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 13:33:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Roži, ne vem točno. Bi mogla klicat v MB, pa imam tisti dopis v službi, tako, da bom klicala šele drugi teden. Se bom pa poskusila zmenit tako, da bom imela punkcijo in ET še v tem letu (se pravi bi mogla s KT začet nekje septembra/oktobra, če se ne motim).
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 13:33:29
|
|
|
|
bibk
|
Roži_ sem imela v mislih Zver ali eno drugo bjondo, ne spomnem se kako se piše, moram pogledat ... Mah mislim da katerakoli bo boljša kot ta ki jo imam zdej ....
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 13:43:44
|
|
|
|
Roži_
|
Bibk, ja to pa verjamem, madona, če ti komplicira res za brezveze, alora menjaj brez razmišljat. Si dobila napotnico za Reša? Jaz sem bila včeraj pri mojem G. in mi je dal napotnico brez kakšnega problema, pa je že 3 to leto pa še obrazec za potne stroške sem vzela, moram pa iti še potrdit uno v LJ in pri Rešu, ko sem hodila, to bom verjetno šla v ponedeljek spotoma. Suzi, sej lahko začeneš po moje že sedaj jemat KT, sej te tudi čistijo jajčnike Ne vem no, jaz vsaj tako mislim, pol pa lahko štartaš po treh mescih jemanja KT nov postopek, to pa ti pride tam nekje september/oktober, si že v postopku praktično.
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 14:51:31
|
|
|
|
bibk
|
Roži_ Ma za Reša imam itak še odprto, tako da nisem rabla je dodatno prosit ....
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 15:35:35
|
|
|
|
Roži_
|
Aja točno, hvala bogu, še to ti je manjkalo Uauuu imaš lepo sličico v avatarju
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 15:51:25
|
|
|
|
bibk
|
Roži_ to je pa iz moje poročne torte
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 16:05:34
|
|
|
|
womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: bibk Kaj mislite da za menjavo gin. bi mi znali najboljše povedat na ZZZS ali koga da vprašam???? Ki ta moja se kar "bojim" jo vprašat da me kam pošlje ker mi bo sigurno kej "pametnega" povedala nazaj Jst sem letos zamenjala ginekologinjo zato, ker sem bila razočarana tako nad svojo g kot tudi nad mojo g na GK LJ - nobena mi ni hotela dat na preiskave. Šla sem do svoje g in ji rekla: "pošljite mojo kartotetko k tej ginekologinji", seveda pa si moraš pred tem najti novo ginekologinjo oz. ginekologa, ki te bo vzel. Tam pa potem podpišeš neke vrste izjavo, da je on/a sedaj tvoja osebna ginekologinja. In to je vsa umetnost....
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 16:07:54
|
|
|
|
womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara31 Tudi jaz sem slišala, da lahko dobiš delno anastezijo ... sam moraš full težit. Tako da jaz bom probala, ker menim da ne bom mogla še enkrat dat tega čez. Bilo je tako kot, da bi me kdo rezal z nožem po maternici. Grozno!!! Upajmo na bolje. Sem pa v Ljubljani. na gk lj dajo analgezijo, vendar v redkih primerih.
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 16:37:36
|
|
|
|
womanpolice
|
skuštrana suzi... zelo mi je žal, da tud tokrat ni uspelo. Držim pesti, da naslednjič bo.
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 16:39:06
|
|
|
|
sonček33
|
ss objem wp živjo
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 16:50:01
|
|
|
|
Anonimen
|
WP in sonček, hvala. roži, če se ne motim v MBju dajo KT za 1,5 meseca, ne za 3.
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 17:53:47
|
|
|
|
nhaya
|
Pozdravčke vsem! Najprej veliko vsem, ki vam ni uspelo..samo pogumno naprej.. Zanima me, kako poteka tale koncesijski postopek pri Rešu..Sama sem imela prvi IVF pri njemu "delno" koncesijski..ko sva se dogovarjala konec leta, je že vse postopke porabil, zato sem si morala sama nabaviti zdravila iz Madžarske in en teden pred pričakovano si začet špricat sprej Suprefact v nos. Drugi dan pa sem morala zjutraj k njemu, da mi je pokazal, kako se daje inekcije (imela sem Merional). Ker je bilo to potem februarja in je imel že nove postopke, mi samega IVF ni bilo potrebno plačati. A pri njemu tudi dobiš sprej ali imaš že pred injekcije? Pogovor za 2. IVF imam 9.8., to je nekje 10 dni pred pričakovano . A me bo lahko dal že v tem mesecu na nov postopek ali šele naslednji mesec? Hvala za odgovore.
