Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 11:26:24
|
|
|
|
bačko
|
Janci jaz delam inhalacije s paro v kopalnici.Dajem ji tudi Prospan sirup zvečer pa Sinecod kapljice.Če se kašelj ponavlja potem kar k P pokličem ker smo že enkrat imeli Ventolin in od takrat naprej če dlje časa kašlja moram jo peljati da jo pogledajo. DH jaz še ne vem kako bo za praznike ker sem jaz zopet zbolela.Če se pozdravim gremo 25 k moji babici na kosilo.Drugače pa bomo kar lepo doma.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 11:35:33
|
|
|
|
dreamhorse
|
A se prospan in sinecod ne tepeta? je prospan za izkašljevanje?
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 13:23:15
|
|
|
|
dreamhorse
|
KJe ste punce, a vas je odpihnilo.. pri nas tako piha, da groza... drugač pa full sonček
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 14:41:24
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse KJe ste punce, a vas je odpihnilo.. pri nas tako piha, da groza... drugač pa full sonček A ti to resno o sončku ... v lj. kotlini je že cel dan tako turobno...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 15:44:51
|
|
|
|
bačko
|
Prospan je za izkašljevanje, sinecod pa pomirja kašelj. Pri nas na Igu je bilo malo sončka.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 15:46:00
|
|
|
|
mini86
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček ej, pšanc (to leti izključno na razliko v letih med nama, da bo jasno)... ej a si glihkar rekla da si stara al kuko..
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 15:57:39
|
|
|
|
mini86
|
janci f-js bi ti priporočala da vržeš stran sirup, ker noben sirup otroka ne nauči kašljati..zvečer pa mu prepraži cele kamilice in dej to na prsa da mu toplota zmehča sluz in se bo lahko odkašljal oz bo kašelj ratal sočen.. ko sem mu to prvič nardila je blo kokr da bi kašl odrezu, tadrugič pa se je veliko hitrej končal.. dh-no tisti dan k prideš ane v lj..ns pa lahko počastiš s svojo prisotnostjo v živo, ane..na zajterku..a je dil.. kako bomo čez praznike-uf leteče..v petek mamo večerjo doma, v soboto pri moji babici kosilo, v nedeljo pa gremo k noni od mojga na kosilo.. js sm bla pa dons saaaama v šopingu..je zloooo pasal..pol sm šla pa še na kosilo..ga je blo fajn pojest ob reviji pa da te noben ne vleče za rokav če ne že pleza po stolu...
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 15:59:06
|
|
|
|
mini86
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Prospan je za izkašljevanje, sinecod pa pomirja kašelj. bačko sori ampak dh ima prav..to kombinacijo sirupa nima smisla dat ker kaj pomaga da ti izzoveš kašelj in ga ob enem pomiriš..zato se pa zapaca notri..ne vem no..sama se odloč ampak js nebi no
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 16:02:54
|
|
|
|
mini86
|
sm pa mojmu kupla parfum hugo boss k mu ga je že zamnkal, pa seb sem neko novo čudo neki umes med brivnikom in želetko..seveda sem nama dala zavit..da gre potem lahko direkt pod smrekco k bo čas.. celi je pa dubu tist volan, pa še eno tako leseno k živalce not daješ pol maš pa ob strani gumbke pa prtisneš in se oglašajo živali.. ne vem a bi mojmu kupla še vinjeto al kaj..kr neki bi mu še.. no on nama je pa naroču en big hjuč tv..tko da bomo verjetno konec tedna gledali že novo televizijo
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 18:58:17
|
|
|
|
tecka
|
Živ, punce. Pri vseh teh darilih in zapravljanju pa imam jaz eno vprašanje o varčevanju. Namreč šparovček je že zdavnaj poln in samo neugodni delovni čas banke nam prepračuje, da bi Srečku odprli račun. Zdaj se pa sprašujem kakšen. Ker nekaj berem, da se otrokovi prihranki štejejo kot njegov dohodek, pa tudi obresti na banki niso bog-ve-kaj, se sprašujem, kako sploh začeti z varčevanjem za big-Srečkota, da mu ne bo vsega požrla inflacija. Jaz se praznikov že prav veselim. Bom doma, kot kaže bo naš delal, Srečko pa ne bo hodil v vrtec in upam, da si s tem podaljšamo čas do nove bolezni. Bova skupaj pohajkovala in opravila obiske, ki jih odlašamo že dlje časa. Kuhat pa ne mislim nič posebnega, mogoče sarmo od Mini. Žal pa še nisem kupila kislega zelja in tržnica to soboto zaradi praznika odpade. Bo pač mercatorjevo zelje dobro . Namesto goste hrane bmo imeli tekočo, vsaj vsak drugi dan bi bila rada malo zadeta od penine. Potem pa spet resno v novo leto
