MEGi20
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ula33 Tolk mi je zanimivo brat, ko pišete, kako je bilo, ko ste bile . Verjetno mora biti to res poseben/nepozaben obcutek. Verjetno si je tezko predstavljati, dokler v tebi res ne raste mala pikica ! Upam, da bomo vse kmalu to dozivele. Drzim pesti za vse nas!! Čudovit, neponovljiv in nekaj, za kar bi zelo obžalovala, če ne bi doživela, pa prej nisem bila materinski tip. Ampak to pa ne pomeni, da ni kdaj tudi za crknit težko, da bi kdaj tako ljubljene otročke najraje za vsaj pet minut odtsranil iz vidnega polja, še posebej, ko so noči neprespane, ko bolijo šivi po porodu, ko se s partnerjem ne razumeta, ker še ne znata živeti družine, ko moliš v bolnici za življenje svojega otroka, ko ... Ja, prečudovito je, ampak tega ne vzeti dobesedno, kot da je življenje po prvem porodu en sam čudovit neprekinjen dan. Če bi me vprašala "Kaj je bilo v življenju za mene najlepše, kateri dan najsrečnejši?" bi kot iz topa odgovorila: "Rojstvo mojega otroka" Veselila sem se njegovega poroda in vse te trenutke intenzivno doživljala in šele ko sem postala mati prelepemu fantku, sem prvič začutila tisto brezpogojno ljubezen, ki jo je sposoben dajati samo otrok. Ko je bilo to malo bitjece odvisno le od mene in ko sem mu dejansko pomenila vse na svetu! Meni ni lepšega od tega kot to ko se zjutraj ta mala štručka pripleza do tebe, te lopne po čelu in ko odpreš oči se zazreš v par veliiiiikih nasmejanih oči in dvoje nežnih ročic ki te stisnejo; pa čeprav ne zna govoriti, kar čutiš kako ti pravi: "Mami, rad te imam!" Moram pa dodati to, da sem sicer stroga mama(kar veliko ljudem ne odgovarja-ampak moja vzgoja je taka), ki svojemu otroku postavljam meje, a istočasno z njim delim vse trenutke žalosti, jeze, sreče,... Otrok je kljub temu ljubljen in mene ta občutek materinstva enostavno izpopolnjuje in mi daje enrgijo za vse nove izive v življenju. Občutki pa so brez dvoma lepi. Vsaj zame. ;O)) Ni pa pri vseh tako. LP.