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 18:08:30
|
|
|
|
Zojatisa
|
živjo Sem ova tuki gor in bi se vam malce pridružla če me sprejmete. Kajti jutri imam prvi razgovor v MB oz.imava. Zanima me kaj lahko pričakujem na tem razgovoru? In ali ima katera kakšen podatek kolikim uspe v prvem poskusu zanosit in srečno donosit? Lep pozdravček vsem in držim pesti za vse bodoče
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 19:10:19
|
|
|
|
Anonimen
|
nhaya, ne vem kako je pri Rešu, vem samo, da so sedaj vsi postopki koncesijski. zojatisa, na razgovoru se boste pogovorili, pregledali tvoje izvide (če jih imaš), potem pa določili terapijo. Če imaš npr. zamašene jajcevode boste šli direkt na IVF, če ima partner slab spermiogram na ICSI, če je pa vse ok, pa na IUI (insemenacija). Kar se tiče uspešnosti je pa tako različno, da se je škoda karkoli obremenjevat glede tega. Enim uspe v prvo, drugim v deseto. Samo čim bolj možgane na pašo in uživat in ne razmišljat o postopkih.
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 21:44:19
|
|
|
|
Aljonka
|
Suzi - če boš jemala najmanjšo dozo po 25mg na dan maš dost vsakega po eno stekleničko, ker je v eni po 60 kapsul (1 kapsula je 25 mg). Jaz sem vmes malo prekinila, ker sem mela full panike glede poraščenosti in se mi je zdelo da mam vse daljše in temnejše dlake. bibk - jaz sem tud ostala brez jajcevodov pa so mi vseeno delal teste in tud ugotovil, da niso dobri tako, da nujno zamenjaj G! zojatisa - dobrodošla med nami, bomo vse močno navije da ti uspe že v prvo!
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 29.7.2010 22:39:25
|
|
|
|
Roži_
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi roži, če se ne motim v MBju dajo KT za 1,5 meseca, ne za 3. Ma veš da nebi vedela, koliko časa se jemlje, jaz sem samo ugibala WP, dobrodošla nazaj vidiš pa smo vse stare borke prešaltale v MB Lahko noč vsem
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 30.7.2010 8:31:03
|
|
|
|
bibk
|
WP -- dobrodošla nazaj in hvala za razlago za "vso umetnost" Ni kaj res bo treba se pozanimat in menjat to mojo gin., ker sem res razočarana nad njo .... Moram se sedaj malo pozanimat kaj za ena bi bla vredu .... Ma imam itak že ene dve v mislih ... tako da bomo vidli Aljonka .... kaj veš morda če bi mi napotnico za te teste dala tudi osebna zdravnica ali mora prav ginekologinja ...
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 30.7.2010 10:51:00
|
|
|
|
Aljonka
|
bibk - to ne vem ampak, da se ne boš matrala pokliči in vprašaj! Pa tud mene ni dala na te preiskave osebna G ampak IVF G. Kam ti hodiš na postopke?
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 30.7.2010 10:55:34
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aljonka bibk - to ne vem ampak, da se ne boš matrala pokliči in vprašaj! Pa tud mene ni dala na te preiskave osebna G ampak IVF G. Kam ti hodiš na postopke? Jaz sem pri Rešu .... Kam hodiš ti??? Sem bla sicer tudi na posvetu pri dr. Šalamun v GK Lj ampak mi tudi ni omenla nobenih preiskav ... samo vidla je baje "pregrado" (ki je ni nihče drug prej in niti potem...ampak pustimo zdej to) in me poslala na operacijo (sept.)in to je to ...
< Sporočilo je popravil bibk -- 30.7.2010 10:57:41 >
|
|
|
|
RE: julij-avgust 2010 IVF/ICSI 30.7.2010 11:13:30
|
|
|
|
Aljonka
|
bibk - jaz sem v LJ pri dr. Požlep. Sej mogoče so ti pa pregledal hormone (to daš samo kri med 3 in 5 dnem M nekako tako) pa je blo vse OK pa ti ni nihčen nič rekel. Kako pa si ostala brez jajcevodov, si imela izvenmaternične tako kot jaz?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......