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 20:28:14
|
|
|
|
Tira
|
Ojla No, da se še mi pridružimo tabolančkanim... mi tudi smrkamo, k sreči vročine ni (še) Ga pa spet vneto mažem po prsih in podplatih z materino dušico od Justa, pa nosek ful pucamo. Varstvo je super, mi je skoraj žal, da se nisem že prej odločila za to. Mali je v dobrem tednu tooooliko napredoval, da ga komaj dohajam. Ne morem verjet, koliko pripomorejo k temu vrstniki. Mene pa še vedno mučijo darila, ker mi jih še kar nekaj manjka. Pa res mi je žal, da se tega nisem lotila že novembra. Ker potem mi sedaj od premišljevanja, kaj kupiti za zmeren denar zadnje minute, pobere veselje do božiča. Bo že. Danes je bil drugače en čuden dan, ane. Pri tamalem se je to kar poznalo... take sitke že dolgo ni bilo in potem je za povrh prišla še tašča gor, ko se je tako drl Mah, škoda besed. Nočko...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 21:33:24
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 dh-no tisti dan k prideš ane v lj..ns pa lahko počastiš s svojo prisotnostjo v živo, ane..na zajterku..a je dil.. Itak ...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 21:33:36
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 janci f-js bi ti priporočala da vržeš stran sirup, ker noben sirup otroka ne nauči kašljati..zvečer pa mu prepraži cele kamilice in dej to na prsa da mu toplota zmehča sluz in se bo lahko odkašljal oz bo kašelj ratal sočen.. ko sem mu to prvič nardila je blo kokr da bi kašl odrezu, tadrugič pa se je veliko hitrej končal.. ,najpreprostejše je da tri vrečke kamilc mal na ponvici popražiš,jaz dam mal kapljic vode gor da zadišijo,jih zavijem v papirnat srvetek in mu dam na prsa...pazi pa da probaš najprej na svojih prsih kok so kej vroče ,da ga ne spečeš...jaz mu dam to ko že zaspančka...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.12.2010 21:43:14
|
|
|
|
bjondi
|
nosečki se pridno javljata ...a sta že na porodniškem... tira-kako to da se nisi takoj odločila za takšno varstvo oz. vrtec glede na to da si v teh vodah...pa vrjetno sama vidiš da otroci ful pridobivajo na znanju ,ko se družijo z vrstniki... Jaz sem ful vesela ,da sem se odločila da žigec ostane v tem vrtcu in da gremo na premestitev šele septembra...ravno dobro smo se vsega navadili,pa mi ni bilo da ga spet na novo okolje privajam...skratka ta teden ,ko je 7 njegovih vrstnikov šlo jih je v skupinici samo 4 ...sicer je zaenkrat v skupini 9malčkov...ostali se pa še pridružijo do aprila enkrat...tko da ful fajn ...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:16:52
|
|
|
|
tecka
|
Ojla. Še ena dilema. Naslednji teden, ko sem doma, bi Srečku lahko vzeli dudo. Sicer sem to mislila storiti okrog 2. leta, pa mogoče bo zdaj lažje. Kakšne načrte pa imate ve? Zaenkrat se z našim pogovarjava, da bi mu eno dudo na koncu pristrigla, pa da vidimo reakcijo.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:25:01
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 IZVIRNO SPOROČILO: bačko Prospan je za izkašljevanje, sinecod pa pomirja kašelj. bačko sori ampak dh ima prav..to kombinacijo sirupa nima smisla dat ker kaj pomaga da ti izzoveš kašelj in ga ob enem pomiriš..zato se pa zapaca notri..ne vem no..sama se odloč ampak js nebi no To sem tudi jaz želela povedat.... To dvoje ne gre skupaj, in ti tudi na sinecod kapljicah piše, da če se otrok izkašljuje, niso primerne... al nekako tako...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:27:13
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: tecka Živ, punce. Pri vseh teh darilih in zapravljanju pa imam jaz eno vprašanje o varčevanju. Namreč šparovček je že zdavnaj poln in samo neugodni delovni čas banke nam prepračuje, da bi Srečku odprli račun. Zdaj se pa sprašujem kakšen. Ker nekaj berem, da se otrokovi prihranki štejejo kot njegov dohodek, pa tudi obresti na banki niso bog-ve-kaj, se sprašujem, kako sploh začeti z varčevanjem za big-Srečkota, da mu ne bo vsega požrla inflacija. Mi smo ji ob rojstvu odprli rentno varčevanje pri NKBM in lepo polnimo računček. Jaz se praznikov že prav veselim. Bom doma, kot kaže bo naš delal, Srečko pa ne bo hodil v vrtec in upam, da si s tem podaljšamo čas do nove bolezni. Bova skupaj pohajkovala in opravila obiske, ki jih odlašamo že dlje časa. Tudi jaz bom verjetno malo imela doma, saj so mi včeraj rekle, da kar fejst kašlja, sicer se izkašljuje, zato ji ne dajam nobenega sirupa.. ponoči ne, saj imamo vlažilec, v vrtcu pa baje zelo.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:28:05
