tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Jutro punce. No, pa je konec pusta hrusta, in dneva žena... Nekak ne maram praznikov.... Meni se pa zdi, da moramo dan žena kar negovati. Zaradi žensk, ki so nam izborile "pravice" (pravzaprav je več obveznosti), da lahko danes tudi me usekamo po mizi in odločamo o sebi. Si ne predstavljam, da bi morala biti v življenju tako podrejena kot je bila npr. še moja mama. Glede kuhanja...pri nas bo danes zelenjavna rižota, kar je pripravljeno zelo hitro. Drugače pa mi čez teden izkoriščamo zaloge kuhane hrane iz skrinje. Imam v skrinji npr. golaž in skuham samo polento. Ali pa govejo juho, jo jemo s tortelini in če smo lačni naredimo še palačinke. Sicer pa čez teden redkokdaj skuhamo krompir - jemo riž, testenine, kus-kus, juho/obaro, (kupljene) svaljke, od časa do časa še (kupljene) cmoke. S krompirjem je pa preveč dela, ker ga je treba olupit. Pri nas je pač tako, da želimo jesti domačo kuhano hrano, ki je kuhana v max pol ure. Mora pa večino časa kuhati naš in še čuvati Srečkota, tako da zna biti lupljenje krompirja že zahtevno opravilo. Pa še meni je ljubše, da sta po vrtcu zunaj in včasih celo skuham jaz ko pridem domov 2h za njima. Jaz pa moram "pohvalit" Srečka, da je končno opustil jutranjo flaško. Jo je v soboto prespal, ker je bil zelo utrujen, potem mu je pa nismo več dali in kar v redu funkcionira. Sicer se od 5h do 6h bolj premetava kot spi, ampak je pravi užitek, ko ni treba letat še po mleko. Upam, da se kmalu znebimo še večerne flaške - spije manj kot 100 ml mleka - ampak bomo šli počasi. Najprej se mora dodobra vpeljat večerja. Sicer je pa danes post in lahko možu poveš, da je kosilo pač bolj skromno .
|