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi IZVIRNO SPOROČILO: mini86 dh-no tisti dan k prideš ane v lj..ns pa lahko počastiš s svojo prisotnostjo v živo, ane..na zajterku..a je dil.. Itak ... Z veseljem, vendar kot kaže nič ne bo z mojo Lj, saj bo Žana verjetno z mano doma. Bova pa hodile po obiskih...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:29:21
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse KJe ste punce, a vas je odpihnilo.. pri nas tako piha, da groza... drugač pa full sonček A ti to resno o sončku ... v lj. kotlini je že cel dan tako turobno... Ja, pri nas je včeraj cel dan sijalo sonce, vendar tako pihalo, da ni zunaj za bit. Te odpihne
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:30:33
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: tecka Ojla. Še ena dilema. Naslednji teden, ko sem doma, bi Srečku lahko vzeli dudo. Sicer sem to mislila storiti okrog 2. leta, pa mogoče bo zdaj lažje. Kakšne načrte pa imate ve? Zaenkrat se z našim pogovarjava, da bi mu eno dudo na koncu pristrigla, pa da vidimo reakcijo. Jaz sem pa rekla, da bom z dudo počakala, ko bo sama pripravljena jo dat stran. V vrtcu je nima, razen takrat, ko gre spat, doma pa jo poskušam zamotit, da se ne spomni na njo. Če pa že, potem naj jo ima. Bo že še čas za to.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:31:58
|
|
|
|
bačko
|
Jutro! Glede sirupa.Jaz jima dajem ali samo prospan ali pa samo sinecod in to samo če je res nujno.Najprej ju pusim neki časa.Zelo radi pa ponoči kašljata oziroma imata napade in povadi dam samo sinecod zvečer da lahko mirno spita.Sem prejšnič čudno napisala. Večinoma pa delam ihalacije v kopalnici. Tecka naši ima ta Hrčkovo knjižico.Jaz jima vsak mesec položim gor vsaki po 20 evrov in potem koncel leta dobila kako darilo in obresti.Jaz bom z dudo še malo počakala.Bom ji ukinila poleti.
< Sporočilo je popravil bačko -- 22.12.2010 7:33:38 >
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:35:06
|
|
|
|
dreamhorse
|
Drugače pa, Žana je imela včeraj dedka Mraza v vrtcu in se ga je baje grozno bala. Še cel dan doma se je obešala na mene, tako jo je bilo strah. Sploh ni hotela stran in držala se me je kot klop. Jaz pa sem si za božička naročila sušilni stroj.. Jupi... drugače pa sma se z dragim odločila (no on se je), da se ne bova obdarila. OBdarujeva pa tako in tako samo otroke. No, naši pa imajo sestanek, kako se bo naslednji teden delalo, jaz pa nisem bila povabljena zraven. Sem malo razočarana.... zelo...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 7:36:16
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Jutro! Glede sirupa.Jaz jima dajem ali samo prospan ali pa samo sinecod in to samo če je res nujno.Najprej ju pusim neki časa.Zelo radi pa ponoči kašljata oziroma imata napade in povadi dam samo sinecod zvečer da lahko mirno spita.Sem prejšnič čudno napisala. Večinoma pa delam ihalacije v kopalnici. Tecka naši ima ta Hrčkovo knjižico.Jaz jima vsak mesec položim gor vsaki po 20 evrov in potem koncel leta dobila kako darilo in obresti.Jaz bom z dudo še malo počakala.Bom ji ukinila poleti. Res si napisala tako, da se je zdelo, da jima daješ oba sirupa istočasno... tako pa je v redu ja...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 8:36:45
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: tecka Ojla. Še ena dilema. Naslednji teden, ko sem doma, bi Srečku lahko vzeli dudo. Sicer sem to mislila storiti okrog 2. leta, pa mogoče bo zdaj lažje. Kakšne načrte pa imate ve? Zaenkrat se z našim pogovarjava, da bi mu eno dudo na koncu pristrigla, pa da vidimo reakcijo. ...moj brat jo je ornk v sol namočil...seveda je tamalo kar skup potegnil...in dudo so čez noč skenslal...maš miljavžnt načinov...tud za tega sem že slišala da so cucl pristrigl...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 22.12.2010 8:45:19
|
|
|
|
bačko
|
No Žana se igra, Lora je v vrtcu.Jutri bom lepo sama ker bo šla Žana malo k babici in dediju.Bom vse pospravila in mogoče če mi bo zdavje dopuščalo spekla še ene piškote. Jaz sem mojemu kupila pižamo.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o januarčkihZačetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......